forum.gif
canon 40d un RAW apstrāde.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / canon 40d un RAW apstrāde.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.10.07 11:55
 citēt
vai kādam ir padoms ar ko apstrādāt RAW failus,izņemot canona softu,raw shooters vairs neņem pretī,ar PS ir laikietilpīgi...varbūt ir kāds RAW shooter uzlabojums?
Publicēts: 21.10.07 12:25
 citēt
vai kādam ir padoms ar ko apstrādāt RAW failus,izņemot canona softu,raw shooters vairs neņem pretī,ar PS ir laikietilpīgi...varbūt ir kāds RAW shooter uzlabojums?

Ko saka lightroom?
Publicēts: 21.10.07 12:35
 citēt
tas nepiedāvā 40d neko pagaidām
Publicēts: 21.10.07 12:40
 citēt
Publicēts: 21.10.07 14:14
 citēt
tas nepiedāvā 40d neko pagaidām

1.2 versijai, vismaz kad apgreidoju viens no apgreida rezultatiem bija 40D atbalsts! Pats neesmu testejis - bet ta bija oficiala informācija, ko viņi sniedza! :)
Publicēts: 21.10.07 17:06
 citēt
Iesaku fotoveikalu CS3.

Cilvēks rakstīja, ka ar PS ir laikietilpīgi un lūdza ieteikt kadu citu alternativu - skaidrīte? :roll:
Publicēts: 21.10.07 17:45
 citēt
man jau piem. ACR (PShops) patiik - salieku chupu , vienu izkorigjeeju un tad nosinhronizeeju paareejos, ja baigi vajag, tad veel dazhiem special korekciju pievelku - aatri un vienkaarshi. It kaa jau Lightrooms par kapeiku labaaks (reizeem taa liekas, bet biezhi gan pat nav starpiibas), bet besii tas ka vinjsh histogrammu neraada konkreetajam finaala kraasu profilam un liidz ar to aiziet clipaa biezhi sarkanais gals... mosh man rokas liikas ka nemaaku histogrammu peec kraasu profiliem apskatiit, bet cik apjautaajos, tad neviens to nemaaceeja ieskaitot Adobes suportu, kursh arii tikai burbuljus laida un neko konkreti nepateica...
Publicēts: 21.10.07 18:04
 citēt
Digital Photo Professional, man neko vairāk nevajag, tagad arī apgreidojams.
Publicēts: 21.10.07 18:11
 citēt
Ja grib lai ir labi un nav laikietilpiigi, tad lai bildee jpegaa.
Tas ir taapat kaa nopirkt Ferary un braukaat pa vecriigu.. :D

Braukā ar savu riteni pa vecrīgu un bildē jpg,parasti tādi tipi kā Tu ir ļoti gudri interneta vidē,bet dabā parunāt nevar...Man patika Raw shooters,kur var katru bildi ērti izrediģēt un tad saglabāt visas uzreiz tiffā vai jpg.Skatos Tev patīk kasīties un tēlot speciālistu :lol:
Publicēts: 21.10.07 18:23
 citēt
Lightroom
Pasmags salīdzinājumā ar DPP bet arī iespējas krietni vairāk. PS nelietotu tādām vajadzībām. Šis produkts toēr citām lietām domāts. Galvenais LR + par DPP ir tas ka korekcijas saglabājās momentāli. Ja notiek kautkāds gļuks tad atverot no jauna LR nekas nav jālabo.
Publicēts: 21.10.07 18:27
 citēt
Lightroom
Pasmags salīdzinājumā ar DPP bet arī iespējas krietni vairāk. PS nelietotu tādām vajadzībām. Šis produkts toēr citām lietām domāts. Galvenais LR + par DPP ir tas ka korekcijas saglabājās momentāli. Ja notiek kautkāds gļuks tad atverot no jauna LR nekas nav jālabo.

A, kas ir DPP? :roll:
Publicēts: 21.10.07 18:30
 citēt
Lightroom

A, kas ir DPP? :roll:

Tas ir ar canon iet softs Digital Photo Professional :)
Publicēts: 21.10.07 19:09
 citēt
Man rodas jautājums, ko jūs tur tik šausmīgi kruķijat tajās progās?
Liekas stāsts par konču taisīšanu no sūda...
Ir dzirdētas sūdzības par šausmīgi sliktiem rezultātiem izvelkot +2 EV, un arī ka tas esot par maz...
Tad par ko ir domāts tajā brīdī kad spaida slēdzi?
Publicēts: 22.10.07 10:32
 citēt
Ir dzirdētas sūdzības par šausmīgi sliktiem rezultātiem izvelkot +2 EV, un arī ka tas esot par maz...

RAW jau nav domāts tikai ekspokorekcijas labošanai,vēl ir ļoti daudz citu lietu,ko nevar izdarīt ar jpg.Tādēļ arī gribu ērtu un ātri pārlūkojamu programmu,lai nav katrs kadrs jāatver PS.
Publicēts: 22.10.07 11:13
 citēt
Nevajag fotografēt RAWā, ja tik grūti un laikietilpīgi un vajag 200 kadrus dienā apstrādāt, dienu no dienas. Un vēl ... Photoshopā daži taisa makrokomandas.

Tu laikam nekad neesi apstrādājis rawus raw shooterii vai capture one,ja būtu,tad nebūtu tik ļoti ieciklējies uz PS.katram sava pieeja,un es uzskatu,ka apstrādāt raw veikalā nav prāta darbs,ja tam ir paredzētas citas programmas.Mark2 man tādas problēmas nerada,jautājums ir par 40d,nevis par fotogrāfēšanu RAW vai jpg,var fotogrāfēt arī zaļajā režīmā un atdot bildes neapstrādājot neko.Var arī uzlikt S izmēru,lai vienā gb vairāk bildes saiet,var arī nepirkt labus stiklus,var iztikt ar iebūvēto zibspuldzi,var nezināt,kas ir slēdža ātrums,kas ir diafragma,kas ir fokusa attālums....
Publicēts: 22.10.07 11:19
 citēt

RAW jau nav domāts tikai ekspokorekcijas labošanai,vēl ir ļoti daudz citu lietu,ko nevar izdarīt ar jpg.Tādēļ arī gribu ērtu un ātri pārlūkojamu programmu,lai nav katrs kadrs jāatver PS.

Nu šijāgadījumā tad varu ieteikt jauno ACDSeePRO v2. Gan preview diezgan ātrs raw un arī apstrādes funkcijas pietiekoši daudz ja nevaig labot vignete un HA. Praktiski es raw apstrādei lietoju 3 programmas atkarīgi no situācijas. Tas ir Photoshop, Lightroom un ACDSeePro
Publicēts: 22.10.07 11:26
 citēt
paldies par acdsee,to es parasti izmantoju lai ātri apskatītu raw un izdzēstu lieko,būs jāpiešaujas arī pie lightroom,Photoshopu izmantoju tikai tiff vai jpg apstrādei
Publicēts: 22.10.07 13:24
 citēt
1.2 Lightroom pilniiba atbalsta 40D. 17.10.2007 paarbaudiju. Straadaaja.

Ar Irfan jaunaako versiju var APSKATIIT 40D RAW failus.
Publicēts: 22.10.07 17:33
 citēt
Ekoist, bez "laikam".
Pamēģini ar analogo tehniku pastrādāt, pēc 100 filmiņas atkritīs milzum lieku kadru. Vai arī visi būs labi.

esmu pietiekoši ilgi strādājis ar filmām,lai Tavu viedokli uzklausītu kā mazsvarīgu...esmu pats attīstijis un pats taisījis attīstītājus.Es nefotogrāfēju rawā tikai tādēļ lai labotu kļūdas,bet lai pilnībā izmantotu iespējas,ko dod digitālais negatīvs...
Pamēģini fotogrāfēt ar Polaroid,un pēc pirmajām divām paciņām Tev vispār atkritīs vēlme fotogrāfēt un savas bildes kaut kur atrādīt.
Publicēts: 22.10.07 20:32
 citēt
Un ja man nepatiks Tava polaroida burvība,nāksi pie manis gadu strādāt par makulatūras presētāju,sarunājuši...
Publicēts: 22.10.07 21:44
 citēt
nu labi,vismaz trijām no bildēm būs jābūt nedēļas topā...
Publicēts: 23.10.07 12:15
 citēt
Var jau zviegt vai ķengāties, bet tieši šī problēma bija arī man gan ar 30D. Vecā versija (RawShooter Premium)kas saprata 350 ,30 neatbalstija, un meklējot versiju kas atbalstītu 30 , kaut ko jau atradu (no tā paša RawShooter) bet tā bija beta versija, kas diezgan nekorekti attēloja krāsas(*defolt) un tad nācās ķēpāties ar krāsu uzstādījumiem , nu beigās sapratu ka nav aršana un nāksies tomēr meklēt ko citu, izmēģinot lightroom uc programmas , nācās palielināt operatīvās atmiņas apjomu un tā kā tā atteicos no lightroom sakarā ar bremzēšanu (ar 500 MB RawShutter lidoja pilnīgi bez kādām problēmām, Lightroom vienkārši spēja padarīt nervozu un pat atmiņas palielināšana pilnībā savu darbu nepaveica-bremzēja mazāk bet ne tā lai normāli varētu ko padarīt) un paliku pie "klasiskā" Adobe Bridge (klasiskais pēdiņās jo viņš man arī, godīgi sakot, besī jo tērē gana daudz resursus, bet M$ (matj viņu) nav parūpējies lai viņa garadarbs "Raw tumblainer and viewer" sapraqstu arī jaunāko aparātu RAw failus , līdz ar to nekas cits arī neatlika) +PhotoShop ar camera RAW ielikni, kas tokenīt skrien ātrāk par Lightroom. Tai Bridge arī var sakārtot pa prioritātēm un tad visu paku vērt vaļā ar PS un vēl viena lietņa -ja no CameraRaw taisa vaļā kā "smart object" var atgriezies no pašaPS atpakaļ uz CameraRaw un veikt korekciju kas atkal būs redzama PS nepārseivojot(tas gan neattiecās uz crop jo to višš nesaprot un nepārkropo). Tā beidzās mani meklējumi.
PS.Nu vispār jau žēl ka tāds Adobe nopirka labu programmu (RawShooter) apkarināja ar visko un tādu bremzi arī palaida pasaulē-fui. Protams ja ir dual core utt, iespējams ka tad viss ir oki-doki, bet pēdējais ko gribās-"ejot līdz laikam' vajadzības spiestam visu laiku mainīt datoram ķiškas jo atkal jau kaut kas ar jauno programmu neiet-jau atkal kaut kas neatbalsta.
Publicēts: 23.10.07 19:58
 citēt
Tu laikam nekad neesi apstrādājis rawus raw shooterii vai capture one

Un kas ,Tev ir pret Capture One,-arī neapmierina?
Publicēts: 24.10.07 11:12
 citēt

PS.Nu vispār jau žēl ka tāds Adobe nopirka labu programmu (RawShooter) apkarināja ar visko un tādu bremzi arī palaida pasaulē-fui. Protams ja ir dual core utt, iespējams ka tad viss ir oki-doki, bet pēdējais ko gribās-"ejot līdz laikam' vajadzības spiestam visu laiku mainīt datoram ķiškas jo atkal jau kaut kas ar jauno programmu neiet-jau atkal kaut kas neatbalsta.

Ja skatās no Adobe, tad letāl tev ir nopirkt jaudigāku dzelzi nekā samaksāt par 40% vairāk par programmu, jo izstrādātājs ir nosēdējis 4x ilgāk pie viņas, lai optimizētu visu iespējamos.

Pašreiz dzelži ir daudzas reizes lētāki nekā izstrādāt baigi ātro softu.

Ja visi lieto pirātiski tad nu sūdzēties vispār nevajadzētu.

Tas nedaudz tā aizstāvot Adobe un pasakot kā tas reāli tagad dzīvē ir.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):