[list]4. pants. Ievedmuitas un izvedmuitas nodokļu likmes
(1) Ievedmuitas un izvedmuitas nodokļu likmes nosaka procentos no preču un citu priekšmetu muitas vērtības vai latos atbilstoši preču un citu priekšmetu mērvienībai. (2) Vienai un tai pašai precei un vienam un tam pašam priekšmetam var noteikt dažādas (sezonas) muitas nodokļa likmes, norādot muitas tarifos to darbības laiku.[/list:u]
Shis ir interesants:
[list]Par precēm un citiem priekšmetiem, kuru kopējā muitas vērtība vai daudzums pārsniedz šā likuma 37., 38. un 39. pantā minēto mui. tas vērtību vai daudzumu, fiziskajai personai ir jāmaksā divas rej. zes lielāks muitas nodoklis, nekā noteikts attiecīgajā muitas nodokļa likmē. [/list:u] 37.38.39 pantos ir partikas preces, preces zem 50Ls, preces zem 300 Ls, kuras pats ieved.
nu man staastiija taa, ka ..... ja ir fochuks - tad muitas nav ... muitu parasti liek par pirchendaaljiem ala objektiiviem .... Nu ja - no USA naaca ..... I nebljaujiet uz mani, ja? pajautaat jau es varu ;-))) Leetaak - nu noteitki letak - pat ar visu to, kas tur veel kompletaa naak ..... un aatraak ....
dansiga, padoma par to, kads shobrid ir dolara kurss. pirms gada, bez visas muitas, tas prieks butu izmaksajis apmeram tikpat, ja rekjina pec ta laika kursa. + vel mums ir inflacija, nauda paliek nevertigaka...
muita iet uz visām lietām kas dārgāki par 20 vai 25$ ja nešaubos. Muita vsām mantām no USA man ir bijusi 3.5% un neaizmirstat ka to kas nav no EU tam vēl PVN iet virsū tad vietējais 18%. Tātad 22.5% sanāk uz visu vēl virsū.
tad vaig sūtīt tā lai raksta ka tas ir GIFTs un summu lai neuzrāda tādu lielu. Bet tajā gadījumā ja nozudīs pastā tad arī nozudīs tā naudas summa nenoteiktā .
tad vaig sūtīt tā lai raksta ka tas ir GIFTs un summu lai neuzrāda tādu lielu. Bet tajā gadījumā ja nozudīs pastā tad arī nozudīs tā naudas summa nenoteiktā .
US pilsoņi un nepilsoņi un firmas parasti neparakstās uz šādam izdarībām.
it kaa jau bija, kam ieksh USA uzticeties .... bet nu kaa sanaacis taa sanaacis ... uz to summu tis 138 ..... lai nu tiek valstij ;-) toties man buus jauns fochuksss!!!!!
it kaa jau bija, kam ieksh USA uzticeties .... bet nu kaa sanaacis taa sanaacis ... uz to summu tis 138 ..... lai nu tiek valstij ;-) toties man buus jauns fochuksss!!!!!
A tagad nav tā, ka fočikiem muita vairs nav jāmaksā?! Paliek tik PVN. Kaut kur pa ausu galam dzirdēts... Un Tev tā paka bija apdrošināta vai kā?! Man te viens USA paziņa nodarbojas ar šo "biznesu" - pasūta sev, pārpako un kā lietotas mantas sūta šurp. Sev paņem 100 USD no 1000USD. Plus vēl papildus pasta izdevumi, banku pārskaitījumi... Pagājušogad vasarā sūtīju sev priekš Oly 50mm, KATA mugureni un draugam priekš Canon 70-200... Sanāca tīri smuki! Bet nu jau pagājušā gada beigās šis sūtīja šurp MacBookPro pa ~1700USD un atnāca tikai plika(tukša) kaste... Tā ka riskanti...
Nu nekas. Vai no tiem USA darboņiem nevarēja plūgt uzrādīt mazliet mazāku preces vērtību? Nu piemēram 50% no īštās - ij ievedmuita būu ~Ls 70... Nu bet kas darīc, darīc...
Nju nezinu manuprat normaligs ciparins "Nomuitots" es par sadu ciparu pat nedristos savadak vecji avr sadomat uzlikt LATVIJAS CENAS. Manreiz kolegjis pamanijas nokaitinat kautkadus muitniekus ievedot ar LOTENI kompi no USA negribeja maksat tur kautkadus 100 USD sjiem , beigas par cik vins tur dirsa sun CENU MELOJA sjie izvilka tatalogu pec kura tas LV maksaja 1500Ls u izrekinaja CIPARU no sava kataloga kas tad bijha kautkadi 200-300Ls ne vairs GRIBETIE 100 USD
Nju nezinu manuprat normaligs ciparins "Nomuitots" es par sadu ciparu pat nedristos savadak vecji avr sadomat uzlikt LATVIJAS CENAS. Manreiz kolegjis pamanijas nokaitinat kautkadus muitniekus ievedot ar LOTENI kompi no USA negribeja maksat tur kautkadus 100 USD sjiem , beigas par cik vins tur dirsa sun CENU MELOJA sjie izvilka tatalogu pec kura tas LV maksaja 1500Ls u izrekinaja CIPARU no sava kataloga kas tad bijha kautkadi 200-300Ls ne vairs GRIBETIE 100 USD
arī fakts bet jebkura gadījumā pagaidām vēl spogulenēm un aksesuāriem ebay piedāvā labākās cenas saglabājas garantijas (Internationam Warranty), un var nopirkt lietas, ko šeit GRIBĒDAMS nevari dabūt. Ebay cena + transports + muita vienalga IR izdevīgāk! Atradu vienu vācu kantori, kas piedāvā TĀDAS lietas, kuras citur ar uguni nesameklēsi, vismaz tādā klāstā vienkopus ne. Tie nodarbojas tikai ar aksesuāriem - vāciņiem bibjiem, filtriem, siksniņām, leņķā skatu meklētajiem, aizsargvāciņiem, pultīm utt. Piemēram biju pasējis zibenei pēdu, lai var normāli uzlikt slave razīmā kaut kur, bet atradu tikai pie tā friča...
[url=stores.ebay.co.uk... šī te adresīte. Tākā kantors atrodas vāczemē - nekādu muitu. Varbūt reizēm kāds sūdiņš maksā, šķiet, mazliet padārgi, toties tas ir dabonams... Visas lietiņas nāk dikti ātri. Tik pēdējais nioeciņš dēļ svētkiem mazliet aizkavējās. :roll:
tad nu jaunaakaas zinjas par shito zveeru... pasuutiju canon 40d ebay... naaca no Hong Kongas, atnaaca, uz pakas noraadiits, ka cena $79... suutiijums kaa daavana... burviigi... domaaju esmu zirgaa!! ... skuju!!! aizeju uz muitu ar dokjiem, ko iedeva transporta firma, bet muitaa tantei laikam gruutaas dienas - vinja taada nekaada - vinjai veel no manis kko vajag, preciizaak preces aprakstu, jo redz vinjai vajag paarliecinaaties, kas ir tajaa pakaa... pa vidu tur veel vesels "bla bla bla" beigu beigaas muitas tante man saka, lai izdrukaaju "transaction details" kur esmu maksaajis par to preci vai, kur ir kkas rakstiits par to, kaa, kas un ko man suuta.... tad nu naacaas izdrukaat visaadus paypal reekjinus, ebay zinjojumus un visaadus citaadus suudus, lai tiktu no taas tantes valjaa... rezumee: dokji ir muitaa, gaidu rezultaatu par muitas nodokli... droshi, ka zinjoshu kas un kaa...
tad nu jaunaakaas zinjas par shito zveeru... pasuutiju canon 40d ebay... naaca no Hong Kongas, atnaaca, uz pakas noraadiits, ka cena $79... suutiijums kaa daavana... burviigi... domaaju esmu zirgaa!! ... skuju!!! aizeju uz muitu ar dokjiem, ko iedeva transporta firma, bet muitaa tantei laikam gruutaas dienas - vinja taada nekaada - vinjai veel no manis kko vajag, preciizaak preces aprakstu, jo redz vinjai vajag paarliecinaaties, kas ir tajaa pakaa... pa vidu tur veel vesels "bla bla bla" beigu beigaas muitas tante man saka, lai izdrukaaju "transaction details" kur esmu maksaajis par to preci vai, kur ir kkas rakstiits par to, kaa, kas un ko man suuta.... tad nu naacaas izdrukaat visaadus paypal reekjinus, ebay zinjojumus un visaadus citaadus suudus, lai tiktu no taas tantes valjaa... rezumee: dokji ir muitaa, gaidu rezultaatu par muitas nodokli... droshi, ka zinjoshu kas un kaa...
P.S. pvn paldies visu varenajam bija tikai ~11Ls
Ta jau tev paveicās, ka PVN tik 11 Ls. Principā jau visi noziegumi, kas saistās ar PVN nemaksāšanu vai izkrāpšanu VID ļoti nepatīk un tiek aktīvi apkaroti.
P.S. pvn paldies visu varenajam bija tikai ~11Ls
Ta jau tev paveicās, ka PVN tik 11 Ls. Principā jau visi noziegumi, kas saistās ar PVN nemaksāšanu vai izkrāpšanu VID ļoti nepatīk un tiek aktīvi apkaroti.
nu to visu jau es veel tikai redzeeshu kas un kaa... ceru uz to labaako, bet esmu gatavs uz visu...
taatad... viss ir laimiigi beidzies... fochikiem ievedmuitas nav, objektiivam bija 6.7% muitaa fishka... ja atnaak suutiijums, kursh nosuutiits kaa "gift" muitnieki to paarbauda veel ciitiigaak nekaa parasti, jo vinji izraadaas arii nav stulbi...
taatad - jaamuito ir visas preces, kas daargaakas par 22 eiro, bet... ja uz pakas summa mazaaka, muitnieki vienalga brauc uz noliktavu un fiziski paarbauda preci, un, ja vinjiem liekas, ka taa ir daargaaka nekaa uzraadiits, tad ir dikti forshi... administratiivais sods saakot no 250Ls + 200% nodokljos... un nepaarliecinaasiet juus vinjus par to, ka jums taisniiba... ja ljoti striideesies dabuusi sodu veel lielaaku... man redz vinji pieseejaas, ka deklaraacijaa biju noraadiijis, ka peerku digitaalaas kameras korpusu (body) nevis digitaalo fotokameru... naudas izteiksmee tas neko nemaina, bet vinjiem tas ir svariigi...
rezumee: no ES valstiim jaamuito nekas nav, no paareejaam jaamuito viss, kas daargaaks par 22 eiro... jaasamaksaa PVN (18%) un muitas nodoklis, kas atkariigs no taa, ko pasuutat (fochikiem 0%, objektiiviem 6,7%), tas, ka pasuutat kaa "gift" neko nemaina, jums vienalga liks izdrukaat reekjinu no paypal, aprakstu no e-bay ar visu cenu un ja veel vinji shaubiisies, tad izdruku no bankas konta ar bankas ziimogu, tur taapat iistaa summa buus jaauzraada un tad buus pakaljaa, ja buusiet kraapushies... taapeec, lai viss ietu gludi, ejot muitot preci, deklaraacijaa rakstiet iisto cenu, njemiet liidzi izdruku no paypal un pasi... viss buus gludi un galu galaa tik un taa naudinju ieekonomeesiet! jo Latvijaa veikalu uzcenojumu ir vnk draudiigi...
var jau sarunāt maksāt 2 reizēs par preci. Vienreiz 20euro bet atlikušo summu citā maksājuma. Šajā gadījumā būs visādi izraksti par 20euro kurus kā pierādījumu pievienot.