Zinu ka jau taads topics ir bijis, bet neko jēdzīgu iepriekšējos neizlasiiju! Varbuut varat ieteikt kaadu labu monitoru ~200ls? Jo moitori ir ļoti daduz, un uz kurām ipašībām jaskatās?
LCD/CRT? Izmers velamais? Platais - parastais? kadam nolukam - tekstus klabinat, interneta sedet vai bildes shopot? ja pedejais, ta vai lai draugos smuki, vai uz tipeni dziit?
tak esi konkretaks. piedava paris savus variantus, un tad ieteiksim.
pa 200 Ls var labaakajaa gadiijumaa kaadu lietotu LaCie Electron 22 Blue IV nopirkt, ja negadiisies paaraak nodraazts, tad buus gana labs par shitaadu naudinju..
Bildes šopot var uz da jebkada monitora, ja grib to darīt profesionāli, tad tas nav lēti... Bet jedzigu moni kopsumā ap 200Ls var dabūt
Jebkuru ņemt tomēr nevajadzētu. Man daarbā ir kaut kāds lētais samsungs, tās ir šausmas, kādas bildes šis rāda. Un nekas tur neregulējas, der tikai textiem. Starp citu, nav kāds saskāries ar Acer AL 2623W?
es joprojaam briestu jaunam monim, peec testiem man pagaidaam favoriits ir lcd samsungs 21" wide ~300 naudinjas maksaa, un latvijaa liekas crt nevar dabuut (jaunus) lielaakus par 17" :twisted: biju sabriedis uz crt lielaku bet nekaa.....
Man nupatas gadijas intresanti. Nupatas izsolija viena vēl pirms ~8 gadiem nobankrotejusā dizaina kantora īpašumu un mēs ar čomu tā nejauši iestaigājām tai pasākumā šis pa 30Ls nosolija savu ~2 gadi lietotu BARCO 22 collu monitoru es pa 25Ls atkal kolēģes ar kautkur 1 gadus lietotu DELL 21 colu briesmoni. Vienīgi ka tie bij 8 gadus stavejuši konteinerā kautkādā noliktavā BET tā viss bija čiki čiki lādēdamies vilku to ~45kg kasti uz 4 stāvu pa trepēm mājās
ja par shitaadau cenu, tad parametriem nav noziimes, jo tie visi domaati excela tabulaam ..par visu variiti tevi grib par graamatvedi laikam paartaisiit.. :roll:
refresh rate [ms]! izmērs [collas] kontrasts [1:500] vai tamlīdzīgi
vai ir laba pamatne - kārtīgi uz galda turēsies! vēl pie pozitīviem punktiem jāpieskaita tas, ka var pagriezt ekrānu kā vajag - uz priekšu sagāzt, sagāzt atpakaļ, pagriezt pa riņķa līniju otrādi!
Cik paskatījos, tā saucamajiem pro grafiķu LCD izšķirtspēja sacelta krietni straujāk, kā diognāle. Vai nebūs tā, ka noliekot priekšā palielu palagu, forumu vajadzēs ar lupu lasīt?
Es šobrīd domāju par kādu Apple monitoru,20 collu ir mazākais un maksā 430ls...
Metaleksā 410. Bet, vai Tevi nemulsina, ka punkta izmērs viņam 0,25 , kas nozīmē, ka viss viņā rādīsies daudz, daudz mazāks, kā ierastajos 17 collīgajos? Bilžu apstrādei labi, bet internetam, utt.? Vai es domāju garām? Cik saprotu, variēt ar izšķirtspēju LCDeškām īsti nesanāk.
P.S. jaaskataas peec matricas tipa TN panel - fast response, 6 bit colors, BAD for photo processing. It has only 226,000 odd colors and it simulates the other 16.7 m colors. Don’t touch it with a 10 feet pole for photo editingS-IPS - probably the best for photo editing, 8 bit per channel. True 16.7 m colors, great for photo editing, but slow response times. Usually the monitor is $150-$200 more than a comparative TN panel. S-PVA - opinion is split on how good S-PVA is. Some argue [quoting websites written in 2004 that S-IPS rules]. However, the rolls royce of LCD monitors, Eizo uses S-PVA.
varbuut shis arii noderees AS-IPS – Advanced Super IPS, also developed by Hitachi in 2002, improves substantially on the contrast ratio of traditional S-IPS panels to the point where they are second only to some S-PVAs. AS-IPS is also a term used for NEC displays (e.g., NEC LCD20WGX2) based on S-IPS technology, in this case, developed by LG.Philips. A-TW-IPS – Advanced True White IPS, developed by LG.Philips LCD for NEC, is a custom S-IPS panel with a TW (True White) color filter to make white look more natural and to increase color gamut. This is used in professional/photography LCDs. H-IPS – Released sometime late 2006, was the H-IPS panel which is an evolution of the IPS panel which improves upon it’s predecessor, the S-IPS panel. The H-IPS panel can be seen in the NEC LCD2690WUXi and the Mitsubishi RDT261W 26″ LCD monitors and also Apple's newest Aluminum 24" iMacs. So to sum up, the pros/cons of the H-IPS over the S-IPS:
Pros: Much less backlight bleed. No purple hue visible at an angle Backlight bleed improves looking at an angle Less noise or glitter seen on the panel surface (smoother surface)
Cons: Still some backlight bleed in areas that are green. Viewing angles may have sacrificed in order to improve pros.
Iespaids lielisks, sevišķi pārejot no 15 in uz 22 Kustīgās bildes bez kādām redzamām problēmām (5 msec ir gana labs ātrums). Atliek rik pareizi nokalibrēt, bet tam jau iespējas ir visādas. Un neko neatstaro tas glossy Salīdzinot ar BW226 tomēr krietni lētāks un diez vai ir vērts par tām 2 msek pārmaksāt
uz atbildes laiku ja vien neesi fanatisks geimers sen jau nav veerts skatiities, pat pie resp 12 shaubos vai maniisi ko problemaatisku,m un visas shmuces izliidiis peec ~nedeeljas kad pirmaa sajuusma noplaks, tad arii reaali ieveerteesi jauno moni, bet varbuut jau ieveerteesi tad kad centiisies piedziit taa kaa gribas kraasas spilgumu utt........
Sajūsma, protams, noplakusi, palika stabila apmierinātības sajūta. Tagad sajūsmu izsaka visi ciemiņi, ieraugot, kā uz tāda monitora izskatās bildes. Mīnuss pagaidām viens - redzot lielajā variantā bildi (>A3), grūti samierināties ar salīdzinoši nožēlojamo bildes kvalitāti pēc samazināšanas līdz max 800pix. Spēlmaņiem - nezinu, krutās spēles nav, bet bērnu spēlītēm tipa Harry Potter visas animācijas izskatās lieliski. Vēl viens un man vissvarīgākais pluss - strādājot ar dokumentiem ir ļoti ērti redzēt 2 lapas vienlaicīgi pilnā izmērā - daudz vieglāk izdarīt slaveno kombināciju copy/paste
Paldies par atbildi! Ja nav vilšanās, pirkums izdevies. Varbūt tiešām nav vērts iespringt, bet ņemt kādu no šādiem- lētajiem. Vismaz nebūs vilšanās pēc pāris gadiem, kad arī dārgais būs novecojis, un būs žēl izdotās naudas?