zibenis palaižas ar 2 vadu palīdzību - pa vienu iet strāva uz kameru un kad kamera sasleedz sinhrokontaktu, tad tā pa otru atgriežas zipenē un palaiž to - dažām vecām zipenēm, nostrādāšanas brīdī, pa šo vadu var nākt atpakaļ diezgan dūšīgs spriegums nosvilinot elektroniku
nekad nesmu tādas redzējis, lai ar esmu noandelējis kādas 30 gab. no kurām vecākai noteikti ir bijuši vismaz 25 gadi
Haralds gan esot sastapis netik vecu Vivitar zipeni ar šitādu niķi
kautkādu unomatu pats esu licis uz elektronikas pārbāztām kamerām un neko
Labāk nečakarē sev prātu ar Unomat. Ja gribi no lētā gala, tad ņem Cullman, vai Metz. Cullman un Metz zipenēm var mainīt pēdas adapteri un lietot zipeni jebkurai kamerai. Tomēr lielāks gandarījums Tev būs tad, ja nopirksi SB-600, vai elitāro SB-800. Es strādāju ar SB-800 un esmu ļoti apmierināts. Bet ja Tev nav jābildē visādi pasākumi lielās telpās, tad pietiks ar SB-600. Sigmu gan neiesaku, jo man ir bijušas divas Sigmas un abas pēc 1 gada darba nosprāga.
strāva atšķirībā no autobusa iet tikai pa noslēgtu ķēdi. to špannungu var elementāri nomērīt, bet štruments ar pazemu preteklību pats to špannungu nosēdinās. normāli uz kontaktiem 2-5 V, daudz vairāk arī nevaig kamerai dot. āmur Metz'am CT-1-45 170 V. a viena maza sūda netaupīgā automātiskā amīšu blice man tā A-1 Canonu nodedzināja, tiesa, pārsvarā aiz tam, ka bija vēl arī šķība, greiza un nepareiza un kontakts savienojās ar ne to kontaktu uz kameras.