forum.gif
Macro pielietojums ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Macro pielietojums ?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.10.07 12:37
 citēt
Vai Macro stikli (Nikkor , Sigma , Tokina ) ar fokusu +/-100 der sportam?
Fiziskie parametri - mm, gaišums ir ok, bet pielietojums ?
Publicēts: 31.10.07 13:10
 citēt
Cik zināms, sportu bildējot, svarīgi ir gaišs un ātrs teleobjektīvs un pareizs slēdža ātrums, atkarībā no kustības virziena un sporta veida.
Man ir viena Makro Sigma 70-300, kura sporta vai kustību bildēšanai, atkarībā no situācijas, ir tikpat piemērota vai nepiemērota, kā tās versija bez Makro funkcijas.

Tev ir lēca ar makro funkciju... nevis makro lēca.

Tā kā atbildei nav īsti jēgas...
Publicēts: 31.10.07 13:13
 citēt
+REZ.
Macro ir ieslēdazms un izslēdzams.
Publicēts: 31.10.07 13:20
 citēt
Cik zināms, sportu bildējot, svarīgi ir gaišs un ātrs teleobjektīvs un pareizs slēdža ātrums, atkarībā no kustības virziena un sporta veida.
Man ir viena Makro Sigma 70-300, kura sporta vai kustību bildēšanai, atkarībā no situācijas, ir tikpat piemērota vai nepiemērota, kā tās versija bez Makro funkcijas.

Tev ir lēca ar makro funkciju... nevis makro lēca.

Tā kā atbildei nav īsti jēgas...

Tieši tā: tam pašam Tamronam 28-75 ir macro funkcija, bet īsts macro gluži nav.
Publicēts: 31.10.07 13:25
 citēt
Var pajautāt lietotājam ilmar7, liekas ka viņam ir Nikon 105mm makro
Publicēts: 31.10.07 13:32
 citēt
Var pajautāt lietotājam ilmar7, liekas ka viņam ir Nikon 105mm makro

ok, paldies !
Varbūt vēl kāds atsauksies ?
Publicēts: 31.10.07 17:01
 citēt
ja vien nav lēns AF vai kas cits, kas traucē, stiklam ar makro iespējām vaidzētu būt ja ne labākam, tad vismaz nekādā gadījumā ne sliktākam jebkurā bildēšanā.
Publicēts: 31.10.07 19:40
 citēt
ir nacies darboties ar Sigma 105mm MACRO EX, prieksh makro loti laba, bet visadam citadam lietam nezinu man likaas pa leenu.. un lielaka dalja makro lecas jau nav nekadas atraas fokusa zinjaa, jo svarigaka ir precizitate nevis atrums! Turklat makro lecam parasti ir loti plash fokusa diapazons tadelj ja nav limitetajs kas sigmai par laimi bija vinsh loti ilgi meklee un rullejas no bezgalibas uz makro vai otradi.. nu karo4 leeni fojusejas! Ja galiigi nav ar ko tad domaaju, ka vareetu, bet tas jau nebuutu labaakais variants lai bildeetu sportu!
Publicēts: 31.10.07 20:19
 citēt
ir nacies darboties ar Sigma 105mm MACRO EX, prieksh makro loti laba, bet visadam citadam lietam nezinu man likaas pa leenu.. un lielaka dalja makro lecas jau nav nekadas atraas fokusa zinjaa, jo svarigaka ir precizitate nevis atrums! Turklat makro lecam parasti ir loti plash fokusa diapazons tadelj ja nav limitetajs kas sigmai par laimi bija vinsh loti ilgi meklee un rullejas no bezgalibas uz makro vai otradi.. nu karo4 leeni fojusejas! Ja galiigi nav ar ko tad domaaju, ka vareetu, bet tas jau nebuutu labaakais variants lai bildeetu sportu!

ok
Nojauta par fokuseshanos bija.
Thanks! Rezumee - skatamies uz normaalu tele, vai telezoomu.
Publicēts: 31.10.07 20:42
 citēt
Makro stikli parasti fokusējas lēnāk un pat ja ir limiters. Canona 180 ar visu limiteri bieži nav spējīgs izsekot kustībai .....
Publicēts: 31.10.07 22:46
 citēt
Protams, ka ir lietojami, tik esmu slinks -- uzlieku uz AI Servo fokusu un bildēju. Ir stikli, kas uzreiz uzstāda asumu un ir tādi, kas ilgi domā. Makro parasti domā visilgāk
Publicēts: 31.10.07 23:33
 citēt
tu gribi teikt ka speesi nokert momentu pa 2 sec iekadreet, nofokuseet un uznjemt labu kadru?
Publicēts: 01.11.07 02:29
 citēt
tu gribi teikt ka speesi nokert momentu pa 2 sec iekadreet, nofokuseet un uznjemt labu kadru?

Kas attiecas uz ralliju es parasti nofokusējos uz aptuveno vietu jau pirms mašīna brauc , kad tā brauc garām tad tikai nospiežu pogu...
Publicēts: 01.11.07 07:49
 citēt
Starp citu - arī ar visu autofokusa iespēju nereti pārslēdzu uz manuālo. Tb koncentrējos uz vietu, kur ir notikums.
Publicēts: 01.11.07 08:09
 citēt

Kas attiecas uz ralliju es parasti nofokusējos uz aptuveno vietu jau pirms mašīna brauc , kad tā brauc garām tad tikai nospiežu pogu...

nu redz ar ralliju ir taa ka ir loti vienkarshi paredzama trejektorija kur un kaa mashina brauks, bet man jau skiet, ka futbola vai basketbola vai kada cita pieteikami dinamiska sporta veida tas nebus tik vienkarshi izdarams.
Publicēts: 01.11.07 08:46
 citēt
izlasiiju izlasiiju, vakar gluzhi dzimis neesmu, bet uzskatu ka AF tomer ir nepiecieshamiba, ne jau to izdomaaja taa pat vien!
Publicēts: 06.11.07 23:00
 citēt
trīcošām rokām šeit kaut ko ierakastu, jo būtībā nejūtos cienīga, taču ļoti gribas padalīties pieredzē. es kad internetā pasūtīju sigma 17-70/2.8-4.5 pārsteigta atklāju, ka uz iepakojuma kastes tam visam klāt vēl pieminēts macro. makro ir galīgs štrunts, bet es jau pēc tā arī nealku. pie tā visa es arī atklāju, ka AF uz mana nikon d40x nav pieejams. nenokāru galvu un devos fotogrāfēt sportu :) basketbolu un volejbolu sabildēju tik tumšās zālēs, kur kārtīgas komands pat lāgā spēlēt negrib. tagad ar nepacietību gaidu, kad tikšu normāla apgaismojuma zālēs. ārā paķēru suņus, gan uz P. patika dikti, bet varbūt esmu vienkārši eiforijā šķiroties no sava panasonika, kurš man liekas, ir labākais no ziepjutraukiem.
atvainojos par spamu.
Publicēts: 06.11.07 23:18
 citēt
Pievieno kādu sporta pasākuma bildi !
p.s. Uzsākot diskusiju biju domājis "tīros" macro objektīvus ar fokusu pie 100mm.
Jo visiem brendiem ir pa kādam gaišam objektīvam ar fokusu +/- 100 , bet gandrīz visi visi ir Macro.
Pašlaik esmu palicis pie Nikkor 85/1.8. ko notestēju no fotomoma.lv. Paliek tikai tāds sīkums kā "nopirkt'' :)
Publicēts: 06.11.07 23:21
 citēt
nu tas objetkiivs gan nav isiti MACRO! ;) Tas jau buutu imho diezgan normaali sportam, ja nav lieli atālumu kā futbola vai hokejaa..
Publicēts: 06.11.07 23:48
 citēt

Jap... Ar Canon L stikliem pie ātra divnieka vai trīnieka līkuma var paspēt divreiz pārzūmoties nofokusēties pavilkt līdzi un ar 20to bildējot piebliezt pilnu buferi tikai ar vienu autinju.... Tramplīnā būs grūtāk bet ar AI Servo parasti izvelk ja nav mežonīgi ātrs tramplīns (ap 200) ...
Publicēts: 06.11.07 23:51
 citēt
nee nu protams ar Burst + Halava var vienmeer kko dabuut gatavu, tik pec tam 80% no taam bildeem met araa...
Publicēts: 06.11.07 23:57
 citēt
nee nu protams ar Burst + Halava var vienmeer kko dabuut gatavu, tik pec tam 80% no taam bildeem met araa...

:) Kā kuram :)... citam varbūt ar 80% citam mazāk %... jāmet ārā.

Kā jau jebkurā sportā... ir jābūt gatavam uz visu, ka kāds kādā brīdī notaisīis suu... un šos momentus lielākoties paspēj noķert ar ātriem stikliem. Tā kā ja gribas bildēt puslīdz normāli sportu tad vajag fiksus stiklus. Protams var nodarboties ar mazohismu un fokusēties uz to vietu kur pēc tavām domām atradīsies tas objekts... a ja jamā tur nebūs... skrējējs nokritīs trīs metrus pirms tam... autinju uzliks uz jumta 10m aiz tava fokusēšanās punkta? faktiski tajā bīdī tu dabūsi vai nu miglubildi, vai neko...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):