forum.gif
Carl Zeiss Jena MC Flektogon 4/20mm
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Carl Zeiss Jena MC Flektogon 4/20mm
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.10.07 11:53
 citēt
Izmeklēju netu par šo objektīvu, bet viedokļi ir pretrunīgi.
Varbūt kāds no jums zin ko pateikt par šo stiklu?
Publicēts: 15.10.07 12:05
 citēt
Briedim nav shitaads?
Publicēts: 15.10.07 12:22
 citēt
tjipa ir.

ljoti labs, rekomendeeju:)
tik drusku patumshss....

uz kaa doma skruuveet? ja uz krop, tad nezinu vai ir jeega... bet uz FF vnk odzinja.. paaris bildes man albuumaa...
Publicēts: 15.10.07 12:53
 citēt
Vairāk jau doma likt uz crop, un tikai šad tad uz filmu kameras.
Uz kropa sanāk 32mm, diezgan paplats leņķis. Nav jau tik traki - ēkas varēs pabildēt :)
Publicēts: 15.10.07 13:54
 citēt
Klau, briedi! Pa cik tu savējo paņēmi?
Publicēts: 15.10.07 14:14
 citēt
Klau, briedi! Pa cik tu savējo paņēmi?

Es nepaņēmu, man aizdeva palietot. Bet būtībā viņi ir ļoti reti, ebay maksā no 300$$ uz augšu...

Es domāju ka nav vērte tev viņu likt uz crop, jo nu nekāds dižais platleņķis nebūs...

aa, un uz zeniita - ja nav automaatiskaa diafragma, tad arii suudiigi, jo objektiivam nevar uzlikt vai A vai M...
Publicēts: 15.10.07 14:17
 citēt
uz digitala jau ari vares tikain ar atvertu bildet, protams, ja nepielieto izolenes hacku ;)
Publicēts: 15.10.07 14:30
 citēt
Pierunājāt :)
Bet ziņķāres pēc, kā viņam auto-diafragma strādā. Tur ir tas pipsis galā, kuru piespiežot aizver līdz vajadzīgajai pozīcijai? Vai kaut kā viltīgāk?
Publicēts: 15.10.07 14:31
 citēt
Pierunājāt :)
Bet ziņķāres pēc, kā viņam auto-diafragma strādā. Tur ir tas pipsis galā, kuru piespiežot aizver līdz vajadzīgajai pozīcijai? Vai kaut kā viltīgāk?

m42 visiem objektīviem ir tas pipsis galā, kuru piespiežot aizver līdz vajadzīgajai pozīcijai (izņemot tos, kriem vispār nau atuomātiskās fragmas) :D

A ja nav noslēpums, pa cik tev ir iespēja viņu dabūt?
Publicēts: 15.10.07 14:34
 citēt
Manam Jupiter 9, Jupiter 37A un Industar 61L/Z gan nav.
Publicēts: 15.10.07 14:35
 citēt
Manam Jupiter 9, Jupiter 37A un Industar 61L/Z gan nav.

Tāpēc ka viņiem ar roku vispirms jāuzstāda attiecīgais cipars un tad jāaizgriež līdz tam stāvoklim... :)
Publicēts: 15.10.07 14:45
 citēt
Taisnība, bet tikai par Jupiter9. Pārējiem kā griez tā aizgriez :)

P.S. 60Ls. Mans domāt, ka lēti tāpēc sāku interesēties.
Publicēts: 15.10.07 14:45
 citēt
nereali leeti!
njem, pec tam nopardosi dargak.
Publicēts: 15.10.07 14:46
 citēt
Taisnība, bet tikai par Jupiter9. Pārējiem kā griez tā aizgriez :)

P.S. 60Ls. Mans domāt, ka lēti tāpēc sāku interesēties.

Pērku pa 70!!!! :D :D :D
(ja nepatiks, pārdosi?;))))
Publicēts: 15.10.07 14:49
 citēt
Man tik mazliet māc šaubas, ka tas nav tas par ko tiek uzdots :)
Bet aizbraukšu apskatīt, varbūt tomēr...
Publicēts: 15.10.07 15:07
 citēt
Starp citu, laikam bija dažādi tie Carl Zeiss austrumu un rietumu. Šis konkrētais ir DDR (komunistiskās vācijas).

Varbūt tur tas āķis?
Publicēts: 15.10.07 15:49
 citēt
Starp citu, laikam bija dažādi tie Carl Zeiss austrumu un rietumu. Šis konkrētais ir DDR (komunistiskās vācijas).

Varbūt tur tas āķis?

Nez, man arii ir DDR...

nu viens ir melns, otrs ir taads raibs :) man ir mellais...
Publicēts: 15.10.07 17:44
 citēt
Nu tad tā, paņēmu to zvēru gandrīz neskatoties, jo kamera nav līdz. Tulīt braukšu mājā un spēlēšos :)

Maziņš mīnusiņš, ka lēkājošā blende (tas pipsis) nestrādā, kā griez tā uzreiz aigriežās diafragma, bet savādāk labs.

Bet... nau jau viš tik dārgs kā jūs mani te kūdījāt; es te pavandīju vēl netu un tur bija minēts 100-200$ Krievijā.

Rīt uzrakstīšu kādu atsauksmi.

P.S. Manējais ir melns nevis tā zebra :)
Publicēts: 15.10.07 17:57
 citēt
Nu tad tā, paņēmu to zvēru gandrīz neskatoties, jo kamera nav līdz. Tulīt braukšu mājā un spēlēšos :)

Maziņš mīnusiņš, ka lēkājošā blende (tas pipsis) nestrādā, kā griez tā uzreiz aigriežās diafragma, bet savādāk labs.

Bet... nau jau viš tik dārgs kā jūs mani te kūdījāt; es te pavandīju vēl netu un tur bija minēts 100-200$ Krievijā.

Rīt uzrakstīšu kādu atsauksmi.

P.S. Manējais ir melns nevis tā zebra :)

NEpaspeeju pateikti - paskaties vai diaftagma lēkā :)))
nu es zinu vienu meistaru kas var staisiit pa kaadiem 10 lashiem. Bet laikam jau tas defekts ir tieshi labs :)
Publicēts: 15.10.07 18:10
 citēt
Labs. bet lēkāšana nav tā stiprākā vieta DDR stikliem. ir arī ar 2,8.
Publicēts: 16.10.07 10:41
 citēt
Tā kā vēlu vakar atbraucu mājās, tad paspēlēties sanāca visai maz un gaisma dzīvokli ar' tā ir kā ir.

Secinājums: par iztērēto un iegūto nejūtos iegrābies :)

Tas ka diafragma nelēka - štrunts un dslr kamerai tāpāt uz to pofig, bet to reto reizi, kad uzlikšu uz Zenita 122, tad varēs pieciest. Kaut kā negribās ieguldīt vēl 10 Ls, lai salabotu.

Ko es nebiju uzreiz pamanījis, bet pamanīju mājās, ir tas, ka zem priekšējās lēcas gar malām ir tāds kā viegls pelēcīgums mazliet. Nevar īsti saprast kas - varbūt pelējums, vai arī kaļķa nosēdumi :)
Bet vai tas traucē bildei - uz crop nē, uz FF vēl tikai mēģināšu.

Pirmais rupjais tests: bildēta rakstaina tapete no ~2,5m attāluma uz aci vienā planknē, statīvs, 2 x 100W lapiņas griestu gaismeklī, 400D, ISO 200.

Šo jau biju lasījis netā, bet tagad pārbaudu arī uz savas ādas, bildes ar F4 ir nu tak sebje - vidus ass, pa stūriem miglains (šaubos, ka tas ir dēļ tā kaļķa), ar F5,6 jau lietojams, bet pavisam labi ar F8.

Tā teikt, atliek pietiekoši daudz aizgriest pudeles dibena stiklu un arī būs labs objektīvs ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):