izvēlējos sev 80-200 f/2.8 Nikon (vēl gan neesmu ticis pie viņa), nevienu citu variantu (ražotāju) pat neapsvēru, jo atverot jebkuru review saitu, par šito stiklu ir tikai labākās atsauksmes.
varbūt tas ko palīdz: www.pixel-peeper.com daudz dažādas bildes ar daudz dažādiem objektīviem, var labi salīdzināt.
Elkorā man teica, ka to 80-200 f/2.8 Nikon vairs neražojot un varētuto dabūt tikai no kāda, kam ir aizķēries kāds ksemplārs. Vai taisnība? Ku r domā to iegādāties? Jau pāris mēnešus nēsājos ar ideju paņemt šo stiklu, rādās, ka janvārī varētu atļauties
Nikkor 80-200 ir 1996 gada izlaidums. Ražo to vai ne, to tikai Pats Nikons zina :? Tirgo to joprojām uz nebēdu. Latvijā manuprāt lētāka piedāvājuma par laptop nav, cena ir 550. reāli patirgojoties nolaida lēdz 520Ls. Tokina gan web lapā nolikta arhīvā, tirdzniecībā atradu tikai vienā e-veikalā US.
Nikonus diemžēl nepārzinu, bet pēc analoģijas ar savu Canon laikam jau labākais ir "dzimtais" oriģināls ar max. gaismasspēju. Ja nebaidies riskēt, bez problēmām var nopirkt ebay. Es riskēju- visi mani 8 stikli ir lietotie un nav problēmu. Tokinas 80-200 ebajā neatradu, bet Nikoni 2,8 daudz- gan izsolē pērkami, gan uzreiz ("Sofort kaufen":
Elkorā man teica, ka to 80-200 f/2.8 Nikon vairs neražojot un varētuto dabūt tikai no kāda, kam ir aizķēries kāds ksemplārs. Vai taisnība? Ku r domā to iegādāties? Jau pāris mēnešus nēsājos ar ideju paņemt šo stiklu, rādās, ka janvārī varētu atļauties
c
Ir daudzas versijas šim objektīvam un vienu ražo vēl šodien:
1.) 1982 - 1988: AI-s manual focus. 15/11 elements, f/32 minimum, 8.2' (2.5m) close focus, huge 95mm filter, 1,900g (over 4 pounds!), 231mm long. It cost four times what the f/4 manual focus 80 - 200 mm lens did, which is why few were sold and why you'll probably never see one.
2.) 1988 - 1992: AF, 16/11 elements, 1,280g, 176mm long, f/32 (f/22?) minimum, 3 position focus limiter.
Nikonus diemžēl nepārzinu, bet pēc analoģijas ar savu Canon laikam jau labākais ir "dzimtais" oriģināls ar max. gaismasspēju. Ja nebaidies riskēt, bez problēmām var nopirkt ebay. Es riskēju- visi mani 8 stikli ir lietotie un nav problēmu. Tokinas 80-200 ebajā neatradu, bet Nikoni 2,8 daudz- gan izsolē pērkami, gan uzreiz ("Sofort kaufen":