forum.gif
platleņķis
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / platleņķis
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.10.07 22:32
 citēt
Zivsacs - Pamatīgi kropļots attēls.

Un tu tiešām domā ka 10mm ir šaurāks par 15mm??

Tu taisies ņemt vienu fisheye un vienu zōmu, vai vispār 1 no tiem objektīviem? Ja jā, ta tu tur salīdzini galīgi dažādas lietas! Sākumā tev vajadzētu izlemt, vai tu gribi ZIVSACI vai NORMĀLU plaleņķi.
Publicēts: 10.10.07 22:44
 citēt
Nu taisos es ņemt vienu no tiem visiem četriem, nevaru nekādīgi izdomāt vai man ir vajadzīgs normāls platleņķis vai zivsace, ceru sagaidīt šeit kaut kādu konkrētu informāciju, lai varētu saprast ko man izvēlēties!

ņem labāk parastu zivaci varēsi ņemt, kad būs daudz naudas vai liela nepieciešamībā, kur ir reti.
Publicēts: 10.10.07 22:46
 citēt
Nu taisos es ņemt vienu no tiem visiem četriem, nevaru nekādīgi izdomāt vai man ir vajadzīgs normāls platleņķis vai zivsace, ceru sagaidīt šeit kaut kādu konkrētu informāciju, lai varētu saprast ko man izvēlēties!

NU pag, KO tu taisies vispaar bildeet??
Publicēts: 10.10.07 22:56
 citēt
snowboards, un dažreiz kādu smuku dabas skatu vai ēku uzfotogrāfēt.

njem normaalu platlenjkji. 10mm IR plataak par tiem 15. Fisheye dod tikai taadu "krutu" efektu, kas ljoooti reti kad noder...
Publicēts: 10.10.07 23:07
 citēt
Nu labi, bet vai ir vērts maksāt par canon? vai tomēr ņemt stipri lētāko sigmu?

To jāprasa lietpratējiem :)

Cik esmu dzirdēji sigmas konstrukcija neesot tā labākā :)
bet nu es nemācēšu spriest...
Publicēts: 10.10.07 23:16
 citēt
Es te biju panjeemis 10-20 sigmu pabildēt... Nju tā .. bilde jau it kāa laba, bet neiepatikās man tas stikls, pārāk mazs diapazons lai vinju aktīvi lietotu teiksim sporta bildēšanai, ja nu vienīgais ir divi bodiji. Un vēl nejutu stipru atšķirību un vajadzību pēc tāda ja ir kāds 17-70 vai 17-85 stikls.
Publicēts: 10.10.07 23:39
 citēt
ja tiešām snowboard un visādas aktivitātes, forši izskatās fisheye - dod tādu īpašo sajūtiņu... katrā ziņā viens draugs bildē gandrīz tikai ar fisheye, un ir baigi labi :))

dabas skati - nu forši ar fishu, nebūs tradicionālā saulē krītošā jūra iekš perfekti taisnā horizonta :)

www.fotoblog.lv... viena no manām bildītēm, fočēta kāzās - sajūtas manuprāt foršas!
Publicēts: 10.10.07 23:43
 citēt
Tas tak Kālis bildē :!:
Publicēts: 10.10.07 23:48
 citēt
ja tiešām snowboard un visādas aktivitātes, forši izskatās fisheye - dod tādu īpašo sajūtiņu... katrā ziņā viens draugs bildē gandrīz tikai ar fisheye, un ir baigi labi :))

dabas skati - nu forši ar fishu, nebūs tradicionālā saulē krītošā jūra iekš perfekti taisnā horizonta :)

www.fotoblog.lv... viena no manām bildītēm, fočēta kāzās - sajūtas manuprāt foršas!

Nez cik ta taadas fisheye bildes saliksi kaazu albuumnaa.. es personiigi negribeetu vairaak par 2 ar shkjiibaam sejaam, lieliem deguniem...

..un man liekas, ka abstrakcijas diezgan aatri var apnikt...
Publicēts: 10.10.07 23:58
 citēt

Nez cik ta taadas fisheye bildes saliksi kaazu albuumnaa.. es personiigi negribeetu vairaak par 2 ar shkjiibaam sejaam, lieliem deguniem...

..un man liekas, ka abstrakcijas diezgan aatri var apnikt...

nūūū, tas ir viens jautājums... otrs - vai šim cilvēkam, bildējot ar 10-20 piemēram, arī gribēsies nedaudz šķībi stāvošus cilvēkus un dīvainas perspektīvas telpā :) gribēs, noņems, piekabinās citu stiklu un bliezīs tālāk!
Publicēts: 11.10.07 00:34
 citēt
nu baac, kaa var saliidzinaat 10-22 ar 15 fisheye? :D nu sviests! Pilniigi dazhaadas lietas! Taakaa omleti ar pienu :D
Publicēts: 11.10.07 09:58
 citēt
..Un vēl nejutu stipru atšķirību un vajadzību pēc tāda ja ir kāds 17-70 vai 17-85 stikls.

nu vot shito gan nevaru saprast - 68°.. un 97° .. , atshkjiriibaa vairaak nekaa redz 50-nieks uz cropa cameras :roll:
Publicēts: 11.10.07 10:14
 citēt
Skata lenjkjis utt viss ir baigi labi, bet ja ir kāds stikls kuram vismaz viens gals ir 17mm tad biezhaak lietosi to nevis 10-20 stiklu, tāds stikls pārsvarā ir vajadzīgs nu 5-10% situāciju un tikai tādēļ pirkt šādu stiklu... nu nezinu... Vismaz es varu iztikt bez :)
Publicēts: 11.10.07 16:40
 citēt
tu varbuut.. bet man sobriid ari paradas nopietna interese par:

Sigmu 10-22 jau iepriekshmineeto.. Ir kkadas atsauksmes?
Publicēts: 11.10.07 18:28
 citēt
Skata lenjkjis utt viss ir baigi labi, bet ja ir kāds stikls kuram vismaz viens gals ir 17mm tad biezhaak lietosi to nevis 10-20 stiklu, tāds stikls pārsvarā ir vajadzīgs nu 5-10% situāciju un tikai tādēļ pirkt šādu stiklu... nu nezinu... Vismaz es varu iztikt bez :)

katram savs bildeeshanas stils - man piemeeram 10-22 vareetu buut kaa ikdienas objektiivs , jo kad lietoju tikai 17-85, tad esmu pamaniijis ka lielaakaa dalja kadru uz pasha plataakaa gala - nepietiek vinjam iisti platuma :(
Publicēts: 11.10.07 18:30
 citēt
tu varbuut.. bet man sobriid ari paradas nopietna interese par:

Sigmu 10-22 jau iepriekshmineeto.. Ir kkadas atsauksmes?

Man ir Sigma 12-24. malās uz FF jūtami zūd asums bet tas jau visiem platleņķiem tā. Par kopējo asumu un pašu objektīvu biju patiešām pārsteigts! Un par distorsion vispār šim labāk nekā canonam ef 16-35 f2.8L.
Publicēts: 11.10.07 21:17
 citēt
kas tad ir 18mm uz crop? Tie tak tie pashi 28mm. Es tomēr tagad dodu priekšroku 20mm nekā 28. Cita fiška vispār...
Publicēts: 11.10.07 21:46
 citēt
Sigma 10-20 labāka par Canonu 10-22. Pat ja viņi maksātu vienādi, apskatos iesaka Sigmu kā optiski labāku. Canons bik gaišāks. Par fokusa attālumu, katram pašam jāzin ko viņam vajag. Man 55% - 10-20mm, 30% 17-55mm, 10% 70-200mm, 5% pārējie.
Publicēts: 05.11.07 17:56
 citēt
www.pbase.com...
www.pbase.com...
www.3dpanorama.ru...
Vēl bija, bet nevaru atcerēties kur.
Publicēts: 05.11.07 18:21
 citēt
bet nu atkariigs jau ari no taa kada sigmas kopija var gadities...
Publicēts: 05.11.07 19:27
 citēt
bet nu atkariigs jau ari no taa kada sigmas kopija var gadities...

šis ir lielākais sigmas mīnuss un klupšanas akmens - kvalitātes kontrole ;(
Publicēts: 07.11.07 12:07
 citēt
Man ir Sigma 12-24. Divi galvenie plusi-

- vienīgais superplatlņķa zūms, kas der arī uz FF un filmu kamerām- bez kropa- baigais platleņķis

-gan pēc dažādu forumu, gan pēc mana IMHO- no visiem šī diapazona zūmiem vismazākie ģeom. kropļojumi.

Mīnuss- problematiska filtru lietošana.

Tehniski man šķiet gana izturīgs un kvalitatīvs.
Cena- Elkora redzēju pa 499 Ls, savu pirku "no rokas" pa 350 Ls. Viss OK.
Publicēts: 07.11.07 12:38
 citēt
kapec problematiska filtru letoshana?
Publicēts: 07.11.07 13:13
 citēt
kapec problematiska filtru letoshana?

Vinjetēšana
Publicēts: 07.11.07 13:19
 citēt
aa jaa no taada aspekta gan! jalieto Cokin filtri ar plato adapteri ;)
Publicēts: 07.11.07 13:27
 citēt
Neesmu provējis, bet vispār šim ir iebūvētā "tulpītes veida" blende un diezgan izteikti sfēriska priekšēja lēca, tā ka jebkura filtra pielietošana platajā galā varētu būt zem jautājuma zīmes.

Vēl aizmirsu atgādinat par krievu "Zenitar 16/2,8" eksistenci. Zivsacs viņš gan nav, bet visai plats platleņķis ar diezgan demokrātisku cenu ap 100 USD Krievzemē.
Kadreiz ņēmu pamēģināt (ar M42-EOS adapteri)- savai cenai tīri neko.
Publicēts: 07.11.07 13:52
 citēt
........................

Vēl aizmirsu atgādinat par krievu "Zenitar 16/2,8" eksistenci. Zivsacs viņš gan nav, bet visai plats platleņķis
........................

kotad Fridi Ogrē "Zenitar 16/2,8" vairs nav zivsacs?

Āfrikā un citur pasaulē (Parīzē, Londonā, Ņujorkā) tas stikls vēl ir diagonālā zivsacs

Publicēts: 07.11.07 14:08
 citēt
Māri, sorry, vainīgs neprecīzos formulējumos!
Tavu Zenitaru izmēģināju uz 1,6 kropa dSLR un tādā gadījienā zivsacs efekts diezgan minimāls (tuvu 17-40/4L kadram ar nedaudz vairāk izliektām malām) .
Bet uz pilnā formata, protams reāla "fiša ace"...:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):