forum.gif
mitrums uz matricas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / mitrums uz matricas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.12.07 17:51
 citēt
vai ir iespējams tā, ka aukstā laikā fotogrāfējot un ienosot kameru, piemēram, istabā uz matricas rodas kondensāts? un, ja tā ir, tad cik tas ir kaitīgi un kā to novērst? :roll:
Publicēts: 06.12.07 19:06
 citēt
vai ir iespējams tā, ka aukstā laikā fotogrāfējot un ienosot kameru, piemēram, istabā uz matricas rodas kondensāts? un, ja tā ir, tad cik tas ir kaitīgi un kā to novērst? :roll:

Protams ka tā ir :D
Un nedomāju, ka elektronikai mitrums īpaši patīk.
Kā novērst? Vnk nenes aparātu uzreiz siltā telpā. Pakāpeniski. Piem. atstāj somā, tur tā temepratūru svārstība nav tik krasa, un viss atsils pakāpeniski...
Publicēts: 06.12.07 19:07
 citēt
+briedis
un objektiivu toch nejem nost iisi peec temperatuuru mainjas
Publicēts: 06.12.07 19:21
 citēt
un nenes iekša pliku, ietin sabuļādas kažokā, lai pakāpeniskāk izlīdzinās t.
Publicēts: 06.12.07 19:22
 citēt
ok, paldies!
Publicēts: 06.12.07 19:41
 citēt
tad kad inesiisi no sala kameru maajaas aatri liec mikroviļņu krāsni unliec uz kādām 10 min lai sasilst ;) :lol:
Publicēts: 06.12.07 19:45
 citēt
tad kad inesiisi no sala kameru maajaas aatri liec mikroviļņu krāsni unliec uz kādām 10 min lai sasilst ;) :lol:
pietiek ar 5 min, ja uz maximālo. bet ja 15 min, var likt atkausēšanas režīmā. /es pajokoju!/.
Publicēts: 06.12.07 19:54
 citēt
nu es ar tāpat daru... ienākot mājās, mugursomu atstāj koridorā ar visu fotoaparātu... nu pēc pāris stundām šis jau ir atsilis :)
Publicēts: 06.12.07 20:16
 citēt

es parasti ievīstu follijā un iemetu ugunskurā blakus kartupeļiem 8)
Publicēts: 06.12.07 20:20
 citēt
man ir elektriskā plīts - vecā padomjniece, lieku uz tās, kameŗ viņa iesilst, ir pagājušas 4h un arī mitrums nožuvis :)
Publicēts: 06.12.07 22:26
 citēt
man ir elektriskā plīts - vecā padomjniece, lieku uz tās, kameŗ viņa iesilst, ir pagājušas 4h un arī mitrums nožuvis :)

pret mitrumu ciinos ieliiekot velas mazhinaa zhaaveeshanas rezhiims. 1500 pagreizieni minuutee un kamera sausa uz ilgu laiku... un nav jaagida 4 stundas...
Publicēts: 07.12.07 01:17
 citēt

pret mitrumu ciinos ieliiekot velas mazhinaa zhaaveeshanas rezhiims. 1500 pagreizieni minuutee un kamera sausa uz ilgu laiku... un nav jaagida 4 stundas...

bet man max tikai 1200 :(((
Publicēts: 07.12.07 01:18
 citēt
...un pēc tam ir radošā nakts - kā aparātu salikt kopā :) 3D puzle :)
Publicēts: 07.12.07 08:29
 citēt

bet man max tikai 1200 :(((

ieliec 2x ;)
Publicēts: 07.12.07 08:48
 citēt
nu vislētākais veids ir uzlikt shutteri uz bulb un fotografeet makro rezhiimaa 100W (neekonomiskaas) spuldziites kvēldiegu kaadas 10 min. :)
Publicēts: 07.12.07 08:57
 citēt
nu vislētākais veids ir uzlikt shutteri uz bulb un fotografeet makro rezhiimaa 100W (neekonomiskaas) spuldziites kvēldiegu kaadas 10 min. :)

..bez objektīva, protams :D
Publicēts: 07.12.07 09:30
 citēt
kapēc 100W? :)
liekam pie prožektora, bet bez objektīva protams :)
Publicēts: 07.12.07 11:35
 citēt
fotOblog.lv administrācija nenes atbildību par iespējamajiem materiālajiem zaudējumiem pielietojot iepriekš minētās metodes. ;)
Publicēts: 07.12.07 11:46
 citēt
fočuks jāiepako celofānā un tikai tad jāienes citas temperatūras telpā.

Un jāiesmidzina mazliet sprita, lai nesāk pelēt! :lol:
Publicēts: 07.12.07 13:45
 citēt
vot par to celofānu šaubos, sanāks mitrumizolācija, bet tas nav tas, ko mums vajag. vismaz jāpiepako klāt mitruma uzsūcēji.
Publicēts: 07.12.07 14:45
 citēt
vot par to celofānu šaubos, sanāks mitrumizolācija, bet tas nav tas, ko mums vajag. vismaz jāpiepako klāt mitruma uzsūcēji.

jaasamet silikona paciņas :)
Publicēts: 07.12.07 17:08
 citēt
par to celofānu rakstīja 2x foto žurnālos :-)
loģistiski domājot - ienesam kameru arī citos gaisa mitruma apstākļos un relatīvais gaisa mitrums mainās pie absolūtā=c, tas no fizikas. tā, ka pavisam hermētiski nošnallēt nebūtu prāta darbs. ja nu viņi to celofānu domā siltumizolācijai, tad nafig tieši celofānu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):