forum.gif
Ko tad, ja gribas izmēģināt Nikon filmu kameru?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ko tad, ja gribas izmēģināt Nikon filmu kameru?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.10.07 11:56
 citēt
Kādi ieteikumi, ja ir interese pamēģināt kaut ko no Nikon 35mm tehnikas?
Pirkt F6 tā kā negribētos... Kas vispār ir reāli - laikam jau kāda no lietotajām kamerām? Cik viegli tādas var dabūt un vai pastāv iespēja aizņemties/izīrēt?
Publicēts: 07.10.07 12:00
 citēt
Es arī gribētu uz kādu vienu dienu kādu dabūt.

Galvenais mērķis pamēģināt kā Tokina 12 - 24 strādā uz pilna kadra.
Publicēts: 07.10.07 12:30
 citēt
Dabūt var viegli - strādāt arī viegli. F3, FM2, F no simtnieku sērijas. Tev patiks. Ar stikliem nezinu, ieteiktu kādu fiksu - tur 28, 35, 50, 85, ja zini ko bildēsi. Labāk jau gaišāks. Par vārdu gan drusku jāmaksā. Ja iet runa par stikliem.
Publicēts: 07.10.07 13:11
 citēt
jau pāris gadus siekala karājas uz FM3A
reku - www.fotografiareflex.net...
Publicēts: 07.10.07 20:05
 citēt
Nu tas ir vecs... cik saprotu, jaunākās kameras ļauj ielikt filmu un bildēt, tāpat kā digitālā, tikai ar to atšķirību, ka materiāls ir filma un ir bišku vairāk jāpiedomā par rezultātu.... ?
Publicēts: 07.10.07 20:18
 citēt
FM3 ir izcils, bet bildēt ar to var tikai tad ja kaut daļēji saprot kā darbojas fotoaparāts

F5, F6, un arī F100 ir brīnišķīgi

bet "kā digitālais" strādās vēl vesels pulks, ciparniekiem atbilstošas klases, plastmasas nikonu kas ražoti no 1990-2005 gadam
Publicēts: 07.10.07 22:18
 citēt
FM3 ir izcils, bet bildēt ar to var tikai tad ja kaut daļēji saprot kā darbojas fotoaparāts

F5, F6, un arī F100 ir brīnišķīgi

bet "kā digitālais" strādās vēl vesels pulks, ciparniekiem atbilstošas klases, plastmasas nikonu kas ražoti no 1990-2005 gadam

Māri, es saprotu, kā darbojas fotoaparāts, jautājums ir par to, vai es gribu tikai dzert kafiju un nospiest podziņu, vai arī dzert kafiju, gudri muldēt, grozīt eksponometrus, pirms podziņas nospiešanas regulēt slēdzīšus un vēl darīt visādas figņas... es to negribu, es gribu labam objektīvam pilnu kadru izmantot un apjaust filmas zīmējumu. Ar to es gribēju teikt, ka viss, kas parasti seko aiz vārda BET ir bulšits... vai BETŠITS.

F100 - gadījumā nav arī Andrez ?
Publicēts: 08.10.07 11:38
 citēt
redzi citāts:

/grozīt eksponometrus, pirms podziņas nospiešanas regulēt slēdzīšus un vēl darīt visādas figņas... /

tad arī norāda, ka priekšstats tev visai miglains - neuztver to kā saasināti - teikums ir par abstraktām darbībām, bet patiesībā šīs darbības ir pilnīgi konkrētas -

-bildētājs asumu + vienu no bildejamiem parametriem (kurš galīgi nav jāmaina ne pie katra kadra, ne arī bieži, toties dod 100% pārliecību par stikla zīmējumu), iestāda manuāli, tādējādi kamerai pašai uzticot mainīt tik vienu parametru - kamēr "zaļo A" režīmu lietotājs uztic filmu kamerai pašai regulēt uzreiz 3 un ciparu kamerai uzreiz 5 parametrus - to tad arī kameras dara dūšīgi raustot šos lielumus uz visām pusēm - tas 100% nozīmē, ka bildētājs nekontrolē to ko sniegs optika un pieļauj lielu varbūtību, ka kamera "kļūdīsies" vēl kādā no parametriem - patiesībā kamera nekur nekļūdīsies vienkārši bildētājs nebūs formulējis kamerai ko no tās vēlās un kameras "domas" atšķirsies no bildētāja domām

un iemesls tam ir tas, ka bildētājam šo domu NAV. bildētājs NEZIN kā "domā" kamera un tāpēc nespēj daļu parametrus pateikt kamerai priekšā, lai katrā konkrētajā gadījumā fotoaparāts uzzīmētu tādu bildi kā bildētājs vēlas

es pats nelietoju FM3 tipa kameru uz 35mm jo "Pentax LX" dabūt nenodrāztu nav iespējams (un līdz FM3 tā arī nevelk), bet FM3 ražoja vēl tiktiko un pārdotas tiek pilnīgas nullītes (kuras tev likās vecas) - lietoju MZ-S (būs pa vidu starp F100 un F5), bet man nenāk prātā lietot tos režīmus kuru nav FM3, lai apskatītos kā uz filmas izskatās full automāta "domas"

protams TO var darīt, un jabkuram uz TO ir pilnīgas tiesības tik smieklīgi, ka cilvēkam kurš nav pat TO pamēģinājis ir viedoklis par šādu kameru:

www.nikon-image.com...
Publicēts: 08.10.07 14:02
 citēt
Es zinu, kurus tieši parametrus maina katrs no auto režimiem, arī zaļais, bet man pārsvarā patīk paļauties uz "kāds kadrs sanāks, tāds būs labs" - jo katra nianse kadru padara mazliet savādāku un bieži tas nav tik būtiski. un pieskaitot zipeni, sanāk 4 un 6 parametri, kur vēl JPEG formātā bliežot arī ir čupiņa. (es biju pacenties uzskaitīt, bet tad izdomāju, ka gudri dirst nav malku cirst).

Labi, tas nav svarīgi, īsi sakot, kas gribēs, iemācīsies visu un vēl vairāk, bet FM3A ir labs dzelzis, pētu aprakstu :)

un iemesls tam ir tas, ka bildētājam šo domu NAV. bildētājs NEZIN kā "domā" kamera un tāpēc nespēj daļu parametrus pateikt kamerai priekšā, lai katrā konkrētajā gadījumā fotoaparāts uzzīmētu tādu bildi kā bildētājs vēlas
Publicēts: 08.10.07 14:04
 citēt
martin, tava poza izsaktas neerta :D
Publicēts: 08.10.07 19:47
 citēt
jāprovē. F4 rumpīti pa 200 Ls ne tik sen redzēju kautkur, gan pa objektīva caurumu mazliet pieputējušu.
Publicēts: 09.10.07 07:44
 citēt
Tā... kur var dabūt to FM3A ... :D
Publicēts: 10.10.07 19:30
 citēt
nu tīklā šur tur.. bet dārga maita saslavēta...

gadās, ka arī Rīgā sludinās - pat bishku lētāk
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):