gribēju iebraukt ko īsti nozīmē Macro Lens. Teiksim vairākiem objektīviem kam ir Macro fīča palasoties review var atrast tekstu, ka "this isn't a real macro". - so KAS tad IR REAL MACRO?
vēl - ir atsevišķa objektīvu klase kā makro. Bet īsti nesapratu - tie objektīvi vispār nespēj bildēt normālā attālumā - tikai makro? :roll:
Macro photography is getting close. Technically macro is defined as photos which are made between 1/10 life size and life size. Normal photography is defined as less than 1/10 life size, and microphotography is defined as greater than life size. Don't worry about this since even these terms are defined differently by different people.
Lenses
If your zoom gets close enough then you're fine.
If you want to get closer you'll be much happier with a real macro lens than using close up rings or close up lenses. This is because macro lenses focus continuously from infinity down to their closest limit. Otherwise you'll always be fiddling with attachments and miss your shots.
Real macro lenses focus down to half life size or life size.
(c) KenRockwell.com
Īsi sakot, makro objektīviem ir mazs tuvākais fokusēšanas attālums, citādi makro bildes varētu taisīt arī ar zoom objektīvu, uzliekot kādus 135 mm un miers, taču tie parasti sāk fokusēties no dažiem metriem
D50 lietotāji vienkārši iezūmo savus kit objektīvus uz 55mm un fotogrāfē no 28cm attāluma
vēl varbūt var man paskaidrot.. nu objektīvs ar fokusa attālumu 50mm un objektīvs ar fokusa attālumu 50mm. un viens no tiem ir makro, otrs nav. kā tad šim makro objektīvam var būt mazāks fokusa attālums? jeb kas tie 50mm ir? :roll:
vēl varbūt var man paskaidrot.. nu objektīvs ar fokusa attālumu 50mm un objektīvs ar fokusa attālumu 50mm. un viens no tiem ir makro, otrs nav. kā tad šim makro objektīvam var būt mazāks fokusa attālums? jeb kas tie 50mm ir? :roll:
ar makro objektīvu droši vien var nofokusēt objektu, kas atrodas dažu centimetru attālumā no objektīva, bet ar parasto tuvākais, ko var dabūt asu, ir kādi 50 cm.
Es tiešām gribētu atrast stiklu, kam būtu daži centimerti, bet pašlaik esmu redzējis tikai ziepjutraukus, kam šī iespēja tiek piedāvāta... piemēram, stiklam: 24-70/2,8 L Macro mazākais attālums ir 28 cm... un tas nav diez ko maz... gribētos zināt vai ir vērts meklēt kādu, kam būtu nu kādi 10 - 15 cm, jo tad jau tā bildīti būs stipri labāka, vai tomēr mērķēt uz gredzeniem, kas visu padarīšanu padara vienkāršāku.... Es piemēram, vienā saitā redzēju kā džeki bija uzmeistarojuši 560 mm garu extention tube un rezultātā ir 27:1 ...
Ja gribas pielīst tuvāk un taisīt makro bildes, var izmantot inversētus divus objektīvus. Piemēram, viens ir uz kameras uzlikts 100mm f/2.8 un otrs ir 50mm f/1.8 apgriezts otrādi un pielikts tam galā (var izmantot salīmētus filtru pārejas gredzenus). Tur min fokusa attālums ir uz otrā objektīva lēcas , bet svarīgi, ka max fokusa attālums ir ap 5cm.
Ar to, kursh makro var ljoti tuvu fokuseet. Vaarda labaakajaa noziimee makro ir stikls, kursh jebkuraa meerogaa un jebkuraa attaalumaa no objekta uzvedas kaa tieshi shaadai bildeeshanai projekteets - parasto reekjina izejot no aprekjina, ka objekts bezgaliibaa.
tajaa adresee kur var latvijaa nopirkt macro stiklu es pamaniju arii filtrus.. bet jautaajums (tikai nedusmojaas, ja es pasaku kautko nepareizi vai nezinu kas ir kas) Vai tie filtri der jebkuram aparaatam? man ir fujifilm s5600 uz objektiiva rakstiiti paaris cipari.. (es vel nezinu kas tur ko apziimee ) nu te tie skaitlji [ f=6,3-63mm 1:3.2-3.5 tad naak simbols kas laikam apziimee diognaal un 55mm ] nu jautaajums - vai tur ir taadi filtri? aa un ja es samekleeju kur ir filtru izmeeri tad kaadu man izveeleeties shaadam objektiivam?