forum.gif
.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / .
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.10.07 21:39
 citēt
re kaa iet mazaakuma ticiigajiem... (lasi ne Canon ticiigajiem.. )... gruuti ko sadabuut ja peekshnja vajadziiba... :lol:
Publicēts: 25.10.07 21:52
 citēt
piekrītu Onkulim, jo pašam pentax un zinu kā tas ir. :D
Pāris lapas atpakaļ Santim bija tāds pats posts. 0 atbilžu. :(
Bet pentax lietotāju skaits pieaug tā kā stāvoklis uzlabojas. :)
Publicēts: 25.10.07 22:40
 citēt
P.S.
Vienīgā nožēla ir par aksesuāru pieejamību LV, kaut gan tā ka nekā nav arī nebūt nav.
Un vari mēģināt Sigmas zipeni pirkt pa 138 ls man liekas. ;)
Publicēts: 25.10.07 22:52
 citēt
tev studijai/maajaam vai reportaazhai ?
Publicēts: 25.10.07 23:03
 citēt
studijai varbuut nav jeega chakareeties ar parastajaam zibspuldzeem , bet gan panjemt taadu kurai vismaz pilotgaisma un sinhronizaacija no zibshnja... ?
..bet ja nu reiz tomeer iz kaut kaada vajadziiba to dariit ar parastajaam zibspuldzeem, tad lai nosinhronizeetu to kura nav uz kameras var nipirkt peedu ar optisko sinhronizaaciju - uz kameras jebkura blice kurai ir M rezhiime - kaut vai pavisam aizveesturiska, un otra arii da jebkaada...
.. nu kaut kaa taa...
..bet jebkuraa gadiijumaa ar studijas bliceem uus daudz eertaak deelj pilotgaismaam..
Publicēts: 25.10.07 23:09
 citēt
studijai varbuut nav jeega chakareeties ar parastajaam zibspuldzeem , bet gan panjemt taadu kurai vismaz pilotgaisma un sinhronizaacija no zibshnja... ?
..bet ja nu reiz tomeer iz kaut kaada vajadziiba to dariit ar parastajaam zibspuldzeem, tad lai nosinhronizeetu to kura nav uz kameras var nipirkt peedu ar optisko sinhronizaaciju - uz kameras jebkura blice kurai ir M rezhiime - kaut vai pavisam aizveesturiska, un otra arii da jebkaada...
.. nu kaut kaa taa...
..bet jebkuraa gadiijumaa ar studijas bliceem uus daudz eertaak deelj pilotgaismaam..

čota kaut ko nesaprotu, kāds sakars tam visam ar pilotgaismām??
Publicēts: 25.10.07 23:10
 citēt
man vajag lai buutu iespeejamiiba zibspuldzes sinhronizeeshanai ar lietussardzinja zibspuldzi. (jo diemzheel cauruma pultij nav ;( )
vai to var? tad var pirkt sigmu :)

nēnu smejies vai raudi, a tev tiešām to visu vajag?!
Publicēts: 25.10.07 23:55
 citēt
studijai ir studijas gaismas - pentax blici uz pentax kameras vajag reportaazhai

bet bodee tachu ir - pentax ir 3 sakarigas blices un visas var nopirkt

kur probleema?

tajaa, ka nav tirguu lietotas?
Publicēts: 26.10.07 10:16
 citēt
...čota kaut ko nesaprotu, kāds sakars tam visam ar pilotgaismām??

paprovee sastelleet gaismas bez pilotiem, tad sapratiisi :)
Publicēts: 26.10.07 11:01
 citēt
...čota kaut ko nesaprotu, kāds sakars tam visam ar pilotgaismām??

esmu darījis, āāā, šeit slēpjas doma par trāpīšanu???
Publicēts: 26.10.07 15:31
 citēt
Kāda jēga pirkt zibspuldzi, kura nestrādā M režīmā? Jāpērk Sigma ST Super, nevis vienkārši ST!
Publicēts: 26.10.07 15:57
 citēt
Kāda jēga pirkt zibspuldzi, kura nestrādā M režīmā? Jāpērk Sigma ST Super, nevis vienkārši ST!

kaada jeega StUDIJAI vispaar pirkt zibsni bez pilota un ar mazu jaudu ????????????????? :roll:
pa 200 Ls sanaak jau shitaads
www.mdfoto.lv...
vai pat shitaads
www.mdfoto.lv...
un veel paari paliek
Publicēts: 26.10.07 16:02
 citēt

kaada jeega StUDIJAI vispaar pirkt zibsni bez pilota un ar mazu jaudu ????????????????? :roll:
pa 200 Ls sanaak jau shitaads
www.mdfoto.lv...
vai pat shitaads
www.mdfoto.lv...
un veel paari paliek

Ja? Tur par studiju iet runa? Jāiet palasīt viss topiks, moš kaut kas jautrs atkal iedrukāts! :)
Publicēts: 26.10.07 16:06
 citēt
nu studijaa jau ir visas gaismas. lietussargs un lielaa zibspuldze (iespējams tas pats pilots vien būs), studija tak nav mana, vnk man nesanāk sinhronizēt savu fotoaparātu ar to, kas ar lietussardziņu palaižas. iebūvētā nesinhronizējas, vajag ārējo. vai kaut kādu digitālo pulti, par kuru man ir vēl mazākas nojausmas.

tu pati saproti visu svešvārdu nozīmi savā tekstā, jo es nu nekādi!!
Publicēts: 26.10.07 16:07
 citēt
nu studijaa jau ir visas gaismas. lietussargs un lielaa zibspuldze (iespējams tas pats pilots vien būs), studija tak nav mana, vnk man nesanāk sinhronizēt savu fotoaparātu ar to, kas ar lietussardziņu palaižas. iebūvētā nesinhronizējas, vajag ārējo. vai kaut kādu digitālo pulti, par kuru man ir vēl mazākas nojausmas.

Ā, nu man pieleca! Klau, meit, nopērc hot shoe sync adapter par 12 Ls ar vadu!

www.mdfoto.lv...

P.S. "Caur dibenu" var arī ar iebūvēto nosihnronizēt, nospiežot FEL pogu. Vot! :) Būs viens zibsnis, nevis divi, kā Ettl.
Publicēts: 26.10.07 16:08
 citēt

Cik tad pavisam jums tur to zibspuldžu ir, tajā studijā?
Publicēts: 26.10.07 16:12
 citēt
www.mdfoto.lv...
www.mdfoto.lv...
www.mdfoto.lv...
www.mdfoto.lv...
www.mdfoto.lv...
cgi.ebay.co.uk...
nafig pirkt pa 200 Ls ja var pa 20 Ls iegaadaaties verkji kas palaizh zibsni.. :roll:
Publicēts: 26.10.07 16:16
 citēt
studijā ir divi lietussargi, viens liels un viens mazāks un viens soft box.
zibsnī laikam tikai viens. un vēl pāris gaismas uz statīviem, kuras neesmu izmantojusi.
ar to studiju ir tā, ka es tikai mācos salikt gaismas pareizi, tā bija tikai pirmā pieredze studijā. gan jau drīz tikšu galā, kas kur un kāpēc.

izklausās pēc 34. arodvidusskolas pašdarbniekiem. trāpiju??
Publicēts: 26.10.07 16:34
 citēt
tev taču pieejams 1/2 skolotājiem visā Latvijas Republikā. izmanto savas iespējas.
Publicēts: 29.10.07 14:44
 citēt
Slinkums visu lasīt, bet man ir SIGMA EF-500 DG ST priekš Pentax.
Vienīgais, ko zinu, īsti pareizi neprot darboties ar K10D, bet ar iepriekšējiem viss darbojās.
Publicēts: 29.10.07 20:29
 citēt
un vēl viens jautājums, ja pasūta no ārzemēm, cik ilgi nāk!!!???

no bhphotovideo vienmēr saņemu ne ilgāk kā par 5 dienām caur GlobalMailExpress
Publicēts: 29.10.07 21:24
 citēt
es esmu vnk apjukusi, galvā jau putra no to modeļu burtiņiem...
dārgi sanāk dēļ vienas tādas zibspuldzes par ceļu maksāt pusi no cenas.

Varbūt kautkur no vietējiem var lētāk pasūtīt? fotoveikals vai vēl kautkur?
Publicēts: 29.10.07 22:15
 citēt
varbūt man kāds gudrs cilvēks var pastāstīt kāda ir atšķirība starp
SIGMA FLASH EF-500 DG ST PENTAX
SIGMA FLASH EF-500 DG SUPER PENTAX

izņemot 60ls starpību. jo apraksts abām ir praktiski identisks

Pirmajai nav M režīma, resp, darbojas identiski kā iebūvētā, tikai nedaudz jaudīgāk.
Publicēts: 30.10.07 17:50
 citēt
esmu darījis, āāā, šeit slēpjas doma par trāpīšanu???
es arī esmu un biežāk bez, nekā ar pilot' un stjuart' gaismām. objektam parasti trāpu.
Publicēts: 30.10.07 18:42
 citēt
ja nu vienīgi kā varētu saukties tāds štrunc, ko ieliek zibspuldzes vietā
infrā vai radio palaidējs, jādomā. flash trigger nau, ne?, mozjen "wireless" vēl. a kā var neiet manuāla blice - vienīgi ja gudri inženieri piestrādā, lai nāktos pirkt īpašo/ās.
Publicēts: 30.10.07 18:49
 citēt
nee blice iet viss kaartiibaa, man vnk pastaastiija ka tas it kaa visu bojaajot, ka ar aareejo zibspuldzi palaizhu studijas gaismas, lai gan neesmu drosha, bet izdomaaju saliidzinaat, jo taads strunc nevareetu maksaat daargi. taads ko ieliek zipenes vietaa un no kura naak vads maksaa 12ls, bet vieniigi tas vada otraa galaa stepselis nav iistais. iipashas vajadziibas vairs nav.
a priekš kam lodāmuri. un neklausies daudz, ko muld elektriķi - klausi ko saka /lasi, ko raksta/ bez valsts eksāmena zinātniskajā komusnismā elektronikas inženieris - ja studijas blice tā ierīkota, lai skatās un mauc līdz, pofig veņņiki, ar ko palaid. malo togo, kādus 10 lētos sensorus esmu ieprovējis pie špannungiem līdz 170 V un ne-1 nav nosmirdējis.
Publicēts: 30.10.07 18:58
 citēt
... lodāmuri nav noteikti domāti meitenēm.
var tak kādam džekam palūgt, polaritāti vien nevaig sajaukt, nau jau kabatas lākturītis.
Publicēts: 30.10.07 18:58
 citēt
bet lodāmuri nav noteikti domāti meitenēm.

atkarigs no samaitatibas pakaeps. ja meitenei patik, un adas smaku abi var paciest, kapec ne? :roll:
Publicēts: 31.10.07 16:59
 citēt
un tādi puiši, kas mūsdienās labprāt ko tādu čakarētu ar nav bieži sastopami...

piedāvāju redakcijas variantu "un tādi puiši, kas labprāt ko tādu čakarētu mūsdienās ar nav bieži sastopami...", bet saki atklāti, kā mātei - Pentaxam štimmē TTL padarīšana filmu kamerām un digitālajām?
Publicēts: 31.10.07 17:12
 citēt
kā kura blice Harald

man ir FTZ 500 filmu MZ-S un ciparu *istD - uz abiem dara visu, mērās, zoomē, kompensē, piegaismo, čakarē acis + visu arī manuāli + stroboskopē + laižās pa gabalu u.t.t. vienīgi uz cipariem sinhronizējas uz 1/125 a uz 1/180 ne-e

360 FGZ nav tik daudz fīču un jaudas, bet sinhronizācija uz 1/180 iet

540 FGZ dara pilnīgi visu ar visām kamerām (tikai lētākām pentax ciparu kamerām blices sadarbības iespēju ir mazāk kā ist*D un K10)

vecā modeļa 360-tā arī atbalsta visu

nu tādus brīnumus kā nikons ar savām kamerām un blicēm, kas vairākas uzreiz regulējās no attāluma pentax nenodrošina ne ar kādām blicēm (tāpat kā citi)
Publicēts: 31.10.07 17:27
 citēt
paga, wireless ai zibenei ir, pēc idejas es varu viņu likt kaut kur uz plauktiņa, pati atiet mazlietiņ tālāk un ar iebūvēto viņu palaist, ja tas bija tas domāts.
vai ne arī tas, ka blice mēra ne A, bet TTL režīmā, karroče impulss uz tiristoru par zīmi, ka jāklozējas, panesās pa radio no kameru vai "on camera" blices.
Publicēts: 31.10.07 17:38
 citēt
nee spirit :)

palaist pa gabalu un reguleet (automātiski) pa gabalu ir divas dažādas lietas

nikon to spēj darīt ar vairākām uzreiz piedevām sinhronizējot baigā ātrumā.
Publicēts: 31.10.07 18:20
 citēt
nu skaidrs, ka TTL ir (vismaz filminieceem kaa saka tavs manuaalis) taa tik truuka, lai nebuutu

shaa rezhiima nav pa gabalu - filtree?

gaismas meeriijumus ko kamera izdara caur stiklu (ko tad arii noziimee magiskais TTL) zipene saprot tikai atrasdamaas uz kameras /karstaas peedas/ a pa gabalu NE
Publicēts: 31.10.07 18:34
 citēt
...gan jau kļūšu gudra.
paklanos, ka neraksti: "...gan jau palikšu gudra"!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):