forum.gif
Mācību īsfilmiņas par foto latviešu valodā??????
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Mācību īsfilmiņas par foto latviešu valodā??????
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.12.07 14:55
 citēt
Vot, padomāju, ka varbūt būtu vērts safilmēt tādas īsfilmiņas, ne tikai par studijas pričindāļiem, bet arī par kadra veidošanu, gaismas dabu un tās nozīmi kadrā un tādā garā, kursiņiem arī atliek aizvien mazāk laika, vasarā nebūs pavisam, droši vien...

Karoč- jā/ nē, plusi/ mīnusi, citas domas? Man ir svarīgs cilvēku viedoklis.

www.youtube.com...

?
Publicēts: 30.12.07 15:21
 citēt
Studiju fani varētu pasiekaloties uz to stiprinājumu veidiem.
Filmiņai kā pamācībai/reklāmai nav ne vainas.

P.S. Tiešām bija pat Latviešu valodā. Pat nebija standarta krievu valodas izsauksmes vārdi brīžos, kad neklausīja tevi tās gaismas. (kā piemēram "bļe";)
Publicēts: 30.12.07 15:26
 citēt
Studiju fani varētu pasiekaloties uz to stiprinājumu veidiem.
Filmiņai kā pamācībai/reklāmai nav ne vainas.

P.S. Tiešām bija pat Latviešu valodā. Pat nebija standarta krievu valodas izsauksmes vārdi brīžos, kad neklausīja tevi tās gaismas. (kā piemēram "bļe";)

Šis bija tikai tāds kā piemērs. Es domāju- vai kādam varētu likties saistošas priekš "pasiekalošanās" īsfilmas par vienkāršākām lietām- kadra veidošanu, kreatīvu zibspuldžu pielietojumu āra fotogrāfijā utt?
Publicēts: 30.12.07 15:28
 citēt
Mierīgi.
Domāju atrastos pietiekami daudz cilvēku, kam šo to būtu interesanti pačolēt.
Publicēts: 30.12.07 15:33
 citēt
Esmu par :)
Interesanti paskatīties, kaut gan neesmu studijā bildējis nekad :)
Publicēts: 30.12.07 15:34
 citēt
Mierīgi.

Kādi temati varētu būt saistošākie?
Publicēts: 30.12.07 15:41
 citēt
Portretu piegaismošana brīvā dabā!
Publicēts: 30.12.07 15:41
 citēt
Nez, varbūt plikas meitenes? :roll:

Mani personiski pati studija arī visvairāk interesē, kā gaismas nolikt es apmēram orientējos, bet kādas gaismas izvēlēties, lielākas atšķirības, kādas prasības. Vienkārši pašam ir doma kaut kad arī savu studiju vērt vaļā (varbūt) un vajag guidance (aizmirsu latvisko vārdu) gaismu izvēlē.
Publicēts: 30.12.07 15:45
 citēt
nedaudz haotiski tas viss izskataas. bet ideja par taam macibu filminjaam laba.
Publicēts: 30.12.07 15:46
 citēt
Nez, varbūt plikas meitenes? :roll:

Mani personiski pati studija arī visvairāk interesē, kā gaismas nolikt es apmēram orientējos, bet kādas gaismas izvēlēties, lielākas atšķirības, kādas prasības. Vienkārši pašam ir doma kaut kad arī savu studiju vērt vaļā (varbūt) un vajag guidance (aizmirsu latvisko vārdu) gaismu izvēlē.

"Vadlīnijas"? /Tulkoju.../ :)
Publicēts: 30.12.07 16:25
 citēt
Mierīgi.

Kādi temati varētu būt saistošākie?

man interesētu k/kādas gaismas shēmas un ''..arī par kadra veidošanu, gaismas dabu un tās nozīmi kadrā un tādā garā..''
8) 8)
Publicēts: 30.12.07 16:35
 citēt
tā kā sākumā dzirdēju frāzi par seriālu tad viennozīmīgi jābūt vismaz kādiem 2-3 sezoniem pa 10-20 epizodēm katrā 8)
Publicēts: 30.12.07 16:37
 citēt
varu paliidzeet ar filmeshanu monteeshanu :oops: :oops:
bet taa interesanti skatiities vizuaalu piemeeru nevis lasiit gudru runaashanu ;)
viena teema vareetu buut:
*kompozicijas veidoshana fotografejot cilveku
Publicēts: 30.12.07 16:56
 citēt
kadra veidoshana,kompoziicija
darbs studijaa
viennozimigi interesee.
Publicēts: 30.12.07 17:05
 citēt
varu paliidzeet ar filmeshanu monteeshanu :oops: :oops:
bet taa interesanti skatiities vizuaalu piemeeru nevis lasiit gudru runaashanu ;)
viena teema vareetu buut:
*kompozicijas veidoshana fotografejot cilveku

Šodien jau šo to paskatījos netā, šo to sapratu...tomēr- ja reiz esi spečuks, pastāsti man šitādu štelli:

Tātad man kamera ražo laukā .mod failus. Tos saprot kaut kādi PowerDirectori un tml skumjās progras. Premiere pro un Vegas 8 tos nesaprot lāgā. Sanāk, ka pirms montāžas man tas .mod fails jāparkonvertē iekš .avi un tad jādod vaļā pa Vegasiem? Un jā, tas .mod ir mpeg2 formāts, cik saprotu. Tad jau principā to varbūt kaut kā pa taisno var iebliezt iekš DVD, ja kas?
Nu vot...un vēl par youtube jautājums- cik saprotu, tad vislabāk tam renderēt mpeg4 (quicktime?) formāta failus? Būs labāka kvalitāte? Kādā izmērā?

Nu vot, tas arī viss ar jautājumiņiem...vēl gribas paprasīt- kas, tavuprāt ir labākais (ērtākais, ātrākais, foršiņākais:) video editors? Nu tā, tīri subjektīvi...visus jau neesmu provējis moš kaut kādā Pinaklī, piemēram, var uzreiz montēt tos .mod failus, bez konvertācijas .avi?

Fakts kā tāds, ka video esmu veltījis tikai vienu dienu, nav sajēgas ne par kodēšanas formātiem, ne par kadra izmēriem līdz galam, neko. Bet rīt jau būšu gudrāks, es ceru!:)
Publicēts: 30.12.07 18:54
 citēt
nu jaa ar tiem .MOD buus kaa buus, reti kura (gandriiz neveina) vinju sapratiis, taapeec ir jaanozog kaads konverteetaajs un jaakodee vien uz .avi
par to ka pa taisno bliezh DVD, DVD jau var jebko ierakstiit, vienalga kaads formaats
man viseertaakais ir Adobe Premiere jaaizmanto 3 pogas un pele. Pinnacle ir vizuaali skaista bet neerta visaadu gatavu efektu pilna, bet kaa video grieshanas proga neder un arii maz formaatus paziist.
par youtube veikshu eksperimentu, kad ielaadeesies viss iekshaa tad varees redzeet kas arii ir labaakais
Publicēts: 30.12.07 19:15
 citēt
tā kā sākumā dzirdēju frāzi par seriālu tad viennozīmīgi jābūt vismaz kādiem 2-3 sezoniem pa 10-20 epizodēm katrā 8)

jā, jā, jā!!!!! es par!
Publicēts: 30.12.07 19:22
 citēt
MOD faili cik sapratu no apraksta ir tie paši mpg2 transport stream. Reāli vienkārši rename uz mpg un tad provēt. Ja nē tad TOD failus saprot Prospect HD - iespējams arī MOD sapratīs.
Publicēts: 30.12.07 19:26
 citēt
www.youtube.com...
www.youtube.com...
www.youtube.com...
www.youtube.com...
www.youtube.com...
www.youtube.com...

skatieties virsrakstu un aprakstu

taatad optimaalakais variants ir MPEG2 vai MPEG1 un garums x platums jaauzliek 640x480, tas taapeec lai youtube neko nesamazinātu. MPEG1 sver nedaudz vairāk par MPEG2. Ar Quicktime mēdz būt gļuki. .WMV der varbūt telefonam. Bet ja ir iespēja tad ir jākodē uz MPEG4, ja nav tad MPEG1 vai MPEG2.

man izzejas materials bija DV fails 720x576, izmantoju adobe premiere. Tur kad iet File>>export>>Adobe media encoder paraadas lielas iespējas kaa renderēt
Publicēts: 30.12.07 20:21
 citēt
žurnālā Karavan publicētās sērijas.

Kas tas par izdevumu ?
Publicēts: 30.12.07 21:44
 citēt
MOD faili cik sapratu no apraksta ir tie paši mpg2 transport stream. Reāli vienkārši rename uz mpg un tad provēt. Ja nē tad TOD failus saprot Prospect HD - iespējams arī MOD sapratīs.

Es jau tā darīju /reneimoju- salasījos netā, ka tā jādara.../:), iet,bet bišku ķeras, raustās...
Publicēts: 30.12.07 21:53
 citēt
garums x platums jaauzliek 640x480

A kur tad es to izmēru kadram varu uzlikt pirms dekodēšanas? Ja man izejas fails ir lielāka izmēra? Jāpārkodē vispirms mazākā izmērā .avi? Nu, neticas, ka tas pa starpai jādara...uzreiz nevar? Gan jau, ka var... tikai kā? :)

/Esmu dzēris vīnu, slinkums pašam tagad pētīt.../:)
Publicēts: 30.12.07 22:06
 citēt

A kur tad es to izmēru kadram varu uzlikt pirms dekodēšanas? Ja man izejas fails ir lielāka izmēra? Jāpārkodē vispirms mazākā izmērā .avi? Nu, neticas, ka tas pa starpai jādara...uzreiz nevar? Gan jau, ka var... tikai kā? :)

nu kaa samontee uz visa pilnaa izmeera un pirms rendereeshanas uzliksi, un tad kad no tiem .mod kodee uz .avi saglaaa arii maximaalos izmeerus, lai kvalitaati nezaudeetu
Publicēts: 30.12.07 22:22
 citēt
a zin kaa labaak, ir tada programma kaa Dr. Divx, tad kad viss ir samonteets norenderee uz .AVI (karo4 uz DV kvalitaates) un tad ar to Dr. Divx paarkodee uz divx formaatu, man no 51MB saspieda uz 2,5MB ar minimaaliem kvalitaates zudumiem un tad arii taadu youtubee iekshaa
www.youtube.com...
shis ir no taa divx
Publicēts: 31.12.07 01:27
 citēt
Ideja ir apsveicama! tikai noteikti piedomā pie pasniegšanas veida - video izpildījuma. Scenārijs, dažādi rakursi, kadru maiņa (lai nav viss stacionārs)... tad būs pavisam labi! :)
Publicēts: 31.12.07 01:30
 citēt
Ideja ir apsveicama! tikai noteikti piedomā pie pasniegšanas veida - video izpildījuma. Scenārijs, dažādi rakursi, kadru maiņa (lai nav viss stacionārs)... tad būs pavisam labi! :)

nu nu, tad jau būs jāprasa kāposts par skatīšanos! :lol:
Publicēts: 31.12.07 03:22
 citēt

nu tak saku njem mani paliigaa, man taapat dariit nav ko
Publicēts: 31.12.07 10:40
 citēt

Ja precizaak, tad tas nav "dekodeeshana" bet "enkodeshana" jeb saprotamaak, "konverteshana"

Ja Adobe Premiere, tad caur vinja iebuveeto "Adobe Media Encoder" var pa taisno konverteet.
1. Pardevee MOD failu uz MPG
2. Iemet AdobePremier
3. Konvertee ar "Adobe Media Encoder", tur var gan formaatu, gan kadra izmeeru mainiit peec nepieciesamibas.

Nu, es jau šitā pirmīt darīju, tikai, kad skatos preview, tad pēc tādas pārdēvēšanas video iet raustīdamies.
Un kurā logā un kādā veidā es pie tās pārkodēšanas varu uzlikt KADRA IZMĒRU? Uzlieku tur es to mpeg2 izvēlnē un viss- izmērs paliek kā izejas kadram, nekur nav tāda loga, kurā ievadīt frame size vai ko tamlīdzīgu...:(
????
Publicēts: 31.12.07 10:48
 citēt
Scenārijs, dažādi rakursi, kadru maiņa )

...plikas meičas...
Publicēts: 31.12.07 10:56
 citēt
Nu derīgs pasākums:)) kad kas būs redzams?
Publicēts: 31.12.07 12:20
 citēt

Ja precizaak, tad tas nav "dekodeeshana" bet "enkodeshana" jeb saprotamaak, "konverteshana"

Ja Adobe Premiere, tad caur vinja iebuveeto "Adobe Media Encoder" var pa taisno konverteet.
1. Pardevee MOD failu uz MPG
2. Iemet AdobePremier
3. Konvertee ar "Adobe Media Encoder", tur var gan formaatu, gan kadra izmeeru mainiit peec nepieciesamibas.

Nu, es jau šitā pirmīt darīju, tikai, kad skatos preview, tad pēc tādas pārdēvēšanas video iet raustīdamies.
Un kurā logā un kādā veidā es pie tās pārkodēšanas varu uzlikt KADRA IZMĒRU? Uzlieku tur es to mpeg2 izvēlnē un viss- izmērs paliek kā izejas kadram, nekur nav tāda loga, kurā ievadīt frame size vai ko tamlīdzīgu...:(
????

tad njem mpeg1 tur varees nomainiit izmeru
Publicēts: 31.12.07 12:35
 citēt
Ideja tiešām apsveicama :)
Publicēts: 31.12.07 13:32
 citēt

Ne jau mana daļa bet iesaku jums elik shadow, palīdzēt portreti ar filmiņu sižetiwm idejām, un protams reklāmu fotoblogā, kā arī sadaļu ar šīm video fotoskolām, un labums būs gan portreti, proti reklāma viņa studijai un jums lielkāka un profesionālāka fotoskola, tobiš vienīgais latvijas fotoblogs ar video-fotoskolām!!!!

Ja protams, jums idodas šādu barteri sabliezt, bet tas jau jūsu rokās!!!!
Publicēts: 31.12.07 13:50
 citēt
jā tas būtu vareni

es nevaru noliegt, ka ļoti gribētu redzēt video kā Portreti māca kompozīciju un kadra veidošanu. un ja vēl tai video iejauktu to ko Eliks iesaka: /Scenārijs, dažādi rakursi, kadru maiņa (lai nav viss stacionārs).../ tad man tā redzētgribēšana vismaz dubultotos.

lai ātrāk dabūtu redzēt, iesaku neuztraukties par to, ka kadrs raustās - jūtu, ka jābūt labi tāpat.
Publicēts: 31.12.07 13:54
 citēt
Scenārijs, dažādi rakursi, kadru maiņa )

...plikas meičas...

bonusā Māra sacītajam ;))
Publicēts: 31.12.07 15:39
 citēt
pliknjus studijaa!
Publicēts: 31.12.07 22:42
 citēt
Ok, domāts- darīts! Kaut kad pēc JG sākšu gudrot scenāriju, jo tai īsfilmai jau pirmkārt- jābūt kompaktai, otrkārt- kvalitatīvai. Tātad, ātri tas nebūs!
Publicēts: 31.12.07 23:27
 citēt
Kvantums atsvērs kvalitāti...
Publicēts: 01.01.08 16:59
 citēt
Ļoti apsveicama ideja !

Tad man nebūs jāiet pie Tevīm uz maksas kursiem... :D ???

Patiesībā tapēc arī gribu taisīt filmiņas, ka kursiem vasarā droši vien nebūs laika. Bez tam- uz kursiem iet cilvēki, kuri filmiņas netā neskatās, viņiem patīk, ka var jautājumus uzdot, plenēros aizbraukt, praktiski visu dzīvē pamēģināt īstenot utt...
Publicēts: 01.01.08 19:15
 citēt
lai Tev izdodas!
par tēmām - pats kā profs noteikti zini iesācēju klupšanas akmeņus.
skatīsimies mutes ieplētuši :)
lai Dies dod, ka pulveris neizčākst!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas