uz bildes neredz sapleestu perforaaciju ne arii citus zenit gļukus ja nu vienigi kadrs ir sarkans no šķirbas kamerā vai melns no tā, ka slēdzis gļuko
graudam un filmas fīlingam nav pilnīgi nekāda sakara ar kameru mehāniskajiem gļukiem
man ir dažas spogulenes uz spekulāciju - lētākā šķiet bija Mamiya NC 1000 ar Mamiya Secor C 1,7/50mm stiklu
pērc maksimāli lētas filmas ar maksimāli augstu jūtību - vislabāk nepareizi glabātas - teiksim pārtikas lielveikalā pie kases iso400 filmas - grauds būs garantēts
TTL mēra TTL, tak ar bultiņu rāda +/- un tikai pie cietas fragmas. ET laikam arī lēkā, bet mēra pa āru. 19. krutāks /un ar "Zenitar" stiklu/, bet no tiem no 10 1 strādā. bet tak domā uz lētu firmas, Pentax K-1000, Canon T70, Nikon EF vai tml.
te ne visai saprotams par ko ir raidijums... Ja šeit ir tāda parādība kad kāds vēl grib cakarēties ar filmu tad pilnīgi noteikti vairs nav vērts tērēties uz sūdiem. Tas Tev nav digi, Tev ir tikai 36 kadri nevis 360 rawčikā ko vēl cakināties garos vakaros. Runa ir par Tavu laiku, naudu un rezultātu. Nav jēgas bakstīties ja nevari būt pārliecināts par rezultātu Respektīvi apm. 100 Ls būtu pilnīgi adekvāts ieguldījums normālam aparātusam.
tad jau pats laikam neieklausījis, kad šis teica - zenītu neņemiet, ar tikai pāris izņēmumiem..
es zinu kādēļ es gribu zenītu, tur ir tā atšķirība, ka tas kas viņam itkā ir defekts, es to gribu redzēt savās bildēs. Vēl viņš teica, ka nav īsti jēgas ņemt kkādus Canonus un maksāt par tiem 100Ls, ja var paņemt kkādu Ricoh, vai kko tādu.
te ne visai saprotams par ko ir raidijums... Ja šeit ir tāda parādība kad kāds vēl grib cakarēties ar filmu tad pilnīgi noteikti vairs nav vērts tērēties uz sūdiem. Tas Tev nav digi, Tev ir tikai 36 kadri nevis 360 rawčikā ko vēl cakināties garos vakaros. Runa ir par Tavu laiku, naudu un rezultātu. Nav jēgas bakstīties ja nevari būt pārliecināts par rezultātu Respektīvi apm. 100 Ls būtu pilnīgi adekvāts ieguldījums normālam aparātusam.
ja es gribētu nopietni ņemties ar filmu, paņemtu vienk 6x6. Tad arī es varētu uztraukties par savu laiku, naudu un rezultātu. Bet ar zenītu pabildēt un vispār iepazīties ar filmas pasauli, nu nav tam vajadzīgi 100Ls.
Vēl jau paša pasākuma lietderība. Ja jau ekipējumā ir DSRL, kādiem mērķiem tas 135 filminieks vajdzīgs. Ja gala rezultāts beigās nav pieejams klasiskajā m/b vai colōra kopijā bet webā 700 pa garāko, pasākums arī zaudē jēgu.
ja es gribētu nopietni ņemties ar filmu, paņemtu vienk 6x6. Tad arī es varētu uztraukties par savu laiku, naudu un rezultātu. Bet ar zenītu pabildēt un vispār iepazīties ar filmas pasauli, nu nav tam vajadzīgi 100Ls.
6x6 nemaz nav tik vienkārši paņemt Viss minētais attiecināms tikai uz kontrolētu procesu, pēc kā patiesībā tiecas jebkurš fotogrāf. Bet ja ir nepieciešams pārsteiguma moments protams Tev taisnība, vēl ģeldīga varētu būt Holga un smena.
P.S - es tā arī īsti nesapratu ar ko atšķiras tie modeļi. TTL, Zenit-E utml.
Tikko biju latgalītē, ttur malā kur kioski viens tantuks stāvēja ar veselu štābeli padomijas sākot ar fed un beidzot ar kijev 60 aparātu cenas bija pat ļoti pieņemamas