Nu redz-dienas laikaa lai taisiitu pluudbildes un ieziimeetu atsevishkjas vietas kustiibaa lieto ND filtru un zipeni... jebshu to var izdariit tikai studijaa??? [ljoti ceru ka sapratu pareizi] ND filtru lieto jo dienaa ir par daudz gaismas un tas slaapee dalju no taas.
Nu saaakas jautraaka dalja-Vai iespeejams to pashu dariit naktii??? (bez ND filtra un ar statiivu protams) jeb arii zibene sabojaas kko ar bildes izgaisojumu?? Pieljauju iespeeju ka vareetu kkas nebuut ar kraasaam laagaa bet taa kaa gribu mb tas mani nesatrauc...
JA TAS IR IESPEEJAMS tad kaa reekjinaat robus ko mest nost-katram zibsnim vienu vai kaaa???
nuu, neviens tev nepateiks kaut kaadus ideaalos parametrus lai tev viss sanaaktu perfetki. Kaut ko taadu ekstreemu var iemaaciities tikai pljurinot daudz filminju... Neceri uz vieglu rezultaatu...
Ir jau gadiijies ka baigi saceros a beigaas chussh vien iznaak-toties naudinja aiziet pamatiigi...no kljuudaam maacos-tagad visu taa kaartiigi izshtukoju un tad tikai bildeeju
taaks, pec ERi privata luguma, pakomenteshu. esmu eksperimentejis ar filminjnieku un zibeni tumsa, diemzhel, neko daudz un bez vera njemamiem rezultatiem. daargi
isti nav skaidrs - ko autors grib panakt? ka es saprotu, tas ir nofikset kustibu viena punkta, saglabajot redzamu celju, izpludushas figuras, bet skaidram aprisem beigas. tam var lietot zipeni. uz filmas ar krasam nekam nevajadzetu notikt, krasas sajaaj digis nepareizi izrekjinot balta balansu. Super Netto letaka filma maksa 1.39 ls - noperc vienu, uzliec aparatu uz stativa, bulb rezhims. Sledzis valja ilgi, zibeni nedrikst laist tieshi objektiva, vislabak paraleli lidz perpendikulari virziena prom no objektiva vai no augshas/apakshas uz viena kadra var megjinat uzlikt 2-4 uzliesmojumus, atkariba no fona, papildgaismam (ja bus pilniga tumsa, tad aparats fikses tikai to ko redz zibenja shaviena laika, tas logjiski tak) protams, zibeni nevajadzetu likt uz max. diafragmu ir deriigi pievert vairak ciet. sledzha laikam, ja nav spilgtu papildgaismu nebus butsikas nozimes, IMHO. un izmegjini, dazhadus variantus, kombinacijas. ar attistishanu un index print sanask 3ls - ar skeneshanu uz fotki.lv 2,5. nav jau tik traki it kaa...
isti nav skaidrs - ko autors grib panakt? ka es saprotu, tas ir nofikset kustibu viena punkta, saglabajot redzamu celju, izpludushas figuras, bet skaidram aprisem beigas.
TIESHI TAA!! Paldies-nu jau ar shitaadu infu esmu gatavs eksperimentiem,bet paaraak neaizraushos jo juutu ka man izredzes diezgan mazas ja jau tev nekas nav izdevies-varbuut uz dullo sanaak
Un ja tomēr rubināsi ar filmu cerot ka kaut kas sanāks silti iesaku pierakstīt katru kadru (jā, protams booooring) ar parametriem, nav jēgas pļurināties ja beigās aaaa, neatceros kā to panācu ...
nav jau nemaz daudz jaaeksperimentee - nomeeri ekspoziiciju pilseetai naktii, peec tam nomeeri ekspoziiciju zibenim uz to jaudu ar kuru gribi fotografeet - viss, liec kopaa uz viss buus kulee. vieniigi zibenim naaksies likt virsuu dzelteno filtru , lai izliidzinaatu kraasu temperatuuras..
Kas...tu Uzbekistanaa esi?! Nav neviena digitalaa fochika apkart: radiem, draugiem, pazinjam ?! ja gribas eksperimentet, kapeec to dariit ar aizvesturiskiem lidzekliem, kas pa desaam, izmanto tach digitalaa prieksrocibas
...Nu luuk shaada attiekse gan man neiet pie sirds-man tagad buutu jaakaunas ka nevaru atljauties iegruust pustuukstoti digitaalajaa spogulenee??? :oops: Nu ir ir ar Dslr labaak...nu nav man vinja...gan jau tas laiks pienaaks-bet kameer nav meegjinu kko izspiest ar tiem liidzekljiem kas ir...Ai bet nu kaadreiz panjemshu fotonomaa kameru un taa kaaartiigi izexperimenteeshos...
ai un vispaar ir vieglaak vnk uz kontinious shot sabliezt un fotoveikalaa layeriem opacity pamainiit...bet ko tad muusdienaas nevar ar photoshop paveikt.. :roll:
Redz, čato tu ar datoru, nevis vēstules uz papīra pa pastu raksti! Kapēc?
Aizej stroikā pastrādā- kādu mēnesi ķieģeļus pienes, da drazu novāc... Pēc mēneša varēsi nopirkt normālu, mūsdienīgu fototehniku. Atkritīs visa tā ķēmošanās.
...te gaaja runa par to ka fotograafeeju ar analogo taapeec ka nav digitaalaa nevis taapeec ka es baidiitos no muusdienu tehnikas un spiitiigi to nepienjemtu... neesmu jau nekaada ome
...vasara jaagaida-tad arii pa stroikaam vazaashos..
...te gaaja runa par to ka fotograafeeju ar analogo taapeec ka nav digitaalaa nevis taapeec ka es baidiitos no muusdienu tehnikas un spiitiigi to nepienjemtu... neesmu jau nekaada ome
...vasara jaagaida-tad arii pa stroikaam vazaashos..
Nu ja, nav ko steigties, pagaidām var pa forumiņiem ar jautājumiņiem tikmēr pavazāties!