Dikti gribas pafotografēt baznīcu interjerus, bet īsti nezinu, vai to drīkst darīt [vairāk no ētiskā viedokļa]. Kāds ir fotografējis baznīcas iekšā? It kā jau aizliegts tas nav [cik zinu], bet tomēr tāda dīvana sajūta - varbūt tomēr nevajadzētu? Ko jūs par to domājat?
Nezinu ,cik ir gadījies, cilvēki neko sliktu nesaka.. atceries gan, iedams iekš baznīcas tomēr pret altāru nometies uz viena ceļa un pārmet krustu, pat ja neesi kristietis, tā vajag. Un tad lēnām, bez lieka trokšņa rosies pa baznīcu, nav problēmu.
saprotama lieta, jāpalūdz atļauja, bet par ko ne. nu, altāra daļā /tas tas proscēnijs, ja pa laicīgam/ neiesvētītiem nedrīkt līst. pašam gan gadījies labāka skatu punkta meklējumos arī kancelē uzkāpt, saprotams, ne jau dievkalpojuma laikā.
Polijā praktiski visās baznīcās kur nācās pabūt (un bildēt) jau pie durvīm bija saprotami norādīts.Ja nevar ar zibeni,tas norādes zīmē pārsvītrots.Nevienā baznīcā neredzēju aizliegumu bildēt,ja neļāva,tad zibināt.Nu ,ja baznīca vaļā ,nekādas norādes nav ,vienmēr taču var palūgt atļauju.
Y, es esmu Raunas baznīcas tornī bijis un jaunās Ģertrūdes, ā, vēl Pēterbaznīcas. toreiz to vēl remontēja un gandrīz nomaucāmies, kad vienā stāvā pēkšņi vesels lērums putnu ar lielu trobeli pacēlās spārnos.
atceries gan, iedams iekš baznīcas tomēr pret altāru nometies uz viena ceļa un pārmet krustu, pat ja neesi kristietis, tā vajag.
Tā dara katoļi, bet luterāņiem tā pieņemts nav (nezinu par citiem). Savā laikā ir diezgan daudz nācies kā ne katolim padzīvoties pa katoļu baznīcu, un arī viņi respektē, ka cilvēks, kurš nav katolis šos rituālus neizpilda.
Un tiešām - ja pajautā mācītājam vai kādai citai atbildīgai personai un uzvedas pieklājīgi, neviens ārā nedzīs.
...ja pajautā mācītājam vai kādai citai atbildīgai personai un uzvedas pieklājīgi, neviens ārā nedzīs.
pārsvarā jā. bet man reiz melnsvārcis /un vēl tāds 1/2-3/4 pazīstams!/ kāzu ceremonijas laikā nāca virsū šņākdams: "netraucējiet strādāt!", a 1 cits kautko vervelēja par ētiku, man ZB un es nojautāju, kas nau lāga. sakarīgākais, ko atbildēja: "ejiet Dieva mierā!"!
Oi par cik spēja SARUNĀT ar jebkuru jebko man vienmēr ir padevusies tad tādus uzbraucienus DARBĀ nav nācies baudīt. Ir bijis ka IZMET VISUS izņemot mani kautkas līdzīgs kā darbs ar neprognozējamiem subjektiem no drošības dienestiem Vienīgā vieta no kuras teixsim tā esmu izmests pietam kopā ar Vācu un ne tikai kolēģiem ir Auxstkalnes baznīca pietam remontdarbu laikā kad baznīca pilna ar stalažām un brīvs tikai altāris. Forši izrunājām ar strādniekiem , tantukiem , draudzi un pašās beigās kad jau tinām kopā vissu tehniku utt uzpeldēja PUSIS KOMBINZONĀ ~35 un sāka bļaut ka VIŅA BAZNĪCĀ nedrīkstot ne filmēt ne fotogrāfēt tā nēesot pieņemts !! Tantuki pačukstēj ka tas esot "Mūsu perminders" koroče vinš mūs vēl 3 atlikušos kas vēl nebij aizvilkušies uz autobussu izmeta laukā no Auxstakalnes baznīcas . Tas ar vienīgais tāds gadijums manā ~25 gadu praksē šai jomā Esmu Valguntes sieviešu klosterī pa nakti gulējis
Iraid tikai runāšanas vaina... Ar vienu nosacījumu, labāk aiziet un sarunāt PIRMS bildēšanas. Tu izklāsti savas vēlmes uzzini viņu ierobežojumus un uz priekšu... 99,9% nostrādā...
Iraid tikai runāšanas vaina... Ar vienu nosacījumu, labāk aiziet un sarunāt PIRMS bildēšanas.99,9% nostrādā...
bet 0,01% gadījumos cilvēks sajūtas varens, reiz viņam ko palūguši atļaut un nāk uz domām, ka 1X dzīvē pamēģinās ko neatļaut. retāk jau baznīcā, biežāk citās anštaltēs.
Liepājā karostas katedrālē problēmas sākās pēc kautkādiem Rīgas fotogrāfiem-operatoriem kuri atbrauca ar savu aparatūru (gaismām) un sāka rosīties meklējot rozetes un t.t. . Tagad biežī vien neatļauj tur vispār fotogrāfus no malas uzaicināt. Tā kā laikam tomēr jābūt kultūram un jāgriežas konkrētā baznīcā ar lūgumu nevis šeit meklēt atbildi
nepazīstu nevienu, kuru, bildējot baznīcā, būtu saspēris zibens... :roll:
es atkal nevienu, kuru bildējot baznīcā, būtu nospēris zibens vai zirgs vai kamielis... jā, saspēris a ne-1-nu nav no znakomiem, frendiem, draugiem un paznakiem. bet reti jau sper baznīcās tas zibens.
a es ... a ESS ... a es ....... atljavos 1 kadru uztaisiit faraonu kapenees Eegjiptee ;-))))) ohhhh ...... tik no krenjkjiem dabuuju fixi izdzeset, jo vienu onku pirms manis panjeema ciet un atnjeema fochuku ....
Neproti tu nemanot stradat , biezji bildeju vietas kur NAVAR un neviens ne reiz nav piekeris Nevaig tacj likt kameru pie acss un turet roku uz pogas Bateriju pakai tacju ari apaksja ir poga , lai kamera karajas kakla a tu vinju aiz apaksjas pieturi lai nesitas TJIPA un bilde cik tik Ja kads piesienas uzmanigi veikli izsledz kameru un saki ka BACJA BEIDZAS tapec neko nevari lidzet Kadreiz FILMU laikmeta man comi intensivi bildeja ar NRS CANON bij tads EOS 1 paveids liekas tam bij ficja ka ieliekot film vins aiztina to uz galu un KASETE vilka ieksja uzbildeto galu. Ot tam bij tads efektigs gajiens , ja kadi goblini piesejas sjis tasija veikli tasija valja kameru norava NEIZBILDETO filmas galu un pameta GRIBETAJIEM , tie sjoketi tinas. A viss uzbildetais palika sjim kamera kasetee