Tā kā šeit neesmu atradis iespēju MEKLĒT forumā, tad nākas vien prasīt: Kurš no šiem filtriem labāks (varbūt kāds ir šos testējis/lietojis) , jo vienā veicī visus šos nevaru atrast salīdzināšanai.
SIGMA 72MM DG UV FILTER 14.87 Ls
HOYA 72mm UV(N) HMC Multi-Coated FILTER 19.00 Ls
B+W 72mm UV Haze 010 Glass FILTER 29.95 Ls
Atradu vien to, ka abi pirmie ir Multicoated. Bet par to B&W .. oi jopčik! Tur tik daudz to variantu ir, ka nevar saprast ko katrs no tiem nozīmē (B+W UV Haze(010) 72 mm F-Pro ; B+W Filter UV 72 mm (010) ; B&W UV-FILTER 010/72MM MRC ; B+W UV (010) MRC 72 E ; B+W Filter UV E72 NV u.t.t. ) :roll: Cik pats esmu atradis forumos ārzemēs, tad baigā atšķirība nav uzņemtajam attēlam, ja lieto kauko no lētā vai dārgā gala, ja vien neesi ļoti prasīgs profesionālis.
P.S. Jeb ņemt uzreiz Polarizācijas filtru stikla aizsardzībai?
vislabākā bilde būs ja nelietosi nevienu no šiem filtriem, bet janu nekādi nevar bez, tad varu teikt, ka esu līdis pie jūras vējā un kautkādās gonkās bildēt gan ar Hoya HMC gan B+W UV filtriem priekšā un nevienu bildi to dēļ nesabeidzu
B+W ražo Schneider-Kreuznach - nekad nav dzirdēts, ka šie būtu pa savām durvīm laiduši ārā ko sliktu, bet par tādu vārdu jāmaksā
UV filtrs galīgi nav pirmās nepieciešamības prece - parasti tos lieto paranoiķi un tas niecīgais ļaužu procents kas lien ekstrēmos apstākļos
izņemot vienu, visus savus uv filtrus esu ieguvis kā piemestus klāt no rokas pirktai tehnikai
zo - paldies! Tikai nekā nevaru pats to pogu atrast.. ja tāda vispār eksistē
Maris 1) diemžēl lielākajai daļai paziņu/draugu gribas aptaustīt aparātu un notašķīt lēcu. Un vakar arī ieraudzīju kautkādas sīkas daļiņas, kas salipušas tieši uz stikla. 2) vismaz 90% cilvēku, kuri tos lieto, sliktumu no UV filtriem nejūt. [tā secinu lasot topikus par UV filtriem] 3) jeb labāk uzreiz paņemt Polarizācijas filtru un lai arī šis strādā gan kā aizsargfiltrs, ka arī ņem atspīdumu nost?
P.S. Un jā - galvenais iemesls filtra iegādei ir tā aizsargfunkcija pret objektīva bojājumiem.
polarizācijas filtrs ir gana specifisks un pie tam ēd nost gaismu. Un par filtru nepieciesamību vispār piekītu Marim. Vienīgais objektīvs, kam man filtrs stāv virsū ir makro, jo ar to dažreiz dīvainām lietām tuvu jālien, kad apkārt mitrus un dubļi.
Tagad gan domāju -- vajag vai nē UV fltru filmu kamerai, ja bildē ko krāsainu.
Polarizācijas filtrs pat ļoti labi noēd gaismu, kā pamatfitrs tas nederēs. Toties bildējot dabasskatus efekts ir kolosāls(jo piemēram ''izdedzinātām debesīm nepalīdzēs nekāds fotošops) ir vērts iegādāties. Par filtriem vari palasīties te photo-element.ru...
uv filtrs bildei /gandrīz neko neizdra/ polarizācijas filtrs /izdara visām/ bildēm un piedevām tā, ka maz neliekās - ja tev šī atšķirība nav pamanāma un skatot bildes viss /liekās kārtībā/, tad vari droši lietot pilnīgi jebkuru uv vai sky filtru kaut pa 0,5Ls - viss būs štokos
objektīvus es sekmīgi sargāju ar blendēm uv liekot tik traki šmucīgos apstākļos - toties polarizācijas filtrus gan vajag sargāt rūpīgāk par stikliem
painteresējies par šo filtru uzbūvi un darbības principu - vēlmei to dot draugiem apgrābstīt vajadzētu pāriet
Sigmas UV nopirku un uzreiz nedomājot metos āo "sasmērēt". Tagad jautājums - ar ko viņu tīrīt? Mēģināju ar briļļu lupatiņu notīrīt, vispirms uzpūšot dvaku virsū. Bet nu tur tik sanāca izsmērēt pirkstu nospiedumus un tagad tādi kā izsmērēti nospiedumi šāvaitā palikuši.
Lūdzu, iesakiet ar ko tīrīt? :roll: Varbūt aiziet uz kādu iestādi, kur man to kvalitatīvi izdarīs?
polarizacijas filtrs noeeediis 2 stopus un liela jega no vinja apmakushaa laika vai iekstelpaas nebuus. UV arii nekaada atskiriiba nebuus peeerc to kuru vari atlauties un buus labi! Ja tu neliec to UV uz L stikla vai vispar objektiva virs 400Ls tad neko vinsh tev nemainiis!
Man nepis jūsu slimie padomi. un tas, ko vresatile domā, arī ne. Billy - Esi lietojis tieši šo konkrēto filtru uz mana konkrētā objektīva + kameras? Jā vai Nē? Tad nevajag izdomāt savu teoriju par kaukādiem 2 stopiem! Kas tam filtram būtu jāmaina? Man viņš kā AIZSARGSTIKLS ir domāts, nevis kalnā kāpēja glābējs! Nu nebūs visiem L stikli.. nu neeeeeeeeebūs !! Un laikam tiešām neesi apdāvināts - es jau nopirku! Kas ir šitiem gudrajiem .. tikai rakstīt mākat? Lasīt tač ar reiz vajadzētu iemācīties! palaidniex - atbildu bez cenzūras uz tekstiem ar cenzūru! Un jā - nesakties. Maris - vakar jau raudāju, šodien vairs negribas.
------------ Gaidu nākamo ņirgāšanās cēlienu .. un gaidat manas rupjības ..
Man nepis jūsu slimie padomi. un tas, ko vresatile domā, arī ne. Billy - Esi lietojis tieši šo konkrēto filtru uz mana konkrētā objektīva + kameras? Jā vai Nē? Tad nevajag izdomāt savu teoriju par kaukādiem 2 stopiem! Kas tam filtram būtu jāmaina? Man viņš kā AIZSARGSTIKLS ir domāts, nevis kalnā kāpēja glābējs! Nu nebūs visiem L stikli.. nu neeeeeeeeebūs !! Un laikam tiešām neesi apdāvināts - es jau nopirku! Kas ir šitiem gudrajiem .. tikai rakstīt mākat? Lasīt tač ar reiz vajadzētu iemācīties! palaidniex - atbildu bez cenzūras uz tekstiem ar cenzūru! Un jā - nesakties. Maris - vakar jau raudāju, šodien vairs negribas.
------------ Gaidu nākamo ņirgāšanās cēlienu .. un gaidat manas rupjības ..
man likaas ka Maris jau tev visu izskaidroja, pec tam es tev arii paskaidroju. nav runa par objektivs+kamera bet par filtriem un lielaaka dalja polaizaacijas filtru aiztur gaismu par 2 stopiem. Ja tev nav L stikls tad tev NAV vajadziigs UV filtrs pa 30 vai 40 Ls!
wuorange - tu tiešām esi pārāk nervozs un visu pārāk saspīlēti uztver. Iedzer nomierinošu tēju ar ievārījumu un mazliet atslābsti - bū tik lecīgam nav nedz smuki nedz veselīgi (nervu sistēma neatjaunojas vēlamos apmēros) Ja jau tev dod tikai "slimos" padomus, ko ta vispār vaicā - esi taču pats gudrs un dari kā zini. Runājot par polarizācijas filtriem - tiem ir vienalga kāds ir objektīvs un kāda kamera galā Polarizācijas filtrs dēļ savas uzbūves nevar būt gaismu nenoēdošs. NEVAR!
līdz nojēgai par filtriem ir tālu kā līdz mēnesim - te jau neiet runa par filtriem un objektīviem - palīdzība ir vajadzīga cilvēkam kas nevar negrūst pirkstus ojektīvā
ja lieto šo tad nospeķot stiklu var tikai atsaldētais, pārējiem vienīgā problēma ir pa reizei notraukt putekļus ar šo ņemot vērā, ka tas tomēr ir briesmīgi sarežģīti, tad vari mēģināt bildēt šajos vai doties uz Canon tirgotavu - šī brenda tirgotāji vienīgie varētu būt pieraduši pie pircējiem ar īpašajām vajadzībām un neapjuktu dzirdot /man vajag konkrēto filtru konkrētajam objektīvam/ + uzreiz saprastu, ka klientam saimniecības ķīmijas lietošana ir nesasniedzami augstumi un nebūt nebrīnītos, ka šis nāktu to filtru pie viņiem tīrīt.
he no vienas puses varētu domāt, ka maskavas ielas kantoris iedzīvojas uz apdalītajie, bet no otras visi taču ir laimīgi
Nu tam plastmasas gabalam pat kājas pirkstu var cauri dabūt, tā nav aizsardzība. Baigā vieglprātība lietot UV filtru bez aizsargfiltra, savukārt otram aizsargfiltram vajadzīgs trešais,... un tā līdz pašai petrogradai.
Nu tam plastmasas gabalam pat kājas pirkstu var cauri dabūt, tā nav aizsardzība. Baigā vieglprātība lietot UV filtru bez aizsargfiltra, savukārt otram aizsargfiltram vajadzīgs trešais,... un tā līdz pašai petrogradai.
tu saproti ko tu pats uzraxtiiji?
piemeeram man telezuumam ir pazudis vaacinsh, bet visu laiku staav virsuu paliela blende un par kaut kaa saskarapeshanu galiigi neuztraucos sad un tad notiira putekljus vai kaadu drazu ar brillu lupatinju un viss!
kaut kur lasīju, ka daži objektīvi, sevišķi telezūmi, darbojas kā putekļusūcēji - iesūc putekļus. Tādēļ tādiem drošāk ir uzlikt filtru.
Ja liek filtru tikai iaizsardzībai - tad tikai UV, kas īpaši tiešām neko neietekmē (izņemot augstkalnes apstākļos) Polarizācijas filtriem gan ir pavisam cita nozīme, un tos netur virsū visu laiku.
kaut kur lasīju, ka daži objektīvi, sevišķi telezūmi, darbojas kā putekļusūcēji - iesūc putekļus. Tādēļ tādiem drošāk ir uzlikt filtru.
Ja liek filtru tikai iaizsardzībai - tad tikai UV, kas īpaši tiešām neko neietekmē (izņemot augstkalnes apstākļos) Polarizācijas filtriem gan ir pavisam cita nozīme, un tos netur virsū visu laiku.
bet ne jau pa leecas priekshpusivinji suuc iekshaa!
Gribēju tikai pasmaidīt par galējībām. Nav saprātīgi lietot aizsargfiltru un nest to regulāri uz darbnicu tīrīt, kur reize maksās pusi no filtra cenas, tad jau var stiept objektīvu. Nu nevajag pārspīlēt to optikas vārīgumu, nav viens pirksta pieskāriens to neglābjami sabojājis. Neberzt ar smiltīm, netīrīt ar acetonu, tas būtu saprāta robežās. Kaut vienmēr būs cilvēki, kas vīstīs tv pulti plēves maisiņā.
Gribēju tikai pasmaidīt par galējībām. Nav saprātīgi lietot aizsargfiltru un nest to regulāri uz darbnicu tīrīt, kur reize maksās pusi no filtra cenas, tad jau var stiept objektīvu. Nu nevajag pārspīlēt to optikas vārīgumu, nav viens pirksta pieskāriens to neglābjami sabojājis. Neberzt ar smiltīm, netīrīt ar acetonu, tas būtu saprāta robežās. Kaut vienmēr būs cilvēki, kas vīstīs tv pulti plēves maisiņā.
Vispaar man liekas, ka tas bija sarkasms un irnonija no Maris puses!
VB - interesanti gan būtu uzzināt tavu viedokli par šāda filtra uzbūvi, izgatavošanas procesu un veidu? Un kāpēc tas optiski nenoēd necik gaismas?
Man gan mācija fizikā, ka JEBKAS, kas atrodas starp gaismas avotu un gaismas uztvērēju noēd gaismu. PILNĪGI jebkas, arī pats gaiss Kur nu vēl stikls, kam ir kaut kāds pārklājums šajā gadījumā polarizēta kristāliskā režģa formā... :roll:
Paņirgāties jau katram gribas, kaut vai par sevi. Viendien nevaru saprast, kas tā grab pa kabatu, vakarā atklāju, atslēgas gar filtru berzušās. Nu tā ar nevar, tomēr rezultāts nav tik traģisks, kā gaidīju.
oi forši risinās tēma - filtriem vītne ir abās pusēs - tāpēc, kad pirmais noķēzīts, var skrūvēt tam virsū nākamo, tad vēl un vēl - tālak jau uz filtru tīrīšanas speciestādi var doties ar vairākkārtainu filtru paketi
tas, ka putekļus sūc pa priekšējo lēcu arī ir super (drošvien pie šī slēdziena eksperts nonāk ieraugot tos putekļus aiz priekšējās lēcas)
nu ko vēl tādu varētu - mok kāds var ielikt video ar Ajax reklāmu, lai vēl kāds cits uz tā bāzes varētu noturēt maksas semināru 20-30 personām /kā notīrīt pirkstu nospiedumus no gludas virsmas/ - jūtu klientu netrūkst
varētu video tutoriāļus no vecām gangsterfilmām kur ļaunie to vien dara kā slauka lupatās savus pirkstu nospiedumus
oi forši risinās tēma - filtriem vītne ir abās pusēs - tāpēc, kad pirmais noķēzīts, var skrūvēt tam virsū nākamo, tad vēl un vēl - tālak jau uz filtru tīrīšanas speciestādi var doties ar vairākkārtainu filtru paketi
Skrūvēt vajag pa vienam nost, tā var nedēļu izvilkt.
CPL filtrus majas apstakljos tirit neiesaka. pareizak, neisaka aizdirst. UV filtrs ir STIKLS ar parklajumu, ja neko nejaucu. ja cien. wuurangis nav nekad majas logus mazgajis, izsaku lidzjutibu.
ja autors ir tupojs kaa zaabaks (vai pat divi) tad tiesham varu vien ieteikt doties uz canoncentru (ja filtrs un objektivs canon razhojuma, protams) tapat iesaku palugt notirit putekljus no matricas un no LCD displeja aizmuguree.
nez, man kaut ka nav gadijies ipashi filtrus vai objektivus apdirst - nu, ja vienigi Cokin P, njemot no futlariem ara, bet tos rupigi var noslaucit un apieties mazliet saudziigi. nu okei, pa ricoha iekshpusi ar putekljsuceju vajadzetu izbraukt, bet nav jau digisuuds
wourange, noperc ixus, nah tev spogulene, yo!!!!!!111111one
filtriem vajag piemērot to pašu leģendāro patentēto "7 lauciņu sistēmu" ko vecpuiši lieto zeķēm - zem gultas ar krītu uzzīmē 7 lauciņus un tajos vakarā noliek tās dienas nomīto sieru pāri - pēc septiņām dienām pirmā lauciņa pāris ir visvairāk izvēdinājies un to velk atkal... u.t.t.
Citāts, sorry,krieviski: Пыль попадает в силу конструкции - при зумировании-наведении на резкость объектив не меняет своих размеров, но передняя линза всё ж ездит вперёд-назад внутри объектива, поэтому-то пыль и лезет... С установкой любых фильтров проблем нет. Vai tas tā ir, vēl neesmu pārliecinājies, izklausās gan jocīgi, jo uzskrūvējot filtru, diez vai rodas tāda izolācija, ka vairs gaisa apmaiņa nenotiks - tad būtu tāds vakuums, ka tā priekšējā lēca vairs nekustētos tik vienkārši) Ārzemju forumos gan tādas domas neesmu atradis, varbūt krievu eksperti tur ko jauc
Citāts, sorry,krieviski: Пыль попадает в силу конструкции - при зумировании-наведении на резкость объектив не меняет своих размеров, но передняя линза всё ж ездит вперёд-назад внутри объектива, поэтому-то пыль и лезет... С установкой любых фильтров проблем нет. Vai tas tā ir, vēl neesmu pārliecinājies, izklausās gan jocīgi, jo uzskrūvējot filtru, diez vai rodas tāda izolācija, ka vairs gaisa apmaiņa nenotiks - tad būtu tāds vakuums, ka tā priekšējā lēca vairs nekustētos tik vienkārši) Ārzemju forumos gan tādas domas neesmu atradis, varbūt krievu eksperti tur ko jauc
Nu gan tauta domā sajūta tāda, ka objektīvā iekšā esošās lēcas ir hermētiski savienotas ar objektīva sieniņām tipa ja iekšā lēca dodas uz matricas pusi - starp priekšējo stiklu un kustīgo lēcu rodas vakuums un starp otru lēcu pārspiediens un otrādi?