Kaada pii paardod? ja esi sabildējis tikai 3,5 k kadru var teikt ka praktiski nebildē... tad jau ar 40 naf vajadzīgs... Un no 30 uz 40 nemaz tik juutams apgreidz nebuus...
Vienkārši pie tādas fotografēšanas intensitātes neredzu jēgu pakāst kādus 200-300Ls... Tad jau labāk piepirkt kādu stiklu. Vēl saprastu ja apgreidojas uz marku...
Varētu jau atbildēt, ka man patīk Live View, bet tas laikam izklausīsies amatierisma dziļākā pakāpe? Tad labāk es to neteikšu.
Bet tā, bildēju es tiešām reti, toties tad kad bildēju, man patīk kvalitatīvas lietas, tāpēc mans pirmais mūžā digitālais fotoaparāts tika izvēlēts 30D, un nākamais būs 40D.
Par Mark tēmu, man bija doma paņemt 5D gadu atpakaļ, bet sapratu, ka lai arī priekš body nauda atrastos, tālāk atbilstošus stiklus es vairs nenopirks. Neesmu nobriedis es visu savu objektīvu parku pārcelt uz L sēriju.
Ja tu iedomājies ka Live view 40 canonam strādā tā kaa parastajai prosūmera kamerai tad šaubies . Principā tā lietošana pārsvarā ir paredzēta uz statīva, jo lai nofokusētos ar AF tāpat ir jānolaiž spogulis, a tā fokusējies ar roku
TEIM KAS NEZIN : Live View ieks 40.D nestrada ka PIERASTS ZIEPTRAUKIEM bet domats lai varetu KOMPENI izkontrolet STATISKAM kadram , kad nospied nolaizjas spogulis un TIKAI TAD iesledzas AF
Live view patiešām ir laba fīča, lai novērtētu pārgaismotās/ nedagaismotās vietas kadrā, kā arī gaismas teperatūru. Fokusējas visai naski caur ae-l pogu.
Ne tikai tam. Live view ir diezgan labi piemērots makro bildēšanai, kad AF tā vai tā neizmanto, bet fokusēties ar to 10x palielinājumu ir ideāli. Forši ir, kad var ieslēgt DOF preview un pārbaudīt asumu pa visu kadru. Tas noder arī ainavām.
Esmu mēģinājis izmantot, lai nofokusētos, kad ir salikti divi TC viens uz otra -- tas gan nav viegli izdarāms un būtu jādara caur USB kabeli no portatīvā datora, jo tikko pieskaries objektīvam, tā objekts uz kuru fokusējies pazūd no redzes leņķa. Tas pats notiek, kad mēģini palielinājuma laukumu pārbīdīt.