forum.gif
Studiju gaismas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Studiju gaismas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.10.07 14:13
 citēt
Ar studiju apgaismojumu pieredze minimala, lai neteiktu, ka vispar nav. Tomer ir doma panjemt kadu basic kompletu no ebay. Izvele liela un plasha taa pat arii cenas. Negribu panjemt to, no kaa jegas nebus, bet ari parmaksat neesmu ieinteresets.
Ja ir doma bildet galvenokart portretus tur pat istaba, cik butu minimalais vatos uz ko man skatities?

Zinu, ka skan visai pastulbi, lidzigi kaa ''gribu mashinmu, bet kadu nezinu...''
Bet ir interese pameginat ko jaunu, nekadu iespeju patestet man ari nav, tapec varu tikai te apjautaties. :roll:
Publicēts: 28.10.07 16:54
 citēt
Es tieši tāpat pirms mēneša trinos ka vajag kautko nopirkt itkā no e-bay, bet kautkā baidījos hwz !!! beigās nopirku no mdfoto vienu rimelite fame2 200J un mazo walmex CY-100Mr lietusargu vienu, nuu un tā tagad jau varu kautko te pa mājā paeksperimentēties, tagad no ebay trigeri pasūtīju, un skatos kautkādus fonus un atstarotājus, bet laikam fonu ar ņemšu kautkur tepat latvijā jo kautkā gribas aptaustīt!!!
Publicēts: 28.10.07 16:57
 citēt
Cik atstaji mdfoto par nosauktajam lietam?
Publicēts: 28.10.07 17:20
 citēt
Tātad :
1gb rimelite fame2 + reflektors
1 gb walmex 100Mr
1 gb 115 cm lietusargs
2 gb statīvi bowens

uzprasīju atlaidi shamis arī iedeva, zipenēm 6% statīviem un reflektoram 10 % beigās sanāca precīzi 323.00 Ls
Publicēts: 28.10.07 17:28
 citēt
vai ir daudzi taadi kas driizumaa plaano nopirkt studijas gaismas ? varu uzriikot seminaaru un paraadiit gaismas dazhadas/ietiekt ko pirkt katram savaam vajadziibaam/izstaatiit kadas kluudas pats pielaavu uttt.
Publicēts: 28.10.07 17:32
 citēt
vai ir daudzi taadi kas driizumaa plaano nopirkt studijas gaismas ? varu uzriikot seminaaru un paraadiit gaismas dazhadas/ietiekt ko pirkt katram savaam vajadziibaam/izstaatiit kadas kluudas pats pielaavu uttt.

Tu jau minēji ka verētu kautkad noorganozēt kādus kursiņus par studijas iespējām izmantošanu u.t.t. kā tad ar to palikās????
Publicēts: 28.10.07 18:10
 citēt
Skaidrs.
Tik daudz gan pagaidam neesmu gatavs atdot, jo naudu ar foto nepelnu.
Bet kaa tur ir ar tiem vatiem? 45W cik saprotu jau pavisam shvaki butu, ja?

Andre, labprat aizstaigatu uz Taviem kursiem, diemzel nedzivoju Latvija.
Publicēts: 29.10.07 09:40
 citēt
Fame labāk pirkt e4, jo jaudas divreiz vairāk nekā e2, bet maksā tikai par 20-30 Ls dārgāk.
Galveno uzmanību vajadzētu pievērst bajonetei (labāk lai ir Bowens- savietojama! Fame- ir.) un jaudas samazināšanas iespējām (1/64 kā Fame ir ideāli).

Puslīdz normālu bilžu radīšanai vajadzēs VISMAZ 3 zibspuldzes, normāli būtu 5. Vienu no kurām 250-400ws, pārējās var būt sīkie ķinķēzi. Tomēr labāk uzreiz pirkt zibspuldzes, kuras var uzlikt uz statīva, un kurām var piestiprināt normālus softboksus, nevis kaut kādus starter- kitus, kuriem piestiprinās tikai lietussargi, kuri pēc tam spīd visos virzienos...
Publicēts: 29.10.07 12:01
 citēt
Šeit vajag, lai Lunis pasaka savu vārdu - viņš visu laiku ir postējis linku, bet tagad uz sitienu nevaru atcereties, bet atceros, ka bija jēdzīga cena un pats viņš labi par tiem zibeņiem atsaucās liekas bija 3x zibeņu komplekts ap 800 - 900 eiro..., bija arī mazāki un lētāki, bet tas neta veikals pats par sevi...
Publicēts: 29.10.07 12:02
 citēt
Nu 800-900 Eiro jau būtu stipri padārgi man, varbūt ar laiku, bet ne tagad.
Publicēts: 29.10.07 12:04
 citēt

2x zipenes bija ap 400 - 500 eiro, bet jebkurā gadījumā ja gribās ko normālu nez vai ipaši lētāk dabūt, variants noperc vēl vienu 430EX (liekas viena tev ir), trigērīšu un aidā!

+

skaties diyphotography.net un būvē pats visu! :)
Publicēts: 29.10.07 12:06
 citēt

2x zipenes bija ap 400 - 500 eiro, bet jebkurā gadījumā ja gribās ko normālu nez vai ipaši lētāk dabūt, variants noperc vēl vienu 430EX (liekas viena tev ir), trigērīšu un aidā!

+

skaties diyphotography.net un būvē pats visu! :)

Var iztikt bez trigeriem, ar vadiem.
Publicēts: 29.10.07 13:00
 citēt
Var iztikt bez trigeriem, ar vadiem.

Var arī! :)

P.S. Katrā ziņā pašam būvēt ja ir laiks varētu būt visumā interesanti :)
Publicēts: 29.10.07 13:03
 citēt
grūti atstāstīt, bet ar Luni man pirms pāris dienām bija ļoti vērtīga komunikācija par gaismām. tākā, lai nu šis te iemet aci!
uz Mdfoto es vispār neskatos vairs, jo nekā no tā, kas man vajadzīgs, parasti uz vietas nava.
Publicēts: 29.10.07 16:00
 citēt
Es tieši tāpat pirms mēneša trinos ka vajag kautko nopirkt itkā no e-bay, bet kautkā baidījos hwz !!! beigās nopirku no mdfoto vienu rimelite fame2 200J un mazo walmex CY-100Mr lietusargu vienu, nuu un tā tagad jau varu kautko te pa mājā paeksperimentēties, tagad no ebay trigeri pasūtīju, un skatos kautkādus fonus un atstarotājus, bet laikam fonu ar ņemšu kautkur tepat latvijā jo kautkā gribas aptaustīt!!!

par foniem runājot, tad paliels lupatas fons maksā ap 150 LVL ta kā, , labāk uzdarīt pašam vai kādā šušanas salonā pieteikt lai izgriež kādu izmēru nada definitely būs lētāk
Publicēts: 29.10.07 17:13
 citēt
grūti atstāstīt, bet ar Luni man pirms pāris dienām bija ļoti vērtīga komunikācija par gaismām. tākā, lai nu šis te iemet aci!
uz Mdfoto es vispār neskatos vairs, jo nekā no tā, kas man vajadzīgs, parasti uz vietas nava.

Ā! Un kur tad, atšķirībā no MDFoto, IR uz vietas??? Manuprāt, labākā bode šajā nozarē ar plašāko klāstu UZ VIETAS.
Publicēts: 29.10.07 17:43
 citēt
es arii preiciigs ka latvijaa ir taads MDfoto jo sheit uz vietas nekaa labaaka nav. 70% no savas tehnikas pirku pie viniem un esmu preciiigs. vienmeer apzinos ka vajag gaidiit, un lietas ir reti pasuutaamas jaagaida pat dazhreiz vairaaki meeneshi.

te kaads rakstiija par auduma fooniem. jaameklee un var atrast fonu 3x6 metri pa 30LS...
Publicēts: 29.10.07 18:18
 citēt
]

Ā! Un kur tad, atšķirībā no MDFoto, IR uz vietas??? Manuprāt, labākā bode šajā nozarē ar plašāko klāstu UZ VIETAS.

Ārzemju internetveikalos. Ja man MD vedīs vismaz mēnesi, tad no vācijas, piemēram, nedēļas laikā.

A man nepatīk gaidīt :P man vajag uzreiz :P :P :P :P
Publicēts: 29.10.07 18:37
 citēt
MDFoto laikam izķer visu. Bet pachamdīt rokām uz vietas tikai tur var. Arī studijas lietas 70% esmu no turienes ņēmis.
Publicēts: 29.10.07 18:39
 citēt
labāk J, ne W!
Publicēts: 29.10.07 20:12
 citēt
Tauta jums gan truxs fantazijas un pieredzes Fonu jomaa:) Sjaubos vai JEBKURA VEIKALA atradisiet AUDUMU kas buss plataks par sjuvejiem pierasti 140-150cm. Fonu audums jamekle zem nomenklatūras AIZKARU audums:) Apzavanat lupatu bazes un jautājiet par AIZKARU PLATUMU tas ir akurat vajadzigais ~3m. Vēl parēķiniet KĀDA ir to pašu WALIMEX fonu cena ja nemaldos MD viņus tirgo pa 50Ls tas ir 3x6m lupats 18m2. Iedomajieties kur var dabūt LUPATU pa 2,7Ls/1m2 !!
Publicēts: 30.10.07 13:21
 citēt
es arii preiciigs ka latvijaa ir taads MDfoto jo sheit uz vietas nekaa labaaka nav. 70% no savas tehnikas pirku pie viniem un esmu preciiigs. vienmeer apzinos ka vajag gaidiit, un lietas ir reti pasuutaamas jaagaida pat dazhreiz vairaaki meeneshi.

te kaads rakstiija par auduma fooniem. jaameklee un var atrast fonu 3x6 metri pa 30LS...

:shock: :shock: ta kā vienreizējais vai kā?! izklausās neticami lēti un sūdīgi
Publicēts: 30.10.07 17:37
 citēt

:shock: :shock: ta kā vienreizējais vai kā?! izklausās neticami lēti un sūdīgi

jaa jaa no toletes papiiira. joks. taads pats kaa mdfoto kas maksaaa 50Ls
Publicēts: 30.10.07 18:19
 citēt
ja nu pašai tumšākajai blicei par monitorlampiņu. a vispār tā es pieturos pie pārliecību, ka ne jau līdz 1/512 P un pat ne līdz 1/32, pietiek ar 1/8 vai 1/4 P, bet manuālajai P dalīšanai blicei /ne tikai studijas!/ jābūt un ka mazāk par 100 W pat nužņikā nav ko skrūvēt, ja nu naktslampiņā.
Publicēts: 30.10.07 19:57
 citēt
Nu tad beidzot saņēmu atbildi uz savu jautājumu. Paldies! :)
Publicēts: 31.10.07 13:39
 citēt
Skaidrs.
Tik daudz gan pagaidam neesmu gatavs atdot, jo naudu ar foto nepelnu.

Andre, labprat aizstaigatu uz Taviem kursiem, diemzel nedzivoju Latvija.

Tie nav w, bet gan ws. Nevis vati, bet izlādes jauda vatsekundēs. Apmēram uz pusi vairāk nekā 580EX. Pilnīgi pietiekoši.
Publicēts: 31.10.07 13:43
 citēt
Paldies Portreti!
Teiksim šis variants:
[url=cgi.ebay.ie...
Vai tas kaut kam vispār ir noderīgs?
Publicēts: 31.10.07 16:34
 citēt
Paldies Portreti!
Teiksim šis variants:
[url=cgi.ebay.ie...

nu ar šitādu var taisīt ''mākslu'' :lol: :lol:
Publicēts: 31.10.07 17:15
 citēt
Tie nav w, bet gan ws. Nevis vati, bet izlādes jauda vatsekundēs. Apmēram uz pusi vairāk nekā 580EX. Pilnīgi pietiekoši.
1/2 = 50%, kas uz 1/2 mazāk, jau neskaidrāks, kas uz 1/2 vairāk? UN - pie teiktā un sacītā - Watsekunde tas pats Džauls vien i, atdosim ne tikai Džeimsam to godu. Karroče, kad 100 W lākturis deg veselu sekundi no vietas vai 1000 W 0,1 s.
Publicēts: 31.10.07 18:38
 citēt
Pilnīgi pietiekoši.
nū, 45 vai 50 J? kukū! - 100 J blicei vadošais ap 45, značit 50 J blicei 32 - ar fragmu 8 pie 100 ISO /pie tik uzdod GN/ velk līdz pat 4 m direkti maucot, kas tā sūda par pilnīgu pietikšanu.
Publicēts: 31.10.07 18:39
 citēt
Harald, man sāk palikt grūti Tevi saprast...
Publicēts: 31.10.07 18:45
 citēt
Harald, man sāk palikt grūti Tevi saprast...
nu, iekš SHITā neesi 1-tuļš - atšifrēju: 100 J blicēm ir ap 45 vadošais /Guide Number/. a GN ir attālums metros /nu, attālums ne no kūts līdz šķūnim, bet maksimālais, pie kura pietiek gaismas, attālums no blices līdz objektam/ reiz fragma pie 100 ISO.
Publicēts: 31.10.07 18:51
 citēt
Par GN itkā saprašana man ir.
Bet teiksim to manis minēto komplektu no ebay ar 150W (GN diemžēl nav minēts) vajadzētu taču pietikt normālai istabai? Nav jau nekāda zāle, kur gaisma tiks šauta no viena gala uz otru. Reāli 2-3 metrus no objekta.
Publicēts: 31.10.07 19:09
 citēt
Reāli 2-3 metrus no objekta.
atstarojas /vai iziet cauri/ zumpītim jau neliela daļa + izkliedējas platākā leņķī, nekā stiklam. var sanākt, ka gribas vairāk, ja mauc pie 100 ISO un grib piegriezt fragmu, par provi, līdz 11.
Publicēts: 31.10.07 19:20
 citēt
Hot shoe zibspuldzei 50 gn gan ir, tas fakts, bet pateicoties ZOOM galviņai, kas fokusē staru. Savukārt studijas zibspuldze dod tos pašus 50 gn daudz platākā leņķī, nevis vienā punktā.
Publicēts: 31.10.07 19:22
 citēt
Paldies Portreti!
Teiksim šis variants:
[url=cgi.ebay.ie...

Protams, vajadzēs tikai kādas trīs, ar mazāk nav vērts sākt.
Publicēts: 31.10.07 19:55
 citēt
Hot shoe zibspuldzei 50 gn gan ir, tas fakts, bet pateicoties ZOOM galviņai, kas fokusē staru. Savukārt studijas zibspuldze dod tos pašus 50 gn daudz platākā leņķī, nevis vienā punktā.
nu ja, "on camera" blicei 45 jau labi ja TELE pozīcijā, jā, ka studijas blice platāk, taisnība, bet tur jau arī tā gaisma paliek /ja vien neastarojas pret sienām/, klanu uz to, ka vaig vairāk, kaut "pastiprināt" ar pāra FILiem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):