forum.gif
PS, Lightroom etc.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / PS, Lightroom etc.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.10.07 11:05
 citēt
Vārdu sakot ir radusies problēma - nokalibrēju monitoru kādu laiku atpakaļ un tad arī viss sākās - mans jaunais krāsu profils it-kā veiksmīgi tiek ielādēts viss aiziet utt, bet tad var pamanīt ka iekš Bridge/Lightroom/PS krāsas ir pavisam citādākas nekā piemēram iekš Parastā FAX viewer/IE/Irfanview, kas dikti nepatīk.

Tikko kad nokalibrēju visas krāsas rādijās it ka vienādas pēc pirmās datora pārstartēšanas krāsas rādās citādākas...

Ir kādi risinājumi ?
Publicēts: 22.10.07 11:13
 citēt
Tu neizmanto dažādus krāsu profilus bildēs?

Standarta rīki māk tikai sRGB
Publicēts: 22.10.07 11:33
 citēt
Tu neizmanto dažādus krāsu profilus bildēs?

Standarta rīki māk tikai sRGB

Nu jā, bet man ir pamatotas aizdomas, ka brīdī, kad tiek ielādēts krāsu profils (sākumā) arī sRGB tiek attēlots citādāk caur parastajiem vieweriem.

Un bildēs es izmantoju tikai sRGB.

Liekas ka nesapratu to ideju...
Publicēts: 22.10.07 13:36
 citēt
nu tad pastaasti kaada kraasu telpa tev staav uzlikta PShopaa kaa working space RGB ? vai adobe gamma ir atsleegts?
sakjeksee visur sRGB...
Publicēts: 22.10.07 13:57
 citēt
nu tad pastaasti kaada kraasu telpa tev staav uzlikta PShopaa kaa working space RGB ? vai adobe gamma ir atsleegts?
sakjeksee visur sRGB...

CS3 cik mekleju nekur neatradu Adobe gamma, liekas tada ekstra bija tikai otrajam...

Visu laiku stavejja pie color space sRGB, bet tad bija problēma ar krāsu atšķiršanos nomainiju Working space uz Kalibreto profilu un tagad krasas neatšķirās no Irfanview/Fax viewer... Tikai labs jautajums vai es nemanu savu moni un sevi uzliekot working space uz Kalibreto?

Neesmu sapratis ka Lightrooma nomaina krasu uzstadijumus, jo LR krasas man atskiras tagad no PS/Irfan etc.
Publicēts: 22.10.07 14:14
 citēt
working space un monitor profile nav viens un tas pats :(
pirmaa ir kraasu telpa kuraa straadaa - sRGB, Adobe RGB, ProPhoto.....,
bet otrais ir monitora profils konkretajam monitoram
Publicēts: 22.10.07 14:35
 citēt

Ok centīšos paskaidrot - tātad man ir monitora profils, ko izveidoja kalibrācijas iekārta, tad nu problēma rodas tajā, ka krāsas nav vienādas iekš divām dažādām programmām - vienai un tai pašai bildei (JPG), tad man interesē kas ataino krāsas citādāk/nepareizi - PS vai arī Irfanview...

Un kā šo problēmu risināt - lai visur krāsas attainotos vienādi (pēc iespējas pareizāk)
Publicēts: 22.10.07 14:45
 citēt

Ok centīšos paskaidrot - tātad man ir monitora profils, ko izveidoja kalibrācijas iekārta, tad nu problēma rodas tajā, ka krāsas nav vienādas iekš divām dažādām programmām - vienai un tai pašai bildei (JPG), tad man interesē kas ataino krāsas citādāk/nepareizi - PS vai arī Irfanview...

Un kā šo problēmu risināt - lai visur krāsas attainotos vienādi (pēc iespējas pareizāk)

Man šķiet tur monitors ir ņepričom. Tam JPG ir profils ko viens var attēlot otrs softs nē
Publicēts: 22.10.07 15:02
 citēt
Man šķiet tur monitors ir ņepričom. Tam JPG ir profils ko viens var attēlot otrs softs nē

Ok es varetu pat mazliet piekrist, bet tad kāds sakars ir ja mainot working space iekš PS abas programmas attēlo vienādi?
Publicēts: 22.10.07 15:49
 citēt
PS color settingos pavisam noteikti ir jābūt uzstādītai krāsu telpai (sRGB, Adobe RGB utt), nevis monitora profilam. Pārliecinies arī vai ir izslēgts Proofing. Vai Photoshop neizmet kautkādu logu kad mēģini bildi atvērt, kautko sakarā ar profiliem (iespējams, ka color settingos nav iestādīti warningi, ja neizmet logu)? Man izskatās, ka bildei ir ieseivots kāds "palielāks" profils, kuru saprot tikai PS. IE/Irfans u.c. līdzenieki ver vaļā/pārkonvertē uz tikai sRGB.
Par LR runājot, neesmu gan liels specs, bet vai tur vispār varēja krāsu telpas mainīt? Atceros tik, ka tam bij tā dīvainā krāsu telpa Melissa, kas bāzēta uz ProPhoto.
Varbūt var palūgt screenshotu color settingu logam PS? Citād mēs te grābstamies kā pa tumsu ;)
Publicēts: 22.10.07 17:03
 citēt
Nu labi tad ar piemēriem - tātad:
ja uzliekam sRGB, tad bilde rādīsies šāda:
peech.net... , bet tāda tā būs redzama tikai iekš PS, Bridge, LR, bet ārpus tā piemēram internetā vai irfan tā būs redzama, kā šī: peech.net...

Es domāju, ka starpību var pamanīt - viena ir zaļāka otra lilīgāka, kurš ir pareizais variants ? Bildēts tiek uz sRGB.
Publicēts: 22.10.07 18:07
 citēt
Pirmām kārtām, vajadzētu uzlikt krāsu telpu Working spaces -> RGB -> sRGB.
Otrām kārtām, Color management policies pie RGB vajadzētu uzlikt Off.
Treškārt, Profile missmatches vajag ieķeksēt.
Tas tā sākumam, lai saprastu, kas notiek ar profiliem atverot failu.
Vajadzētu arī noskaidrot kādā krāsu telpā ir atvērtais attēls. To var izdarīt nospiežot to melno trīsstūrīti bildes apakšā, kur tagad stāv uzraksts Doc: 1,30M/1,30M un izvēlēties Show -> Document profile. Kāds profils tur rādās?
Publicēts: 22.10.07 18:26
 citēt
Untagged RGB (8bpc)

Bildēm, kas nav apstrādātas rādās sRGB - tas kas uzstādīts kamerā!
Publicēts: 22.10.07 18:39
 citēt
Tad jau tagad visam vajadzētu būt ok. Ja PS ir sRGB uzlikts un bildei profila nav, tad vajadzētu identiski rādīties gan PS, gan IE, gan Irfan. Par LR neesmu pārliecināts, bet domāju, ka arī.
Publicēts: 22.10.07 19:17
 citēt
bet nerādās...

peech.net...

Vai tiešām es vienīgais tāds laimīgais, kuram pēc monitora nokalibrēšanas ir tādas problēmas?
Publicēts: 22.10.07 19:20
 citēt
bet nerādās...

peech.net...

Vai tiešām es vienīgais tāds laimīgais, kuram pēc monitora nokalibrēšanas ir tādas problēmas?

Vai tad kalibrēšana var būt pie vainas, kad verot dažādās programmas vienu un to pašu bildi ir atšķirīgas krāsas?.. Windows mosh citaa profilaa raada.. esi veeris ar citaam programmaam valjaa?
Publicēts: 22.10.07 20:45
 citēt
Vai tad kalibrēšana var būt pie vainas, kad verot dažādās programmas vienu un to pašu bildi ir atšķirīgas krāsas?.. Windows mosh citaa profilaa raada.. esi veeris ar citaam programmaam valjaa?

1. Liekas tu nelasiji - rakstiju ka ir vērts ar Irfan
2. Windows rāda citā krāsu problēmā un tā ir problēma - kā piespies PS radīt tajā pašā krāsu profilā? Jo kalibrētais krāsu profils ir piesaistīts, kā win noklusētais, tas nozīmē, ka PS nerāda tajā krāsu profilā kurā man vajadzētu.

Es tiešām nesaprotu vai nevienam, kas ir kalibrējis nav bijusi līdzīga problēma? Vai te neviens nekalibrē moni - tā vieglāk dzīvot :))
Publicēts: 22.10.07 20:48
 citēt
Man ir kalibrēts pilnīgi viss, sākot no moņa un beidzot ar skeneri un printeri. Bet tādas problēmas nav. Viss rāda ļoti smuki un pareizi. Vienīgi man nav PC, bet gan Mac.
Problēma noteikti ir nevis kalibrēšanā, bet gan PS color settingos. Tagad tik jāsaprot, kurā vietā konkrēti.
Publicēts: 22.10.07 20:49
 citēt

:D
Publicēts: 22.10.07 20:56
 citēt
Peeteriitis
Lasīju bet neiebrauci konkrēti problēmā. Varbūt ja tu esi kalibrējis monitoru, saglabājis profilu un uzlicis šo kā monitora profilu tad preview progas nems un rādīs ar to profilu bildes. Paprovē CS3 iekš assign proffile uzlikt bildei kalibrēšanas profilu un tad pārbaudi krāsas. Pēctam ieraksti rezultātu šeit.
Publicēts: 22.10.07 21:26
 citēt
sandijs ja es varetu saprast no ta visa leruma ko vini raksta sen jau ta butu izdarijis - biju cerejis, ka latvju mele kads ir saskaries ar šo problēmu, ja ir kalibrējis savu moni...

JRJ - to profilu man automatiski ielādē pie Win ielādes. Kur iekš CS3 ir assign profile ?
Publicēts: 22.10.07 21:56
 citēt
sandijs ja es varetu saprast no ta visa leruma ko vini raksta sen jau ta butu izdarijis - biju cerejis, ka latvju mele kads ir saskaries ar šo problēmu, ja ir kalibrējis savu moni...

JRJ - to profilu man automatiski ielādē pie Win ielādes. Kur iekš CS3 ir assign profile ?

Atver bildi un tad laikam iekš Edit meklē apakšā. Man tagad Premiere kodē h.264 :) visi 4 cores aizņemti. Tad vienkārši nomaini bildei profilu pret to ko kurš tev ielādējās kā monitora profils
Publicēts: 22.10.07 22:12
 citēt
Atver bildi un tad laikam iekš Edit meklē apakšā. Man tagad Premiere kodē h.264 :) visi 4 cores aizņemti. Tad vienkārši nomaini bildei profilu pret to ko kurš tev ielādējās kā monitora profils

Mēģinot piesaistīt profilu preview modē rādās tas pats, kas iekš citiem vieweriem - ne adobe :)
Bet katrai bilde to darīt būtu neprāts :D
Publicēts: 22.10.07 22:16
 citēt
.. izskataas, ka tu jauc kraasu telpu ar monitora profilu - saliec atpakalj shiis lietas savos plauktinjos...
Publicēts: 22.10.07 22:18
 citēt

Mēģinot piesaistīt profilu preview modē rādās tas pats, kas iekš citiem vieweriem - ne adobe :)
Bet katrai bilde to darīt būtu neprāts :D

Nu tad ir skaidrs kas pa lietu. Ar kādu profilu bildi saglabā tāds ar būs shpā. Ja patiešām monitors ir nokalibrēts labi un negribas cakarēties ar profiliem tad vienkārši pārkopē defaulto sRGB win profilu ar savu jauno bet sRGB vārdā. Bet vispār es esmu actions salicis ar atiecīgiem profiliem konkrētām vajadzībām. Vai druka, vai lab, vai monitors ...
Publicēts: 22.10.07 22:20
 citēt
.. izskataas, ka tu jauc kraasu telpu ar monitora profilu - saliec atpakalj shiis lietas savos plauktinjos...

ļoti iespējams - tad vienkāršs jautājums, kāpēc Adobe programmas attēlo manas bildes citādāk nekā citas programmas - es vēljoprojām neesmu nonācis pie kopsaucēja kas ir vainīgs!?
Publicēts: 22.10.07 22:22
 citēt

ļoti iespējams - tad vienkāršs jautājums, kāpēc Adobe programmas attēlo manas bildes citādāk nekā citas programmas - es vēljoprojām neesmu nonācis pie kopsaucēja kas ir vainīgs!?

Photoshops tāpēc ar ir prof proga ka lieto profilus pareizi bet preview programmas tik pārskatam domātas. Tāpēc šās arī iet by default. Bet arī viņās šis iespējas var mainīt. Zinu tik par ACDSee
Publicēts: 22.10.07 22:22
 citēt
... Ja patiešām monitors ir nokalibrēts labi un negribas cakarēties ar profiliem tad vienkārši pārkopē defaulto sRGB win profilu ar savu jauno bet sRGB vārdā.

vai vari paraadiit kaut vienu monitoru, kuru var nokalibreet uz 100% taa lai nevajadzeetu profileet... :roll:
nav monitoriem tik lineaara liikne visaa diapazonaa no tumshaa gala liidz gaishajam..
Publicēts: 22.10.07 22:25
 citēt

ljoti iespeejams ka kut kur ir kaads kjeksiitis lieks ielikts vai aizmirsts iznjemt, bet neredzot datora un softu konfiguraacujas to buus gruuti atrast..
Publicēts: 22.10.07 22:32
 citēt
... Ja patiešām monitors ir nokalibrēts labi un negribas cakarēties ar profiliem tad vienkārši pārkopē defaulto sRGB win profilu ar savu jauno bet sRGB vārdā.

vai vari paraadiit kaut vienu monitoru, kuru var nokalibreet uz 100% taa lai nevajadzeetu profileet... :roll:
nav monitoriem tik lineaara liikne visaa diapazonaa no tumshaa gala liidz gaishajam..

Monitorus kalibrē lai tie pareizi rādītu pēc etalona parametriem un profils tad arī taisās ar tem pašiem parametriem. Kad apstrādā bildi teiksim printēšanai tad pielito konkrētā printera profilu lia redaktējot bildi uz pareizi kalibrētā monitora redzēt krāsas kādas izprintēsies. FOTLabiem katram ir savi profila faili. Nesapratu par kādu no konrētiem profiliem iet runa?
Publicēts: 22.10.07 22:41
 citēt
Monitorus kalibrē lai tie pareizi rādītu pēc etalona parametriem un profils tad arī taisās ar tem pašiem parametriem. Kad apstrādā bildi teiksim printēšanai tad pielito konkrētā printera profilu lia redaktējot bildi uz pareizi kalibrētā monitora redzēt krāsas kādas izprintēsies. FOTLabiem katram ir savi profila faili. Nesapratu par kādu no konrētiem profiliem iet runa?

laikam tevi paarpratu kad teici nmainiit defaulto sRGB profilu - izlikaas ka tu runaa par bildes kraasu telpu :( var arii taa kaa teici, bet vai vajag ?
.. ja monja profils ielaadeejas starteejot Windowsam, tad nav nekaada vajadziiba to mainiit , jo viss jau sasleedzas kaa vajag...

Peeteriit, iekopee sheit PShopa Color setings screenshotu , lai redzam kaa tev tur sakrukjiits... vai arii izlasi ruupiigi kalibratora instrukciju - tajaas parasti ir siiki aprakstiits kas un kur jaaliek..
Publicēts: 22.10.07 22:45
 citēt
Tu domā šo: peech.net...

a kalibrota instrukcijas man vairs nav - biju izirejis kalibratoru...
Publicēts: 22.10.07 22:49
 citēt
man gan apakshaa sakjekseets, lai lamaajas ka kaut kas ne taa, bet tas nemaina attrumu...
.. varu pateikt ka tev datoraa kaads ruukjis ieliidis kas visu chakaree... :lol:
izskataas pareizi
www.computer-darkroom.com...
mosh te ko atradiisi kas nesakriit ar taviem uzstadiijumiem..
Publicēts: 22.10.07 22:52
 citēt

laikam tevi paarpratu kad teici nmainiit defaulto sRGB profilu - izlikaas ka tu runaa par bildes kraasu telpu :( var arii taa kaa teici, bet vai vajag ?
.. ja monja profils ielaadeejas starteejot Windowsam, tad nav nekaada vajadziiba to mainiit , jo viss jau sasleedzas kaa vajag...

Peeteriit, iekopee sheit PShopa Color setings screenshotu , lai redzam kaa tev tur sakrukjiits... vai arii izlasi ruupiigi kalibratora instrukciju - tajaas parasti ir siiki aprakstiits kas un kur jaaliek..

Default sRGB profils ir sRGB Color Space Profile.icm . Ja teiksim kalibrēt monitoru un uztaisīt citu profilu (samsung bla bla.ICM) un uzlikto to kā default win profilu tad vieweri rādīs bildes lietojot šo jauno profilu. shops tieši otrādi ja arī pat win ir cits profils tad bildes rādīs tā kā šim ierakstīts exif un lietos veco sRGB profilu. Te arī sāksies starpība bildēs.
Publicēts: 22.10.07 22:53
 citēt
man gan apakshaa sakjekseets, lai lamaajas ka kaut kas ne taa, bet tas nemaina attrumu...
.. varu pateikt ka tev datoraa kaads ruukjis ieliidis kas visu chakaree... :lol:
izskataas pareizi

Es drīzāk teiktu, ka mans dators ir personība...
Publicēts: 22.10.07 22:55
 citēt
JRJ ar domu, ka man sRGB vietā būtu jalieto tas samsung bla bla.ICM, to mēģināju un tiešām krāsas ir tādas pašas kā viewerī, tikai vai pēc tam drukājot man nesāks rādīties zili brīnumi... :D
Publicēts: 22.10.07 23:00
 citēt
JRJ ar domu, ka man sRGB vietā būtu jalieto tas samsung bla bla.ICM, to mēģināju un tiešām krāsas ir tādas pašas kā viewerī, tikai vai pēc tam drukājot man nesāks rādīties zili brīnumi... :D

Onkulis tev augstāk iemeta labu linku par profiliem, paskaties uzmanīgi kā jāstrādā tam visam. Tagad tev monitora vietā ir 2 profili. Lai pareizi attēlot uz monitora tev jābūt kaliblrētam monitora profilam bet drukāšanai tev vaidzīgs tā aparāta profils uz kura tu drukāsi :) , viņš tev ir? :)
Publicēts: 22.10.07 23:06
 citēt
Default sRGB profils ir sRGB Color Space Profile.icm . Ja teiksim kalibrēt monitoru un uztaisīt citu profilu (samsung bla bla.ICM) un uzlikto to kā default win profilu tad vieweri rādīs bildes lietojot šo jauno [profilu. shops tieši otrādi ja arī pat win ir cits profils tad bildes rādīs tā kā šim ierakstīts exif un lietos veco sRGB profilu. Te arī sāksies starpība bildēs.

saakums logjiskas, bet beigaas gan tu gan sajauci roziines ar sinepeem....
bildes profils noraada kraasu telpu kaadaa jaanovieto kraasas, bet monitora profils par cik jaapiegriezh vairaak vai mazaak sarkanis, zaljais un zilais konkreetajam monitoram - tas taa iisumaa.. TAS IR ATSHKJIRIIGAS LIETAS - saliidzinaashu ar spaini - viena ir spainja izmeers un forma, bet otra spainja kraasa kaadaa tas nokraasots vai veel preciizaak kaada krasa iekshaa samestie kartupelji
Publicēts: 22.10.07 23:22
 citēt
Default sRGB profils ir sRGB Color Space Profile.icm . Ja teiksim kalibrēt monitoru un uztaisīt citu profilu (samsung bla bla.ICM) un uzlikto to kā default win profilu tad vieweri rādīs bildes lietojot šo jauno [profilu. shops tieši otrādi ja arī pat win ir cits profils tad bildes rādīs tā kā šim ierakstīts exif un lietos veco sRGB profilu. Te arī sāksies starpība bildēs.

saakums logjiskas, bet beigaas gan tu gan sajauci roziines ar sinepeem....
bildes profils noraada kraasu telpu kaadaa jaanovieto kraasas, bet monitora profils par cik jaapiegriezh vairaak vai mazaak sarkanis, zaljais un zilais konkreetajam monitoram - tas taa iisumaa.. TAS IR ATSHKJIRIIGAS LIETAS - saliidzinaashu ar spaini - viena ir spainja izmeers un forma, bet otra spainja kraasa kaadaa tas nokraasots vai veel preciizaak kaada krasa iekshaa samestie kartupelji

Viss ir ok :), es tik pievedu cilvēkam piemēru kur meklēt to problēmu ar failiem konkrētiem. Teorijā meklēšana turpinātos vēl ļoti ilgi :)
Publicēts: 22.10.07 23:29
 citēt
nu OK, tad laikam var iet shodien guleet... :roll:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):