RAW ka likums ir 16 vai pat 32 BIT krasu piesatinajums bet JPG ir 8 Lielakie sudi sakas ka sak apstradi JPG neparliekot uz 8 uzn velak iebaz WEB a tur ta vairak par 8 neattelo un sanak LAZJA
Starp citu, standarta monitoram uz vienu krāsu kanālu ir 8 biti, bet ievērības cienīgs fakts ir tāds, ka Lunim ir īpašs monitors, kur uz vienu krāsu ir 16 vai pat 32 bit!
martink : Ne bet man monitota tiesjam individuali karasu profili , par cik tas man lielais vecais uzticamais DELL 21 coligais un TXT atseviskji LCD . Bet stasts par to ka tauta ar RAW biezji krit ka viniem karsas galigi nesakrit WEB ar MONITORU visbiezak tas no ta ka Kompi sjie strada ar 16bit krasu bet WEBa saglabajot izmato citu krasu standartu I SKIBA KARASJA bilda sanak
Paldies par atbildēm, vienīgais nesapratu par to pāriešanu uz astoņiem bitiem RAW apstrādes laikā, ja jau RAW ir 16 vai 32 biti, tad kā es viņu apstrādājot varu pāriet uz astoņiem? ??? :o
martink : Ne bet man monitota tiesjam individuali karasu profili , par cik tas man lielais vecais uzticamais DELL 21 coligais un TXT atseviskji LCD . Bet stasts par to ka tauta ar RAW biezji krit ka viniem karsas galigi nesakrit WEB ar MONITORU visbiezak tas no ta ka Kompi sjie strada ar 16bit krasu bet WEBa saglabajot izmato citu krasu standartu I SKIBA KARASJA bilda sanak
Tas viņi apstrādā 16 bit informāciju, bet uz ekrāna tā vai tā parādās 8 bit... nu ok, ok, tā tik tāda piebilde .. krāsu profili un visas tās pārējās lietas...
Paldies par atbildēm, vienīgais nesapratu par to pāriešanu uz astoņiem bitiem RAW apstrādes laikā, ja jau RAW ir 16 vai 32 biti, tad kā es viņu apstrādājot varu pāriet uz astoņiem? ??? :o
Ir tāda iespēja pamainīt to skaitu. Pamēģini nomainīt uz 2, uz 16, uz ... redzēsi kā tas notiek
tad nafig moņa settingos vairāk, ā, pa visiem kanāliem?
tapec, ka 32 bit ir 2 * 16 = 4 * 8 = 8bit R + 8bit G + 8bit B + 8bit shit.. un binarajam kompim vieglak (atrak) ir apstradat visu, kas dalās ar 2, 4, 8, utml. cik saprotu, tie pedejie 8 biti reali netiek izmantoti.