forum.gif
Canon 28mm 1.8 VS Sigma 30 mm 1.4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon 28mm 1.8 VS Sigma 30 mm 1.4
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.11.07 08:52
 citēt
Tāda, lūk, man dilemma - pašam šķiet, ka optiski Sigma laikam pārāka. Toties autofokuss Canonam labāks ( precīzāks ), cena labāka Sigmai, viņa arī bišķi gaišāka. varbūt ir vēl kādi + - par labu kādam no šiem objektīviem ? Par Canon 24 mm 1.4 vai 35 mm 1.4 pārākumu varat nestāstīt, cena nav manam plauktiņam :(
Publicēts: 28.11.07 09:02
 citēt
noperc abus un fokusejies ar canon, bet bilde ar sigmu :D bet ja nopietni - es tev ieteiktu labak nemt sigmu. tikai konkretajam exemplaram parbaudi noteikti fokusa mehanismu un canon mount.
Publicēts: 28.11.07 09:25
 citēt
pašam ir iznācis kādu izmēģināt praksē ?
Publicēts: 28.11.07 09:26
 citēt
pašam ir iznācis kādu izmēģināt praksē ?

konkreti no siem 2 nee, bet sigmas ir daudzas gajushas cauri. CA vai fokusa problemas... daudzam...
Publicēts: 28.11.07 09:44
 citēt
tas neizklausās pēc ieteikuma Sigmai :D
Publicēts: 28.11.07 10:10
 citēt
Canona 28 f1.8 mīnusi
esot miikstaaks un esot stiprākas hromatiskās abrācijas, lai būtu ass jāgriezh līdz f4
Sigmaz 30 f1.4 mīnusi
Tjipa ciparniekam paredzeets un pilnās matricas vai filmas uzliekot neforši būs, lai būtu ass jāgriež līdz f2.8

Pac rokā turējis neesmu... Info pēc klačām i-netā...
Publicēts: 28.11.07 10:29
 citēt
Šitā ir DC Sigma - vai tad FF viņa vispār der ? Man šķita, ka ar DG der priekš FF, varbūt kļūdos. Par asumu gan tās ir blēņas ( manuprāt ) , visi fiksi ir asāku par zūmiem, arī pie mazāka F cipara.....
Publicēts: 28.11.07 13:49
 citēt
NilsS: par asumiem par cik nopirku par tik pārdevu... + prasīts jau bij shamējos savā starpā salīdzināt, nevis šos un zūmus (par kuriem Tev visnotaļ ir taisnība) :)

par sigmu FF nav derīga, bet uzlikt man liekas ka uzlikt var, tik stūri būs galīgās ziepēs...
Publicēts: 28.11.07 14:26
 citēt
Kad meklēju ko līdzīgu, izvēlējos Canon. Lai arī tumšāks, tomēr lietojams arī uz pilna kadra vai 1.3 kropa, ko arī izmantoju šobrīd. Savādāk nekādu sūdzību par to objektīvu nav -- daudz labāks par L zoomiem ajtā diapazonā
Publicēts: 28.11.07 14:35
 citēt
Mani arī vispār velk tieši uz šī stikla pusi. Bet nu tas 1.4 ........:)
Publicēts: 28.11.07 14:47
 citēt
ārpus tēmas - man ir aizdoma, ka liela daļa to, kuri sūdzās par neasu zīmējumu, pie F 1.4 1.8 2.0 utt , vienkārši šauj garām, jo pie tāda atvēruma asuma josla ir plāna kā žilete.
Publicēts: 28.11.07 15:49
 citēt
Borman - paldies, labs materiāls izziņai :)
Publicēts: 28.11.07 16:23
 citēt
NilsS:
Priex :)
Publicēts: 28.11.07 16:46
 citēt
[url=www.fredmiranda.com/reviews/]www.fredmiranda.com/reviews/[/url]
Publicēts: 28.11.07 19:48
 citēt
www.the-digital-picture.com...
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-28mm-f-1.8-USM-Lens-Review.aspx

Es ne pārāk uzticos šīs lapas testiem. lielākā problēma ir, ka es nekad nebildēju avīzes vai testa-chartus. Parasti daudz ko par objektīvu pasaka tā MTF grafiks un testi bildējot ko reālu. To tad arī skatos. Fredmiranda.com lapas lietotāju atsauksmes un objektīvu reitings arī ir gana objektīvs kopumā. Tur tik jāspēj saprast kuram objektīvs ir slikts, jo nemāk bildēt
Publicēts: 28.11.07 21:47
 citēt
ārpus tēmas - man ir aizdoma, ka liela daļa to, kuri sūdzās par neasu zīmējumu, pie F 1.4 1.8 2.0 utt , vienkārši šauj garām, jo pie tāda atvēruma asuma josla ir plāna kā žilete.

35 1.4 L nešauj garām.
Publicēts: 29.11.07 10:59
 citēt
Šauj arī tas pa reizei, pazīstamam čalim ir, viņš pats to apstiprināja :) Tiesa - viņš aizšauj garām tik nedaudz, ka labi samazinot un noasinot, pat nepamanīsi. Pilnizmērā gan redz......PS fredmiranda atsauksmes esmu atlasījies krustām / šķērsām ar visām testbildēm :) PPS - klau , portreti, tev tak vienmēr ir savs viedoklis par stikliem, ko tu ieteiktu Sigma vai Canon ?:)
Publicēts: 29.11.07 15:54
 citēt
Šauj arī tas pa reizei, pazīstamam čalim ir, viņš pats to apstiprināja :) Tiesa - viņš aizšauj garām tik nedaudz, ka labi samazinot un noasinot, pat nepamanīsi. Pilnizmērā gan redz......PS fredmiranda atsauksmes esmu atlasījies krustām / šķērsām ar visām testbildēm :) PPS - klau , portreti, tev tak vienmēr ir savs viedoklis par stikliem, ko tu ieteiktu Sigma vai Canon ?:)

vins jau atbildeja ;)
Publicēts: 29.11.07 16:41
 citēt
Tad iesaku izlasīt pirmo ierakstu........
Publicēts: 28.02.09 21:02
 citēt
Nils, ko beigās nopirki?
Publicēts: 28.02.09 21:07
 citēt
Abi sūdi, Sigma pavisam sūds.
Publicēts: 28.02.09 21:20
 citēt
neesmu canonu megjinaajis, bet man kaadu laiku bija sigma, tiesa uz olympus. neteikshu ka bija baigi slikts, bet visur un vienmeer lietot vinju nevareeja. baigaa ziepe.
Publicēts: 28.02.09 22:00
 citēt
Juri sīkāk vari pamatot.
vienā no tēmām lasīju tevis rakstīto, ka neesot ass pie F1.8, bet vai sigma tad arī ir neasa? Vēl tu tur runāji par Canon 24mm F 2.8, bet tas tak ir lēns, skaļš, neteicu, ka viņus var salīdzināt.
manis iedotajā linkā redzamas bildes, kur ir parādīts, ka Sigma tomēr ir asāka par canonu diapazonā līdz 2.8, tad ir vienādi.

Kaut kur lasīju, ka Canon kļūst neass no F8 - F11. Tiesa nekur ar bildēm tādus pierādījumus neatradu.
Publicēts: 01.03.09 01:18
 citēt
Pac izdarīju izvēli par labu Sigmai :)
notestējot nopirku no rokas par kādiem 120LVL un esu gana apmierināts ar agregātu...
ātrs un kluss, bik ziepjains pa malām, bet nu to var pieciest jo centā ass jau pie 1.4...
Publicēts: 01.03.09 16:25
 citēt
Andreass: bet tas tak ir skaļš, neteicu, ka viņus var salīdzināt.

Mans krosinieks ir skaļš. Objektīvi VISI ir klusāki par SLĒDŽA SKAŅU. Līdz ar to šāds izvēles kritērijs (pēc skaņas) ir vienkārši idiotisks.

Sigma vispār nemāk taisīt objektīvus, kuri nebūtu dzelteni (nu, labi, izņemot 70-200!) un mācētu fokusēties bez kilometra +/- ar Canon bodiju.

30 1.4 sigma vispār ir SLIMĪGI dzeltens.
Publicēts: 01.03.09 21:26
 citēt
norchapersonigi:Paņem atskaites punktam kādu Leica stikliņu. Iespējams, salīdzinājuma problēmas atkritīs un būsi ar mieru palikt savā ādā un lietot to, kas ir pieejams. Viss ir relatīvs.

Jautājums bija par diviem SuBJ minētajiem stikliem stikliem un nevis kas ir labāks minētajā diapazionā... L35mm tak arī nebija minēts nemaz nerunājot par Leiku...
Publicēts: 02.03.09 12:39 labots
 citēt
Andreass:Nils, ko beigās nopirki?

nevienu :) 85 mm 1.2 beigās :face-smile:
Bet par tēmu - sapratu, ka ĻOTI patīk 35 mm 1.4 no C, bet pirkšu ( kad piķis ļaus ) 24 1.4 II :) jo šķiet noderīgāks.
Publicēts: 07.09.10 12:20
 citēt
Varbūt kāds var pakomentēt kaut ko par Sigma 28mm 1.8 (Nikonam). Kam pievērst uzmanību, ja skatās uz lietotu tādu.
Publicēts: 07.09.10 14:06
 citēt
piepz:Varbūt kāds var pakomentēt kaut ko par Sigma 28mm 1.8 (Nikonam). Kam pievērst uzmanību, ja skatās uz lietotu tādu.

Vai ir abi vāciņi, blende, somiņa un oriģinālais iepakojums. :face-wink:
Publicēts: 07.09.10 15:42
 citēt
Laumonis:
piepz:Varbūt kāds var pakomentēt kaut ko par Sigma 28mm 1.8 (Nikonam). Kam pievērst uzmanību, ja skatās uz lietotu tādu.

Vai ir abi vāciņi, blende, somiņa un oriģinālais iepakojums. :face-wink:

Štrunts par vāciņiem, blendi var piepirkt, somiņu nevajag, ja kabatā nēsā, BET oriģinālo iepakojumu citur nekur nedabūsi, tas arī svarīgākais.:face-smile:
Publicēts: 07.09.10 16:28
 citēt
Sigmu var uzlikt uz FF, bet tur normālas melnās malas! Nav paredzēta priekš FF
Publicēts: 07.09.10 16:34
 citēt
sigma 10-20 no 12mm normaali uz 1,3 kroplja straadaa.
Publicēts: 07.09.10 16:48
 citēt
Par iepakojumu - tas ir ar domu, vai nav zagta? Vai arī nesapratu domu. Man ir krops. Gribējās kādu atsauksmi, ieteikumu, pielietojuma piemēru, alternatīvu varbūt. :)
Publicēts: 07.09.10 17:05
 citēt
versatile:sigma 10-20 no 12mm normaali uz 1,3 kroplja straadaa.

bet tā ir 5.6 vismaz... ja vajag low-light mežā... 1.8 kāreiz, ar fotoveikala asināšanu un šauro `izdruku` (lasi, web :) )
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):