Es tikai gribēju izteikt to, cik nožēlojami ir izveidot servisa centru, kurš PILNĪGI NEKO nedara Latvijā... pat tāds vienkāršs pakalpojums, kā matricas tīrīšana tiek veikts..kur? Brāļu igauņu zemē... tapēc.. es pat nezinu ko teikt Prieki par NIKON centru LV ir jāpamet viedokļi?
Bet ir zināms gadījums, kad pēc tam, kad viens D70 tika nodots putekļu tīrīšanai vienas lielas firmas servisā (bail saukt vārdu), cilvēks tika mēnesi atšūts un pēc tam gan dabūja fočuku ar tīru matricu... un visu pārējo arī, jo bodijs bija pilnīgi jauns.
Pats labāk nemēģini, vispār, sensors ir veidots tā, ka ja nebildē ar baigi šauro diafragmu (<f/11, karoč garās ekspo expo ekspi... ekspozīcijas), tad tos putekļus neredz... a ja redz, tad tos ar aierosola pūslīti var aizpūst, bet jāskatās, lai neuzpūš sūdus virsū... labāk ar viņiem (putekļiem) sadzīvot, nekā sadirst matricu, tas viens, un otrs, ja nepareizi tīra, tad putekļu rezultātā ir vairāk :lol:
Jā, normāla cena, man te pieprasīja 120 Eiro :roll: Lieta tāda, ka taisot ainavu bildes, lielākoties sanāk izmantot f10 un uz augšu, kur tie putekļi normāli lec laukā.
Aizjāju uz veikalu pēc sensora tīrītāja kit, a šie kļūdas pēc iedeva objektīvu tīrītāju.... Papūtu putekļus - nepalīdzēja. Ņēmu komplektā esošo ķīmiju rokās, iebersu, papūtu, bet palika pēdas :?
Jā, normāla cena, man te pieprasīja 120 Eiro :roll: Lieta tāda, ka taisot ainavu bildes, lielākoties sanāk izmantot f10 un uz augšu, kur tie putekļi normāli lec laukā.
Aizjāju uz veikalu pēc sensora tīrītāja kit, a šie kļūdas pēc iedeva objektīvu tīrītāju.... Papūtu putekļus - nepalīdzēja. Ņēmu komplektā esošo ķīmiju rokās, iebersu, papūtu, bet palika pēdas :?
:shock: :shock: gribēji pa lēto tikt cauri??tu ar normāls čalis, nemaz nelasīti, tik mauci virsū ja?! šitā jau var sabeigt visu filmu, ja jau neesi tā izdarījis :o
ieteiktu tiriit pasham un nekur nevest ertekais variants nopērc lielo pusli (klizmas) un izpuut pats araa un nebuss katru menesi javaed tiriit kaut kur.
vēlviena problēma - ne jau ar klizmu var notīrīt matricu, tas +/- strādā uz objektīviem vai spoguļiem, bet ne uz matricas kur putekļi reāli piedeg un vēl visādi brīnumi notiek. starpcitu, labāks variants par klizmu ir aeresols, kuram tā labākā īpašība ir jauda, a sliktā - reizēm kakā mitrumu, ja neprot apieties.
sorry vecais nevajag tad izmantot tadus klizmas ko jau esi pirms tam izmantojis Kaadi milti? Nu tad izmazgaa! vo probleema!
A kas tie pa aeresoliem?
ir speciāli kinošņikiem utml. darbiniekiem paredzēts ''it kā'' no mitruma attīrīts gaiss, ko izmanto rāmja/spoguļa/utml grūti aizsniedzamās vietās. RE -
hmm, pat nezinu vai iekš Lv ir variantu?! definitely, ir varianti pasūtīt netā, cena ap 5 LVL reku uz ātro pāris lapas - images.google.lv... images.google.lv...
Kad nopirku 350D, bija 2 dūšīgi putekļi, kurus izpūtu ar izskalotu klizmas aparātu. Nesen iegādājos 30D, kura matrica izrādījās pmatīgi apdzīvota, bet pasūtot aparātu no fāterlandes biju pasūtījis (tālredīgi) arī matricu tīrāmo komplektu,kurš lieti noderēja: putekļus vienkārši izpūtu ar kautko līdzīgu klizmas aparātam (tas gaisu pūš tikai ārā).