forum.gif
Fotofilmu skeneris - iznomāt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fotofilmu skeneris - iznomāt?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.01.08 13:02
 citēt
Vai iekš LV ir iespējams kaut kur iznomāt fotofilmu skeneri? Gribētos savu veco filmu kolekciju digitalizēt. Gribētos to izdarīt pašam, jo nest uz laboratoriju iznāk ļoti dārgi, kā arī izpaliktu pats process :)
Publicēts: 04.01.08 14:58
 citēt
Man liekas, ka lietotājs me piedāvāja iznomāt :)
Publicēts: 04.01.08 16:21
 citēt
nu, ja 35mm filma, tad skannēšana galīgi nav dārga (nu tāds pakompresēts jpg uz 6Mpix.)

bet skannēšanas process, ko vairāk mēģinot izspiest, ir tik laikietilpīga ņemšanās, ka jo tāds vairāk izpaliek jo labāk.
Publicēts: 04.01.08 16:55
 citēt
Māri, paldies par stiklu skanerim!!!! Gaidu pirmdienu! :wink:
Publicēts: 04.01.08 17:14
 citēt
nu, ja 35mm filma, tad skannēšana galīgi nav dārga (nu tāds pakompresēts jpg uz 6Mpix.)

bet skannēšanas process, ko vairāk mēģinot izspiest, ir tik laikietilpīga ņemšanās, ka jo tāds vairāk izpaliek jo labāk.

foto kantori par skenē samērā prastā izšķirtspējā(knapi 2mpix sanāk) ja gribi labāku izšķirtspēju tad viens kadrs var maksāt pat 1Ls... un tad jau toč lētāk ir noīrēt filmu skeneri...
Publicēts: 04.01.08 17:39
 citēt
fotki.lv 6 mpix, lats par filmu
kvalitaate...
no apmierinoshas lidz necieshamai.

savu taisnibu pedeja laika eju biezhi aizstavet.
parasti nesanak.
"a pozitivnaja plenka vsegda dajot bolshe kontrasta", kad parspileta kontrasta delj neredz uz filmas detaljas, ko redzu pret gaismu uz pozitiva...
Publicēts: 04.01.08 17:56
 citēt
cēsīs pa latu arī ksanē filmas uz kādiem nu nezinu pusotrs pikselis apmēram sanāk, bet nu tās bildes ir izmetamas...vēl citur pa 10ls kadru bet tur vēl neemsu aiznesis...
Publicēts: 04.01.08 21:09
 citēt
Ja kādam ļoti interesē varu izplīdzēt un noskanēt ar savu Coolscan LS-9000. Visu filminju varbuut nee, bet atsevišķus kadrus gan varu. Visu filmiņu ieskanēt man aizņem vairāk nekā 4 stundas labākajā kvalitātē.
Publicēts: 04.01.08 21:10
 citēt
Starp citu visiem Noritsu un fotosalonu lielajiem skaneriem tiek pa virsu likts shapenings un kontrasts arii tur vienmeer ir paarlieku liels. nav jegas vinjiem staastiit, jo paarsvaraa neviens nesaprot ko noziimee histogramma un reti kursh zin kaut ko par sharpeningu.
Publicēts: 04.01.08 22:58
 citēt
Starp citu visiem Noritsu un fotosalonu lielajiem skaneriem tiek pa virsu likts shapenings un kontrasts arii tur vienmeer ir paarlieku liels. nav jegas vinjiem staastiit, jo paarsvaraa neviens nesaprot ko noziimee histogramma un reti kursh zin kaut ko par sharpeningu.

Es vienreiz prosta afigel kā man elkor plazā ieskenēja :) skatoties ar aci uz pozitiiva un saliidzinot ar to kas ir monitoraa - neredzeeju atshkjiriibu.

Un es par šo pēdējo īpaši nobrīnījos - debesis NAV baltas :D
(Bildes tikai samazinātas)

1.50 par šādi saskenētu filmu uz 6pix - mani ļoti apmierina :)
Šādi skenējumi tomēr noderīgi, lai vismaz redzētu ko vēlāk ir vērts lielu skenēt :) un priekš web, protams..
Publicēts: 04.01.08 23:03
 citēt
pa skaisto, tev patrāpījās labs operators!!! Ja viņš tur visu laiku strādā tas ir vērts nest!
Publicēts: 04.01.08 23:08
 citēt
pa skaisto, tev patrāpījās labs operators!!! Ja viņš tur visu laiku strādā tas ir vērts nest!

Bij tā, ka es ienācu tur, pamanīju to džeku, un uzreiz izskatījas, ka viņš tur rubī to lietu, ko dara :))
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):