Nevaru iedomāties, kas var nesanākt ar speciāliem rīkiem, ja tos ar labiem rezultātiem lieto pat amerikāņi ???
Es esmu tīrījis ar sintētiskām mākslinieku otiņām - rezultāts labāks kā "pie profesionāļiem", kas atstāja pāris niknus putekļus un atdeva man atpakaļ kameru, kas daļēji nestrādāja
Pēdējo reizi tīrīšanai lietoju saspiesta gaisa baloniņu - perfekts rezultāts!
Es arī esmu jau tīrījis un viss ok, bet pēdējā reizē tie puteklīši tādi lipīgi un nevar dabūt nost. Vajaga kautkādu šķīdumu vai lipekli.
Man šķiet tas sensors tik "vājš" nemaz nav (ceru, ka labi izturēja pēdējo tīrīšanu un nebūšu viņu apskādējis), ja nu vienīgi tiešām ir sliktāk nekā pirms tīrīšanas.
Bet piekrītu, ka labāk uzticēt prom bet cik bieži? Tagad ņemos ar MACRO gredzeniem un baigi šmucīgi sanāk. Uz atvēru diafragmu redzēt nekā nevar, bet uz pilnībā aizvērtu ir diezgan briesmīgi.
Nu, es nopirku no UK tā saucamos Sensor Swabs. 12 tīrāmās "slotiņas" (vienreizējas) un šķidrums izmaksāja aptuveni piecdesmit latus (ar visu piegādi - tā gan neko naudz nemaksāja). Tīra labi un ātri. Atveda nedēļas laikā. Tur ir pieejamas arī visādas optikas salvetes - nu, to pie reizes var pasūtīt.
Kā jau ox3r minēja, fotoaparāta sensors nav ļoti vārīgs, BET defekts (kaut niecīgs skrāpējums, u. tml.) būs ļoti jūtams - un remonts būs ļoti tuvu jaunas fotokameras vērtībai.
Bet Latvijas robežās nopirkt neko nevar. Var, protams, mēģināt pats kaut ko gudrot un izmantot "mājas" paņēmienus.
Vēl nesen parādījās tie lipekļi - visi putekļi no sensora tiek nolipināti ar vienkāršas lipīgas virsmas palīdzību - izskatās labi, bet mēģināti nav.
Piekrītu, ka nav labākais risinājums, bet uzskatu, ka % ir man personīgi maz bilžu kur tas būtu nepieciešams, un to dēļ riskēt ķēpāties pa matricu negribas, pats cik ar gaisa pūsli (bumbieri) nopūšu tik ar lai ir. Lai veicas!
ox3r - mēģināju ar vienu - palika tikai sūdīgāk. Tagad uz katras otrās bildes redzu ašpadsmit pleķus.
Ieteiktu tomēr griezties pie speciālistiem veikt šo darbu.
Nu bet pieaudzis cilvēks, pats labāk zināsi
Sūdi tādi ka ja top dara neatelektrizējot, un ar neatelektrizētiem pričidāļiem, tad arī reāli varētui palikt sūdīgāk, jo pirmā mirklī nost nobada, bet saelektrizē matricu(viņa saelektrizējās laika gaitā tā kā tā) un putekļi priecīgi paši lec virsū . Bija man 2 gadus 350 un nenesu tīrīt, jo ziepes sāka rādīties virs f11(ko praktiski nelietoju) , paziņa iztīrija kā viņam samācija ar otiņu, un pēc mēneša devās uz servisu-tur nebija variantu-vai nu tā ota ko pilipināja , vai saelektrizēja bet bija labi pat pie 5,6