vai kāds ir pircis kautko iekš ebay? atsauksmes...
kas tur smieklīgs??? es tiko ieregjistreejos tur un man ir vnk interesanti, kas un kaa. :evil: es taisos tur pirkt canon 400d, no ASV, lai atsaucas kaads normaals cilveeks, kas ir kaadreiz no ASV pasuutiijis.un nav ko reekt, atradushies baigie gudrinieki!!! :evil:
No ASV nav dārgāk kā no Āzijas? Es tur esmu iztērējis visai lielu žūksni naudas jau, nekādu sarežģījumu nav bijis. Tik atceries, ka LV jāmaksā muitas naudas arī.
un tās muitas ir lielas? man nav nekādas sajēgas par to visu...
Daudzkur cilvēki (ebay-pārdevēji) ir sprotoši un norāda vai nu mazāku vērtību muitai, nekā ir patiesīā, vai nu uzrāda, ka tā ir dāvana. Mantām, kas nepārsniedz laikam Ls 50,- muita NAV jāmaksā. Visādā ziņā muitas maksājumu apjoms ir PVN 18%, un dabas rezursu nodoklis. Fototehnikai laikam nekas papildus nav jāmaksā, ja ir tad tas ir kāda ~1-2% robežās, kopā ar dabas resursu nodokli. Un vēl pērc no pārdevāja, kam ir labs pozitīvo atsauksmju reitings (vismaz 98%), kas piedāvā transpoeru līdz Latvijai (Ja piedāvājums neuzrādās, vai nav zināma cena pakalpojumam, tad var uzrakstī vēstuli vai piedāvā un cik tas maksās) Sūtījumus vēlams apdrošināt (to arī parasti vērtīgākiem pirkumiem pārdevējs piedāvā) Un, kad sūījums saņemts jāuzraksta atsauksme, par to.
P.S. Un vēl vajadzīgs PayPal account, lai vari veikt drošus pārskaitījumus, citi nemaz savādāk naudiņu nepieņem.
vai kāds ir pircis kautko iekš ebay? atsauksmes...
1kaart ebay nav nekaads VIENS veikals. taa ir online sisteema kura ljauj JEBKURAM gribeetaajam paardot savu stafu vai arii gluzhi preteeji - iepirkt. pozitiiais ir tas ka tirgotaaji tomeer raustaas no ebay un taadejaadi tie kuriem ir virs 1000 pozitiivu atsauksmju visdriizaakais ka ir uzticami tirgotaaji.
es personiigi ebaju izmantoju visaadu eksotisku geek'isku lietu iepirkshanai. taadas lietas kaa dslr vai objektiivus var pa gana labiem $$$ atrast tepat lv i-veikalos.
a kur sanāk izdevīgāk - angļu, vācu, asv utt. saitā. domāts sūtīšana, apdrošināšana, muita utt :?: :?:
Īstenībā lielas atšķirības nau. Vienīgā atšķirība ir tajā, ka daži veikali (un privētpersonas) reģistrējas tikai konkrētā domainā, daži gandrīz visos. ebay.co.uk - ir daudziem saprotamā valodā un norāda piedāvājumus no UK un no Honkongas (par pirmajiem muitas nav, par otrajiem jāmaksā ticamāk, ka būs gan. (kaut kā daži HonKongas piegādātāji ir pat atrisinājuši nodokļu nemaksāšanu, bet tas attiecas tikai uz anglinu) Strādā variants - pasūa paziņā, kas strādā UK un pēc tam pārsūa šurp. ebay.de - prasīs vācu valodas zināšanas Ir pat ebay.pl
Cena ir atkarīga no daudziem faktoriem - pērkot mantu, kuras atrašānās vieta ir norādīta ES (rūpīgi tomēr der pārlasī piedāvājumu, vai lieta ir atmuitota) netiks aplikta ar ievedmuitu. Lietas, kas tiek ievestas no ārpus EU parasti ir lētākas, dārgāks var būt transports un klāt var nākt muitas formalitātes un maksājumi.
Reizēm Prece no honkongas ar aviopastu un muitas formalitātēm ir JŪTAMI lētāka, nekā no Eiropas piegādātāja bez nodokļiem un ar lētāku transportu. Ir rteizes, kas Vietējie Latvijas veikali spēj palīst zem labākās ebay cenas (tā notiek, bet SASODĪI reti). Reizēm atšķirība līdz 10% cenā liek izvēlēties vietējos Latvijas piegādātājus - pie mantiņas tiec ātrāk un ir prāvākas gartantijas, kā arī vieglāka konfliktu vai neapmierinātības risināšana...
a kur sanāk izdevīgāk - angļu, vācu, asv utt. saitā. domāts sūtīšana, apdrošināšana, muita utt :?: :?:
Īstenībā lielas atšķirības nau. Vienīgā atšķirība ir tajā, ka daži veikali (un privētpersonas) reģistrējas tikai konkrētā domainā, daži gandrīz visos. ebay.co.uk - ir daudziem saprotamā valodā un norāda piedāvājumus no UK un no Honkongas (par pirmajiem muitas nav, par otrajiem jāmaksā ticamāk, ka būs gan. (kaut kā daži HonKongas piegādātāji ir pat atrisinājuši nodokļu nemaksāšanu, bet tas attiecas tikai uz anglinu) Strādā variants - pasūa paziņā, kas strādā UK un pēc tam pārsūa šurp. ebay.de - prasīs vācu valodas zināšanas Ir pat ebay.pl
Cena ir atkarīga no daudziem faktoriem - pērkot mantu, kuras atrašānās vieta ir norādīta ES (rūpīgi tomēr der pārlasī piedāvājumu, vai lieta ir atmuitota) netiks aplikta ar ievedmuitu. Lietas, kas tiek ievestas no ārpus EU parasti ir lētākas, dārgāks var būt transports un klāt var nākt muitas formalitātes un maksājumi.
Reizēm Prece no honkongas ar aviopastu un muitas formalitātēm ir JŪTAMI lētāka, nekā no Eiropas piegādātāja bez nodokļiem un ar lētāku transportu. Ir rteizes, kas Vietējie Latvijas veikali spēj palīst zem labākās ebay cenas (tā notiek, bet SASODĪI reti). Reizēm atšķirība līdz 10% cenā liek izvēlēties vietējos Latvijas piegādātājus - pie mantiņas tiec ātrāk un ir prāvākas gartantijas, kā arī vieglāka konfliktu vai neapmierinātības risināšana...
P.S. Bet ir lietas, ko šķiet vairs tikai tā var (caur ebay) iegūt savā īpašumā. Jo sen vairs neražo, maz saražotas un šaipusē vispār nav bijušas pieejamas. Tiesa arī tādas lietas nenāk par sviestmaizi. Piemēram Shift vai Shift-Tilt objektīvi...
es izmantoju co.uk ebaju jo tur ir daudz saprotamaakaa valodaa nekaa .de rakstiits. )) otrs kas jaatceras ir pie mekleeshanas (advanceetaas) ieklikskinaat lai meklee worldwide nevis tikai konkreetaa domeenaa kaa ir peec nokluseeshanas. tad parasti atrodas viss pa visu pasauli.
attieciibaa uz muitu starp .hk un .co.uk. ir taa ka tad kad (~1996o gadu) uk adeva hk kjiinai vinji pamaniijaas nosleegt tax free liigumu uz 50 gadiem kas ljauj preces uz uk suutiit bez nodokljiem (t.i. bez muitas). vieniigais tas neattiecas uz 3 precju grupaam - alkohols, parfimeerija, <un kautkas veel bija>. papildus tam pati hk arii ir taada pati tax free zona un tas ljoti labi ir izjuutams iepeerkoties tur uz vietas - tur cenas veikalos (daargaakajos foto veikalos) ir usa liimenii un tas kaa saprotiet nav daargi. ))
lielāko daļu ar fototehniku saistīto pribumbasu esmu pircis no ebay, galvenais skatītīes ar kādu piegādes veidu nāk ,ja būs FEDEX, varēsi braukt uz lidostu muitot, no štatem pasūtot ar bija viens sūtījuma veids (kautkāds expresis),kur nācās muitot Latvijā - diezgan čakarīga padarīšana un nevienam nenovēlu