Sāksim ar to, ak man gaišu stiklu vajag, lai blieztu sliktos gaismas apstākļos, otrkārt ir citi darbi, kuri diezvai kādreiz parādīsies publiski, treškārt es foto aplūkoju ne tikai monitorā. So, es nevēlos spamot ne pa tēmu, bet, ja ir kas sakāms pa stikliem tad oki, savādāk man nav noskaņojuma
Tad njem 2,8/24-60 ja jau tumsaa jaafochee. Neteicu ka Tu tik monitoraa foto apluuko, bet nedomaaju ka printee 1x1.5m izmeeraa.. Vel jau arii tas ka Pentax nav taa kamera ar kuru sliktaas gaismaas fotografeet.. Viss, beigshu spamot..
Un kas tev lika nonākt pie tāda atzinuma - 2,8? mūsdienu marketinga apstākļos es pat tādiem skaitļiem vairs neticu... Un Sigma manī neraisa nekādas ilūzijas, pie tam par tādām kapeikām kā maksā šis stikls
Un kas tev lika nonākt pie tāda atzinuma - 2,8? mūsdienu marketinga apstākļos es pat tādiem skaitļiem vairs neticu... Un Sigma manī neraisa nekādas ilūzijas, pie tam par tādām kapeikām kā maksā šis stikls
2.8 garajā galā būs tikpat gaiš kā šaurajā, un cik esmu dzirdējis, tad stikli ar vienu diafragmu visā fokusa attālumā esot kvalitatīvāki.
To es visu zinu, bet cik tieši konkrētās simgas ir lietājamas un cik uz 2,8 stikls ir lietājams -neizplūstot garās sarunās nerunāsim par teoriju - to es zinu - par praksi začīši
To es visu zinu, bet cik tieši konkrētās simgas ir lietājamas un cik uz 2,8 stikls ir lietājams -neizplūstot garās sarunās nerunāsim par teoriju - to es zinu - par praksi začīši
Par piemeeru - ja man jaaizveelas starp stikliem - 2.8f vai 4f ar IS, tad viennoziimiigi njemshu ar IS, jo tas palielina laiku ko var taapat rokaas notureet liidz pat 3 stopiem. Tas taa, daudziem zinaashanai.
Ja Tev tumsaa jaafotografee, tad nesuudzies par stikliem - jau kameraa vien gana daudz probleemu! Nedomaaju ka Tu sliktas gaismas apstaakljos ar savu pentaksu atljausies griezt iso lielaaku par 600 vai 800.. Ja tieshaam gribi bez probleemaam fotografeet sliktas gaismas apstaakljos, tad Pentaksu pret zemi un paarej uz citu brendu kuriem nav probleemas ar lieliem iso + pie reizes atrisinaasies objektiivu probleema.
Vispaar - njem fixus - gaishi un asi un varen labi. :idea:
Par konkreetiem stikliem jau izteicos.
p.s. veikalos gana daudz esmu redzeejis objektiivus uz K..
800 man netraucē, uz citu brendu pāriet netaisos un fiksus man šobrīd nevajag; bet man mazliet šķiet, ka tu šauj garām topikam - es esmu ļoti pacietigs, bet sads oftopiks liek ieblauties par tavu iedzimto "garam sausanu" ( es atvainojos) . Es ne parko nesudzos - es gribu parunāt par konkrētiem stikliem un tas viss
ASP (Aspherical Lens) The aspherical lens complex allows freedom of design, improved performance, a reduced number of component lenses and a compact size.
APO (APO Lens) In order to attain the highest quality images, the APO lens has been made using special low-dispersion (SLD) glass and is designed to minimize color aberration.
OS (Optical Stabilizer) Function This function utilizes a built-in mechanism that compensates for camera shake. It dramatically expands photographic possibilities by alleviating camera movement when shooting by hand held camera.
HSM (Hyper-Sonic Motor) This lens uses a motor driven by ultrasonic waves to provide a quiet, highspeed AF.
RF (Rear Focus) This lens is equipped with a system that moves the rear lens group for highspeed , silent focusing.
IF (Inner Focus) To ensure stability in focusing, this lens moves the inner lens group or groups without changing the lens' physical length.
Conv (APO Teleconverter EX) This lens can be used with the APO Teleconverter EX. It can increase the focal length and will interface with the camera's AE (automatic exposure) function.
EX (EX Lens) The exterior of this lens is EX-finished to denote the superior build and optical quality, and to enhance its appearance.
DG (DG Lens) These are large-aperture lenses with wide angles and short minimum focusing distances. With an abundance of peripheral illumination, they are ideal lenses for Digital SLR Cameras whilst retaining suitability for traditional 35mm SLRs.
DC (DC Lens) These are special lenses designed so that the image circle matches the smaller size of the image sensor of most digital SLR cameras. Their specialized design gives these lenses the ideal properties for digital cameras, the compact and lightweight construction is an added bonus ! including compact and lightweight construction
Njaa.. ja jau saaku jaukt extenderi ar konverteri, tad tas laikam noziimee ka jaadzer mazaak..
Bet tikunta tas ir blenas... extenderi var lietot uz jebkura stikla kam ir F/2.8 vai mazaks, ja gribi, lai butu AF, jo tads nu ir nosacijums tiem extenderiem.
Tiesa, ka siem razotajiem sadas gaismspejas stikli ir tikai vinu labakas klases EX un L. No tada viedokla tev ir taisniba, bet tas ari viss.
L un EX jega un nozime ir pa visam cita - augstaka kvalitate gan korpusam, gan optikai, lai nodrosinatu profesionalu lietosanu utt. vai kautkas tads.
extenderi var lietot uz jebkura stikla kam ir F/2.8 vai mazaks, ja gribi, lai butu AF, jo tads nu ir nosacijums tiem extenderiem.
Tā gan nav. Ir objektīvi kam stikls praktiski vienā līmenī ar stiprinājumu un vismaz canon extenderis fiziski nav uzliekams uz viņa. Teiksim uz EF 75-300 extenderis nav uzliekams.
extenderi var lietot uz jebkura stikla kam ir F/2.8 vai mazaks, ja gribi, lai butu AF, jo tads nu ir nosacijums tiem extenderiem.
Tā gan nav. Ir objektīvi kam stikls praktiski vienā līmenī ar stiprinājumu un vismaz canon extenderis fiziski nav uzliekams uz viņa. Teiksim uz EF 75-300 extenderis nav uzliekams.
es jau gribeju pierakstit, ka nu visi bus pa skalu teikts. Paldies par labojumu.