Njaa uzmeikoju, bet nju galiigi nevareeju iebraukt kaa ar shamo var dabuut shaadaas bilzzas:
Nju tad uzmeikoju kauku pa savam, protams, to visu var PhotoShopaa panākt, bet kad kadrs uzreiz tapis, nju savaadaak!
Click bilde! [url=http://farm3.static.flickr.com/2036/2103404092_cf7b21c558_o.jpg] Click bilde! [url=http://farm3.static.flickr.com/2191/2103405164_70c9b7f5cf_b.jpg] Tāds nu iznāca foto ar "ubercoolo" filtru!
nesaprotu, ko Tu nesaproti ... Vienā gadījumā objektīvam uzlikts necaurspīdīgs vāciņš ar sirsniņas veida caurumu, bet Tu uzliki plēvi ar izgrieztu caurumu. Vienā gadījumā interesants bokeh, otrā gadījumā - miglains viss, ko aizsedz plēve
Un būtu arī jāsaprot, ka tā sirsniņa neko nedos, ja viss būs asuma. Tas izcelsies tikai pie izteikta bokeh. Piem naktī lamapas, kas ir nefokusā. Tās ļoti kontrastē ar melno fonu, tāpēc arī redzams ļoti labi tas bokeh
Ko es nesaprottu? Nesaprotu kaa no taa sirsniņ"filtra" var dabuut taadu bildi! Nedalec man! Man bilde ar taadu sanaak, visapkaart melns un pa vidu SIRDS! :roll:
Ko es nesaprottu? Nesaprotu kaa no taa sirsniņ"filtra" var dabuut taadu bildi! Nedalec man! Man bilde ar taadu sanaak, visapkaart melns un pa vidu SIRDS! :roll:
Nez, man gan sanaaca. Varbūt tev objektīvs ir par tumšu, vai arī coķis par mazu, vai arī tu bildē ar platleņki.
Nobildē spuldzīti. Bet kad bildē, esi nofokusējies uz pašu tuvāko... Vislabāk, ja bildēsi ar tele, nevis platleņķi. Jo mazāks asuma dziļums, jo redzamāks efekts.
Nu es uz fikso vakar pamēģināju - Izgriež sirsniņu un uzliek objektīvam pa vidu. Kas sanāk? Nefokusā esošās ielas laternas ir kā gasmas aplīši ar melnu sirsniņas formas caurumu pa vidu.... Bet iegūt, lai laternas ir sirsniņās formā? Vakar nebija īšta entuziasma krāmēties, bet tad ir baigi jāvariē ar izmēriem inversajai maskai.
Nu es uz fikso vakar pamēģināju - Izgriež sirsniņu un uzliek objektīvam pa vidu. Kas sanāk? Nefokusā esošās ielas laternas ir kā gasmas aplīši ar melnu sirsniņas formas caurumu pa vidu.... Bet iegūt, lai laternas ir sirsniņās formā? Vakar nebija īšta entuziasma krāmēties, bet tad ir baigi jāvariē ar izmēriem inversajai maskai.
Kaut visticamāk - fragmu vajag sirc formā!
ir jādara pretēji - nevis sirds jāizgriež, bet sirds formas coķis jāizgriež tad arī būs laternas nefokusā sirds formā...
āāā - nu tad viss skaidrs es savā naivumā iesākumāizgraizīju pārāk mazu "koka namiņa apzīmējumu"...
būs jāatrod tas zelta vidusceļš, jo ari man ir fullframe stikls, bet crop matrica. nu nez - vai šodien pēc vakara pasākuma netrīcēs rokas un būšu gatavs ilgiem experimentiem... ja ar pirmo, otro trešo nesanāks - būš jāatliek uz brīvāku brīdi...