Man tāds jautājums - vai var un vai drīgst savienot šos divus aparātus? Vai viņi viens otru nesačakarēs. Man vairāk bail, ka zibene nenokauj 400d. Paldies
Par varēšanu viņu uzmaukt virsū jau tu varēsi, vai kautko sačakarēs HWZ bet nekas labs tas nebūs, jo jebkurā gadījumā olympus kontaktu novietojums savādāks, un kāds no kameras kontaktiem noteikt savienosies ar zipenes un nekas labs jau tur beigās nevarētu sanākt, vienīgi ka tu kautkā kamerai vai zipenei aizlīmēsi ciet visus kontaktus izņemot vidējo, tad zipne manuālā režīmā strādās!!!
Pirmo reizi dzirdu ka olympusam tāds pats flash sokets kā canonam :? :? :? nestrīdos jo nav man nekad bijusi olympus camera!!!! Ja tā tad mans iepriekšējais posts ārāmetams!!!!
ko var ņemties ja sūt no shtatiem ta paņem 580 ja pa dārg ta var 430 nemt un viss būs OK es saprot objektīvus muģit vecos klāt, bet nu zipeni ja pērk ta normālu
Neiesaku veikt šādus fizkas eksperimentus, lai arī paliek fakts ka lielākās jaudas izlāde notiek pa to kontaktu kas ir pa vidu un itkā neko nosvilināt nevar darbojoties uz manual režīma, taču CPU kontakti kas atrodas katram ražotājam savā zvietojumā var saskarties un tad nu dievs zin, atkarībā ko ar ko savieno, jo kamerām datu sūtīšanas voltāža un pretestība var atšķirties atkarībā no ražotāja, vai izmantšanai paredzētās valsts, voltāža piemēram var būt no 1,5-5V un tad nu mini kas nosvils pirmais, vai nu zibenes cpu vai kamerai ārējās zibenes kontrolieris... atkarībā no tā kas būs tas stiprais... (un tad pat dzimtā ražotāja zibene automātiski nedarbosies) tas protams gadījumā ja kontakti saskarās darbošanas laikā...
Silti iesaku šos divus agregātus nesavienot, ja vien nevēlies apmeklēt fotoremonta meistaru. Kamieli ar ziloni sapārot varbūt ka var, bet par iznākumu grūti spriezt...