priekš zipšņa meklēju spēcīgus lādējamos aķīšus. forumā atradu, par GP aķīšiem tikai kur viņus varētu iegādāties + kādi vēl ir labi. lūdzu atsauksmes par savām bačām un ražotājiem.
paldies par info, tad jau man tepat vien 10 minūšu attālumā no darba viņi ir. es aizrakstīju meilu uz Tomita, kas ir vairumtirgotājs un šie man pateica, ka DEPO ņem no viņiem šos GP aķus, būs arī jāpiebrauc
Es gan ieteiktu izvēlēties SANYO (Japāna) akumulatorus. Dabūt var Argusā - ūnijas iela 11a. Salīdzinoši lēti 2700mAh maksā 3Ls gabalā. NiMH aķīšiem ir tendence pašiem izlādēties diezgan ātri (stāvot plauktā), tāpēc ražotāji strādā pie visādām viltībām kā apiet šo parādību un tas pats SANYO piedāvā enloop sērijas akumulatorus - tiem gan kapacitāte ir mazāka 2000mAh un maksā 3,5Ls/gab (arī argusā ir), toties viņi var uzlādētā stāvoklī stāvēt plauktā pusgadu un tāpat var lietot kā svaigi lādētus.
Kas attiecas uz lādētājiem: neņem lētuci. Pirmais svarīgais nosacījums akumulatoru lādētājam ir 4 NEATKARĪGI lādēšanas kanāli - katru akumulatoru lādē atsevišķi. Nu un kaut kāds lādētāja intelektuālisms ar būtu vēlams. Tādi lādētāji viennozīmīgi nemaksā 12 Ls.
Nu vēl ir dzirdētas nesliktas atsauksmes par camelion produkciju, bet pats lietojis neesmu - tāpēc tas tikai baumu līmenī.
MaurI, kāds tad ir tas ideālais lādētājs? 60 ls? Vai tas ir tā vērts?
Es ieteiktu nopirkt to pašu Hamas lādētāju, un piepirkt vēl 4 normālus aķīšu. Un turēt divs 4xAA komplektus, kas, es nedomāju, ka mazāk turēt nekā tā krutā lādētāja 4 lādēti aķīši... un sanāktu daudz lētāk. (un nedomāju ka šeit tagad vietā būtu "skopais maksā 2x")
ANSMANN man bija, kad 700 mA vēl bija neslikts rādītājs, neko tā sev, bet neiekabināja ārzemēs pirktiem Panosņikiem un padomju miliču darbā nozagtiem un par 15 rubul pārdotiem franču SAFT. VARTA 1X 4 gab. bija, bet galīgi neizcēlās (+)-vi, ātri pavisam nosprāga. /možen nevezons/ a tie 2600 mA , kuriem lielveikalā par ceineri /par 4/ vēl ātro lādekli dod līdz, gadu vai 2 kalpo ne pārāk bieži, bet labi, žēlabu nav.
Duracell OK, Unomat OK.
skopais /un arī taupīgais!/ gadās, ka maksā 2X, bet takš krietni mazāk. ja nezini drēbi, savs rezons pirkt lēti, mazāk žēlabu, kad jāmet atejā. galu galos sūdus arī dārgi pārdod.
par tiem lādekļiem - nezolīdi i gan, ka visus virknē lādē. virknē lādē iekšā, virknē lādē ārā, a atšķiras jau tomēr 1 no 2.-ra minimāli. ja pa 2 lādē virknē, arī tā tā. vismaz jāpamaina vai vismaz pa reizei jāpalādē neatkarīgi, lai neiekrājas tās atšķirības. un ja nau pažars, labāk ilgāk ar mazāku štrommi. un dažādas uzlādētības pakāpes un ietilpības aķus nu nevaig likt virknē, ja nu vienīgi tādas bildes jāņem, par kuru nesanākšanu var pakārt aiz riekstiem vai smagi izkvīkāt.
Es gan ieteiktu izvēlēties SANYO (Japāna) akumulatorus. Dabūt var Argusā - ūnijas iela 11a. Salīdzinoši lēti 2700mAh maksā 3Ls gabalā. NiMH aķīšiem ir tendence pašiem izlādēties diezgan ātri (stāvot plauktā), tāpēc ražotāji strādā pie visādām viltībām kā apiet šo parādību un tas pats SANYO piedāvā enloop sērijas akumulatorus - tiem gan kapacitāte ir mazāka 2000mAh un maksā 3,5Ls/gab (arī argusā ir), toties viņi var uzlādētā stāvoklī stāvēt plauktā pusgadu un tāpat var lietot kā svaigi lādētus.
Kas attiecas uz lādētājiem: neņem lētuci. Pirmais svarīgais nosacījums akumulatoru lādētājam ir 4 NEATKARĪGI lādēšanas kanāli - katru akumulatoru lādē atsevišķi. Nu un kaut kāds lādētāja intelektuālisms ar būtu vēlams. Tādi lādētāji viennozīmīgi nemaksā 12 Ls.
Nu vēl ir dzirdētas nesliktas atsauksmes par camelion produkciju, bet pats lietojis neesmu - tāpēc tas tikai baumu līmenī.
Sanyo izlādējas ātrak par Maximas aķiem. Maxima ir ok, patiesībā.
Cik man zināms par parastajiem niķeļa aķīšiem, jo lēnāk lādējas, jo labāk. Tie spēcīgie lādētāji, kas uzlādē pa pāris stundām reāli saīsina dzīves ilgumu aķim.
Mani Sanyo 2500mAh savulaik pamatīgi pievīla. Kā jau iesācējs domāju vajag ņemt pašus dārgākos, kas tajā brīdī veikalā bija pieejami un tie būs arī paši labākie. Pirmais komplekts nogāja pāra mēnešus, bet otrais kādus četrus. Liela vilšanās. Nopirku salīdzinoši lētos Xenergy 2600mAh par nepilniem 10ls. par četriem un ar visu lādētāju. Pilnīgi apmierināts jau gadu un taisos vēl vienu komplektu iepirkt. Puikam NIKO mašīna un man rezerve. Lādētāju gan vajadzētu ar izlādes funkciju.
Savulaik par ~35 Ls nopirku Duracell akumulatorus 2400 mAh kopā ar 15 min lādētāju (reāli svārstās lādēšana no 12-17 minūēm). Esmu apmierināts kā trolejbuss. Aķi zibeni tur ~ 300-400 kadrus ja bildēšana ir visa vakara garumā, 150-200 kadrus, ja ir daudz jāsabildē divās stundās...
Plusi - lādētājs ir ar dzesētāju Mīnusi - nevar izmantot mašīnā
Cik man zināms par parastajiem niķeļa aķīšiem, jo lēnāk lādējas, jo labāk. Tie spēcīgie lādētāji, kas uzlādē pa pāris stundām reāli saīsina dzīves ilgumu aķim. :lol:
man a tas zināms. protamas, aķiem ar uzrakstu "quick charge capable" /ja tas atbilst patiesībai/ mazāk skādē.
Hey! Kas meklē tas atrod. paņēmu šeit www.fotoenergy.lv X4energy(Ansmann lētais brends) lādētāju un akjus pa 14Ls tur ir ansmmaņi lētāk un dorr lietas...
Es te paņēmu tādu interesantu lietiņu no Sony klāsta.
Īsti nezinu cik tas ir izplatīts citu ražotāju vidū, bet nopirku lādētāju ar četriem 2500 mAh akumulatoriem. Tā jau lādētājs kā jau lādētājs, lādē katru bateriju atsevišķi, pēc dizaina glīts, bet piesaistīja tāda funkcija kā "Refresh" - ieliekot baterijas, nospiežot maziņu podziņu šams bateriju pilnībā izlādē (kas šad un tad ir itin veselīgi Ni-MH akumulatoriem)
no baterijaam varu ieteikt: Duracell, ja vajag kaut ko kas netiek ilgi un monotoni darbinats ar konstantu energopaterinju - kkadam mashinam, pultiim, utt. GP, ja vajadziga ilgspelejoshai mantai - mp3, utt.
akjiishi - ir Ansmann, naca liidzi no linkman pirktajai zipenei. Sudzibu nav! ap 10 filmam bus aiz muguras, ladeti pec kadas 7aas, ir ok.