Labadiena! Neesmu jau eksperts, bet ņemot vērā, ka vērtēšana ir 3x5 baļļu sistēmā, man rodas iespaids, ka daudzas bildes ir kaut kādā ziņā pārvērtētas... nu tad lūk mans jautājums - vai es neskaitīšos n00bs, neģēlis un "ko šitais iesācējs vispār saprot no māxlas", ja nevērtēšu gluži tā kā pierasts šeit, bet tā kāds ir mans subjektīvais vērtējums? tobiš - kāda ir jūsu attieksme pret vērtējumiem ?
nē nu tipa kā - man it kā gribas novērtēt kādu bildi, bet kad sāku skatīties uz citiem vērtējumiem, tad nolaižas rokas, jo vnk negribas tam cilvēkam sabojāt to atzīmi ar savu sīko "3" pāri tai 5nieku burzmai. Tādēļ arī prasu - kā šeit ir pieņemts? kāda vaina lolam? ja var pasmieties (kaut tikai sarkastiski) - uz priexu :P
vari nelikt atzimes caur oficialo verteshanu, bet ierakstiit kaa komentaru, tad tas nesabojas bildes reitingu, bet autoram liks saprast, ka bilde nav 555
es noteikti shad tad atljaujos pa kadam 4, jo, lai ari tas samazina bildes reitingu, tomer pamatojot es ar to riskeju. protams, jarekinas, ka autors drikst izteikties ari par tavam bildeem un labaakajaam salikt 4, tas nav aizliegts.
savukart ja redzu kaadu bildi TOPaa kura man nevisai, tad atturos no verteshanas ja vien tas nav 555, jo: 1. kur teikts ka es ar savu 1npersonisko domashanu varu izmest bildi no topa (pietiek ar 1nu 4 lai bilde top 9 neparaditos, par spiti 120 3x5) 2. nenobalsojot vispar es jau pazeminu bildes reitingu, jo vareju tachu ielikt 3x5 3. pasham varbut negribaas lai mana bilde, kas 120 cilvekiem shkiet WOW bet 1nam - nu taa, izkriit no topa...
var likt tām meitenēm vai puišiem,kuri personīgi patīk 555,nepazīstamiem 444 es personīgi nevērtēju bildes,kuras mani neuzrunā,nedomāju,ka esmu eksperts,par kļūdām gan dažkārt uzrakstu,tāpat lieku 555,ja arī izpildījums nav labākais,bet ir saprotama ideja...
k, paldies par atbildēm.. grūti gan teikt, ka paliku apmierināts.. imho augstāko atzīmi ir pelnījis tiešām labs darbs un visam pārējam 4 n zemāk.. nu labi, centīšos pielāgoties...
DorX, droshi vari likt arii 333. Bloga vērtēšanas sistēma ir paredzēta pilnam atzīmju klāstam no 1 līdz 5, līdz ar to nekas nosodāms (juridiski ) nav arī sliktajās atzīmēs. Būs negācijas pretīm, bet kur nu bez negācijām... vari pamatot vai arī esi pārliecināts par savu vērtējumu - vērtē pēc sava sirdsapziņas.
Tiem, kas aizmirsuši, kā ir izskaidrojami vērtējumi, laipni lūgti palasīt www.fotoblog.lv....
un vēl - ir pierādījies, ka šeit bieži arī slikti nobildēts mīļa kaķīša vai suņuka portrets, neskatoties uz www.fotoblog.lv... aprakstīto, iegūs augstāku vērtējumu un lielāku skaitu labu vērtējumu, nekā iespējams tehniski daudz grūtāk realizējama un sižetiski daudz spēcīgāka bilde...
Viens austrāļu dabas pētnieks un aizstāvis bija teicis zelta vārdus - aizstāvēt Koala lācīti, kad tam draud izmiršana ir daudz vienkāršāk nekā krokodilu vai indīgu čūsku...
Es personiski vēlos kritiku, vienu bildi kuru publicēju ātri izņēmu (paldies par atklātību), bet par nākošu bildi, kura ir normāla jebšu ciešama, saņēmu 3x5. Nav jau tā ka nav patīkami, bet gribu zināt kas ir pozitīvs tajā un ja tehnika kkur pieklibo, tad kā lai uzlabo to. Esam jau šeit lai dalītos pieredzē un palīdzētu viens otram, ne?
Es personiski vēlos kritiku, vienu bildi kuru publicēju ātri izņēmu (paldies par atklātību), bet par nākošu bildi, kura ir normāla jebšu ciešama, saņēmu 3x5. Nav jau tā ka nav patīkami, bet gribu zināt kas ir pozitīvs tajā un ja tehnika kkur pieklibo, tad kā lai uzlabo to. Esam jau šeit lai dalītos pieredzē un palīdzētu viens otram, ne?
Pieraksti to pirmaja komentara un cilveki pateikts ko doma par vinu, ja vina bus apskates verta. Ja esi sanemis tikai 3x5 tad skiet, ka ta bilde tomer nav bijusi "uzrkitosa" un neviens nav velejies vinu baigi analizet un vertet.
Saja bloga versija labak ir pateikt skaidri un gaisi un gan jau lietotaji pasi driz zinas ko ar tevi iesakt.
PS. Ja mes pastamies tavu tagadejo vienu bildi tad man skiet, ka lietas, kuram noteikti bildejot butu jaievero tur nav ieverotas. Tad labak palasi fotoskolu pirms aicini visus uz kritiku, jo tur, diemzel, nav isti ko kritizet.
nu ja. vēl gadās rekā - manu bildi labi novērtē vai slikti un es ar to pašu atbildu. tak ne pateicības vai naida /atriebības jūtu mudināts, bet elementāri - mani ieinteresē un es paskatos, ko tad tas cilvēks ar labo /ja labi manu bildi novērtējis/ vai slkto /ja slikti manu bildi novērtējis/ gaumi pats uzbildējis un pie viena ievērtēju.
ja visi tikai liks bildes un gaidīs vērtējumus un komentārus, bet paši nevienu nevērtēs un nekomentēs, tad tā štellīte ātri vien apniks un apstāsies, jo neviena vērtējuma vai komentāra zem bildēm nebūs. haralda pieeja ir ļoti normāla. visiem tiek pēc nopelniem. vērtē citus, saņem citu vērtējumu (pozitīvu vai negatīvu [kas var izpausties arī kā bildes apskatīšanās bet nevērtēšana], tas cits stāsts). citi (arī es) šad tad pārspīlē ar atbildes balsojumiem. bet arī tas normāli.
nevienai bildei vēl neesmu ielicis mazāk par 555 bez paskaidrojuma par to, kas un kāpēc man nepatīk. ja bilde patīk un tur nav īsti, ko piebilst, tad 555 ir normāls vērtējums, pasakot, ka bilde patīk. ja bilde ir tiešām emociju uzvirmojoša, jāliek "izcili", bet to var izdarīt tikai vienreiz dienā. ja bilde nepatīk, bet nav ne jausmas, kāpēc, kas par vainu, ko vajadzētu mainīt, nebalso. ja zini, kāpēc nepatīk, kur autors aizšāvis greizi, radot tevī negatīvas emocijas (par kvalitāti, kadrējumu, saturu utt utjp), tas ir tikai korekti to atklāt arī atutoram, ieliekot attiecīgo vērtējumu, piemēram, 5/2/1 vai 2/4/3, vai atstājot bez vērtējuma, lai neradītu autoram negatīvas (un ar atriebības tieksmēm saistītas) emocijas. tas katra paša izvēlē.
man gadās uzpilināt, tak tomēr labi novērtēt. kopējā tendence pārvērtēt. un tendence pamanāmāka, kā pirms gadiem. un gadās, ka neceļas nagi samaitāt vienus 1-īgus 555 ar 323 vai 543, ja vien nav galīgi nelāga. varbūt nelāga, ka tā.
DorX:Labadiena! Neesmu jau eksperts, bet ņemot vērā, ka vērtēšana ir 3x5 baļļu sistēmā, man rodas iespaids, ka daudzas bildes ir kaut kādā ziņā pārvērtētas... nu tad lūk mans jautājums - vai es neskaitīšos n00bs, neģēlis un "ko šitais iesācējs vispār saprot no māxlas", ja nevērtēšu gluži tā kā pierasts šeit, bet tā kāds ir mans subjektīvais vērtējums? tobiš - kāda ir jūsu attieksme pret vērtējumiem ?
Tavā vietā es jau nu gan neriskētu likt atzīmi, kas zemāka par 5. Nu labi, ja esi ļoti drosmīgs, vari riskēt kādam ielikt 4.
Atzīšos, ka vai nu nelieku neko vai 5 5 5, ja bilde tiešām patīk... Dažreiz tīri vai gribētos, lai cilvēks būtu ielicis uz vērtēšanu- patīk, nepatīk līmenī, kad bilde patīk, bet 5 5 5 tomēr šķiet par daudz
lilla:Atzīšos, ka vai nu nelieku neko vai 5 5 5, ja bilde tiešām patīk... Dažreiz tīri vai gribētos, lai cilvēks būtu ielicis uz vērtēšanu- patīk, nepatīk līmenī, kad bilde patīk, bet 5 5 5 tomēr šķiet par daudz
DorX:Labadiena! Neesmu jau eksperts, bet ņemot vērā, ka vērtēšana ir 3x5 baļļu sistēmā, man rodas iespaids, ka daudzas bildes ir kaut kādā ziņā pārvērtētas... nu tad lūk mans jautājums - vai es neskaitīšos n00bs, neģēlis un "ko šitais iesācējs vispār saprot no māxlas", ja nevērtēšu gluži tā kā pierasts šeit, bet tā kāds ir mans subjektīvais vērtējums? tobiš - kāda ir jūsu attieksme pret vērtējumiem ?
Vērtē Tu, bilde var būt pasaules atzīta, bet ja tev nepatīk, tad tā arī novērtē. Cik viedokļu tik vērtējumu.
Paskaties kailfoto, nu bilžu kur kāds vērtētu negatīvi nav, visiem patīk nosiekaloties gar "čičiem", tas nekas ka bildei ne kompozīcijas, ne satura normāla nav
nebūs jau tie vērtējumi un reitingi uz akreditētā fotobloga fotoskolas diploma. bet ja nu tiem kādu nozīmi piešķirt - skat kā skolā - daudzi učuki liek atzīmes diferencēti, galīgam durikam knapa 3 vietā par centību ieliek 5. bija laiki, kad no skolas par "4" uzvedībā meta laukā. pēc tam iebrauca, ka tas idijōtisms, ka nav variantu 5=5 gan paraugmeitenei, gan hulītim - nu vai izmet no skolas. fotobloga vētējumi vairāk pretējajā virzinā gājuši pēdējo gadu laikā.