...jā, nu zenīt bildes jau tumbneilī var atpazīt. Īstens zenītfans bilde ar fuji Xtra 400nieci,kas dod vislielāko graudu, Helios 44-2, un plaši atvērtu diafragmu,kas dod ārā to superīgo bokeh efektu un totāli mīkstu bildi
mhm, ar ko tās bildes ir jau tumbneilī ir atpazīstamas? cik bildēju ar m42 zenītstikliem gan uz filmas, gan uz digi, nekāda īpaša bilžu atpazīsatamība nebija radusies... tātad zenītbilde ir atkarīga nevis no objektīva, bet gan no zenīta... zenīts galarezultātu varētu ietekmēt skrāpējot filmu tik stipri, ka skrāpējumi jau tumbneilī ir redzami... secinājums - jo vairāk skrāpējumu, jo krutaks zenītists.
mhm, ar ko tās bildes ir jau tumbneilī ir atpazīstamas? cik bildēju ar m42 zenītstikliem gan uz filmas, gan uz digi, nekāda īpaša bilžu atpazīsatamība nebija radusies... tātad zenītbilde ir atkarīga nevis no objektīva, bet gan no zenīta... zenīts galarezultātu varētu ietekmēt skrāpējot filmu tik stipri, ka skrāpējumi jau tumbneilī ir redzami... secinājums - jo vairāk skrāpējumu, jo krutaks zenītists.
p.s. ir kādi citi varianti?
Nez, skrāpējumus tumbneilī tā pagrūti ieraudzīt, bet ir n- tie gadījumi man bijuši, kad paskaties uz bildi - zenīts. Un tad tik apskaties ar ko bildēt - un toč. ) Ir pat bijis, ka tumbneilī pat var pamanīt...
Mans domāt, ka tas objetkīvs tāds kruts - plaši atvērts mīksts un fonu zīmē tā neko sev )
Te manas bildes, nu nav neko zenītīgas, bet tomēr... -
Nezinu, uz ko tu velc, bet velc galīgi greizi. Paskati 60-90 gadu Latvijas fotogrāfu fotogrāfijas- ap 90% zeniti...un Latviju zināja visa pasaule. Vai tu zini bez heliusa tādus, kā industar61, granit 11, Mir 20, Rubin, Jupiter 8. Granit vēl uz šodienu labāk zīmē par canon 80-200, tikai no automātikas ir ātrā diafragma.
nu, graudam ar optiku tik tā sakara, ka ar labu optiku bildējot grauds veido attēlu, ar sūdīgu bildējot graudam vairāk "nejaušības" raksturs, nu, tas vairāk parādās tur, kur filmā vairāk sudraba halogenīdu, ja emulsiju nav lāgā izmaisījuši pirms klāšanas.
Nezinu, uz ko tu velc, bet velc galīgi greizi. Paskati 60-90 gadu Latvijas fotogrāfu fotogrāfijas- ap 90% zeniti...un Latviju zināja visa pasaule. Vai tu zini bez heliusa tādus, kā industar61, granit 11, Mir 20, Rubin, Jupiter 8. Granit vēl uz šodienu labāk zīmē par canon 80-200, tikai no automātikas ir ātrā diafragma.
Nez, zeniits man tieshaam netīk, bet ,piemēram, helioss uz digi ziimee vnk zveerā.....