forum.gif
filma
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / filma
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.11.07 14:09
 citēt
gribētos pa lētām naudām dabūt Zenit aparātu.

P.S - es tā arī īsti nesapratu ar ko atšķiras tie modeļi. TTL, Zenit-E utml.
Publicēts: 08.11.07 14:17
 citēt
skaties uz TTL.
kur biji kad es savejo pusi dienas mocijos tirgojot? :D
Publicēts: 08.11.07 14:23
 citēt
tulīt kursos sāksies filmu periods, tāpēc šis jau sāk meklēt..
Publicēts: 08.11.07 14:25
 citēt
tulīt kursos sāksies filmu periods, tāpēc šis jau sāk meklēt..

man jau ir zb klausīties par aberācijām :D :D
Publicēts: 08.11.07 14:25
 citēt
skaties uz TTL.
kur biji kad es savejo pusi dienas mocijos tirgojot? :D

a vot, ziemas miegs :)
Publicēts: 08.11.07 14:53
 citēt
eh.
mekle labak kadu japani, ricoh, utt.
zenitu nevajag.
Publicēts: 08.11.07 15:05
 citēt
versatile, nesaproti, viņš grib šeit likt bildes iekšā ar 1. komentu: "bildēts ar zenit", tāpat kā viens cits džekiņš šeit.
Publicēts: 08.11.07 15:06
 citēt
zinu zinu, zenīts plēš filmu, grauds, skrāpējumu utml. Bet tas tik ļoti portretos man patīk, ka es gribu tieši zenītu.
Publicēts: 08.11.07 15:17
 citēt
zenits ir kamera

portretu ziimee stikls

uz bildes neredz sapleestu perforaaciju ne arii citus zenit gļukus ja nu vienigi kadrs ir sarkans no šķirbas kamerā vai melns no tā, ka slēdzis gļuko

graudam un filmas fīlingam nav pilnīgi nekāda sakara ar kameru mehāniskajiem gļukiem

man ir dažas spogulenes uz spekulāciju - lētākā šķiet bija Mamiya NC 1000 ar Mamiya Secor C 1,7/50mm stiklu

pērc maksimāli lētas filmas ar maksimāli augstu jūtību - vislabāk nepareizi glabātas - teiksim pārtikas lielveikalā pie kases iso400 filmas - grauds būs garantēts
Publicēts: 08.11.07 15:43
 citēt
Maris, tev kaada plastmasas Nikona vai Canona nav?
Publicēts: 08.11.07 15:50
 citēt
TTL mēra TTL, tak ar bultiņu rāda +/- un tikai pie cietas fragmas. ET laikam arī lēkā, bet mēra pa āru. 19. krutāks /un ar "Zenitar" stiklu/, bet no tiem no 10 1 strādā. bet tak domā uz lētu firmas, Pentax K-1000, Canon T70, Nikon EF vai tml.
Publicēts: 08.11.07 15:56
 citēt
ET ir dazhadi, kam leka, kam ne. pasham bija 2i, vienam lecaas, vienam nee. ta ka es teiktu fiftij-fiftij
Publicēts: 08.11.07 16:13
 citēt
Tā Māmija, ko piedāvā Maris baigi prikolīga, liels forš skaut meklētājs, ērti bildēt, tāda viegla...
Firma jau arī Mamiya ;)
Publicēts: 08.11.07 16:22
 citēt
Tā Māmija, ko piedāvā Maris baigi prikolīga, liels forš skaut meklētājs, ērti bildēt, tāda viegla...
Firma jau arī Mamiya ;)

tik pa cik tāda mamiya nāk :D
Publicēts: 08.11.07 16:26
 citēt
tik pa cik tāda mamiya nāk :D
un kāda tai bajonete.
Publicēts: 08.11.07 16:40
 citēt
roli, labāk nopērc canon filminieku, derēs tavi EF objektīvi, protams, izņemot KIT`u :)
Publicēts: 08.11.07 16:45
 citēt
roli, labāk nopērc canon filminieku, derēs tavi EF objektīvi, protams, izņemot KIT`u :)

jā vaine, man tip nav ko darīt :)
šķiet ka tu īsti neklausījies toriez, kad es Grantam jautāju, kādu kameru lai labāk ņem.
Publicēts: 08.11.07 16:55
 citēt
tad jau pats laikam neieklausījis, kad šis teica - zenītu neņemiet, ar tikai pāris izņēmumiem..
Publicēts: 08.11.07 17:00
 citēt
šķiet ka tu īsti neklausījies toriez, kad es Grantam jautāju, kādu kameru lai labāk ņem.
pats senāk bija Nikonists - FM2

derēs tavi EF objektīvi, protams, izņemot KIT`u :)
tikai ESOS'iem, bet tā pavisam lēti jau dabonami Canoni ar to bajoneti, kura līdz T-90.-jam.
Publicēts: 08.11.07 17:10
 citēt
te ne visai saprotams par ko ir raidijums...
Ja šeit ir tāda parādība kad kāds vēl grib cakarēties ar filmu tad pilnīgi noteikti vairs nav vērts tērēties uz sūdiem.
Tas Tev nav digi, Tev ir tikai 36 kadri nevis 360 rawčikā ko vēl cakināties garos vakaros.
Runa ir par Tavu laiku, naudu un rezultātu.
Nav jēgas bakstīties ja nevari būt pārliecināts par rezultātu
Respektīvi apm. 100 Ls būtu pilnīgi adekvāts ieguldījums normālam aparātusam.
Publicēts: 08.11.07 17:18
 citēt
... pilnīgi noteikti vairs nav vērts tērēties uz sūdiem.
sadalu viedokli, īpaši tādēļ, ka melnās plēves /ar kurām lielāka jēga bakstīties, ja reiz ar plēvēm/ jau tagad traku naudu maksā.
Publicēts: 08.11.07 17:27
 citēt
tad jau pats laikam neieklausījis, kad šis teica - zenītu neņemiet, ar tikai pāris izņēmumiem..

es zinu kādēļ es gribu zenītu, tur ir tā atšķirība, ka tas kas viņam itkā ir defekts, es to gribu redzēt savās bildēs. Vēl viņš teica, ka nav īsti jēgas ņemt kkādus Canonus un maksāt par tiem 100Ls, ja var paņemt kkādu Ricoh, vai kko tādu.
Publicēts: 08.11.07 17:29
 citēt
te ne visai saprotams par ko ir raidijums...
Ja šeit ir tāda parādība kad kāds vēl grib cakarēties ar filmu tad pilnīgi noteikti vairs nav vērts tērēties uz sūdiem.
Tas Tev nav digi, Tev ir tikai 36 kadri nevis 360 rawčikā ko vēl cakināties garos vakaros.
Runa ir par Tavu laiku, naudu un rezultātu.
Nav jēgas bakstīties ja nevari būt pārliecināts par rezultātu
Respektīvi apm. 100 Ls būtu pilnīgi adekvāts ieguldījums normālam aparātusam.

ja es gribētu nopietni ņemties ar filmu, paņemtu vienk 6x6. Tad arī es varētu uztraukties par savu laiku, naudu un rezultātu. Bet ar zenītu pabildēt un vispār iepazīties ar filmas pasauli, nu nav tam vajadzīgi 100Ls.
Publicēts: 08.11.07 17:32
 citēt
... iepazīties ar filmas pasauli, nu nav tam vajadzīgi 100Ls.
tomēr iepazīšanās būs tīkamāka ne ar Zenīta, bet ar firmīgākas kameras starpniecību. Par Ricoh piekrītu, ja kas, "Pentax" bajonete.
Publicēts: 08.11.07 17:35
 citēt
Vēl jau paša pasākuma lietderība.
Ja jau ekipējumā ir DSRL, kādiem mērķiem tas 135 filminieks vajdzīgs.
Ja gala rezultāts beigās nav pieejams klasiskajā m/b vai colōra kopijā bet webā 700 pa garāko, pasākums arī zaudē jēgu.

ja es gribētu nopietni ņemties ar filmu, paņemtu vienk 6x6. Tad arī es varētu uztraukties par savu laiku, naudu un rezultātu. Bet ar zenītu pabildēt un vispār iepazīties ar filmas pasauli, nu nav tam vajadzīgi 100Ls.

6x6 nemaz nav tik vienkārši paņemt
Viss minētais attiecināms tikai uz kontrolētu procesu, pēc kā patiesībā tiecas jebkurš fotogrāf.
Bet ja ir nepieciešams pārsteiguma moments protams Tev taisnība, vēl ģeldīga varētu būt Holga un smena.
Publicēts: 08.11.07 17:47
 citēt
Ja jau ekipējumā ir DSRL, kādiem mērķiem tas 135 filminieks vajdzīgs.
nū, melnās filmas grauds un tīstāmzupes difūzijas efekti un tā. un bada attīstīšana.

Ja gala rezultāts beigās pieejams ne klasiskajā m/b vai colōra kopijā, bet webā 700 pa garāko, pasākums arī zaudē jēgu.
SHITtam nu grūti nepiekrist.
Publicēts: 08.11.07 18:46
 citēt

6x6 nemaz nav tik vienkārši paņemt.

Atkarīgs no tā cik daudz līdzekļus esi gatavs ieguldīt. Ieej Ebay un pasūti kameru. Kas tur tik "nemaz tik vienkārši" ?
Publicēts: 08.11.07 18:49
 citēt
nē nav canonu, nikonu plastmasas, bet nevajag ar tādus ņemt - tie viņu modeļi kas bik labāk turas kopā, nav nemaz daudz dārgāki

/māmiņa/ 42Ls. ar visu stiklu

mīnus tas, ka cita grauma papildstiklu Rīgas komakos būs grūti nopirkt - šeit mamiya 35mm baijonete nav populāra

ar 35mm ir ķeza by default - ir jābūt ļoti labam (dārgam) skannerim, lai noņemtu to infu kas uz kadra un piedevām tas iet ilgi

atliek mb un palielinātājs - tad nāk ārā brīnumi

tomēr stulbi bildēt uz filmas un iedot minilabā, lai noņem 10% no tā kas tur virsū plus sakompresē vēl baigāk kā to dara ciparu ziepis
Publicēts: 08.11.07 19:32
 citēt
Maris - AHA. pret gaismu uz filmas redz detaljas, kas iznak pardegushas uz skana :(
Publicēts: 09.11.07 11:46
 citēt
a tai mamiya var pie kjiiniesa pasuutiit paareju uz M42 viitni
Publicēts: 09.11.07 12:56
 citēt
gribētos pa lētām naudām dabūt Zenit aparātu.

P.S - es tā arī īsti nesapratu ar ko atšķiras tie modeļi. TTL, Zenit-E utml.

Tikko biju latgalītē, ttur malā kur kioski viens tantuks stāvēja ar veselu štābeli padomijas sākot ar fed un beidzot ar kijev 60 aparātu cenas bija pat ļoti pieņemamas
Publicēts: 09.11.07 16:25
 citēt
Aizej uz Lāčplēša ielas komisijas bodi un izvēlies kādu zenītu gribi,cenas man šķiet no 15ls sākas...
Publicēts: 09.11.07 21:53
 citēt
nezsm uvisai dzirdejis pa to firmu Mamiya , bet lidzko palasiju interneta mute palika valja , kas tik tur nav :D
Publicēts: 10.11.07 19:02
 citēt
jā ir tādas firmas kas tautai neko netaisa - Mamiya vēl ir salīdzinoši demokrātisks uzņēmums

Fuji

Noblex

Wista

Silvestri

Hasselblad

Widepan

Sinar

Rolleiflex

un šis smukais linhoff

un tā nav ne 1/5 daļa kantoru kas ražo tikai dūšīgas lietas
Publicēts: 10.11.07 22:55
 citēt
Wista izskatīijas super :)

..un tas tilt/shifteris ar to gumijas uzmavu:D
Publicēts: 10.11.07 23:00
 citēt
es par fuji :D
Publicēts: 10.11.07 23:12
 citēt
es par fuji :D

Tas platais vareetu buut paplats :D

kaads 6x12? :))
Publicēts: 10.11.07 23:16
 citēt
6x17
Publicēts: 10.11.07 23:29
 citēt
Linhoffs tiešām smuks, tādu "pa nullēm" sastellēt vien pusstunda aizietu :D
Publicēts: 11.11.07 02:12
 citēt
No tas visas kaudzes esmu fanojis par SILVESTRI BICAM , a tam Hasel Arcbody lidzigs daixts man pasjam ilgi ir bijis:) Ja kas tik neir pasaule uzrazjots:)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):