forum.gif
Windows nav veel ZB?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Windows nav veel ZB?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.10.07 00:58
 citēt
Gutsy Gibbon gandriiz gatavs!

atlikushas 15 dienas liidz 7.10 versijai... visi kachaajam un instaleejam... naah to windows... :))
www.ubuntu.com
Publicēts: 03.10.07 08:59
 citēt
aha un lietot tādu pašu ZB GYMP? :D es labāk padarbošos ar Windowsu :P
Publicēts: 03.10.07 09:20
 citēt
tieši šī iemesla pēc Ham dažs labs man pazīstamais linuxists pārgāja uz Win, lai varētu kārtīgi izmantot PS.
Publicēts: 03.10.07 09:23
 citēt
Vēl jau ir apple, bet tas ir dārgāks un nelegālo softu lietošana turpināsies.

Bet nu vismaz kautkas būs legāls vai bezmaksas.
Publicēts: 03.10.07 14:43
 citēt
Uz taa Ubuntu vismaz kaut ko no taa ko uz win darbina var lietot??

Nevar. Ir citi softi, kas ir līdzīgi vai pat identiski, vai labāki.

Var jau izmantot emulātorus, bet tas bieži gļuko uz nopietnākiem softiem.
Bet ja nevajaga photoshop un citu tāda veida drazu tad tur softu uzlikšana updeitošana ir daudz, daudz, daudz ērtāka.

Atver vienu logu sameklē un viena poga un programma ir jau tavā sistēmā.

Tas pats ar update.
Publicēts: 03.10.07 15:04
 citēt
Linuxsoidi tie tādi tipāži kuriem ēst nedod ļauj papist sev un citiem smadzenes ar TEHNIKAS ķibināšanu optimizēšanu uzlabošanu pieslīpēšanu nokalibrēšanu piesaisti pievienošanu :) Pilnīg pie D kas rāžo vai pelna galvenais lai UZREIZ STRĀDĀ!:)
Publicēts: 03.10.07 15:07
 citēt
Linuxsoidi tie tādi tipāži kuriem ēst nedod ļauj papist sev un citiem smadzenes ar TEHNIKAS ķibināšanu optimizēšanu uzlabošanu pieslīpēšanu nokalibrēšanu piesaisti pievienošanu :) Pilnīg pie D kas rāžo vai pelna galvenais lai UZREIZ STRĀDĀ!:)

Tu nu gan esi rupš :)

Ir dažādi linux&unix distro un dažādi viņu uzdevumi.

Ubuntu vai kubuntu ir vieglāk uzlikt kā Windows XP un arī lietojamība jaunākajām versijām ir ļoti, ļoti laba.
Publicēts: 03.10.07 15:12
 citēt
Nu nafig, tos *buntu.
Kaut kur neta pieregistrejos, lai man atsuta tos bezmaksas diskus - atsutija kaut kadus 20 ar ubuntu, kubuntu un edibuntu. VIsus tris pameginaju un sapratu, ka nav man. Dodu tomer priekshroku logiem, ar tiem vismaz nav tadu problemu ar draiveriem un softiem.
Publicēts: 03.10.07 15:16
 citēt
Jep, Ubuntu ir būvēts uz Debian linux bāzes un izmnto tās pašas software online datubāzes ko izmanto Debian, lai uzinstalēt programmu, nepieciešams zināt tikai tās nosaukumu, jāatver konsoli un jāieraksta, piemēram "apt-get install skype" kur apt-get ir komanda, install - defineejums un taalaak tikai progas nosaukums... un tur nekas nav sarezhgjiits, turklaat vizuaali tas Ubuntu izskaaas tāpat, vai labaak nekaa Windows Vista, grafiskie efekti visi tie paši, taču resursu prasa stipri mazāk... teksim tā - Ubuntu ar grafisko vidi GNOME vai KDE var ļoti labi darbināt uz 800Mhz, 16Mb kaut kaadas Riva TNT... 128Mb operatīvas atmiņas... protams eteicams būtu palielināt operatīvo līdz 512, jo ir daudz programmas, piemēram tas pats GIMP, kura jaunākā versija starp citu nemaz nav tik slikta... prasa daudz RAM, ja RAM būs par maz tad GYMP vienkārši bremzē nežēlīgi, kopumā linux iet ātrāk nekā windows, windows ir uz reģistriem balstīta OS un ar lietošanas laiku paliek arvien lēnāka jo reģistrs tiek piekakāts un tad kā jau mēs visi darām... reizi 6 mēnešos pārinstalējam... jā kāds tā nav darijis, tad ziniet ka jūsu dators nemaz nav tik lēns kā jums liekās un nav vērts domāt par jaunā PC iegādi... :D ... nu tā, linux nebalstās uz reģistriem, tāpēc viņš vienmēr ir tik pat ātrs kā sākumā, turklāt linux ir ļoti stabils, ja pastrādāsiet 2 mēnešus ar linuxu, tad vispār aimirsīsiet ka dators mēdz uzkārties, ja man kādreiz likās ka XP ir ļoti stabila OS, tad pēc linuxa XP likās kā win95... viss karās, viss brūk, uzreiz kaut kādi vīrusi...nervi čupā īsāk sakot... protams ir arī mīnusi, pirmkārt, jūs no sākuma nesapratīsiet kāpēc nav tā kā tam jābūt, jo linux, lai arī KDE, vai GNOME grafiskās vides līdzinās windows, taču sirdī viss darbojās pavisam savādāk, pēc citas struktūras, un lai efektīvi pārvaldītu linux, nepieciešams izprast kas tur īsti notiek, bet tur nav par ko uztraukties, mums taču ir GOOGLE... es ar vienu google tiku galā no nulles
Publicēts: 03.10.07 15:25
 citēt
sasar, no sākuma tā visiem liekās, patiesībā viss ir daudz vienkāršāk... mums piemēram uz windows tāda darbība uzinstalēt draiveri neizmantojot wizard liekas vienkārša, jo mēs zinam kur un kas jādara, ja nezini kur un kas jādara protams ka viss liksies sarežģīti, linuxam starp citu nav draiveri, linuxam ir moduļi, draiveri linux sistemā ir pavisam kas cits...man piemēram arī pēc ubuntu instalācijas negaja widescreen izšķirtspēja priekš mana monitora, 1280X800 un negāja wifi karte, nu ko, ierakstam google savu problēmu un re, izrādās ka ar divām "apt-get install" rindiņām abas problēmas ir atrisinātas, ubuntu ir ļoti vienkāršs linux, atšķirībā piemēram no Slackware linux, kur būtu jākompilē moduļu izejas kods, vēlāk jāparkompilē sistēmas kodols ar jauniem moduļiem. Ubuntu tas viss notiek pats par sevi... tikai jāieraksa viena rindiņa :) patiesībā arī tas kompilēšanas process nemaz nav tik sarežģīts, tikai jāzin kas jādara...
Publicēts: 03.10.07 15:25
 citēt
Jep, Ubuntu ir būvēts uz Debian linux bāzes un izmnto tās pašas software online datubāzes ko izmanto Debian, lai uzinstalēt programmu, nepieciešams zināt tikai tās nosaukumu, jāatver konsoli un jāieraksta, piemēram "apt-get install skype" kur apt-get ir komanda, install - defineejums un taalaak tikai progas nosaukums... un tur nekas nav sarezhgjiits, turklaat vizuaali tas Ubuntu izskaaas tāpat, vai labaak nekaa Windows Vista, grafiskie efekti visi tie paši, taču resursu prasa stipri mazāk... teksim tā - Ubuntu ar grafisko vidi GNOME vai KDE var ļoti labi darbināt uz 800Mhz, 16Mb kaut kaadas Riva TNT... 128Mb operatīvas atmiņas... protams eteicams būtu palielināt operatīvo līdz 512, jo ir daudz programmas, piemēram tas pats GIMP, kura jaunākā versija starp citu nemaz nav tik slikta... prasa daudz RAM, ja RAM būs par maz tad GYMP vienkārši bremzē nežēlīgi, kopumā linux iet ātrāk nekā windows, windows ir uz reģistriem balstīta OS un ar lietošanas laiku paliek arvien lēnāka jo reģistrs tiek piekakāts un tad kā jau mēs visi darām... reizi 6 mēnešos pārinstalējam... jā kāds tā nav darijis, tad ziniet ka jūsu dators nemaz nav tik lēns kā jums liekās un nav vērts domāt par jaunā PC iegādi... :D ... nu tā, linux nebalstās uz reģistriem, tāpēc viņš vienmēr ir tik pat ātrs kā sākumā, turklāt linux ir ļoti stabils, ja pastrādāsiet 2 mēnešus ar linuxu, tad vispār aimirsīsiet ka dators mēdz uzkārties, ja man kādreiz likās ka XP ir ļoti stabila OS, tad pēc linuxa XP likās kā win95... viss karās, viss brūk, uzreiz kaut kādi vīrusi...nervi čupā īsāk sakot... protams ir arī mīnusi, pirmkārt, jūs no sākuma nesapratīsiet kāpēc nav tā kā tam jābūt, jo linux, lai arī KDE, vai GNOME grafiskās vides līdzinās windows, taču sirdī viss darbojās pavisam savādāk, pēc citas struktūras, un lai efektīvi pārvaldītu linux, nepieciešams izprast kas tur īsti notiek, bet tur nav par ko uztraukties, mums taču ir GOOGLE... es ar vienu google tiku galā no nulles

Agrāk bija jāver vaļā console tagad pat ir jāpameklē, kur viņa ir, jo nemaz pie ātrajiem shortcut`iem viņa vairāk nav.

Programmas, lai uzsinastlētu arī nav jāver viņa vaļā, jo ir speciāla programmiņa, kas nāk līdzi bāzes instalācijai un viss skaidrs daudz maz pieredzējušam datorlietotājam.

Ir protams mīnusi.
Tas ir softs, kas ir tikai uz windows un draiveru problēmas, jo mazāk populāriem ražotājiem ar tiem mēdz būt problēmas.
Publicēts: 03.10.07 15:55
 citēt
Turklāt atšķirībā no windows varam izvēlēties sev tīkamāko grafisko vidi :)
KDE

Gnome

Tie ir tikai pamatizskati, rēai tur var sakonfigurēt ka viss ir caurspīdīgs, pamainīt paneļu resnumu, izvietojum, ilikt pulksteņus ārā, mainīt ikonu lielumu, uztaisīt lai viss peld, lido un vel nezkādu grafiskos specefektus, turklāt par velti ir pieejamas simtiem desktop tēmas, kuras nav jameklē, averam desktop properties tā kā windowsā un nospiežam "get themes" tikai šoreiz mūs neiemet uz lapu kur visur ir jõcīgi simboli $$$$$$$, bet gan kur mēs smuki redzam bildītes aprakstus utt, un tik spiežam install...:)

Ox3r parezi saka, un neklausaties tos kas nav lietojuši, vai pamēģinājuši tikai vienu dienu...protams es pats atceros ka man jau no pirmaas dienas kad es uzinstaleeju bija sajuusma par to visu un baigi patika, protams es nevareeju uzreiz tikt galaa... uzinstaleeju atpakalj XP, tad konstateeju ka XP ir patiesiibaa riktiigs nedrošs un nestabils mēsls jo skatījos uz to jau citām acīm, vēlāk atkal radījās nenoremdējamā sajūta pamēģināt atkal... un tad arī pie tā paliku...

Pirmo reizi mēģināju OpenSuSE 10.2 to gan īsti neiesaku, viņš ir stpri sarežģītāks par Ubuntu, ja cilvēks neko no kaut kā nesaprot tad labāk sev radīt pozitīvu pirmo iespaidu par to... :) Tie kas lieto Ubuntu vēlāk varēs drošāk justies arī ar Debian sistēmu, katra ziņā otrais ko es mēģināju bija Debian 4.0 Etch, tas gan man iepatikās, bet pacik to liku uz sava mājas servera tad uz laptopa izdomāju likt ko vienkāršāku, un pie reizes pamēģināt vēl ko jaunu, un uzliku Ubuntu...turklāt sistema ir latviskota... nebūs problēmas ar valodu... :)

Starp citu, ja kādam rodas jautājums, ar ko atšķirās:
Ubuntu - gnome grafiska vide, Kubuntu - KDE grafiska vide, Xubuntu - Xfce grafiska vide lēnākām sistēmām, (xubuntu var darbināt arī piem. uz PII-233, 64MB ram, 8Mb S3 Virge(supersuudiigu grafisko karti)...), Edubuntu - domaats lielaakoties beerniem, satur daudz izgliitojoshu programmu, piemeeram kaa 3D debesu karti, kur var izpeetiit un izlasiit informaaciju par katru zvaigsni, programmeshanas apmaaciibas programmas, matemaatikas apmaaciibasprogrammas, fizikas apmaaciibas programmas, atminjas trenninja programmas... kaa arii sisteemas grafiskais stils un temu komplekts ir paredzeets vairaak beerniem... starp citu, tās visas apmācības programmas ir baigi interesantas, pats vienreiz visu dienu nosēdēju pie tām kā nenormāls... :D
Publicēts: 03.10.07 16:35
 citēt
Turklāt pats galvenais iemesls pārsiešanai uz Linux ir nevis tāpēc ka nepatīk Microsoft, vai riebjās Billijs.... vai vindows ir popsa... vai vēl kaut kas...:

0)Haļava :)
1)Drošums
2)Stabilitāte
3)Ērtums
4)Mazāk prasīgs pret sistēmu. (Jo nav līgumi ar Harware ražotājiem kas paredz viņu jaunākās produkcijas noietu :lol: )
5)Sistēma ir gatava darbam pēc instalācijas. (nav jāinstalē ofiss utt... viss jau ir!)
6)Ātrāks
Pārējo atklājiet paši...

Ja Jums ir svarīgas spēlītes,va arī no Photoshopa ir atkarīgs viss, tad labāk pamēģināt uz cita PC... :)
Publicēts: 03.10.07 16:35
 citēt
Tad man dazji jautaajumi.

Kaa ar fotoshopu uz taada?
Un briivaa briidii kaadu datorspeeli ar gribaas uzspeeleet, ko shitas ubuntu par taadaam lietaam saka?

photoshop diemžēl neies :(

Par geimien nezinu nekad neesmu geimojis...

Mans pirmais linux bija slackware sen, sen :) Tad gan bija japamocās, lai garfisko vidi uzliktu.
Publicēts: 03.10.07 16:38
 citēt
ox3r, same here, pats arī pirmo liku slaku, traki briesmīgi, bet galarezultātā jau uzliku. tālāk jau vairāki citi distributīvi, ubuntu tad Red hats, SLAX tad RHEL, opensuse, SLES. njaa.
Publicēts: 03.10.07 16:40
 citēt
arvisv
priekš linux kā "native" (neizmantojot emulatorus) ir tādas spēles kā Unreal Tournament, sākot ar veco pirmo līdz 2004, vēl esmu atradis Heroes of might and magic 3 priekš linux, ierakstīju diskā... :), un tās spēles kas būs sistēmas pamatā ir daudz interesantakas par tām kas ir windows... tākā arī neskumsi... bet PS tur nav, vismaz pagadām, jo Adobe ir komerciāla firma un neizlaidīs linux versiju kamērs nebūs pietiekami liels potenciālo klientu skaits. tur būs GIMP, programma kas līdzīga photoshopam, teikšu godīgi, sliktāka, bet jaunākās versijas paliek arvien labākas... bet pašam ir jāizmēģina pirms kaut ko spriest... uz Windows arī ir GIMP, ta ir bezmaksas programma.
Šeit var nokačāt:
www.gimp.org
Publicēts: 03.10.07 16:41
 citēt
Man līdzīgi. Kautkāda pašā vidusskolas sākuma liku pirmo reizi.

Par tiem, kas grib photoshop.

Lietojiet linux ar vmware uzliktu windows ar photoshop un būsiet mazāki pirāti kā tagad esiet.

Par ātrumu varat nesūdzēties, jo windows xp uzrāda labākos testus uz vmware nekā uz plika dzelža :)

testēts ar bootmark
Publicēts: 03.10.07 16:41
 citēt
kas zin, tas māk izmantot + vīrusi tevi tādā variantā netraucēs tik traki, kā uz xpeškas. tie kas uz linukša sēž, tiem jau pietiek arī gimpa
+ kaut kad nepasen dzirdēju, ka uz linukša skype čakarējas - skaņa atliecas vai vispār atsakās strādā..
Publicēts: 03.10.07 16:42
 citēt
oo jaa, es ar pamociijos ar slackware... :) bet tur vajadzēja vel vienu kompi pieslēgtu pie neta lai viņu sakarīgi uzinstalēt... bez google nu neko...
Publicēts: 03.10.07 16:44
 citēt
vēl esot Red-Hat labs, tik neesmu mēģinājis, starp citu, tiem kas domā izmēģināt SuSe Linux, viņai ir nedaudz savādāka principa sistema, citas pakas viss kaut kā savādāk cik atceros, respektīvi ja jūties drošsar Debian, vai Ubuntu, tad ar SuSe var aprauties... vizuāli viss tāpat bet sistema savādāka...
Publicēts: 03.10.07 16:44
 citēt
oo jaa, es ar pamociijos ar slackware... :) bet tur vajadzēja vel vienu kompi pieslēgtu pie neta lai viņu sakarīgi uzinstalēt... bez google nu neko...

Tas gan ir faks :)

vecie labi laiki :)
Publicēts: 03.10.07 16:47
 citēt
vēl esot Red-Hat labs, tik neesmu mēģinājis, starp citu, tiem kas domā izmēģināt SuSe Linux, viņai ir nedaudz savādāka principa sistema, citas pakas viss kaut kā savādāk cik atceros, respektīvi ja jūties drošsar Debian, vai Ubuntu, tad ar SuSe var aprauties... vizuāli viss tāpat bet sistema savādāka...

RED-HAT un SUSE ir rpm pakas tās ir jau kompilētas. ķipa kā windows exe faili.

Suse ir labs, jo pieejams maksas atbalsts un vairākas citas lietas.

Novel (suse izstrādātājs) ir lielāka kompānija, kas cinās par linux lietām.

Suse bija draudzīgākais un populārākais linux pirms dažiem gadiem tagad ubuntu,kubuntu un debian ir viņu apsteiguši.

Lieta pa visam vienkārša, jo viss, kas saistās ar naudu bremzē...

jo manis minētās 3 distro jūzeri taisa aiz entuzjasma nevis naudas
Publicēts: 03.10.07 16:51
 citēt
Skype nečakarējās uz linux, nav ko instalēt to Beta versiju kas uz skype saita kā paka... vajag caur konsoli ar apt-get vai caur to installeri, vinjsh atrod "stable" versiju un to arī uzinstalē, man nekad nav bijušas problēmas ar skype... lai arī kā, beta versijas uz Linux strādā kā softs normāli strādā uz windows... bet stabilās versijas tiešām ir stabilas... viss triks slēpjās izstrādes procesā, ja priekš windows, maksas programmas izstrādā viena konkrēta kompānija... tad priekš linux OS un progas izstrādā komūna... respektīvi hackers and coders all around the world sēž un kaifo pie C++ un Asamblera lai mēs pēc tam bezmaksas priecātos cik tas viss labi strādā... :)
Publicēts: 03.10.07 16:53
 citēt
Skype nečakarējās uz linux, nav ko instalēt to Beta versiju kas uz skype saita kā paka... vajag caur konsoli ar apt-get vai caur to installeri, vinjsh atrod "stable" versiju un to arī uzinstalē, man nekad nav bijušas problēmas ar skype... lai arī kā, beta versijas uz Linux strādā kā softs normāli strādā uz windows... bet stabilās versijas tiešām ir stabilas... viss triks slēpjās izstrādes procesā, ja priekš windows, maksas programmas izstrādā viena konkrēta kompānija... tad priekš linux OS un progas izstrādā komūna... respektīvi hackers and coders all around the world sēž un kaifo pie C++ un Asamblera lai mēs pēc tam bezmaksas priecātos cik tas viss labi strādā... :)

Lielai daļai distro ir ļoti liela kontrole uz to, kas reāli tiek atbalsts. Nav nemaz tāda patvaļā.

+ gala vāds parasti ir mazai domu biedru grupai.
Publicēts: 03.10.07 16:57
 citēt
Ir, jā. taču labākās domas, idejas vienmēr tiek atbalstītas no jebkura lietotāja un labākie darbi pieņemti no jebkura programmera ... ka arī tā grupa tiek paplašināta.
Publicēts: 03.10.07 17:05
 citēt

:)
Publicēts: 03.10.07 17:50
 citēt
vispār izskatās ka arī foto, video/audio apstrādes cienītāji dabūs savu no Ubuntu, speciāla operētāsistēma tieši foto/video/audio apstrādei...

Tākā iespējams ka PS būs nolikts...
Publicēts: 03.10.07 18:23
 citēt
Tas studio jau ir kas interesants.
Ar GIMP senāk kādu laiku darbojos, bet godīgi sakot, ja ar zīmējumiem vēl varēja visai O.K. strādāt(daudz kas bija arī neērts), tad ar foto man tur galīgi nepatika ņemties.
Publicēts: 03.10.07 19:06
 citēt
palasiiju info, tajaa studio buus daudz kas vairaak par gimpu, tur buus visaadas profesionaalas fiichas... gan darbaa ar vektorgrafiku gan rastro taapeec iespeejams ka fotoshops tiks izkonkureets ar linuxu...
Publicēts: 03.10.07 19:19
 citēt
nu nez, cik man bijusi saskare ar linux nu nav man iekaariena uz vinju, bijushas tikai un vieniigi probleeemas, suse likaas veel taa neko - daudzmaz stabila, bet ubuntu.... tad tas nav tad shitais.. protams visu var palaist bet ja jaastraadaa tad nav laika, protams winda arii nav nekaads zelta gabals (par vistu pakluseeshu) katram savs, arii ar maku padarbojos, bija paaris lietas kuras nepatika bet visumaa ja paarietu tad uz mac nevis linux, liidziiba ir tikai stabilitaate un funkcionilitaate speecigi augstaaka.. buutiibaa neviena Os nav speeciigi paaraaka, katrai savi + un -, diskuteet par to ir taapat kaa diskuteet kursh labaaks Canon Nikon.. utt. viss atkariigs kaadiem noluukiem, kaadaa nishaa un kaadai personai!
Publicēts: 03.10.07 20:49
 citēt
Paldies Linuxam un sevišķi linuxistiem, kas mēģina iegalvot, ka Linux desktop ir nākotne... Paldies par dažiem man atņemtajiem dzīves gadiem... es jau nedusmojos, jo protams, ļoti daudz ko iemācījos, bet tomēr Windows ir desktop standarts un par bezgalīgo Linux distro klāstu es pat negribu nemaz runāt...
Publicēts: 03.10.07 21:35
 citēt
linsux desktopam ir viena liela problēma - viņš ir bezmaksas! Patiešām labi produkti ir ļoti maz , jo pa velti neviens nerakstīs neko. Vairums windaunu alternatīv programmas ir tādas maigi sakot līdz pusei uztaisītas (ir doma ka to vienkārši priekš sevis ir taisījuši. A linux pirmo reizi paprovēju pēc FreeBSD un salīdzinājumā iespaids nebija tas labākais. Laiku pa laikam atgriezos pie jauniem distributīviem bet iespaids bij viens un tas pats - linsux desktop vienmēr gāja dažus soļus aiz windaun. Par GIMP pat negribās dzirdēt salīdzinājumā ar PS :) 1.5 gadu atpakaļ meklēju TC alternatīvu zem linsux - pat vecie WC bija krietni ērtāki par alternatīvām. Man tomēr vairumā interesē ergonomika programmās, un windauns nemaz nav tis caurumains un nestabils kā par to runā (runā visbiežāk linuxisti) :).

p.s. kājām lūdzu nespārdīt :)
Publicēts: 03.10.07 23:36
 citēt
Windowsaa tikai liekaas ka viss ir, patiesiibaa mees vienkaarshi visu saprotam, jo man no saakuma arii taa bija, ka tas nav, tad cits nav, beigaas nonaakot pie probleemas saknes biju konsatteejis ka siikumu deelj kaut kas nebija... katraa zinjaa taas nav bijushas programmas kljuudas, ar programmas kljuudaam linuxaa esmu saskaaries tikai beta versijaam...
Un ziniet, tas ka tas viss ir bezmaksas, tas nenoziimee ka cilveeki tur nepena, ir lielas kompaanijas kas sponsoree ar miljardiem visus shos ideaalaas bezmaksas OS variantus un nevajag testeet visas linux distribuucijas... jaameegjina ar visvienkaarshaako... piemeeram Ubuntu shobriid ir visvienkaarshaakais linux uz pasaules.
Turklaat latvijaa un visur pasaulee vareetu driiz saakties Linux eera... :) jo lielaako datoru dirgus paardoshanas apjomu dalju sastaada portatiivie datori, un shobriid ir vairaakas kompaanijas kas iestaajaas pret uz tiem jau izinstaleetajiem Windows, jo tas savaa zinjaa nepaliidz izkaut monopolu... jo nejau katrs klients veelaas datoru tieshi ar windows piedevām maksāt par tā licenzi, (pērkot jaunu portatīvo datoru tā cenā ir iekļauta windows licenze, kas ir aptuveni 50-160Ls atkarībā no versijas) shobriid pastaav iespeeja lietot arii MAC OS prieksh IBM arhitektūras, un Linux vai vel nez ko cilveeks veeleesies. Driz datori tirgosies bez OS, vai arī ar Linux, jo tas galugalā ir bez maksas, tam būs priekšroka būt jau uzinstalētam...
Publicēts: 04.10.07 01:02
 citēt
To linux ēru man solīja jau pirms gadiem 6iem un drīzāk izskatās, ka tie, kas viņu ir pamēģinājuši, kratās no viņa nost... Un viena lieta ir gudri dirst, ka baigais apjoms datoru aiziet ar Linux preinstalled, otra lieta ir mēģināt saprast, kur tas preinstalled linux paliek pēc datora nogādāšanas mājās ;)
Publicēts: 04.10.07 01:14
 citēt
nu pagaidām jau neesmu kaartiigi redzējis ka latvijā vispār pārdotu datorus ar preinstalled linux... kur vinjsh peec tam aiziet, taa ir katra lietotaaja privaataa lieta, fakts taads ka tiek ieveerotas pateereetaaja tiesibas uz izveeli ne tikai aparatuuraa...
Publicēts: 04.10.07 01:36
 citēt
incanti kur Tu dabuuji 160 uz jauna pc, oem versija ~80Ls maksaa, iespeeja lietot mac uz pc dzelzha ir, man pasham mac os 10.4.9 uz atsevishkas partiicijas dziivo ik pa laikam padziivojos, biku prob ar dzelzhiem bet visumaa norm. :) starp citu portatiivie naak arii ar free dos, nopeerc taadu un liec ko gribi, toties uz jaunajiem pc kur vista iestaadiita tikai ~10% ir iespeeja uzlikt ko citu, draiverus var piemekleet bet ilgs process un nestraadaa ar laagaa, taa kaa diezgan smirdiiga ir taa datordzelzhu pasaule:) un to kas guus virsroku raadiis lai cik banaali tas nebuutu laiks :roll:
Publicēts: 04.10.07 03:12
 citēt
Es vienkārši neatminos tādus laikus kad linux ir bijuši tik ērti lietojami kā tagad, jo Ubuntu neko ērtāko no Linux par ubuntu vēl neesmu redzējis, un patiesībā Ubuntu ir vienīgais pašlaik esošais Linux kas ir uz 80% gatavs vienkāršam lietotājam kurš migrē no windows un neko neasprot no sistēmas.
Par OEM cenām, windows XP Home OEM maksā 58.00Ls (vidēji) Windows Vista Ultimate OEM maksā 160.00Ls (vidēji)
Publicēts: 04.10.07 10:47
 citēt
kpc nav diskusijas par aaboliem?! 8) :lol:
Publicēts: 04.10.07 11:41
 citēt
taapeec ka aaboli ir veel daargaaki par logiem...
Publicēts: 04.10.07 16:12
 citēt
Vispār arī uzņēmumos vairumā win izmaksātu kopumā lētāk nekā lin. Lin speukam jāmaksā krietni vairāk par uzturēšanu. Tāpēc bieži vien uz šī pamata arī win atpirktos dažos mēnešos salīdzinājumāar lin :). A par mājas lietotājiem labāk par cenām nerunāt ko kas un cik maksā. 99.9% lieto netā novilktu softu un ne par ko nemaksā. Pareizi te jau bij teikts par Adobe produktiem. Cik ta mums te daudz naudas ka visi tā pārlec uz jaunām versijām tiko tās iznāk?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):