Bekfokusus ārstē ar plāksnīšu likšanu zem matricas (tikai pie Sergeja ejiet, nekur citur!). Man bija 300D, 350D un 30D un visiem, kā likums, bekfokusi vai frontfokusi. Kaut par 1cm uz 2,5m pie F2,8 bet fakts kā tāds. Varbūt kādam ir paveicies... man ne.
Bekfokusus ārstē ar plāksnīšu likšanu zem matricas (tikai pie Sergeja ejiet, nekur citur!). Man bija 300D, 350D un 30D un visiem, kā likums, bekfokusi vai frontfokusi. Kaut par 1cm uz 2,5m pie F2,8 bet fakts kā tāds. Varbūt kādam ir paveicies... man ne.
Nē, to ārstē ar sepeciālu šaibu likšanu zem bajonetes un elektronisku programmēšanu! Un nevis ar ekscentru skrūvēšanu vai citādām muļķībām.
Ja regulāri maina objektīvus, tad vēlams zināt kļūdas attiecību starp matricas un objektīva fokusiem. Man ar vienu komplektu, piemēram, izkompensējās: objektīvam +1cm bet bodijam -1cm. Tā kā jāskatās, cik liela jēga tai kalibrēšanai. Ja diafragmu griež ciešāk, tad vispār nekādus bekfokusus nemanīs. Excentriķi spogulim, 30D gan pazīstu vienu ķeneri, kurš pats kruķīja mājas apstākļos...
Ja regulāri maina objektīvus, tad vēlams zināt kļūdas attiecību starp matricas un objektīva fokusiem. Man ar vienu komplektu, piemēram, izkompensējās: objektīvam +1cm bet bodijam -1cm. Tā kā jāskatās, cik liela jēga tai kalibrēšanai. Ja diafragmu griež ciešāk, tad vispār nekādus bekfokusus nemanīs. Excentriķi spogulim, 30D gan pazīstu vienu ķeneri, kurš pats kruķīja mājas apstākļos...
Man ir justificēts body un 100% precīzi atlasīti objektīvi. Nekāda čakara. Ar spoguļa ekscentra kruķīšanu var panākt tikai vairāk front vai back focus vienā galā, bet mazak otrā. Lai to novāktu pavisam, jāpārprogrammē fokusēšanās algoritms mikroshēmā. (Programmas upgrade to nemaina).
Nu es pirku objektīvu ebayā, nekādu problēmu. Uz bodijiem b/f-fokuss ir maz iespējams, jo bodijus štancē kā plastamsas gabalus... tur sanāk ja viens sūdīgs, tad visa partija arī būs brāķis.
Tur tā matrica ar PCB plati ir pieskrūvēta nežēlīgi stipri, lai kaut kā deformētos.
Drīzāk jāmeklē vaina objektīvos, jo tur ir vislielākā iespēja optikai pa nanometru atšķirties un stars aizies pa citu leņķi. Un lēcas iekšā objektīvam kā minimums 5-6. Par zoomiem vispār nerunāsim
Khmmm man ar vienreiz likās ka ir backfokuss, liku līneālus bildēju ņēmos utt, beigās nokonstatēju vainu, uzskrūvētais UV filtrs taisīja visas problēmas, noņēmu nost filtru fokuss nostājās vietā. Pēc šī gājiena UV un visādus aizsargfiltrus nelietoju kā sugu, šad tad tikai polarizatoru uzskrūvēju...
Nu es pirku objektīvu ebayā, nekādu problēmu. Uz bodijiem b/f-fokuss ir maz iespējams, jo bodijus štancē kā plastamsas gabalus... tur sanāk ja viens sūdīgs, tad visa partija arī būs brāķis.
Tur tā matrica ar PCB plati ir pieskrūvēta nežēlīgi stipri, lai kaut kā deformētos.
Drīzāk jāmeklē vaina objektīvos, jo tur ir vislielākā iespēja optikai pa nanometru atšķirties un stars aizies pa citu leņķi. Un lēcas iekšā objektīvam kā minimums 5-6. Par zoomiem vispār nerunāsim
Pamēģini par šito padiskutēt tādā organizācijā kā IBserviss, ok!
Tā ir elektroniska un reizēm arī mehāniska problēma, nevis tikai mehāniska.
puishi un meitenes... ?! ja man ir aizdomas pa fokusa nobiidem kur man butu tiesi jadodas?! ir verts vilkties lidz ib jeb jadodas pie eltona sergeja?! :oops:
manuprat tajos tumshajos skatu mekletajos ar MF stradat ir gauzham neiespejami...
gribi teikt, ka fotografēšana ir iespējama tikai caur LCD-live-view... shame you!
Nu ne gluzi, bet precizaak gan to var izdariit tadaa veidaa!
Un ko lai es daru meginot nofokuseties ar 350D mazo skatu mekletaaju pie tumshaas 10-20 sigmas! Saki likt uz bezgaliibu un veert ciet diafragmu? jaa 60% tas der, bet fotografejot reportazhas arii tie otri 40% ir svariigi...
Anyway? Kads varbut vispar varetu iztastiit kaa efektivi parbaudit vai ir vai nav tas back/front fokuss... ? Lūdzu! :roll:
Šeit tiem kas māk RU valodu ir kur palasīties - www.info-cam.ru... Tiem kas ENG un arī tiem pašiem kas RU te links uz Fokusa 6testa materiālu .PDF formātā- focustestchart.com...
Pats esmu šo testa lapu izmantojis lai pārliecinātos kā strādā tehnika.
Blad! :? Panjeemu to lapu un notesteeju savu Sigma 10-20!!! 30mm nobiide! Bakfokuss... :evil: Taa laikam ir, ka peerk ineta veikalos stiklus! :roll: Atgrieziishos no ASV nesu uz Metaleks.lv pret garantiju!
Pareejiem normaali!
Tamron 70-300 pa 1mm kas nu imho galiigi nav traki! jaatceras tik ka labaak nedaudz pieveert diafragmu vajag! Bet 17-50 vispaar nekaadas nobiides!
Blad! :? Panjeemu to lapu un notesteeju savu Sigma 10-20!!! 30mm nobiide! Bakfokuss... :evil: Taa laikam ir, ka peerk ineta veikalos stiklus! :roll: Atgrieziishos no ASV nesu uz Metaleks.lv pret garantiju!
Un kurš teica, ka kāds baigi steigsies to mainīt? Uzskrūvēt vari, motors zuzzzina, bildīte sanāk, a tas fōkus- nu teiksim tehniskās īpatnības