Nu taa.Sodien oficiali esmu kluvis Olympus E-3 profesionalas kamera ipasnieks latvija.pirmais iespaids ir graujoss.kautko tadu es rokas turu pirmo reizi.Pirmais jau krit acis,loti atrais autofokus.ka neka sledza atrumu var ielikt maksimalais 1/8000.Runajot par iso un troksniem,teiksu atklati,kautko tadu nebiju gaidijis.pat pie 1600 un 2500,3200 bildes ir izmantojamas.Ticiet vai neticiet.Rit ieliksu paris paraugus,varesiet ievertet.Beidzot oly rulle,pamatigi rulle.
Es vienā grāmatā lasiju tā- vispirms Dievs radija zemi, otrā dienā Venden ūdeni, un tad trešajā- Canon, to kas palika pāri sabēra olympus korpusā....
Ok, ok, labi, eju dzēsties ārā kamēr mani te pusducis un Bizarre nav kājām atspārdījuši :roll:
un dievs bija nikon
ha sagribējās...nikon labākajā gadijumā bija atgriezumi no Canon kaut gan tagad nikonu vien par objektīvu nelielu trūkumu var ēst nost...serviss parādījies
Es vienā grāmatā lasiju tā- vispirms Dievs radija zemi, otrā dienā Venden ūdeni, un tad trešajā- Canon, to kas palika pāri sabēra olympus korpusā....
Ok, ok, labi, eju dzēsties ārā kamēr mani te pusducis un Bizarre nav kājām atspārdījuši :roll:
un dievs bija nikon
ha sagribējās...nikon labākajā gadijumā bija atgriezumi no Canon kaut gan tagad nikonu vien par objektīvu nelielu trūkumu var ēst nost...serviss parādījies
nedaudz izglītošanai, pat pirmajām canon kamerām tika likti virsū Nikon(Nippon Kogaku Kogyo ) stikli :p
izskatās ka velk uz parasto strīdu Trūkst tik kāds ar zenitu
nu nezinu, canon grāmaā "EF Eye work III" pirmajām Canon kamerām, kuras saucās nedaudz savādāk neatceros nosaukumu nebija nekadi stkli ar nosauku kas sākas ar N :p
nu nezinu, canon grāmaā "EF Eye work III" pirmajām Canon kamerām, kuras saucās nedaudz savādāk neatceros nosaukumu nebija nekadi stkli ar nosauku kas sākas ar N :p
So in February 1936, the Precision Optical Instruments Laboratory was able to release the "Hansa Canon (Standard Model with the Nikkor 50 mm f/3.5 lens)", which became Kwanon's first commercially available camera.
The following year the company name was changed to Canon to reflect a more modern image, and on 10 August 1937, the current corporation was founded.[1]
So in February 1936, the Precision Optical Instruments Laboratory was able to release the "Hansa Canon (Standard Model with the Nikkor 50 mm f/3.5 lens)", which became Kwanon's first commercially available camera.
The following year the company name was changed to Canon to reflect a more modern image, and on 10 August 1937, the current corporation was founded.[1]
Atgriežoties pie tēmas (pēē, cik prasti)– paldies autoram un gaidu bildes + detalizētāku atsauksmi. Man par to „škurnij inķeres” - taisos piepirkt Zuiko platleņķa objektīvu un tad jutīšos neatgriezeniski piesējis asti pie 4/3 sistēmas. Tā kā stikli dzīvo ievērojami ilgāk par rumpjiem, ap 2010. gadu ceru uz iespēju nomainīt nolietoto E-330 ar citu man piemērotu spoguleni bez zaudējumiem. Labas atsauksmes par svaigo E-3 tādas cerības nostiprinātu.
Atgriežoties pie tēmas (pēē, cik prasti)– paldies autoram un gaidu bildes + detalizētāku atsauksmi. Man par to „škurnij inķeres” - taisos piepirkt Zuiko platleņķa objektīvu un tad jutīšos neatgriezeniski piesējis asti pie 4/3 sistēmas. Tā kā stikli dzīvo ievērojami ilgāk par rumpjiem, ap 2010. gadu ceru uz iespēju nomainīt nolietoto E-330 ar citu man piemērotu spoguleni bez zaudējumiem. Labas atsauksmes par svaigo E-3 tādas cerības nostiprinātu.
Uz 7-14 acis met :shock: ,vai pieticīgāk 11-22 ?Pēdējo jau slavē dikti ,dikti,man gan šobrīd vairāk gribās 50-200 2.8
forelljjanka - vēl grimstu dziļās pārdomās, bet vairāk uz 11-22, ne tik daudz pieticības dēļ, cik tāpēc, ka praktiskajām vajadzībām man 7mm nevajag un „māxlas taisīšanai”- nu ne tik. Slavas dziesmas krieviski arī esmu salasījies, vai pašam nav kas piebilstams? Vēl gudroju, vai nevajag to jauno 12-60, tas nosegtu 90% manu vajadzību un dikti labi derētu ceļojumos.
Man no PRO ir tikai 14-54,pēc kita biju ļoti patīkami pārsteigts.Ne tik daudz par gaišumu,kā par AF precizitāti un ātrumu.Tāpēc arī lūkojos uz 50-200 40-150 vietā.Platleņķis mani pārāk neinteresē,tad jau drīzāk Sigmas 105 macro.
...pēc kita biju ļoti patīkami pārsteigts.Ne tik daudz par gaišumu,kā par AF precizitāti un ātrumu.
kaa vinjam ar asumu, pie F8 kam asaakas detaljas? cik esmu lasiijis saka ka starpiiba ljoti minimaala...?
Nav iespējas salīdzināt,14-45 aizgāja kopā ar 300-to.Nevaru arī apgalvot ka 14-45 bija slikts,tomēr tumšākā laikā mēdza pabraukāt ar fokusu (nevarēja nofokusēties).Tāpat par veco 40-150 varu teikt tikai to labāko,bet gribās jau vēl labāk :wink: .
Nu taa.Sodien oficiali esmu kluvis Olympus E-3 profesionalas kamera ipasnieks latvija.pirmais iespaids ir graujoss.kautko tadu es rokas turu pirmo reizi.Pirmais jau krit acis,loti atrais autofokus.ka neka sledza atrumu var ielikt maksimalais 1/8000.Runajot par iso un troksniem,teiksu atklati,kautko tadu nebiju gaidijis.pat pie 1600 un 2500,3200 bildes ir izmantojamas.Ticiet vai neticiet.Rit ieliksu paris paraugus,varesiet ievertet.Beidzot oly rulle,pamatigi rulle.
Nez vai būs ātrāks par Canona L USM...nu, precīzāks nebūs NOTEIKTI!!! Sensors smieklīgi maziņš...nez, kā izskatās tas ISO 3200 pie 1/15?
ko var dirsties Nikonisti ar Canonistiem, Nikons bija presei, Canons un Pentax tūristiem, sievietēm un māksliniekiem, bet tas bija sen. kad Nippon Nogacu vēl zemūdeņu ķīķerus taisīja, Konica jau vairāk kā 50 gadus ražoja fotolietas. /toreiz vēl nešķiroja - tiem, kas jautās, profesionālas vai mīlētāju/. Minoltisti jātaupa, jo viņu ir maz. bet šis bazārs jau par olipimpisko kameru!
ko var dirsties Nikonisti ar Canonistiem, Nikons bija presei, Canons un Pentax tūristiem, sievietēm un māksliniekiem, bet tas bija sen. kad Nippon Nogacu vēl zemūdeņu ķīķerus taisīja, Konica jau vairāk kā 50 gadus ražoja fotolietas. /toreiz vēl nešķiroja - tiem, kas jautās, profesionālas vai mīlētāju/. Minoltisti jātaupa, jo viņu ir maz. bet šis bazārs jau par olipimpisko kameru!
canon noēd arī preses sektoru,nu vismaz sporta lauciņa
Mani gaidījāt?! Es jau neko TĀDU nepateikšu, tikai to, ka mērīties krāniņiem(matricām) nav gudru prātu darbs! Pie tam, es nepatiesību arī nesaku - tikai argumentētas lietas! Bet pārāk daudz to neticīgo, kas neko nezina, bet tik maļ vienu un to pašu... ;(
...un gribētos kādu šī brīnuma radītu test foto redzēt
Armand,es te pārs postus appakaļ krievu saita adresi iemetu,caur to visu interesējošo var atrast.(Man vismaz kā izbijušam sovjetam vieglāk,doičiski grūti,engliski bezcerīgi),bet ir jau ar dprevijs... Harald.Olympus arī ar E nesākās. :wink: Bet gan jau Tu zini...
ta.beidzot pievienoju testa uznemumus kas bildeti ar iso 1.-800,2.-1600,3.3200.Fotografets auto rezima,uz stativa,bez zibspuldzes.Ja tikai kautka nesanak pievienot attelus.Ka lai pievieno?
ha sagribējās...nikon labākajā gadijumā bija atgriezumi no Canon
Nikons nedaudz senāk no koka nokāpa, pirmais 1/250 uz X /FE-2/ un TTL blices krietni agrāk un vairāk modeļos, Canon pirmais X uz otro štorku /T-90/. a Pentax pirmais i lēkajošu spoguli i SMC pārklājumus i ka tik ne arī TTL mērīšanu ieviesa. bet nu tas bija sen.
ta.beidzot pievienoju testa uznemumus kas bildeti ar iso 1.-800,2.-1600,3.3200.Fotografets auto rezima,uz stativa,bez zibspuldzes.Ja tikai kautka nesanak pievienot attelus.Ka lai pievieno?
... Lunis, ko tu ar savu limpusu dari, riextus dauzi? mosh om1 arii ir gljix, bet lai dslr buutu shwaki ar izturiib...? mans OM 50mm 1.4 stikls ir gadus 20..30 vecs, bet perfektaa kondiicijaa. un E3 vjuufinderis ir lielaaks/gaishaaks kaa Canon 40D, nav vairs 5 testa kadri jaataisa lai ko nofikuseetu! un var izmatot live view, ja kas 12-60 leeca bija super aatra un asa, tikai nu biki pa saalitu . trokshni gan vinjam i pie 1600, bet nu tur jaaspeeleejas nr liimeni, mosh labaak vispaar atsleegt un nr apstraadi veikt fotoveikalaa.... bet nu saliidzinot ar e300 - ljoti laba kamera!
Paldies Zo. Jau pieteicos. 30.12 nopirku E-3 ar 14-54. Neredzēju jēgu pirkt 12-60, ja nu vienīgi 2(4)mm platā gala dēļ. Dažas minūtes šaubījos par D300(Nikonu) , taču izvēle krita uz Olympus pusi. Par Canonu pat runāt nav vērts, pilni stūri ar kakonu bildēm. Esmu vairāk kā apmierināts. Super ātrums, krāsas.
Nu tas SWD svarīgaks manuprāt jaunajam 50-200 :wink: Tikai pie mums vispār vēl neko nedzird,ebajā ar nav vēl bijis.Kad pa īstam parādīsies mož vecajam cīpars nokritīsies ... :roll: