forum.gif
Polirizācijas filtri?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Polirizācijas filtri?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.10.07 17:47
 citēt
Kāda starpība starp lineāriem un cirkulāriem Polirizācijas filtriem?
Publicēts: 04.10.07 17:49
 citēt
polarizācijas plakne lineārajam pa visu laukumu vienāda un to jāroza, lai panāktu efektu. cirkulārajam itkā simetriski pret centru.
Publicēts: 04.10.07 17:53
 citēt
a kadu firmu ņemt?
ko ietektu lineāro vai cirkulāro?
Publicēts: 04.10.07 17:58
 citēt
ar lineaaro peec razhotaaju teiktaa gljukojot AF un exponometrs, bet praksee neesmu neko taadu noveerijis, kaut gan peedeejaa laikaa lietoju tikai cirkularo
Publicēts: 04.10.07 18:00
 citēt
sastapies esmu tikai ar lineāro. man sajūta, ka tas noderīgāks. grūti teikt par firmām, caur krievu bildējot gan sniegs kā sačurāts.
Publicēts: 04.10.07 18:35
 citēt
Man ir cirkulārais.
Filtrs itkā uz divām puslodēm sadalīts. Augšējais bik tumšāks, tādā veidā pagriežot to uz augšu izdodas saglabāt debesis.
Publicēts: 04.10.07 18:44
 citēt
cirkuljarka pa mojemu noderiigaaka var vairaak pielagoties katrai situaacijai.. tik neaizmirsti ka CPL filtrs noeed gaismu par 2 stopie tas nozimee ka vajadzees dazreiz rekinaties ar ilgaaku expoziiciju vai statiivu kreeslaa...
Publicēts: 04.10.07 19:13
 citēt
diivaini jums tie polaarinji... :roll:
principaa normaals kvalitatiivs polaarfiltrs nemaina nekaadus zilos un sarkanos, bet aiztur vai izlaizh cauri polarizeeto gaismu..
..kaut gan esmu dzirdeejis briinumus par filtriem 5Ls veertiibaa. :D
Publicēts: 04.10.07 19:38
 citēt
ja interesē - man te viens hoya 58mm cirkulārais mētājās, pats nelitoju.. varu notirgot :}
Publicēts: 04.10.07 19:44
 citēt
ne man inetresee 72mm un 52mm pirkshu e-bayjā
Publicēts: 04.10.07 19:47
 citēt
diivaini jums tie polaarinji... :roll:

dīvaini gan. pie pēc Bernulli sistēmas polarizētas gaismas 1 robs ekspozīcijas pa D. bet krāsas minimāli mainās aiz tam, ka debesīs atstarojoties / izkliedējoties gaisma sapolarizējas un dažādu krāsu gaismas mazliet atšķirīgi to dara.
Publicēts: 04.10.07 19:48
 citēt
ne man inetresee 72mm un 52mm pirkshu e-bayjā

kam tad tev ir filtra diametrs 72? neesi kko sajaucis? 17-70? iistenibaa jo lielaaks diametrs jo daargaak sanaaks.. un nezinu vai uz garaas sigmas vispaar ir veerts likt CPL! tb to 52mm prieksh 70-300...
Publicēts: 04.10.07 20:05
 citēt
72mm priekš sigmas 17-70mm
pa 52mm uz nikon 50mm

A kam tad ir jegas likt virsuu?? :lol: :lol:
Publicēts: 04.10.07 20:11
 citēt
CPL parasti izmanto bildeejot dabasskatus.. nezinu vai portretiem loti nepiecieshams ir tas CPL uz 50mm...
Publicēts: 04.10.07 20:18
 citēt
Oi nē, portretus toč ar to nevaig. Vismaz, cik es esmu mēģinājis - mēslaini sanāk. Ēkas, mašīnas, ainavas - tos gan.
Publicēts: 04.10.07 22:25
 citēt
Zemūdens pasauli var pabildēt nelienot zem ūdens.Noņem to ūdensvirsmas bliku. :roll:
Publicēts: 04.10.07 22:41
 citēt
billy es te vispar vardu portrestus nepiemineeju moshk ka ar 50mm bildeju dabaskatus! :lol: :lol:
Publicēts: 04.10.07 22:46
 citēt
var jau buut.. tava nauda investee tu to kaa un kur veelies, bet ja negribi padomus un komentaarus tad neliec postu forumaa!
Publicēts: 04.10.07 23:15
 citēt
A nafig divus, viņi tak ir gana dārgi. Ir tak pārejas no mazākas vītnes uz lielāku.
Lineārais laikam ir biki gaišāks un ar mazliet ieteiktākām polarizācijas īpašībām. Eksponometra kļūda teorētiski esot iespējama, bet neesmu dzirdējis, ka kādam tas būtu gadījies.
Jāgroza, lai panāktu vajadzīgo efektu, ir kā viens, tā otrs.
Turklāt polarizācijas efekts vienmēr nebūs vienāds. Visizteiktākais efekts ir virzienā, kas perpendikulārs virzienam uz sauli. Tālāk virzienā uz sauli vai prom no saules efekts var samazināties līdz pat nullei.
Publicēts: 05.10.07 12:16
 citēt
Stikls ir stikls, un stikli ir dažādi...
Kvalitatīvu filtru izgatavošana ir tik pat sarežģīts un dārgs process kā optikai.
Filtru ražošanai izmantotie dzidrinātie stikli, un izmantotie polimēri nosaka to cenu. CPL ir 5! virsmas, kas lauž gaismu.
Pieminētajam vecajaum labajam padomju poļarikam pa piecīti PF -58 zudumi izšķirtspējā ir 40%.
Tā kā neitrāli pelēku filtru tenoloģiski uzgatovot ir ļoti sarežģiti, jebkurš CPL fitrs izmaina RGB, onkulīt. Jautājums ir tikai kurš un cik.
Publicēts: 05.10.07 15:11
 citēt
Jautājums ir tikai kurš un cik.

Pareizi pateici ! :)
ng_blog, briinums ka tu neshausminies ka brilju leecas,kas ir mazaakas un 10-x nekvalitatiivaakas par visleetaako optiku, maksaa vairaakus desmitus latu :roll:
Publicēts: 05.10.07 15:33
 citēt
Stikls ir stikls, un stikli ir dažādi...
nuka dažādi un pārklājumi arī. bet baumas, ka optisko stiklu dzesē pa grādam mēnesī pēc maniem provizoriskiem aprēķiniem pārspīlētas, ja vien stikls objektīvu izgatavošanai nav tālredzīgi izkausēts jau aizpagājušajā gadsimtā.
Publicēts: 05.10.07 18:33
 citēt
Jūs tiešām vēl joprojām domājat, ka Nike sporta kurpju pāris, kas šūdināts Vjetnamā par algu 3 USD mēnesī (!), ir kaut 20 latu vērts pašizmaksā? :D
nekad neesmu domājis. bet ar to 3 $ laikam var knapu dzīvību izvilkt Vjetnamā, značit tie mazliet savādāki $, kā mūsu vai amīšu saprašanā. bet šā kā tā ne visi filtri /un stikli, porgas, šuzes un klōzes/ vienādi labas un tak jau labākiem, jādomā arī pašizmaksā lielāka - nav citu motīvu taisīt sūdīgus, kā zemākas ražošanas izmaksas.
Publicēts: 05.10.07 20:23
 citēt
katram ir sava veertiibu skala un iespeejams ka kaadam arii ir pienjemams rezultaats no 5 Ls polaarinjiem, bet kaada jeega tad pirkt labu objektiivu ja priekshaa peec tam liek dranjkjiigu filtru
Publicēts: 05.10.07 21:05
 citēt
Tas par 80 ari maksa 5 Ls, tikai prieks tevis ekskluzivi uzceno, lai tu nejustos apdalits. Un tu samaksa 80. :)

nu tad tik peerc pa 5 :)
..ir taada cilveeku kategorija, kuriem ir 2 viedokļi - vinja viedoklis un nepareizais... :(
Publicēts: 06.10.07 00:57
 citēt
Tas ir tā, ķipa, ka tajos laikos taisītās bildes, dēļ 40% zuduma, mēs atmetam kā ražošanas brāķi un kā īsteno kritēriju liekam visu labāko, kas tapis 2007. gadā? Ir jau forši, ka fotogrāfs ir arī polimēru stiklinieks un tiešām zina, ka ražotājam tas ir šausmīgi sarežģīts un dārgs pasākums, uztaisīt filtu.
Salīdzinot, ir dīvaini, ka cilvēks jau ir pabijis Kosmosā.

Man kādreiz skolaslaikos distanču slēpes bija- Visu Pisu, var būt otrādāk...

Ar 70 rantiem neviens vēl kosmasā pabijis nav...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):