forum.gif
.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / .
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.10.07 23:41
 citēt
Esi dzirdejusi par tadu lietu ka KRASU BALANS?:) Kameru pirms bildet JANOKALIBRE uz neitralo :) Palasi rudens vakaros:)
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 11.10.07 23:45
 citēt
Reku tas funkcija skads pat Latviski apraxstijis:)
WB jeb White Balance - neitrālās krāsas pozīcija bildē (kura “krāsa” ir bez krāsas). Cilvēks būtībā redz Auto WB režīmā, jo prāts zin kā izskatās baltā krāsa un visu redzamo pārveido atbilstoši apgaismojumam. Fotoaparāts aprēķina kurš varētu būt neitrālais tonis, un pārējās krāsas veido balstoties uz tā. Reizēm tas tik labi nespēj aprēķināt kāda tieši gaisma spīd uz fotografējamo objektu, jo tā krāsu mērītāji reizēm ir slikti, mazi vai to vispār nav (un to uzņemas sensors). Tad var izvēlēties pats savu WB, piemēram Dienasgaisma (Incandescent), Apmācies (Cloudy), Ēna (Shade) vai izveidot jaunu WB iestādījumu parādot aparātam baltu/pelēku lapu/objektu (Custom). Tā kā gaismas toni (temperatūru) mēra Kelvinos, daži fotoaparāti ļauj zinātājam ierakstīt precīzu temperatūru.
Publicēts: 11.10.07 23:47
 citēt
Kas tev par Kameru bija?
Publicēts: 12.10.07 01:46
 citēt
Publicēts: 12.10.07 19:26
 citēt
esošajās atrisinājums saucas RAW
Publicēts: 12.10.07 19:36
 citēt
šitas atbruņo:

//////////esmu neapdomiiga un sajaa lietaa greekoju. ///////////......

tad var līdzēt tik Levels atsevishki pa kanāliem

plus prātīga Hue/Saturation un Brightnes/Contrast groziishana

ja balanss galiigi auzaas tad nekaa
Publicēts: 12.10.07 19:39
 citēt
ļoti vajag palīdzību. bildēju figūriņas uz baltā un melnā fona, bez zibspuldes, mākslīgas gaismas apstākļos. kad skatījos foukā uz izlikto manuālo režīmu fons bija balts, bet datorā tas veido vairākas nokrāsas, melnais fons vispār ieguva dīvainu spīdumu. levels nu uzlabo, bet līdz galam nepalīdz. vajag dabūt baltu par balto un melnu par melno, ideāli, ja arī ēnas vietām var noņemt. ir recepte?
un varbū var melno par balto un otrādi!!! padalieties lūdzu!

:D jā tāds ir pirmais mājas darbs pie Kundziņa iesācējiem- pie dažādām ekspozīcijas kompensācijam, lai parādītu, ka balts tad top pelēks un melns nav vairs melns ... :D
Publicēts: 12.10.07 19:58
 citēt
jaa man jau teica par tiem kursiem. buutu 180ls pat ne lieki noteikti aizietu. lai gan man skiet man tikko ir bijusi taada fotoskola. :D
paldies visiem par ljoti svariigu informaaciju kaa turpmaak nepielaut mulkiibas!
jo bildeejot dabaa, istabaa uc tas nekad nebija tik ljoti aciimredzams un viemneer korigeejams, bet ja saak nemties ar foniem... jebkuraa gadiijuma visnotalj interesanta pieredze.

nu nebija jau man tā nauda lieka, vēlme bija ļoti liela...
Publicēts: 14.10.07 16:22
 citēt
K10D ir perfekta krāsu balansa regulēšanas un kalibrēšanas sistēma. Atrodi tomēr to manuāli un izlasi. Galu galā manuāli var atrasr arī internetā - prasi gugles tantei.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):