kaa kaads var ieteikt kaados rezhimos lietot ja tu pat nemini par kadu situaaciju ir runa? lieto rezhiimu AUTO un buus labi. pec laika sapratisi kas ir kas.
Taads jautaajums, mana pazinja nevar izveeleeties starp 2 aparaatiem olympusu SP 560 un E410. Vinja fotograafee augus to ziedus, karoch visu. Vinja nav nekaads profinjsh, bet vajag lai piemeeram saskatiitu bildee zieda detaljas vai kukaini. Ko vareetu ieteikt! Sho aparaatu cenu starpiiba 60 Ls???
Taads jautaajums, mana pazinja nevar izveeleeties starp 2 aparaatiem olympusu SP 560 un E410. Vinja fotograafee augus to ziedus, karoch visu. Vinja nav nekaads profinjsh, bet vajag lai piemeeram saskatiitu bildee zieda detaljas vai kukaini. Ko vareetu ieteikt! Sho aparaatu cenu starpiiba 60 Ls???
ar nekādu (kit) objektīvu pilnīgi vienalga kuru no tiem aparātiem ne vienam ne otram nebūs vēlamās attēla detalizācijas... nu ja gribās tā patiesi smukas bildes...
E 410 ir shaads objektiivs ko piedaavaa veikalaa - ED 14-42mm 1:3.5-5.6 Es saprotu ka vairaakums te ir mazaaki vai lielaaki profinji , bet ja Juss skataaties ne ar profa aci :wink: ??
cik nu es profs, bet ja gribas bildēt ziedu Makrobildes, tad vajag kādu vismaz 120 mm objektīvu 180 mm ar atzīmi macro tas ļaus pietiekami aizvērt ciet fragmu, lai panāktu pietiekamu asuma dziļumu, kā arī panākt nekropļotus ziedu attēlus - tiesa gaismas ar vajadzēs daudz...
14-42 ir ljoti labs kita objektiivs, citiem tie ir sliktaaki! jaa, stikls ir tumsh*, bet probleemas ar asumu vinjam nav! ar min fokus attaalumu 25cm (no sensora) var meegjinaat piebaazt pie pukjes un taisiit 'makro' . te buus tests: www.slrgear.com...
iesaku 35mm makro leecu, statiskaam makro bildeem buus lieliska! lidojoshajiem moshkjiem un aatriem kustonjiem laikam nederees, jo 1:1 makro ieguustams praktiski kameru iebaazhot pukjee! bet nu asums ir liimenii, kaa jau fixam, var saliidzinaat pat ar 2x daargaako 50mm makro.
*gan jau ka autoram tas tumsh vai gaiss stikls neko pagaidaam neizsaka. lai peerk itu un peec pusgada sapratiis pilniibaa der vai vajag ko labaaku/gaishaaku. man, piemeeram, gads pagaaja maacoties .
nu jaa, 1:1 vs 1:2, ir shkjirba, protams. bet tas 2cm darba attaalums... taurinji un spaares nespiid! arii ar gaismu visu aizsedz. sigmas 105 un 150mm macro liekas perfekti, vieniigi jaabut ljooti ietrennetai rokai lai bez statiiva tur kaut kas fokusaa sanaakt....
un vispaar, nepamaniiju ka izveele starp SP560 un 410... mjaa... megazuums, protams izskataas pievilciigs, bet ko tas dos, ja katra otraa buus miglas bilde? 410 ar 14-42mm + 40-150mm un buus tev laime!
Ir man tas 35-nieks(tās pārs makro kas galerijā ar to ar bildētas).Nav tik traki ar tiem lidoņiem,lēni un ar pacietību,un šie pielaiž diezgan tuvu :wink: Gribu sigmas 105-nieku,ja topika autoru patiešām interesē varu iemest adresi no pogas,maksai tas 35-nieks pie mums ap 150.-LVL,es ņemtu tagad uzreiz 105-nieku(kad pirku 35,105 vēl priekš Oly nebija).
nu jaa, 1:1 vs 1:2, ir shkjirba, protams. bet tas 2cm darba attaalums... taurinji un spaares nespiid! arii ar gaismu visu aizsedz. sigmas 105 un 150mm macro liekas perfekti, vieniigi jaabut ljooti ietrennetai rokai lai bez statiiva tur kaut kas fokusaa sanaakt....
Dajebkādu uzstādījumu fotogrāfijā - klusā daba, interjers, arhitektūra un it īpaši Makrofotogrāfijāstatīvs ir ļoooti vēlams...