Sveiki, Ievēroju, ka dažās bildēs, izmantojot zibeni, redzami tādi kā izgaismoti pleķīši, tādi kā putekļi vai piles, skat. te: fotki.lv... Kas tas varētu būt? Objektīvs it kā tīrs, un nav noņemams, kā dēļ matricas putekļi tie nevarētu būt, aparāts ir aptuveni 8 mēneši lietošanā. Varbūt kāds ir saskāries ar šādu problēmu? Tencinu jau iepriekš V.
Vitamiin, pie shaadiem jokiem jaapierod. Gaisaa ir pilns ar visaadiem putekljiem, pileem un knishljiem(vasaraa), un zipene to visu pamatiigi padara redzamu. Arii uz objektiiva nonaak dazjaadi krikumi, taapeec lietderiigi ir tureet kabataa mazu puteklju lupatinju ar kuru laiku pa laikam paarslauciiit objektiivu.
Visi augstākminētie varianti neder Objektīvs bija tīrs (vismaz vizuāli apskatot), putekļu daļiņas iepriekš nav bijušas redzamas, pat daudz putekļainākās vietās, lietus nelija, un nevienam neļauju šķaudīt uz sava objektīva. Un ja tā ir ziepene, tad samērā advancēta ziepene Mana versija - iespējams, ka objektīvs ir netīrs (vizuāli gan neizskatās), dēļ kā šāds optiskais gļuks? Es gan tīrīju, cik spēju, varbūt ir kāda vieta, kur es varu iedot cilvēkam, kas ar to nodarbojas un kurš to izdarīs kā nākas?
auns tu... izej ārā, kad līst lietus, uztaisi bildi ar zibspuldzi un pēc tam salīdzini ar tevis doto paraugu, es uzskatu, ka pamanīsi līdzības... tāpat, nobildē, kad snieg mazs sniedziņš.. par putekļiem nezinu... bet par sniegu un lietu - iegūsi šādus punktus...
zibspuldze izgaismo visu,kas priekšā,bildē tie ir lietus pilieni,man gadījies uz skatuves īstos putekļus noķert tādā veidā.Lietus gan tai bildē nav bijis liels.
Nekādi nokrišņi tur nav bijuši iespējami, jo tas bijis slēgtā telpā. Šādi gļuki parādījušies tikai pēdējā laikā, arī citās vietās, kur nav nokrišņi. Un iepriekš nekas tāds, ne ar vienu kameru nav novērots. Putekļi - domāju, ka nē, jo 1. agrāk nebija šādi uzķerami putekļi 2. Domāju, ka tik sīkus objektus kā putekļus zibene neizgaismotu tik ļoti, lai tie taptu redzami šādā formā.
Tie IR putekļi.Varbūt gribi teikt ka pēkšņi jebkurā vietā,bliežot ar zibeni patālu objektu, parādās šitādi joki?Vai tomēr runa ir par fotosesiju vienā vietā!
Nekādi nokrišņi tur nav bijuši iespējami, jo tas bijis slēgtā telpā. Šādi gļuki parādījušies tikai pēdējā laikā, arī citās vietās, kur nav nokrišņi. Un iepriekš nekas tāds, ne ar vienu kameru nav novērots. Putekļi - domāju, ka nē, jo 1. agrāk nebija šādi uzķerami putekļi 2. Domāju, ka tik sīkus objektus kā putekļus zibene neizgaismotu tik ļoti, lai tie taptu redzami šādā formā.
kapeec vispaar prasiiji ja visu pats jau zini, putekli nav loeitus sniegs nav nekas nav, nu tad marsieshi
Prasīju tādēļ, ka iepriekš nekad nekas tāds nav bijis, un šādas bildes sāka veidoties tikai pēdējā mēneša laikā (dažādās vietās), iepriekš neveidojās, lai gan tika fočētas arī daudz putekļainākās vietās (ko nevar teikt par paraugfoto bildēšanas vietu). Tad laikam atliek tikai marsieši.
man gadījās bildēt vienu pasākumu, kurā cilvēki dejoja! ok sākumā mēģinājumā visi tur kur nu kurais - nekāda vaina - bildēm! līdz ko sāka šamie dejot un es ar zipeni bliezu - viss! no kaut kādām šķirbām un citām vietām tādi putekļi sacēlās - arī domāju, ka objektīvs netīrs, bet nekā! - aizgājām uz citu telpu - viss normāli - atkal varēja bliezt!
nu, tas pierāda, ka neesi bildējis gana daudz vitamīn..ja ar šādu lietu sastopies pirmo reizi... ak jā, tu vari tos saukt par SPOKIEM... tā parasti cilvēki dara, kad redz kaut ko neizskaidrojamu savās bildēs.
nu, tas pierāda, ka neesi bildējis gana daudz vitamīn..ja ar šādu lietu sastopies pirmo reizi... ak jā, tu vari tos saukt par SPOKIEM... tā parasti cilvēki dara, kad redz kaut ko neizskaidrojamu savās bildēs.
Iespējams, cik ir "gana daudz"? Varbūt, tas, ka tu ar šādiem "spokiem" sastopies nereti, liecina, ka pats neesi gana daudz bildējis?
Ja Tu nepieņem nevienu no piedāvātajām versijām, tad sāc domāt par tehnikas maiņu. Visās bildēs redzami spēcīgi gasmas avoti, no kuriem tie spociņi arī varēja sarasties.
Paņem nomaini objektīvu, tad skaties vai joprojām ir, izsecini vai šāds gļuks ir tikai kad izmanto zipeni, paņem kameru uzliec uz statīva uztaisi paris testa bildes ar lielāku ekspozīciju bez zipenes, tad sāc secināt kur tieši ir šī problēma kurās bildē parādas kurās nē, tas ka tev ir advancēta zipene, vai kamera aun objetīvs nenozīmē ka tai uz matricas un objektīva ir tīrāmās šotkas kā mašīnai, un zipene tev ir advancēta kura redz ka ārā ir putekļi, bet izgaismo tikai tavu izvēlēto mērķi!!! Rezumē tas kad kādam ir kruta kamera, ar krutu objektīvu + laba zipene nenozīmē ka viņš ir kruts fotogrāfs!!!
Paņem nomaini objektīvu, tad skaties vai joprojām ir, izsecini vai šāds gļuks ir tikai kad izmanto zipeni, paņem kameru uzliec uz statīva uztaisi paris testa bildes ar lielāku ekspozīciju bez zipenes, tad sāc secināt kur tieši ir šī problēma kurās bildē parādas kurās nē, tas ka tev ir advancēta zipene, vai kamera aun objetīvs nenozīmē ka tai uz matricas un objektīva ir tīrāmās šotkas kā mašīnai, un zipene tev ir advancēta kura redz ka ārā ir putekļi, bet izgaismo tikai tavu izvēlēto mērķi!!! Rezumē tas kad kādam ir kruta kamera, ar krutu objektīvu + laba zipene nenozīmē ka viņš ir kruts fotogrāfs!!!
Kad teicu, ka man advancēta ziepene, tas bija domāts, ka objektīvs nav noņemams, dotā kamera ne tuvu nevar tikt dēvēta par krutu Sony DSC H2 :wink: