forum.gif
Likumīgi vai tomēr nē?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Likumīgi vai tomēr nē?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.01.08 02:25
 citēt
Saņēmu uzaicinājumu nosūtīt savu foto vienam žurnālam un iedeva man ftp username/pwd. Ielienu iekšā un skatos tur visa informācija nākamajam izdevumam, kā arī mani konkurenti, kas uzaicināti tai pašai sadaļai nosūtīt bildes.

Un tā jautājums - vai drīkst novilkt viņu bildes vienkārši apskatīties, vai tomēr tur copyright un visas lietas?
Publicēts: 15.01.08 02:42
 citēt
Es tavā vietā noteikti novilktu :)
Galu galā, nedomāju ka tie autori tur noslēguši līgumus. Un es domāju ka tam žurnālam tak pašam vajadzētu rūpēties, lai tie "nolīgtie" darbi tiktu pareizi nosargāti :)
Publicēts: 15.01.08 08:12
 citēt
+ briedis! :D es shitaa izdariju ar Baltijas juras konkursa bildeem! :D
Publicēts: 15.01.08 08:37
 citēt
fuj kādi nekrietneļi, bet nu ko, es arī novilktu :D
Publicēts: 15.01.08 09:42
 citēt
Izglītošanās nolūkos jau drīkst.
Publicēts: 15.01.08 10:14
 citēt
un veel "maini pasauli, mainot pats sevi" ;)
Publicēts: 15.01.08 10:20
 citēt
Atbilde uz jautājumu "likumīgi vai nē" ir "nē, nav likumīgi" - un nevis kaut kādu autortiesību likumu dēļ, bet tādēļ, ka Tu izmantosi svešu sistēmu tādiem mērķiem, kādiem Tev nedeva tiesības. Tas nekas, ka tur ir pieejami sveši materiāli un Tu neko neesi lauzis.

Atbilde uz jautājumu "vai tas kādam rūp" ir "nē, acīmredzot nerūp".

Atbilde uz jautājumu "kas par to būs" ir "visdrīzāk, ka nekas, jo neviens nepamanīs".
Publicēts: 15.01.08 10:38
 citēt
Pamanīt ta pamanīs, nedomāju, ka tur kādi muļķīši sēž.

Žurnāls Digital SLR Photography. Ja jau ma nebūtu devuši tādu iespēju, noteikti, ka vilktu un skatītots, bet tagad kaut kā raustās.
Publicēts: 15.01.08 11:07
 citēt

:D Un ko tas deva? Tāpat viņas var apskatīties netā... :lol:
Publicēts: 15.01.08 11:11
 citēt
nu bet tas ir stulbi iedot tadu pieeju un pectam kautko teikt kapec tu gaji taja mape vai taja.

Tev kads teica, ka nevar iet?
Publicēts: 15.01.08 11:12
 citēt
Pamanīt ta pamanīs, nedomāju, ka tur kādi muļķīši sēž.

Žurnāls Digital SLR Photography. Ja jau ma nebūtu devuši tādu iespēju, noteikti, ka vilktu un skatītots, bet tagad kaut kā raustās.

Es ļoti šaubos vai pamanītu. Vai tad viņiem tur kāds sēž un skātas net trafiku? Vai pēta log failus? Un domā tie, kas tur pirms tam tās bildes lika arī baigie ētiķi?
Publicēts: 15.01.08 11:31
 citēt
Nu ja viņi noalgotu adminu par UK algām, tad, domāju, žurnāls paliktu bez daudzām bildēm... :)
Publicēts: 15.01.08 12:06
 citēt
Nu ja viņi noalgotu adminu par UK algām, tad, domāju, žurnāls paliktu bez daudzām bildēm... :)

putra tavā tekstā vai kā?
a kas, UK slikti maksā adminiem vai kā?
man jau šķiet, ka būtu pareizāk teikt, ka ja noalgotu adminu ar LV algām, tad tā būtu.
Publicēts: 15.01.08 12:10
 citēt

putra tavā tekstā vai kā?
a kas, UK slikti maksā adminiem vai kā?
man jau šķiet, ka būtu pareizāk teikt, ka ja noalgotu adminu ar LV algām, tad tā būtu.

Es to sapratu tā - Vai nu samaksā adminam, vai nopērc čupu labu bilžu :D
Publicēts: 15.01.08 12:11
 citēt
Pirksti tomēr saniezējās un novilku.
Pirmā bilde interesanta, bet kvalitāte, atklāti sakot pabriesmīga:
100% crops

Otra bilde kvalitatīva, bet man šķita garlaicīga.
A trešā i kvalitatīva i interesanta :x
Publicēts: 15.01.08 12:15
 citēt
Galvenais ka: :x

:D

Parādi, parādi :) kāda starpība, vai mēs to redzam žurnālā vai te :D
Publicēts: 15.01.08 12:17
 citēt
Tev jau patiks - bildē briedis :)
Smuka rudenīga ar lapotni virs ragaiņa. Negribās īsti te likt to bildi, ja ir interese, varu privāti nosūtīt.

Izrādās tur ir vēl divas bildes...
Publicēts: 15.01.08 12:58
 citēt
nelikumīgi

hakeris uzlaužot datubāzi arī saka "ko ta viņi tādi lohi, ka nav mācējuši nosargāt savu sistēmu", bet realitātē viņš pārkāpj likumu.

Vai tas, ka ejot pa ielu tu redzi, ka mašīnai vaļā durvis un iekšā stāv piemēram MarkIII dod tev tiesības to Marku paņemt sev?
Publicēts: 15.01.08 13:00
 citēt
:) a vot tieši par šo tēmu oficālais viedoklis:

www.delfi.lv...
Publicēts: 15.01.08 13:54
 citēt
p.s. Ha ha, atcerējos, ka es šobrīd tieši taisu klientam sistēmu, kur var redzēt klientus, kuri slikti uzvedas. Ar domu, ka sliktās darbības nav ierobežotas, bet var redzēt, kuri ir tie sliktie :D
Publicēts: 15.01.08 18:54
 citēt
mmmmmmm jā, bet ja tās bildes novelk un neizmanto komerciāliem mērķiem un vispār nekur neizmanto - kur tad zādzība ? Un kam zaudējumi ?
Publicēts: 15.01.08 19:04
 citēt
Nu bet piemēram, cilvēks pārdod savus darbus un negrib, lai bez maksas tie tiktu novilkti?
Publicēts: 15.01.08 20:50
 citēt

:D Un ko tas deva? Tāpat viņas var apskatīties netā... :lol:

tad kad es skatiijos veel vinji nebija ielikushi netaa! ;)
Publicēts: 15.01.08 22:39
 citēt
Es tavā vietā noteikti novilktu :)
Galu galā, nedomāju ka tie autori tur noslēguši līgumus. Un es domāju ka tam žurnālam tak pašam vajadzētu rūpēties, lai tie "nolīgtie" darbi tiktu pareizi nosargāti :)

+ :D
Publicēts: 15.01.08 22:40
 citēt
Atbilde uz jautājumu "likumīgi vai nē" ir "nē, nav likumīgi" - un nevis kaut kādu autortiesību likumu dēļ, bet tādēļ, ka Tu izmantosi svešu sistēmu tādiem mērķiem, kādiem Tev nedeva tiesības. Tas nekas, ka tur ir pieejami sveši materiāli un Tu neko neesi lauzis.

Atbilde uz jautājumu "vai tas kādam rūp" ir "nē, acīmredzot nerūp".

Atbilde uz jautājumu "kas par to būs" ir "visdrīzāk, ka nekas, jo neviens nepamanīs".

parasti ir tā: "kas nav aizliegts, tas ir atļauts", vai nav tā?
Publicēts: 15.01.08 22:43
 citēt
nelikumīgi

hakeris uzlaužot datubāzi arī saka "ko ta viņi tādi lohi, ka nav mācējuši nosargāt savu sistēmu", bet realitātē viņš pārkāpj likumu.

Vai tas, ka ejot pa ielu tu redzi, ka mašīnai vaļā durvis un iekšā stāv piemēram MarkIII dod tev tiesības to Marku paņemt sev?

ja tas pats Marks stāv blakus mašīnai, kurai ir ciet durvis? ta kā šādos gadījumos? it kā ziņot, ka esi atradis un lai cilvēki piesakās, kas atceras fočuka numuru :)
Publicēts: 15.01.08 22:43
 citēt
Ne gluži. Daudz kas nav aizliegts, bet atļauts arī nav.
Publicēts: 15.01.08 23:05
 citēt
visai jocīga izpratne par to drīkst un ko ne, bet gan jau tas jocīgums sniedzas tikai tik tālu kamēr tas neskar pašu.
Publicēts: 15.01.08 23:50
 citēt
:D :D :D drīkst pilnīgi visu...līdz iekrīti, un tad ilgi nedrīkst neko :D
Publicēts: 16.01.08 01:19
 citēt
... domāju ka tam žurnālam tak pašam vajadzētu rūpēties, lai tie "nolīgtie" darbi tiktu pareizi nosargāti :)
es a tā domāju, tak razkritkas nodrukāt un andelēt centrāl kolhōz tirgū nebūtu zolīdi.
Publicēts: 16.01.08 09:32
 citēt
tikai piebilde - aizparolēts FTP nav publiska telpa, tāpēc uz šīm bildēm neattiecās termins kā "publiski pieejams"

Autortiesību likums

19.pants. Autora darba izmantošana bez autora piekrišanas un atlīdzības

(1) Autortiesības nav uzskatāmas par pārkāptām, ja bez autora piekrišanas un bez atlīdzības šajā likumā noteiktajā kārtībā:

1) darbs tiek izmantots informatīviem mērķiem, ievērojot šā likuma 20.panta noteikumus;

2) darbs tiek izmantots izglītības un pētniecības mērķiem, ievērojot šā likuma 21.panta noteikumus;

3) darbs tiek reproducēts, lai to varētu izmantot redzes vai dzirdes invalīdi;

4) darbs tiek izmantots bibliotēku, arhīvu un muzeju vajadzībām;

5) darbs tiek reproducēts tiesvedības mērķiem;

6) tiek izmantots publiski pieejams vai izstādīts darbs;

7) darbs tiek izmantots publiskā izpildījumā valstisku vai reliģisku ceremoniju laikā, kā arī izglītības iestādēs nepastarpinātā mācību procesā;

8 ) darbu īslaicīgi izmanto raidorganizācija;

9) darbs tiek parodēts vai kariķēts;
Publicēts: 16.01.08 09:59
 citēt
nuja, ja Tu ko ne tā, Tu man domāt paliktu cūku apakšā tiem, kas Tev stervera paroli deva.
Publicēts: 16.01.08 12:51
 citēt
Kāds ir 20. pants?

Es to bildi novilku, lai izpētītu, iemācītos - informētu sevi par kompozīcijas iespējām :D ..vai arī es mēģināju uzzīmēt karikatūru :D
Publicēts: 16.01.08 14:52
 citēt
Kāds ir 20. pants?

Es to bildi novilku, lai izpētītu, iemācītos - informētu sevi par kompozīcijas iespējām :D ..vai arī es mēģināju uzzīmēt karikatūru :D

man ir tāds pats jautājums, bet meklēt likumu ir slinkums...
Publicēts: 16.01.08 14:55
 citēt
Savukārt norādītajā 20. pantā teikts: (1) Obligāti norādot izmantotā darba nosaukumu un autora vārdu, kā arī ievērojot šā likuma 14.panta un 18.panta otrās daļas noteikumus, atļauts:
1) reproducēt publiskotus un publicētus darbus citātu un fragmentu veidā zinātniskos, pētniecības, polemiskos un kritiskos nolūkos, kā arī ziņu raidījumos un aktuālo notikumu apskatos izmantošanas mērķim atbilstošā apjomā;
2) publicēt avīzēs, raidīt vai citādi darīt zināmas publiski teiktas politiskas runas, aicinājumus, ziņojumus un citus analoģiskus darbus informatīvam mērķim atbilstošā apjomā;
3) fiksēt, publiskot un publicēt aktuālos notikumus fotogrāfijas darbos, raidorganizācijai — raidīt darbus, kas kļuvuši redzami vai dzirdami aktuālo notikumu gaitā, informatīvam mērķim atbilstošā apjomā.

[/code:1]
Publicēts: 16.01.08 14:59
 citēt
mmmmmmm jā, bet ja tās bildes novelk un neizmanto komerciāliem mērķiem un vispār nekur neizmanto?
nu, man ir gad;ijies ar modelēm, ka noruna, ka nevienam nerādu. ar Briedi jau diez vai tāda, bet nu autoram varbūt netīk, ka kautkur mētājās - nosprāgsts HDD, aiznes atdzīvināts, atdzīvine, rekur rekas, baigi forši u.t.t.

100% crop domā nozīmē 100%, ka cropēts?

nē, bet iedot kādam atslēgas no autiņa, kurā kāda cita mantas arī var tikt interpretēta kā ne visai lāga rīcība, vismaz, ja kas pazūd.
Publicēts: 16.01.08 23:03
 citēt
Harald, jautājums bija neviss "pieķers vai nepieķers?", bet "vai likumīgi?" uz ko es arī atbildēju. Jebkura fotogrāfija, kas ir iegūta bez atļaujas un NE NO PUBLISKĀS telpas ir zagta. Likums. Punkts.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):