Tā kā vakardienas sludinājumā bija iezagušās kļūdiņas, un izlēmu arī pārdot kopā ar fotoaparātu, publicēšu vēlreiz:
Pārdodu Zenit ET un M42 vītnes 28-80mm f/3.5-4.5 makro objektīvu. Fotoaparāts: Zenit ET, atbalsta lēkājošo diafragmu, ļoti patīkams slēdzis (negriežas pirkstos kā daudziem Zenitiem, iespēja slēdzi nobloķēt divās pozīcijās - ilgajām ekspozīcijām, un nodrošināties pret nejaušu nospiešanu - fīčas, kas pietrūkst manam Ricoham), iebūvēts ne-TTL eksponometrs, diezgan precīzs. Objektīvs turēts čeholā.
Cena: 14ls
Objektīvs: 72mm filtra vītne, lēkājošā diafragma. Nav pats asākais stikls pie vaļējām diafragmām, bet citādi - ir pat ļoti OK. Pāris manu paraugbilžu ar konkrēto eksemplāru: [url=www.fotoblog.lv... un [url=www.fotoblog.lv... Pirmā bilde nav nekā apstrādāta, tikai samazināta. Otrā ir sakombinēta no 4 bildēm, mazliet pamainīts kontrasts debesīm.
Vēl viens resurss ar šāda objektīva bildēm: [url=www.slrclub.com... un [url=www.slrclub.com... Cena: 30 ls., kas nebūt nav dārgi - aptuveni par šādu pašu summu objektīvs arī tika iegādāts, nekādu navaru taisīt nevēlos. Pārdodu, jo izmantoju reti, un savajadzējās mazliet liekas naudas, cita rakstura foto-apgreidam. Objektīvu ar attiecīgu pāreju iespējams lietot uz citu ražotāju kamerām, arī digitālajām. Pārejas komplektā nav. Komplektā nav objektīva vāciņu. Bet ja vajag, ir somiņa, tiesa, to varu atvest uz Rīgu tikai nākamnedēļ - laukos palika. Visā visumā ar objektīvu esmu bijis apmierināts, bet, kā jau teicu - kad vajag $, every penny counts, and what’s not used has to go… Pērkot abus divus - cena 39,99! Sadzīt rokā mani var vienkārši - skype ajurjans vai pa e-pastu andis.jurjans eta gmail.com [url=bildez.lv... bildes ar pārdodamajiem subjektiem
slinki, pasīvi spekulēju ar 40-5 gadīgu fototehniku jau vairāk kā divus gadus un esmu izspēlējies ar vismaz 300 dažādiem jaukiem daiktiem, bet pirmoreiz dzirdu par M42 vītnes zoomu 28-80....
zoomi uz M42 vispār ir pamatīgs retums
onkuli tev atliek no manis iepirkt otru M42 zoomu 80-200mm un domāju, ka nemaldos ja teikšu, ka būsi vienīgais visā valstī ar šādu džentelmeņa komplektu
mans stikls piedevām ir gaišāks - f3,5 visā garumā, bez mazākās skrambiņas kā no bodes un ar manipulējamu stiprinājumu statīvam
Gandrīz pa tēmu- pārdodu japāņu mehānisko TTL spoguļkameru (M42) par "Zenīta" cenu- "Porst Compact reflex" (japāņu "Cosina" versija Vācijas "Neckermann"; tirgum), ar objektīvu "Porst Color reflex auto 50/1, 8". TTL ekspozīcijas mērīšana ar bultiņas indikāciju skatu meklētājā, metāla plāksnīšu vertikālais spraugslēdzis ar laikiem no 1 līdz, 1/1000 sek. zibspuldzes sinhronizācija pie 1/60 sek, "lēkājošā diafragma". Der Zenīta M42 objektīvi (un otrādi). Sīkāka infa linkā uz bildes. Labā vizuālā stāvoklī un darba kārtībā. Atrodas Ogrē. 30 Ls .
Ir arī M42 zooms "Auto Weltblick 35-70 mm/ f 3,5-4,5", bet jāpagaida, kamēr meistars veiks tīrīšanu- profilaksi- nedaudz ķeras "lēkājošās" diafragmas lapiņas.