Iespējams daudz un dikti iztirzāta tēma, tomēr man jautājums, lūgums- kādas atsauksmes par šiem objektīviem, plusiem mīnusiem. Man pagaidām stoka canon EFS 18-55mm. Saprotat, ka gribās ko vairāk.
Iespējams daudz un dikti iztirzāta tēma, tomēr man jautājums, lūgums- kādas atsauksmes par šiem objektīviem, plusiem mīnusiem. Man pagaidām stoka canon EFS 18-55mm. Saprotat, ka gribās ko vairāk.
canon L klase laikam ir ta krutākā ( tb canon objektīvi ar beigās L ) Paši canon objektīvi pārsvarā ir kvalitatīvāki par sigmu un sigmai ir arī lielāks brāķa procents, bet protams arī canon objektīvi maksā dārgāk..
Vel jau Sigmai aberaacijas ir.. Canon stikli ir tieshaam labi, bet taapeec jau arii maksaa daargi..
Aberācijas - gan sfēriskās, gan hromatiskās ir pilnīgi visiem stikliem, jo īpaši zoomiem. Dažiem no Sigma stikliem tās ir izteiktākas nekā Canon, tieši tāpat dažiem Canon stikliem tās ir izteiktākas nekā Sigma. Jāskata katrs modelis un eksemplārs atsevišķi.
izvēlos L stiklus canon dēļ kvalitātes. Bet ir man arī gan sigmas divas gan tamrons viens. Divi no viņiem lēni un viens 12-24 ar HSM ātrs. Kvalitāte gan laba visiem atiecīgi cenai.
Brrrr.... Murx kautkāds ĻOTI vispārīgi formulēts jautājums - tjipa kas ir labāks Volkvāgenis vai Audi, jāskatās katrs konkrētais objektīvs savā grupā - un tur piemēram salīdzinam pusgaros zūmus 70-200 ar gaismaspēju 2.8, plusi un mīnusi, tad tas vēl pēc kautkā izskatās...
Brrrr.... Murx kautkāds ĻOTI vispārīgi formulēts jautājums - tjipa kas ir labāks Volkvāgenis vai Audi, jāskatās katrs konkrētais objektīvs savā grupā - un tur piemēram salīdzinam pusgaros zūmus 70-200 ar gaismaspēju 2.8, plusi un mīnusi, tad tas vēl pēc kautkā izskatās...
Tur nav ko skatīties! Protams AUDI labāks! :lol: :evil:
a es neko par sigmaam neteicu - teicu tik, ka canon ir stikli bez L kuri dod labaaku bildi kaa L - tikai tie nav tik universaali
nu un ir pagalam beediigi canon stikli kas dod arii pagalam beediigu bildi, bet atkal ir traki universaali - tie ir arii bik leetaaki un domaati tiem kas prasa kas labaaks no nosaukumiem