Tikko nopirku Elkorā paprovēšanai tādu verķi. Ar 18-55, 55-200 un 50 1.4 objektīviem kopā sanāca 550 Ls. Nu, nemaz nav dārgi, jāsaka! Uzbliezu bik testa bildes, studijas apstākļos pie f10 Canon 5D un šitā pentakša bildes ar dažādiem objektīviem asuma ziņā būtiski neatšķiras pat actual size, par samazinātajām pat nerunājot. Kas attiecas uz ādas toni, tad Pentaksim zibspuldžu gaismā tas ir ekselents.
Izrādās, ka tādam arī ir normāls universālais objektīvs studijai - kaut kāds tur 50-135 2.8, što- ļi, par 600Ls.
Karoč, spogulenes vairs nav nekāds šiks. Normāls lētums.
P.S. Došu laikam šito verķi studijā uz īri, kam nav savu fočuku...
Ou.. Tad buusi pozitiivais lobijs pentax kustiibai ieksh LV?
S#@$, ne kustība! Es, moš būtu gatavs iegādāties 31 mm 1.8 limited prikola pēc, bet esmu 100% sure, ka Latvija tādu vispār nav redzējusi! Savukārt, Maskavas ielas Canonā es varu ne tikai iegādāties 35 1.4 L, bet gan izvēlēties to no 6 (!!!) objektīviem, kuri atrodas uz vietas stokā. Karoč, tas Pentaksis tāds kapeiciņu pi$##%^ verķis ir,, cilvēks, kurš domā fotogrāfijai pievērsties nopietni, tādu nepirks. Vēl jo vairāk tapēc, ka normāla upgrade tam nav, K10D ir gan dārgs, gan taisa salīdzinoši švakas bildes, spriežot pēc dpreview testiem. Nikonam ir gan 300D, gan 3D, Canonam 5D un Mark Ds, pat Fuji ir S5! Bet pentaksim nav ņixrena!
kā mēs jau redzam - bildes arī puišiem, kuri groza l stiklus ir neviemēr tik izcilas.. nez - ja saliktu kopā izmantotās tehnikas cenu pret bildes kvalitāti (ideju, emociju un izpildījumu) kurš no zīmoliem būtu augšgalā..
canon, ja nemaldos ienāca mūsu valstī sen sen, pentax, ņemot vērā faktu, ka oficiāli tiek pārstāvēts no elkora - nav, patiesībā, šeit vispār.. kas apgrūtina profesionāli, bet nemazākā mērā netraucē, ja esi amatieris..
jo amatierim NAV svarīgas milzums nianšu, kuras Tu un citi darbarūķi mana un fiksē. pieredzes lieta, manuprāt - jo vairāk ko dari, jo niansētāk novērtē to, ko Tev patiesi vajag..
Vieniigais kas man shobriid nepatiik pentaxii ir AF(leens,skaljsh)...Bet to atsver bilzju tonji un kontrastainums....Tagad apmeeram nedeelju bildeeju ar 30D, patiik ultrasonic un atteela stabilizaacija, bet tonji un spozjums nepaarliecina....Bet varbuut es maldos
Vieniigais kas man shobriid nepatiik pentaxii ir AF(leens,skaljsh)...Bet to atsver bilzju tonji un kontrastainums....Tagad apmeeram nedeelju bildeeju ar 30D, patiik ultrasonic un atteela stabilizaacija, bet tonji un spozjums nepaarliecina....Bet varbuut es maldos
pie normāla aparāta ticis esi tagad tikai jāiemācas apieties
Jaapierod gan pie canon, ies laiks naaks saprashana par canonismu Veel miinuss ko esmu pamaniijis ir pashvaks LCD.....diezgan diezgan atskjiraas redzamais aparaataa no redzamaa datoraa....pentaxim shii atskjiriiba ir krietni mazaaka
Canonu shobriid izmantoju kaa darba aparaatu....patiik straadaat ar vinju!
Jaapierod gan pie canon, ies laiks naaks saprashana par canonismu Veel miinuss ko esmu pamaniijis ir pashvaks LCD.....diezgan diezgan atskjiraas redzamais aparaataa no redzamaa datoraa....pentaxim shii atskjiriiba ir krietni mazaaka
Canonu shobriid izmantoju kaa darba aparaatu....patiik straadaat ar vinju!
Nu 40D piem šī strapība ir vēl traģiskāka, bet tas ir gandrīz visiem aparātiem un skaidri saprast krāsas uz tādiem ekrāneļiem jebkurā gadījumā ir nereāli.
+ ja tev nav piekalibrēts + puslidz jedzīgs monis, tad krāsas kuras tas rāda var būt nepareizas līdz bezjēdzībai....