pēc manām domām būtu labi Izpildījumā pat 4 komentēt (skolās visi ir mācījušies un saņemot atzīmes visiem gribas zināt kur ir kļūdas lai tās varētu labot) , bet tādu kategoriju kā Sajūtas es pat 1 neprasītu komentēt . Laiku pa laikam gadās tādas bildes kurās es redzu tehniski un ideja izpildīti augstākā līmenī bet pati ideja man atstāj negatīvas sajūtas un tad es vienkārši nelieku bildei neko.
pēc manām domām būtu labi Izpildījumā pat 4 komentēt (skolās visi ir mācījušies un saņemot atzīmes visiem gribas zināt kur ir kļūdas lai tās varētu labot) , bet tādu kategoriju kā Sajūtas es pat 1 neprasītu komentēt . Laiku pa laikam gadās tādas bildes kurās es redzu tehniski un ideja izpildīti augstākā līmenī bet pati ideja man atstāj negatīvas sajūtas un tad es vienkārši nelieku bildei neko.
ja sajūtas tomēr no bildes aplūkošanas rodas, lai arī negatīvas, tad tā neatstāj vienaldzīgu... Un kāpēc negatīvas sajūtas automātiski tiek vērtētas ar mazāko vērtējumu?
Galēji negatīvās sajūtas - šoks, riebums, vēlme novērsties arī tomēr būtu vērtējamas ar 5, ja reiz ir tāda bijusi autora ideja - aizklauvēties līdz apziņas tuimšākajiem kambariem...
Sajūtas piem. varētu būt no -5 .. +5. BET, ir jāliek modulis 1 - man pilnīgi pohuj par šo bildi. 5 - tfu, tik pretīgi! Šo bildi noteikti atcerēšos kā kaut ko briesmīgu! SPĒCĪGAS SAJŪTAS!
5 tomēr pozitīvs balsojums . Pretējā gadījumā sajūtās visās sliktās bildēs var likt 5 :lol:
ir jāvērtē SAJŪTAS nevis POZITĪVĀS SAJŪTAS
Ir tādi stili kuri neteikšu ka vienaldzīgi uz 1 bet vienkārši man viņi nepatīk. A Pozitīvas (5) man ir gan šokaējošas gan šausminošas gan labās sajūtas. Negatīvās (citādāk nezinu kā tās nosaukt) bet ne vienaldzīgās es gan neuzskatu par 5 .
Manuprāt, nekas nav obligāti Gribi vērtē/nevērtē, gribi komentē/nekomentē.. Ja bildes autors gribēs dzirdēt pamatojumu 333 atzīmēm, tad var arī uzjautāt. Protams, pieklājīgi būtu pamatot pašam atzīmju licējam uzreiz Attiecīgi, ja reiz dari k-ko bez pamatojuma, tad rēķinies, ka attieksme pret tevi būs tieši tādi pati. Hope so, ka izteicos saprotami =]
Rezumējam = Tātad visam apakšā paskaidrojumuslūdzu un problēmu nebūs! (: paskaidrojums garāks par WTF! Nju... šitā tēma jau, manliekas, tika k-kad aizskarta, kā apakštēma citā, līdzīgā, diskusijā! (: So nekas no tā nemainās. Bija, ir un būs tādi cilvēki! (:
ja sajūtas tomēr no bildes aplūkošanas rodas, lai arī negatīvas, tad tā neatstāj vienaldzīgu... Un kāpēc negatīvas sajūtas automātiski tiek vērtētas ar mazāko vērtējumu?
Sanāk tāda pretruna . Ja 1 ir vienaldzība tad kāpēc vispār balsojam par bildi? Ja bilde ielikta gan idejiski gan tehniski uz 1 un mēs nobalsojam tad sajūtas šādā gadījuma ir tikai uz 5 jo šis darbs mūs ir tā piesaistījis ka mēs pat atvēram lai nobalsot.
Manuprāt, nekas nav obligāti Gribi vērtē/nevērtē, gribi komentē/nekomentē.. Ja bildes autors gribēs dzirdēt pamatojumu 333 atzīmēm, tad var arī uzjautāt. Protams, pieklājīgi būtu pamatot pašam atzīmju licējam uzreiz Attiecīgi, ja reiz dari k-ko bez pamatojuma, tad rēķinies, ka attieksme pret tevi būs tieši tādi pati. Hope so, ka izteicos saprotami =]
Ar sho SL komentaaru vareetu arii sho topiku beigt....Praatiigaakais kas sheit uzrakstiits Paldies!
Nevarēju pat iedomāties, ka ap manu necilo bildi tik lielas kaislības! Santi, es tev, atriebjoties, nesaliku sliktas atzīmes, tā kā dzīvo mierā un ļauj dzīvot arī citiem-ir jau vēl arī labi cilvēki uz pasaules. Ja māki taisīt normālas bildes, tad vēl iemācies saņemt arī kritiku un visi būs laimīgi. Lai tev veicas!
Santis, ir cilveeki kuri vienkaarshi aiz untuma njem un saliek pusei no bildeem 333, so what? Taa vinji tikai sav kaunu dara. Arii man taads gadijums albumaa iespreegaaja, bet vai tad taapeec buutu jaazjeelojas publiski forumaa? Ej un pats nokaunies..
Pēdējais laiks diskusijā iesaistīties arī tās izraisītājam!
Neņemšu vērā divreiz izskanējušos apvainojumus - tie lai liecina par to autoru! Jā, atzīstu, ka vērtēju Santa bildes aizvainots par vērtējumiem savā galerijā, taču arī es varu paskaidrot savu viedokli:
1) Grain (pēc paša autora vārdiem komentārā pie bildes) filtrs, manuprāt šoreiz nerada pozitīvu efektu (izskatās pēc grauda). 2) Manuprāt, nevajadzīgs, tumšs objekts, kas aizņem cetrutno daļu no bildes kreisās malas. 3) Apgraizītas, aizsegtas citu bildes "varoņu" sejas.
1) Debesis saplūst kopās ar horizontu (zeme, manuprāt, pārāk gaiša). 2) Šis uzņēmums, manuprāt, kvalitātes ziņā neatšķiras no tā, ko Santis komentēja ar "wtf"
Īslaicīgā dusmu uzplūdā novelkot nost vēl nedaudz no atzīmes (tas galvenokārt attiecas uz sadaļu "Sajūtas", iegūstam loģisku (subjektīvu) galarezultātu!
Pāris jautājumu Santim:
1) Ja reiz tik bieži izmanto salikteni "tukšbilde", varbūt vari pastāstīt, kas ir "tukšbilde" un kas tāda nav? 2) [url=www.fotoblog.lv...... Tu domā momentuzņēmumu (tieši tulkojot, snapshot, tik pat labi ir "fotouzņēmums", "fotogrāfija"? Tavuprāt, visas labās bildes ir iepriekš rūpīgi plānotas un ilgi apdomātas? Vai teiksim, šādu (www.greenexpander.com...) kadru ir iespējams izplānot? Vai attēls, kas uzņemts ilgi neplānojot, zaudē vērtību? 3) Ko Tu gaidi no bildes, kam liksi 5, 5 un 5? 4) Un vēl.... Paskaidro, kas ir "sūda bildes" (atceries, ko rakstīji draugiem.lv)! Gribās zināt, ja reiz manējās par tādām nosauc!
liekas puisis ir pārlassījies glancētus žurnālus ° Derētu izveidot jautrāku citāšu sarakstu vārdu salikums: "liekas pārāk mākslīgs" skan tā, it kā jābūt absolūti nemākslīgam un dabiskam. It kā tev tagad ir tiesības kādu no mums mācīt, kā mums jāfotografē ja autoram tas patīk un patīk arī pārējiem kas par problēmu?
Tagad dīrāsiet Luther?! Nu un tad, ja viņš fotogrāfijai sniedz analīzi ar jums nepieņemamiem vārdu salikumiem, vai frāzēm, bet viņš to ir veicis. Haiduks taču jau teica, ka ir jāmācās analizēt. Vai arī jūs pieņemiet tikai profesionāļu, fotogrāfu ar lielu praksi, viedokļus? Starp citu, Luther analīzē es nemanīju, ka viņš kādu mācītu kā jāfotografē, tur bija tikai viņa redzējums, viņa viedoklis. Beigsim taču vienreiz ar to publisko antipātiju paušanu! Tas taču nepadara mūs labākus, bet man šķiet, ka gluži pretēji!
Tuksbilde: 1) bilde pie kuras gribas uzkaveeties 2 sekundes, no kuraam vienu sekundi aiznjem nospiest "fotogalerija", lai apskatiit citu autoru bildes 2)bilde bez idejas(snapshot), vai ideāla izpildiijuma,kas aizeenotu bildes bezideju 3)bildes izpildiijums neizcelj galveno objektu, bilde ir plakana( nav iztektas kontrastainiibas starp tonjiem, personaam, objektiem utt)
Snapshot: 1)izvilku fotoaparaatu- nobildeeju, ko lai tagad dara, likshu blogaa, kaapeec-nezinu?
P.s. Cepii shie komenti: "liekas puisis ir pārlassījies glancētus žurnālus" ; "Luther, Tu bez grāmatas esi kaut kad gājis ārā bildēt?"
atbilde uz 3. jautaajumu : Kad tu taadu uztaisiisi,uzzinaasi!
atbilde uz 4.jautaajumu: Toreiz izveeleejos nepareizu terminu,biju savaariijies uz tevi, veel melnaa diena todien, vareetu driizaak teikt- tuksbildes, pokebildes, vai pilniigi vnalga bildes
P.s. Beigsim kasiities,es nelielos ar savaam bildeem, bet kad taisiiju taadas pat bildes kaa tagad tu,arii vaariijos par sliktjaam atziimeem,kaut taas bij objektiivas.... un tev ar vajadzeetu saprast, ka esi veel diezgan apalja nulle foto jomaa, un pienjemt veerteejumus,kas atskjiras no bara instinkta liktajaa.....
Mulkjiigs taadaa zinjaa,ka tu jautaa, kaadai jaabuut buuutu bildei,kas no manis buutu pelnijusi 555 sheit......Diez vai uz sho jautaajumu ir tiek viegli un preciizi atbildeet, es teiktu,ka nezinu
Kriteeriji peec kuriem mees katrs veerteejam bildes ,katram ,protams, buus citi, biezji vien atkariigi no taa cik daudz mees zinaam un saprotam....Jo vairaak es ko iemaacos un izsecinot, apjaushu par foto, jo mazaaks kljuust tas bilzju loks,kuraam es liktu 555....
Mani kriteeriji ir apmeeram shaadi:
1) ieguldiitaa darba apjoms( snapshot, plaanots kadrs, labs snapshot 2) tehniskaa kvalitaate(tonji,kontrasti, asums, kompene) 3) iedomaataas idejas attelojums 4) laiks uz kaadu bilde speej piesaistiit 5) vai es taadu speetu uztaisiit 6) emocijas ieraugot bildi (+) vai (-), vai (0)