forum.gif
arhivēšanas diski
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / arhivēšanas diski
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.11.07 11:48
 citēt
beidzot latvijaa paraadiijaas normaali arhiveeshanas diski (pirsmtam es pasuutiiju no aarzemeem, bet tagad ir latvijaa). visiem kas arhivee bildes uz diskiem iesaku svariigaako materiaalu rakstiit uz shiem -> www.it-r.lv...

ceru ka zinat ja juusu dvd disks staav perfektos apstaaklos tad to saeed eksidaacija vai kaut kas taads un tapeec peec kaadiem 5-10 gadiem disks ir nelasaams, taapeec uztaisiija disku ar zelta prklaajumu lai mazinaatu to oksidaaciju

With a dual gold/silver reflective layer, Advanced AZO dye and HardCoat ScratchGuard protection, the Archival Grade DVD-R was designed for lifetime use and longevity.

The dual gold/silver reflection layer with the valuable gold coating provides for the longest possible archival lifetime.
The 8x recording speed together with the silver coating adds the best compatibility with existing DVD burners and recorders.
HardCoat provides the best possible protection against handling dangers, such as scratches, fingerprints, dust, oil or water.
The inkjet printable surface makes disc labelling easy, even with a colour photo finish.
Publicēts: 26.11.07 12:56
 citēt
bik dārgāk par cieto disku

ārējie cietie nestāv ilgāk?

neko nezinu - zinu tik, ka ērtāk dikti
Publicēts: 26.11.07 13:39
 citēt
Tiešām, kā tur īsti ir?
Nesen iegādājos ārējo cieto disku, sakopēju tajā visu svarīgo no 3 datoriem - mājas, darba un portatīvā - un jutos priecīgs un drošs.
Vai manam entuziasmam nav pamata?
Publicēts: 26.11.07 13:45
 citēt
Ārējos diskos iekšā vien tas pats disks, kas iekšējos tikai apvaliks ir cits un piemērots turēšanai "uz galda".

Ja viņam blakus būs kādi magnētiskie lauki vai putekļi liela daudzumā vai cita draza nekas viņu neglābs.

Man šķiet, ka ārējie diski ir domāti:
1) Lai nēsētu līdzi
2) veidotu kopījas datiem un disku noglabātu drošā vieta vai vismaz citā vieta no orģināla. (Var palīdzēt zādzības, ugunsgrēka, barokļa nosvilšanas gadījūmos)
3) Lai palielinātu disku skaitu ko var iebāzt datorā.

Aptuveni šādi.
Gan jau vēl ir citi punkti.
Publicēts: 26.11.07 14:33
 citēt
bet cik ilgi tāds cietais tur? :shock:
Publicēts: 26.11.07 14:45
 citēt
Nu, ir cilvēki, kas ārējos cietos diskus tur seifā vai tml. vietā. Protams, ne visiem ir seifi, bet nu tādā gadījumā var būt tiešām drošs, ka nekas viņam nenotiks. Es ar drīz pirkšu ārējo tieši priekš bildēm.
Publicēts: 26.11.07 15:01
 citēt
es visu glabaaju gan aareejos cietajos gan DVD diskos. nezinu kaa jums bet man jau viens cietais arhiiva disks aizlidoja, paldies dievam ir bakapi uz DVD. arii briinos pagaaja 3 gadi sleegts iekshaa tikai lai kopeetu bildes un hops, vienu dienu vairs nestraadaa. tapeec arii taisu dubultaa bakapaa. rakstu DVD diskos tikai to kas tieshaam buus veertiigs peec vairaak nekaa 10-20 gadiem. ja apskatamies pa cenaam tad tagad 1Gb HDD maksaa ~ 0.20Ls bet DVD 1Gb ~ 0.25Ls (daargais) vai 1Gb ~0.10Ls (normalais). parastaa DVD muuzha ilgums ideaalos apstaaklos ir maksimaalais kaadi 10 gadi. taa arhival grade muuzh ~ 100-70gadi. veel nesen viens fotoblogeris rakstiija zagli ieliida un aareejos cieto aiznesa. shis ir veelviens iemesls kaapeec DVD diski ir droshaaki. neviens zaglis nezags smagu mapi ar DVD diskiem kurus nekur nenogruudiisi... seifs arii nav labs variants. seifus zagli nem liidzi ;)

shitais viss ir vairaak domaats tiem kas dziivo ar fotograafiju un negrib vienaa dienaa zaudeet vairaaku gadu darbu... kas zin varbuut shodienas parastais pilseetas skats peec 50 gadiem buus zelta veerts...
Publicēts: 26.11.07 15:09
 citēt
Vot nekur neredzēju info, ka DVD optiskie datu nesēji glabājas līdz 10 gadiem...
Bet CD, apstākļos tuvu ideālam glabājas līdz 70 gadiem.

Par arhivistiskiem diskiem, paldies - pats ilgi meklēju!
Publicēts: 26.11.07 15:15
 citēt
Vot nekur neredzēju info, ka DVD optiskie datu nesēji glabājas līdz 10 gadiem...

es lasiiju ka CD turaas mazliet iglaak par DVD bet ne 70 gadiem. man visssvecaakie CD jau nelasaas. arii pazinas kuriem bij milziigs filmu arhiivs uz CD chekojot vecus diskus pari pa 10 gadiem bij spiesti mest araa... nelasas pat uz viskuraatkiem un dargaakiem CD-ROMiem...
Publicēts: 26.11.07 15:20
 citēt
man majas nospragushi DAUDZ CD, rakstiti pirms 3-6 gadiem, tureti normalos apstakljos - kad sapratu, ka spragst anyway, palika pofig...
Publicēts: 26.11.07 15:27
 citēt
mani vienmēr sajūsmina formulējums "lifetime use and longevity" - kad atņirdžas, life tak cauri.
Publicēts: 26.11.07 15:57
 citēt

es lasiiju ka CD turaas mazliet iglaak par DVD bet ne 70 gadiem. man visssvecaakie CD jau nelasaas. arii pazinas kuriem bij milziigs filmu arhiivs uz CD chekojot vecus diskus pari pa 10 gadiem bij spiesti mest araa... nelasas pat uz viskuraatkiem un dargaakiem CD-ROMiem...

Viskrutākais un dārgakais katru gadu tiek nomainīts uz vēl krutāko un dārgāko :)
It kā informācijas stabilitāte ir atkarīga arī no sidiraitera, ar kuru palīdzību arī tika ierakstīta informācija. Ir pat speciālie arhīvistiskie sidiraiteri, tikai nezinu cik ļoti tie atšķirās no parastiem...

Ja kāds nav lasījis Dmitrija Mokejeva rakstu "Digitālo attēlu piemērotība arhīvu darbam un to saglabāšana", tad iepostēšu šeit nelielu informāciju par laikiem, kas attiecās gan uz CD, gan uz DVD:
 75 gadi, ja temperatūra 10C (50F), 25%RH;
 45 gadi, ja temperatūra 15C (59F), 30%RH;
 20 gadi, ja temperatūra 20C (68F), 40%RH;
 10 gadi, ja temperatūra 25C (77F), 25%RH.
(The university of California, The Margaret B. Harrison Preservation Department “Care and Handling of Alternative Media” (aplūkots 20.03.2006.))

Pašam it kā nekā slikta nebija, vienīgi pie nekvalitatīvas ierakstīšanas sāka gļukoties, bet to uzreiz var pamanīt.
Publicēts: 26.11.07 16:09
 citēt
wiskautkā labākai uzglabāšanai t, protams svarīgi, bet vēl svarīgāk, lai tā = C, tobiš, konstanta, nemainīga.
Publicēts: 26.11.07 16:12
 citēt
ham, lieli lieli sevi :D
a kur tas raksts vispār?
Publicēts: 26.11.07 16:51
 citēt
viss strādā.
Publicēts: 26.11.07 17:10
 citēt
a pats apkopojošs raksts ir vairākās vietās, paliek tikai izvēlēties no google piedāvātām:
1) Digitālo attēlu piemērotība arhīvu darbam un to saglabāšana"
2) "Приспособленность цифровых изображений для работы в архиве и их сохранение"

Bet tas jau ir vecs - tikai ievadam, varbūt kaut ko jaunu izdomāja...
Publicēts: 26.11.07 22:19
 citēt
Šodien draudzene netīšām nometa 500Gb disku zemē no PC korpusa, kas stāvēja uz zemes (uz paklāja), kur tas bija pielikts (bez vāciņa) pie ārēja cietā diska korpusa.

1x var minēt vai disks vēl strādā....

2 kopijas visam tas galīgi nav slikti un slimīgi. Labāk taisīt trīs.
Publicēts: 27.11.07 17:45
 citēt
netīšām nometa
līdzīgi manam frendam gadījās ar HDD, kurš bija pilns ar ne viņa paša gara darbiem. laimīgā kārtā atdzīvojās.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):