Tāda, lūk, man dilemma - pašam šķiet, ka optiski Sigma laikam pārāka. Toties autofokuss Canonam labāks ( precīzāks ), cena labāka Sigmai, viņa arī bišķi gaišāka. varbūt ir vēl kādi + - par labu kādam no šiem objektīviem ? Par Canon 24 mm 1.4 vai 35 mm 1.4 pārākumu varat nestāstīt, cena nav manam plauktiņam
noperc abus un fokusejies ar canon, bet bilde ar sigmu bet ja nopietni - es tev ieteiktu labak nemt sigmu. tikai konkretajam exemplaram parbaudi noteikti fokusa mehanismu un canon mount.
Canona 28 f1.8 mīnusi esot miikstaaks un esot stiprākas hromatiskās abrācijas, lai būtu ass jāgriezh līdz f4 Sigmaz 30 f1.4 mīnusi Tjipa ciparniekam paredzeets un pilnās matricas vai filmas uzliekot neforši būs, lai būtu ass jāgriež līdz f2.8
Pac rokā turējis neesmu... Info pēc klačām i-netā...
Šitā ir DC Sigma - vai tad FF viņa vispār der ? Man šķita, ka ar DG der priekš FF, varbūt kļūdos. Par asumu gan tās ir blēņas ( manuprāt ) , visi fiksi ir asāku par zūmiem, arī pie mazāka F cipara.....
NilsS: par asumiem par cik nopirku par tik pārdevu... + prasīts jau bij shamējos savā starpā salīdzināt, nevis šos un zūmus (par kuriem Tev visnotaļ ir taisnība)
par sigmu FF nav derīga, bet uzlikt man liekas ka uzlikt var, tik stūri būs galīgās ziepēs...
Kad meklēju ko līdzīgu, izvēlējos Canon. Lai arī tumšāks, tomēr lietojams arī uz pilna kadra vai 1.3 kropa, ko arī izmantoju šobrīd. Savādāk nekādu sūdzību par to objektīvu nav -- daudz labāks par L zoomiem ajtā diapazonā
ārpus tēmas - man ir aizdoma, ka liela daļa to, kuri sūdzās par neasu zīmējumu, pie F 1.4 1.8 2.0 utt , vienkārši šauj garām, jo pie tāda atvēruma asuma josla ir plāna kā žilete.
Es ne pārāk uzticos šīs lapas testiem. lielākā problēma ir, ka es nekad nebildēju avīzes vai testa-chartus. Parasti daudz ko par objektīvu pasaka tā MTF grafiks un testi bildējot ko reālu. To tad arī skatos. Fredmiranda.com lapas lietotāju atsauksmes un objektīvu reitings arī ir gana objektīvs kopumā. Tur tik jāspēj saprast kuram objektīvs ir slikts, jo nemāk bildēt
ārpus tēmas - man ir aizdoma, ka liela daļa to, kuri sūdzās par neasu zīmējumu, pie F 1.4 1.8 2.0 utt , vienkārši šauj garām, jo pie tāda atvēruma asuma josla ir plāna kā žilete.
Šauj arī tas pa reizei, pazīstamam čalim ir, viņš pats to apstiprināja Tiesa - viņš aizšauj garām tik nedaudz, ka labi samazinot un noasinot, pat nepamanīsi. Pilnizmērā gan redz......PS fredmiranda atsauksmes esmu atlasījies krustām / šķērsām ar visām testbildēm PPS - klau , portreti, tev tak vienmēr ir savs viedoklis par stikliem, ko tu ieteiktu Sigma vai Canon ?
Šauj arī tas pa reizei, pazīstamam čalim ir, viņš pats to apstiprināja Tiesa - viņš aizšauj garām tik nedaudz, ka labi samazinot un noasinot, pat nepamanīsi. Pilnizmērā gan redz......PS fredmiranda atsauksmes esmu atlasījies krustām / šķērsām ar visām testbildēm PPS - klau , portreti, tev tak vienmēr ir savs viedoklis par stikliem, ko tu ieteiktu Sigma vai Canon ?
neesmu canonu megjinaajis, bet man kaadu laiku bija sigma, tiesa uz olympus. neteikshu ka bija baigi slikts, bet visur un vienmeer lietot vinju nevareeja. baigaa ziepe.
Juri sīkāk vari pamatot. vienā no tēmām lasīju tevis rakstīto, ka neesot ass pie F1.8, bet vai sigma tad arī ir neasa? Vēl tu tur runāji par Canon 24mm F 2.8, bet tas tak ir lēns, skaļš, neteicu, ka viņus var salīdzināt. manis iedotajā linkā redzamas bildes, kur ir parādīts, ka Sigma tomēr ir asāka par canonu diapazonā līdz 2.8, tad ir vienādi.
Kaut kur lasīju, ka Canon kļūst neass no F8 - F11. Tiesa nekur ar bildēm tādus pierādījumus neatradu.
Pac izdarīju izvēli par labu Sigmai notestējot nopirku no rokas par kādiem 120LVL un esu gana apmierināts ar agregātu... ātrs un kluss, bik ziepjains pa malām, bet nu to var pieciest jo centā ass jau pie 1.4...
norchapersonigi:Paņem atskaites punktam kādu Leica stikliņu. Iespējams, salīdzinājuma problēmas atkritīs un būsi ar mieru palikt savā ādā un lietot to, kas ir pieejams. Viss ir relatīvs.
Jautājums bija par diviem SuBJ minētajiem stikliem stikliem un nevis kas ir labāks minētajā diapazionā... L35mm tak arī nebija minēts nemaz nerunājot par Leiku...
Par iepakojumu - tas ir ar domu, vai nav zagta? Vai arī nesapratu domu. Man ir krops. Gribējās kādu atsauksmi, ieteikumu, pielietojuma piemēru, alternatīvu varbūt.