3500 Bildes un rukat visju nakti pa 100Ls PILNIGS IDIOTS God vards nakamreiz ieteiksju visjiem kam negribas maksat TEVI Reklama buss "Vairak pa 50 vinam nevaidzes "
Mulkjibas KADAS Jonatans Parasti pec SJITADIEM PIEMAKSATAJIEM nakama gada Organizatori gatavi maksat CIK PRASISIET jo rezultac vairuma gadijumu ir NOZELOJAMS . personazj saprot ka IEGRABIES darba ar "Piemaksu" un beigas parasti kautko sadirsj
Ot te tu vecit kautko sac LIET , tev pasjam rakstits " ,no 3500 bildem tikai izdzesu 27bildes.Prieks,kur tu rodies!!!!! " un taga 260 Bildes? Nju nju Put vien taga kautko talak , beigas jau "Organizatoru sāpe " nesis skaidribu NAKAMGAD
Tirgus paliek tirgus -- ja pasūtītājs un fotogrāfs apmierināti -- nekādu problēmu. Jhonatan -- ja tev šādi darboņi ņem maizi nost, tad tev ir jādomā par nodarbošanās maiņu
P.S. Es prsonīgi arī pa 1000 Ls JG pasākumu nebildētu, bet nu es arī neesmu fotogrāfs
Vel kas,tas darbs bija no plkst 22;00 lidz 1;00.Tris stundas nejau visu nakti.Taka,poljubomu esmu vinnetajs.
3h pa 100Ls - tas sanaak par to ka Tu aizgaaji shampi padzert, man neizskataas ka tur sanaak arii fotografeeshana..
ak34, maizi nost nenjem, bet reiz viena pasaakumaa taadu panjeema, tagad toch esmu droshs ka vinjiem vel ilgi fotografeeshu. Shkrobe bij par to, ka tai pasaakumaa bij dazji cilveeki ar kuriem man buutu bijis noderiigi sakontakteet..
Mulkjibas KADAS Jonatans Parasti pec SJITADIEM PIEMAKSATAJIEM nakama gada Organizatori gatavi maksat CIK PRASISIET jo rezultac vairuma gadijumu ir NOZELOJAMS . personazj saprot ka IEGRABIES darba ar "Piemaksu" un beigas parasti kautko sadirsj
Viss atkarīgs no cilvēka un viņa attieksmes pret darbu, man ir nojauta, ka šeit rezultāts būs labs. Un labs rezultāts pa 100Ls - tas ir sliktāk, nekā slikts rezultāts pa 100Ls. Mazliet padomājot, sapratīsiet, kāpēc.
es šeit labāk paklusēšu, vasarā tak kāzas varēja dabūt pabliezt pa 20-40 ls. 100kā varēja arī iekļaut foršas profilbilžas, atceros PRL, tur foršas dūdas strādāja :shock: varētu vismaz ml pabeigt www.pernod-ricard-latvia.com...
Viss atkarīgs no cilvēka un viņa attieksmes pret darbu, man ir nojauta, ka šeit rezultāts būs labs. Un labs rezultāts pa 100Ls - tas ir sliktāk, nekā slikts rezultāts pa 100Ls. Mazliet padomājot, sapratīsiet, kāpēc.
Kads DEMPINGS tas saucas "Idiots" iedomajies cik visjam tam ir REALA PASIZMAKSA un iznaks ka PIEMAKSA
Dažreiz amatieris ir priecīgs kad dabūn tādus darbiņus un nopelna savus 50-100-150Ls, jo tā nauda tiek pilnībā ieguldīta tehnikas atmaksāšanā. Un tas kas Lunim un ko par prastu, tas kādam amatierim ir ok.
Kads DEMPINGS tas saucas "Idiots" iedomajies cik visjam tam ir REALA PASIZMAKSA un iznaks ka PIEMAKSA
Dažreiz amatieris ir priecīgs kad dabūn tādus darbiņus un nopelna savus 50-100-150Ls, jo tā nauda tiek pilnībā ieguldīta tehnikas atmaksāšanā. Un tas kas Lunim un ko par prastu, tas kādam amatierim ir ok.
no teiktā izriet pilnīgs absurds, tā teikt amatieris visu naudiņu iegulda tehnikā, bet tas cilvēks, kuram foto ir maizes darbs, tas ... to naudu pa krogiem notriec ? :lol:
Lunis runāja par to, ka vnalga amatieris vai profs, bet komercpasākums ir komercpasākums un ir jāprasa par fotogrāfa darbu cienīgs atalgojums, ja neuzmanīgi tekstus lasat...
Profesionālis, kas ar foto pelna naudu, ar tehniku saistītās izmaksas amortizē un jebkurā gadījumā viņam iepirktā fototehnika amortizējas un sevi atpelna.
Amatierim kurš ir kādu savu naudu ieguldījis tehnikā, parasti tā nekad neamortizējas un būtībā runājot biznesa valodā tā viņam pilnībā aiziet zaudējumos (jo bildē tikai savam priekam), un ja amatieris tiek pie kāda neliela darbiņa, tad faktiski nopelnītā nauda tik nedaudz samazina zaudējumus ko radījusi tehnikas iegāde...
no teiktā izriet pilnīgs absurds, tā teikt amatieris visu naudiņu iegulda tehnikā, bet tas cilvēks, kuram foto ir maizes darbs, tas ... to naudu pa krogiem notriec ? :lol:
Lunis runāja par to, ka vnalga amatieris vai profs, bet komercpasākums ir komercpasākums un ir jāprasa par fotogrāfa darbu cienīgs atalgojums, ja neuzmanīgi tekstus lasat...
šito galīgi garām. Mums abiem ir vienāds bizness, un vai tāpēc, ka es neeju uz dempingu, kāds objekts paliek neuzcelts??? Tāpat arī ar Luni- vai es varu prasīt tieši par to pašu darbu tik, cik Lunis???- nevaru!!! Un pareizi raksta Crash. Katram ir jāzin sava vieta un sava cena, un cilvēki, kas izvēlās šo pakalpojumu veicēju labi zin uz ko iet...ja viņi gribētu superprofu, tad fotogrāfs netiktu meklēts šajā saitā Pastaigājiet pa veikaliem- viena un tā paša nosaukuma mantai cenu starpība ir pat 100X (kurpes, drēbes).
šito galīgi garām. Mums abiem ir vienāds bizness, un vai tāpēc, ka es neeju uz dempingu, kāds objekts paliek neuzcelts??? Tāpat arī ar Luni- vai es varu prasīt tieši par to pašu darbu tik, cik Lunis???- nevaru!!! Un pareizi raksta Crash. Katram ir jāzin sava vieta un sava cena, un cilvēki, kas izvēlās šo pakalpojumu veicēju labi zin uz ko iet...ja viņi gribētu superprofu, tad fotogrāfs netiktu meklēts šajā saitā Pastaigājiet pa veikaliem- viena un tā paša nosaukuma mantai cenu starpība ir pat 100X (kurpes, drēbes).
Haiduk, vai tad Lunis nosauca stingru cenu pie kuras katram jāpieturās? Un vai tas, ka mums vienai precei dažādos veikalos ir tik mežonīga cenu starpība ir pozitīvi?
Crash - kad amatieris iegulda naudu foto tehnikā, viņš to investē savā priekā un relaksācijas iespējā, bet tad, kad amatierim sāk šķist, ka ieguldītā nauda ir zaudējumi, tas liecina tik par to, ka viņam jāsāk ar foto arī naudiņa pelnīt
Haiduk, vai tad Lunis nosauca stingru cenu pie kuras katram jāpieturās? Un vai tas, ka mums vienai precei dažādos veikalos ir tik mežonīga cenu starpība ir pozitīvi?
Crash - kad amatieris iegulda naudu foto tehnikā, viņš to investē savā priekā un relaksācijas iespējā, bet tad, kad amatierim sāk šķist, ka ieguldītā nauda ir zaudējumi, tas liecina tik par to, ka viņam jāsāk ar foto arī naudiņa pelnīt
...un vai es nosaucu- es devu salīdzinājumu. Pie prezidenta uz pieņemšanu neiet ar 50 Ls uzvalku un amatieris netiek pie bildēšanas , tāpēc arī tas ir pozitīvi, ka ir tik liela cenu starpība. Cik meitenes pats neesi par velti bildējis? un pat piemaksājis , un cikas tev ir maksājušas :shock: ??? Viss ir savās vietas, pieprasījums un piedāvājums, gribēšana un varēšana.
Es gan teiktu, ka amatieris pārstāj būt tāds tiklīdz paņem naudu par pakalpojumu, jo līdz ar to viņš iesaistās profesionālās attiecībās.
Par normālu uzskatu cenu starpību (par līdzīgu pakalpojumu) dažu desmitu % robežās. Protams pieredzes, varēšanas un tehniskā nodrošinājuma līmenis ietekmē cenu, bet - dempings tik vai tā nepiekā laba nenoved.
Es gan teiktu, ka amatieris pārstāj būt tāds tiklīdz paņem naudu par pakalpojumu, jo līdz ar to viņš iesaistās profesionālās attiecībās.
Par normālu uzskatu cenu starpību (par līdzīgu pakalpojumu) dažu desmitu % robežās. Protams pieredzes, varēšanas un tehniskā nodrošinājuma līmenis ietekmē cenu, bet - dempings tik vai tā nepiekā laba nenoved.
pāris simtu % robežās par vārdu vien ir jāmaksā. Iedomājies šādu salikumu- Binde, Lunis, Haiduks (Lunis cenu nosaucis, man vieglāk)...un te būtu reāla samaksa mums 5000, 1000, un mani ielaistu ar piemaksu
pāris simtu % robežās par vārdu vien ir jāmaksā. Iedomājies šādu salikumu- Binde, Lunis, Haiduks (Lunis cenu nosaucis, man vieglāk)...un te būtu reāla samaksa mums 5000, 1000, un mani ielaistu ar piemaksu
Ja nemaldos, tad patreiz arī ir to 2-3 simtu % robežās. Neiet runa par jebkurā nozarē esošajiem augsta līmeņa profesionāļiem ar vārdu, tiem vienmēr būs iespēja noteikt augstāko samaksu par savu darbu. Un tam ir pamatojums. Haiduk, nepazemini savu vērtību (... ar piemaksu), kā sevi vērtēsi, par tādu cenu arī tevi līgs...
Nu, bet ja kas man šai diskusijā ir nesaprotams - kāpēc ar tādu kaismi aizstāvēt zemu atalgojumu dempinga cenu līmenī? Kam tad tas ir izdevīgi? :?
nu tajos masu pasākumos tur kā konveijerī iet uz priekšu. + tā kā nebija nekādu izdruku pa taisno, kartes nebija jāmaina (nezinu kā ar aksesuāriem), tad tiešām bilžu vajadzētu būt vairāk. spēj tik bildēt. vienīgais kas laikam bija - 2x1500W gaismas un fons?
Mnja, bija interesanti palasīties... Vienīgais ko vēl varu piebilst, ka to jau domājams visi saprot, ka Ls100 par šādu darbu ir maz un neviens arī no organizētāju puses negaidīja par šādu atalgojumu super kvalitatīvas bildes. Visam pasākumam, aktivitātēm tā ietvaros bija iedalīts savs budžets, kuru nebija vēlams pārsniegt. Neņemiet ļaunā, bet tā fočēšanās tur nebija TIK svarīga... Ja nebūtu neviens piekritis bildēt, tad to vienkārši atceltu. Un taisnība arī tam, kurš teica, ka - ja vajadzētu superprofa bildes, tad tās nemeklētu šeit.
starp citu, 350 vai cik tur tās bildes gadu mijā ir aizdomīgi pamaz kur nu vēl masu pasācienā...
Fotogrāfijas nemēra kvantitātē, bet gan kvalitātē... ;')
Un 3 bildes 2 minūtēs ir pilnīgi pietiekami... iespējams, ka pat jau par daudz.
Piemēram; Iedomājies, ka draugs Tev gribēs nodemosrēt slide show par pasākumu kurā bijis ar 1000 bildēm ~ 10sek viena bilde... 2h 46min ... neizturētu
Nju protams ka galvenais i kvalitātē un kadros....taču ne es, un pieļauju ka arī liela daļa šeit reģistrēto noteikti ne ar katru nospiesto shutter sameistaro vāka foto...var jau būt, ka puisis bij tik akkurāts un katru kadru ĻOTI analizēja un tad blieza lai sanāktu 350 reāli izmantojamas un citiem cilvēkiem acīm tīkamas bildes, bet varbūt tiešām laiks bij tīri par īsu un nebij īsti ko bliest...bet principā, jāšauj cik karte ļauj un jābūt pašam drosmei līst pakaļ labam kadram, jo nav ko žēlot un taupīt uz tehnikas rēķina...:wink:
Ja nemaldos, tad patreiz arī ir to 2-3 simtu % robežās. Neiet runa par jebkurā nozarē esošajiem augsta līmeņa profesionāļiem ar vārdu, tiem vienmēr būs iespēja noteikt augstāko samaksu par savu darbu. Un tam ir pamatojums. Haiduk, nepazemini savu vērtību (... ar piemaksu), kā sevi vērtēsi, par tādu cenu arī tevi līgs...
Nu, bet ja kas man šai diskusijā ir nesaprotams - kāpēc ar tādu kaismi aizstāvēt zemu atalgojumu dempinga cenu līmenī? Kam tad tas ir izdevīgi? :?
Izdevīgi tirgum...tikko visi prasa vienu, ceļās inflācija man ,kopš atsāku fotografēt, tas ir hobijs...sory, bet es zinu arī fotogrāfus,kas strādā par 5 Ls stundā šāda tipa lielpasākumos (summē bilžukošanu un apstrādi) Vai cilvēks ar 200Ls mēneša ienākumu var atļauties bildēties par 60 Ls st, un saņemot 5 bilžuki?...šiem ir domāti lētie bilžukotāji, un vai mūsu miljonāru meitas atļausies bilžukoties pie fotogrāfa bez vārda- te būs dārgā bilžukošanās.
Ko jus te varat perties?Pareizi bubljiks teica:Tani pasakuma fotografesanas nebija vakara nagla.300bildes par trim stundam ir normali,ja tu doma lidzi,ka kadru veidot,bet nevis tik spiest pogu.Fotografet jau var dazadi,bet ari jadoma par iznakumu.
sandriko, neķer kreņķi ne jau par Tavu konkrēto darbu te lielais cepiens vnk pasviedās laba tēma aktuālam bazāram ja saņēmi 100nieku par 3stundām, arī labi iesākumam, 3-4reizi pats neņemsi vairs šādus piedāvājumus, būs apnicies - - - man gan ienāca infa, ka darbiņš ir orientējoši no 20.00 līdz 3.00, un pīppauzēm nebūšot laika, jo bildēties gribētāju 2006. gadā bijis teju vai steriem, ka apstrādei un kadrēšanai arī nebūšot laika - uz katru grupu 5 - 6 kadri un prom uz printu...
nav svarīgi, cik tur Tev to kadru bijis 3500 vai 350, galvenais, ka labi sanākuši. Būtu ielicis kādu te, draudzīgai "apgraušanai"
Ko es jums teixsju , 300 Bildes TADA PASAKUMA tas ir NEKAS tas nozime ka cilveki NAV gajusji bildeties Lautinji musdienas izveligi vinji nekjeras vairs uz prastu HALJAVU Biezji vien var izveleties Foto vai Zimetaju Kolegji bilde pasakumos , parasta cena 1000-1500Ls un viniem stav RINDA Vel ir kolegji kuri ari BILDES uz vietas printe , viniem RETI sanak TIRA PELNA zem 1000Ls katram uz rokas. Zinot sji biznesa specifiku varu DRODJI pateikt ka SERVISSU sadam "Jaungada" pasakumam pasuta VISMAZ 2-3 menesji ieprieksj gluzji ka Telpas kuras pasuta VELAKAIS Oktobri. Redz ja Organzators PLANO pasakumu vins savak SPECUS kuri vinam NEATTEIKS pedeja bridi ka REGULARI gadas ar tiem kas "Ai patrenesjos , padzersju" tapec saku tie kas VIENREIZ zverigi iekrit uz SADIEM pecak ir SUPER AUDZINATI KLINTI Par cik ka ne reiz esmu teicis esam NE LV kantoris un LV nebazejamies esmu pieradis RAXSTIT TAMES un sadarboties ar Organizatoriem GADIEM un uz lieliem projektiem. Man personigi fascine "Organizatori" kuri velas ietaupit 70-80% no pieskirta budzeta Es nesaku ka ta ir KONKTETA gadijuma bet ZINU ka "Straptautiski" kantori RETI paredz tik minimalistiskus budzetus FOTO , pec manas pieredzes CENA prasti sim pakalpojumam TAME svarstas VIDEJI ~1000 EUR Robezjas Man ir ta laba iespeja reizm panirgaties par potencialiem "Pasutitajiem" jo nemot vera mana biznesa specifiku SAD TAD tames par KONKTETIEM PAKALPOJUMIEM esmu TUR stadiji ES PAC kaukulejis un PIESTADIJIS APREKINUS KLIENTAM ieteicis IESPEJAMOS IZPILDITAJUS. Tad pec kada laika "Vietejie" man atsuta PIEDAVAJUMU kur figure ~ 15-20% No vinime pieskirata BUDZETA konktetam servissam , ir bijusji paris gadijumi kad esmu teicis VIENKARSJI "Zini milja DAVAI DILU , es tevi uzbildeju XXX un tu paturi tos 500Ls un REKINA rakstam tos PIESKIRTOS 700 man skaidra samaksasi 200Ls " 2 Gadijumos meicjas tiesjam PIEKRITA visjos citos SAMAKSAJA TO KO ES ZINAJU jo pats biju tami stadijis Forsji ka tados amatos strada TIPISKI "Blondi Sieviskji menedzeri" par pikji IZDARIS JEBKO iznemot centsies kadu apcakaret uz pikji nemaksajot PIESKIRTO PIKJI tada veida ietaupot kautgan tas galigi neietilpst vinju darba pienakumus
Karoče, dempings - tas ir slikti, izpildītāja apčakarēšana, viņam atveltīto 1000 EUR vietā samaksājot 100 LVL - tas arī ir briesmīgi, bet tā ir patiesā Latvija, ar latviešiem, viltīgajiem un izveicīgajiem.
Lunis, tu aizmirsti piebilst, ka parasti šādi darbonīši turklāt ar nicinājumu izturas pret tiem, kas dara reālo darbu.
martink : Ha ha , iespejams iespejams. Kautgan karjeru VINJAS prot tasit ar fantastisku "Pasziedosjanos" piemeram viena no "Menedzeritem" kurai es PIEDAVAJU IZVELI un kura PIEKRITA , patreiz jau izveikusi galvu reibinosju karjeru un ir Loooti auxsta plaukta iekapusji , reizem arhiva uzroku tas bildes un paskatos un nodomaju jaaa milja ari bez smadzenem bet ar bix vienkarsjakas nozimes "Organiem" var gana auxstu uzrapties