Spēlējoties ar ūdens pilēm, kā pēdēja fotogrāfija mana galerijā, nonācu pie secinājumu, ka 1/8000 ir pa maz... atradu, ka vecais nikon DX1 spēj bliezt ar 1/16000 (600$ nebūtu tik liela summa par tādu prieku) .... ir kāds ātrāks? :?
Labi,es palasījos wikipediā... zipene bliežot ar 1/60000... bet kādēļ tad atšķiras ????? :x
tadelj droshi vien, ka tu bildee apgaismotaa telpaa un tas jau ari ietekme. ka jau briedis teica nezibspuldzes gaisma ieteikmee kadru! reaali kamera uztver attelu no taas giasmas un peec tam ari no zibspuldzes un tadelj nesanaak vienads rezultaats.
pie 1/60 iekluust vairaak apkarteja gaisama, taa tiek noeksponeta un tad veel zipene iefriizo.
pie 1/8000 tev vnk tik daudz blakus gaisma nepaspeeja iekeluut pa objektiivu tapeec arii ateels izskatijaas asaaks!
Labi,es palasījos wikipediā... zipene bliežot ar 1/60000... bet kādēļ tad atšķiras ????? :x
tadelj droshi vien, ka tu bildee apgaismotaa telpaa un tas jau ari ietekme. ka jau briedis teica nezibspuldzes gaisma ieteikmee kadru! reaali kamera uztver attelu no taas giasmas un peec tam ari no zibspuldzes un tadelj nesanaak vienads rezultaats.
pie 1/60 iekluust vairaak apkarteja gaisama, taa tiek noeksponeta un tad veel zipene iefriizo.
pie 1/8000 tev vnk tik daudz blakus gaisma nepaspeeja iekeluut pa objektiivu tapeec arii ateels izskatijaas asaaks!
Nuu, aparātas nemaz nevar bildēt uz 1/8000 un ar zipeni Neaizmirsīsim, ka ir maksimālais zipenes sinhronizācijas laiks. Ziepīšiem tā ir 1/60, zenītiem bija 1/30, bet tagad pārsvarā ir 1/250... Tākā nav starpība vai 1/500 vai 1/9999999, tāpat ja būs ieslēgta zipene, aparāts bildēs uz 1/250, jo vnk ātrāk viņš nespēj saskaņot zipeni ar slēdzi...
Gribat teikt, ka 1/60 neatškirsies no 1/8000 ja ar zipeni fočēšu krītošu pilienu? :lol: :lol: :lol: Jūs ko? Vītamīnus neesat pārēdušies? :lol: :lol: :lol:
malo togo, ka vitamīnus, arī neiroleptiķuas un trankus neesmu pārēdies, bet nevis gribu apgalvot, bet apgalvoju, ka ar blici bildējot /ar norunu, ka blice taisa lauvas tiesu gaismas/ slēdža ātrums pofig veņņiki. no svara gaismas impulsa garums /studijas blices, par provi ir parastās un "ātrās"/, a tas atkarājas no P, bet ne viennozīmīgi, pie lielāka U uz C impulss īsāks, ja C sastāv no 2 paralēli salēgtiem, arī īsāks impulss un tad vēl vadu garumi, karroče L. /C=kapacitāte, L=induktivitāte, U=špannungs, P=jauda, nu, kā jau skolā mācīja. P.S. no 1/8000 protams atšķirsies, jo man zināmais īsākais sinhronizācijas laiks ir 1/1250 un tas, saprotams, centrālslēdzim.
tā cita opera, blicene šķauda nepārtraukti un lauvas tiesa gaismas aiziet pa D. 1/250 ir ne maksimālais laiks, bet minimālais, ja gribi formātā maksimālais, tad 1/250 = maksimālais slēdža ātrums.
Gribat teikt, ka 1/60 neatškirsies no 1/8000 ja ar zipeni fočēšu krītošu pilienu? :lol: :lol: :lol: bla,bla,bla P.S. no 1/8000 protams atšķirsies, jo man zināmais īsākais sinhronizācijas laiks ir 1/1250 un tas, saprotams, centrālslēdzim.
11. iestādam fotoaparātu - es liku F 22, shutter speed 250 (gribējās vairāk, bet 20 EOS vairāk neļauj, ja tam tiek pievienota zibene - to diemžēl nemāku izskaidrot) 12. izslēdzam gaismu. Es to darīju vakarā, tāpēc pret logu varēju redzēt kad piliens krīt. Ja loga nav, tad izdomājiet kādu ļoti vāju gaismas avotu, kas apgaismos to uzparikti, no kurienes pil ūdens, bet visa bildēšana notiek tumsā
Kino ir 24 kadri sekundē, video, jebšu TV ir 25 kadri sekundē... TV ekrāns parastais rāda 50 attēlus sekundē - proti katru video kadru 2 reizes, 100 Hz ekrāni attiecīgi 100 attēlus sekundē. Runā, ka suņa acīm skatoties, parastais TV ekrāns raustoties (par kino nemaz nerunājot), bet 100 Hz ekrāns esot labs...
CRT monitori agrāk, lai mazāk raustītos gāja uz 85 Hz (acis mazāk nogura)
Un vēl - savulaik bija video gudrība, ja jāfilmē ir telpa, kurā redzami strādājoši CRT monitori bija jāpārregulē videokartē tā, lai tie rāda 50Hz režīmā, citādi ekrāni videoierakstā raustijās un vai pāri tiem gāja strīpas.
Gribi ar fočiku nobildēt parastu TV ekrānu? Slēdža ātrums nedrīkst būt ātrāks par 1/50, 1/60...
11. iestādam fotoaparātu - es liku F 22, shutter speed 250 (gribējās vairāk, bet 20 EOS vairāk neļauj, ja tam tiek pievienota zibene - to diemžēl nemāku izskaidrot) 12. izslēdzam gaismu. Es to darīju vakarā, tāpēc pret logu varēju redzēt kad piliens krīt. Ja loga nav, tad izdomājiet kādu ļoti vāju gaismas avotu, kas apgaismos to uzparikti, no kurienes pil ūdens, bet visa bildēšana notiek tumsā
Man liekas ka viss ok...
Var dabūt lielāku ātrumu ar zipeni to toč ziņu, gan Canon, gan Nikon esmu to darījis.