16-35 uz crop matricas kāda ir 40D - man personīgi nepatikās - protams gaisš un viss forši, bet var dabūt alternatīvus stiklus ar plato galu, bet kuriem būs vismaz zoom 35mm ir baigi iss, kā platleņķis uz FF super, citādāk... nez vai ir jēga, bet katrs dara kā grib
16-35 uz crop matricas kāda ir 40D - man personīgi nepatikās - protams gaisš un viss forši, bet var dabūt alternatīvus stiklus ar plato galu, bet kuriem būs vismaz zoom 35mm ir baigi iss, kā platleņķis uz FF super, citādāk... nez vai ir jēga, bet katrs dara kā grib
nu gan muļķības sarakstīji,kura tad būtu alternatīva?protams,ka nav universāls,bet tie kuri pērk šādus objektīvus,saprot,ka nav universālu un labu objektīvu...Man gan liekas,ka 16-35 ir daudz izmantojams,gan uz FF,gan 1,3,gan 1,6 cropa,jo vairāk tādēļ,ka gaišs,ātrs un mazāk šķoba bildi.
nu gan muļķības sarakstīji,kura tad būtu alternatīva?protams,ka nav universāls,bet tie kuri pērk šādus objektīvus,saprot,ka nav universālu un labu objektīvu...Man gan liekas,ka 16-35 ir daudz izmantojams,gan uz FF,gan 1,3,gan 1,6 cropa,jo vairāk tādēļ,ka gaišs,ātrs un mazāk šķoba bildi.
Es nesaku, ka ir universiāli stikli - vismaz gaiši noteikti nav!
Bet, to ko es cenšos patekt, ka viņš ir dikten īss, uz FF tas būs tas pats, kas uz 40D/30D/350D 10 - 22 EF-S stikls, tātad Ultra Wide Zoom, bet cik esmu to lietojis kādas par reizes pa dažām stundiņām - viss ir baigi forši ja neskaita to, ka nav zoom gribētos vēl kādus 20mm - platajā gala tas diezgan izsaka... Kāpēc Canon neražo L stiklus, kas butu teiksim 17 - 55 (60) 2.8 :roll:
Kā alternatīva man liekas 24-70 2.8, tiesa platais gals tiek apgriezts, bet ir mazliet lielaks zoom - bet tas pēc katra ieskatiem - tīri mans subjektīvais viedoklis...