forum.gif
Ilga eksponeshana! Matrica?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ilga eksponeshana! Matrica?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.11.07 08:25
 citēt
Kaa tur ir? Cik ilgi var cept? Cik buutu robezha par ko talaak nebuutu ieteicams eksponeet uz BULB?

Man ir 350D, ja nu kaadas specifikas...
Publicēts: 12.11.07 08:32
 citēt
Es jau teicu - ziemā, aukstumā, tu domā viņa līdz 200 pēc celsija sasils?
Publicēts: 12.11.07 09:14
 citēt
lasīju photonet forumā, nekur īsti nebija teikts ka kaut kas baigi ceptos tur no 20-30 min.

Nikoniem novērojams lillā pleķis :D
Publicēts: 12.11.07 09:18
 citēt
Nja, ja izmanto 30 min ekspozīciju, tad tik jāatceras, vai noise reductions ir ieslēgts - ja ieslēgts, tad aparāts vēl 30 min pēc bulb pogas atlaišanas nav lietojams :)
Publicēts: 12.11.07 09:35
 citēt
Nja, ja izmanto 30 min ekspozīciju, tad tik jāatceras, vai noise reductions ir ieslēgts - ja ieslēgts, tad aparāts vēl 30 min pēc bulb pogas atlaišanas nav lietojams :)

...30 min, tas jau vispār ir maz... lielākais ko esmu taisījis ir kādas 3 stundas... un aparāts uzreiz ir bijis lietojams nākamajam kadra :lol:
Publicēts: 12.11.07 09:49
 citēt
es varbuut amximaali gribeetu kaadreiz liidz 5-10 min paspiest... Taaatad sakiet ka bez matricas nepalikshu ja? :D
Publicēts: 12.11.07 09:50
 citēt
Es teicu, "ja ir ieslēgta noise reduction funkcija" ...
Publicēts: 12.11.07 09:50
 citēt

a man liekas, ja izsleedza kameru tad bij.. vinsh kadru saglabaa, bet bez taa noise reduction!
Publicēts: 12.11.07 10:08
 citēt
Es arī biju par šo tēmu domājis.
Maksimums ko pats esmu mēģinājis ir 20-30 min un tā 3x pēc kārtas ar kādu 2-3 min intervāliem - blakus efekti nav novēroti.

Varbūt kāds zin cik tad ilgi var to matricu dedzināt?
Publicēts: 12.11.07 10:19
 citēt
Un ja CF vispār neliek kamerā?

a man liekas, ja izsleedza kameru tad bij.. vinsh kadru saglabaa, bet bez taa noise reduction!
Publicēts: 12.11.07 10:21
 citēt
Tas kaa sarkasms vai kaa? Bet ja godiigi tad neesmu taa mulkojies...
Publicēts: 12.11.07 13:34
 citēt
Tas kaa sarkasms vai kaa? Bet ja godiigi tad neesmu taa mulkojies...

Tjipas tas NR ir kad kamera pee taas garaas ekspoziicijas uznjem 1sek melnu kadru, un pec tam vnk itkaa reducee no bildes to troksni.

Īstenībā neticu ka arī pie 1h kkas varētu nodegts, man liekas tas ir kaut kāds bulšits, mīts kas klīst apkārt.

Vot, var atsaukties kāds kas PATIEŠĀM ir nosvilinājis matricu? :D ... šaubos...
Publicēts: 12.11.07 13:36
 citēt
Rekur par 40 D kaut kādā lapā review:

For one thing, there's the small matter of battery drain and sensor heating. One of the dirty little secrets of Live View is that it makes the sensor hot, and heat is the enemy of sensor noise.

...vispār netā nevar atrast neko par to sensor heating.. cepums tam, kas atradīs kādu kam nodegusi matrica:D
Publicēts: 12.11.07 13:41
 citēt
There's good advice here so far; I just want to beat some more on this dead horse for a minute before throwing my two cents in.

The notion that the sensor heats up during a long exposure (with EOS DSLR's at least) is a myth. Dark noise accumulates over time linearly (twice the time, twice the dark noise), and the warmer the sensor the faster it accumulates. All camera's sensors are not entirely isotropic; there will be "hot spots" where the dark noise is greater, but the existence of these spots doesn't mean the sensor is "heating up," it just means it was warmer in those areas during exposure. During integration, there is no significant, if any, heating of the sensor. Incoming light is converted to electrons not heat; and the sensor isn't powered, it is a passive detector until it is read out.

A sensor does heat up during a rapid burst of picture taking. The reason is that the readout of the sensor requires that amplifiers do a lot of work, and powering these amplifiers (which are generally on the sensor in CMOS detectors) kicks out some heat. But that situation seems inconsistent with taking long exposures, and dark noise isn't a problem with short exposures. (Dark noise in my 10D is so low that I consider it non-existent at an exposure of under five minutes or so.)

So the bottom line is don't worry about the sensor heating up. Just worry about the signal and noise level.
Publicēts: 12.11.07 13:44
 citēt
Cepums veratile'am tāpat :)

Publicēts: 12.11.07 13:52
 citēt
Nu re, man jau likās, ka nekam trakam nevajadzētu būt :)
Publicēts: 12.11.07 13:56
 citēt
vo! ;) bet ja turpinam teemu, tad kaa ir ar sauli? ;) Briedis gribeeja vienu filmas kadru uzcept nofokuseejot uz sauli uz paaris sekundeem.. kaa ir ar matricu? :D Netaisos ar sho gan experimenteet, bet tiiri intereses peec...
Publicēts: 12.11.07 14:09
 citēt
Uzliec teleobjektīvu, manuāli, caur skatu meklētāju nofokusējies uz sauli un mēģini palaist ekspozīciju uz pāris min ... Es domāju, ka daudz tālāk par fokusēšanos netiksi ...
Publicēts: 22.11.07 17:16
 citēt
Uzliec teleobjektīvu, manuāli, caur skatu meklētāju nofokusējies uz sauli un mēģini palaist ekspozīciju uz pāris min ... Es domāju, ka daudz tālāk par fokusēšanos netiksi ...
sauli var nobildēt tikai 2reiz ;)
Publicēts: 22.11.07 18:40
 citēt
ja nejūti siltumu var droši fotogrāfēt.
labāk izņem stiklu un safokusē uz rokas pie vaļējas fragmas. un nevis, ja nejūti siltumu var droši fotogrāfēt, bet ja jūti karstumu, labāk nefotogrāfē. /manā bērnībā matricu vēl nebija, plastmasas ķemmītes dedzinājām!/
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):