forum.gif
stulbs jautaajums par f...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / stulbs jautaajums par f...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.10.07 00:53
 citēt
nu ta taa-ir liela shkjirba starp f1.7 un f1.4 stikliem???f1.4 ir stipri gaishaaks vai arii var iztikt ar f1.7!esmu "nopircis" ebay f1.7 stiklu par 60 ls un tagad mani saak mociit sirdsapzinja vai nevajadzeeja piemaksaat 30 ls klaat un panjemt f1.4...
Publicēts: 17.10.07 01:01
 citēt
Da nomierinies. Viss ir kaartiibaa. Beidz stresot. Ej bildē :)

Kas tev ir galvenais? Taisīt bildes vai citu acīs staipīt krāniņu - kuram te gaišāks stikls?

Nu NAV tik liela starpība...
Publicēts: 17.10.07 01:28
 citēt
+vēl :))

Ja tu nezini, kam tev tas ir vajadzīgs, tad tas tev nav vajadzīgs :)
Publicēts: 17.10.07 01:59
 citēt
da briedi es perku stiklus tapat vien?vajag stiklu prieksh fotografijam majas apstakljos,bez zibenja.f2.8 ir par maz pie iso 200 un alfai ar ko es focheju ir diezgan manami trokshnji pie iso400+ tapec mekleju gaishus stiklus!
Publicēts: 17.10.07 02:17
 citēt
da briedi es perku stiklus tapat vien?vajag stiklu prieksh fotografijam majas apstakljos,bez zibenja.f2.8 ir par maz pie iso 200 un alfai ar ko es focheju ir diezgan manami trokshnji pie iso400+ tapec mekleju gaishus stiklus!

Nopērc labāk statīvu. Nez kam tie domāti? Pirkt 1.4 tikai tā iemesla dēļ lai bildētu mājas apstākļos ar 1.4 ir galīgi jocīga rīcība :) Pēc kā tad tu tiecies? Pēc asuma vai asuma dziļuma?
Publicēts: 17.10.07 02:37
 citēt
pec asuma dziljuma,kursh respektivi izriet no asuma.
Publicēts: 17.10.07 02:43
 citēt

Tu vispār pats saprati, ko uzrakstīji? :lol:

Njaaa, es gribētu zināt, kā 1.4 tev sniegs LIELĀKU asuma dziļumu (UN asumu) par kaut vai 2.8...
Publicēts: 17.10.07 02:48
 citēt
Jo lielāks F, jo lielāks ASUMA DZIĻUMS.

Un parasti, ideālais ASUMS pamatniekiem(gaišajiem 1.4, 1.7, 1.8 ) ir ~ no 2.8 - 8, bet nejau pie pilnīga atvēruma.

Publicēts: 17.10.07 03:02
 citēt
ideals asums ja,bet ne jau man vajag idealu izpludumu!!!da saku ka gribu asas bildes pie vaja izgaismojuma.

Jautajums bija vai ir liela atshkjiriba starp 1.4 un 1.7 un viss,gribu dzirdet tieshu un kodoligu atbildi no pec iespejas vairak cilvekiem kas ir taisijushi bildes ar abiem stikliem vajas gaismas apstakljos 'un bez stativa'!
Pasham nav bijusi iespeja izmegjinat abus...
Publicēts: 17.10.07 03:12
 citēt
Publicēts: 17.10.07 03:26
 citēt
paldies,vairak jautajumu nav!
Publicēts: 17.10.07 08:45
 citēt

Tu vispār pats saprati, ko uzrakstīji? :lol:

Njaaa, es gribētu zināt, kā 1.4 tev sniegs LIELĀKU asuma dziļumu (UN asumu) par kaut vai 2.8...

aizgriežot diafragmu parasti palielinās asuma dziļums....
Publicēts: 17.10.07 09:02
 citēt
Man ir bijuši Canon 50mm f/1.8 un f/1.4 stikliņi. Galvenā starpība starp abiem bija nevis tā, ka viens ir gaišāks par otru, bet gan tas, ka pie f2.8 ar vienu no viņiem sanāca asākas un kontrastainākas bildes ar glītāku fona zīmējumu.

Pie vāja apgaismojuma nav īsti svarīgi, vai tas stikls ir f/1.4 vai f/1.8. Paskaidrošu - ja pie vāja apgaismojuma bildē ābola serdi, tad fotoaparātu var uzlikt uz statīva, uzlikt diafragmu f8 un bildēt ar ekspozīcijas laiku kaut 30 sekundes. Ja bildē dzīvu cilvēku, tad nav būtiska atšķirība, vai ekspozīicjas laiks ir 1/30 vai 1/20 sekundes - abos gadījumos ir grūti uzbildēt perfekti asu bildi dēļ cilvēku kustīguma. Viegla kustība uz priekšu - un asums no acīm aiziet uz ausīm, viegla kustība sānis un visas līnijas ir diezgan mīkstas.

Objektīvs nav tikai milimetri un max. diafragma vai citi sausi cipariņi ...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):